U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bedrijfseconoom

Bedrijfseconoom worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bedrijfseconoom? Lees de functieomschrijving.

Een bedrijfseconoom is simpel gesteld iemand die bedrijfseconomie gestudeerd heeft. Bij bedrijfseconomie gaat het om de handel van goederen en diensten door ondernemingen en de bedrijfseconoom ziet toe op deze processen. Dit betekend dat de bedrijfseconoom de financiële situatie van de onderneming analyseert en advies geeft over andere economische vraagstukken die kunnen spelen binnen een onderneming.

Vraagstukken zoals investeringsbeslissingen van de onderneming, het adviseren bij een fusie of overname of het uitstippelen van de strategie voor de onderneming. Over allerlei soorten zaken die economisch van aard zijn kan een bedrijfseconoom worden geraadpleegd. Als bedrijfseconoom is het dan ook belangrijk om bij het oplossen van deze vraagstukken goed de veranderingen in de economie te kunnen voorspellen.

Van de bedrijfseconoom wordt doorgaands verwacht dat deze voldoende wiskundige, economische en juridische kennis heeft om de bedrijfseconomische vraagstukken op te kunnen lossen. De vraagstukken die de bedrijfseconoom voor zich krijgt zijn dan dus ook niet per definitie altijd financieel van aard. Een bedrijfseconoom kan bijvoorbeeld ook ingeschakeld worden om het economisch effect van bepaalde wetgeving te analyseren.

Bijna alle sectoren hebben direct of indirect te maken met de economie zodoende werken er ook overal bedrijfseconomen. Bedrijfseconomen assisteren bedrijven, overheden, belangengroepen en alle andere soorten organisaties. 

Mensen vonden ons op: Job Bedrijfseconoom, Baan Bedrijfseconoom, Bedrijfseconoom Worden, Functie-eisen Bedrijfseconoom, Verantwoordelijkheden Bedrijfseconoom, Functieprofiel Bedrijfseconoom, Wat doet een Bedrijfseconoom, Werken als Bedrijfseconoom.

Bedrijfseconoom worden: Opleiding tot bedrijfseconoom

De meest voor de hand liggende opleiding voor bedrijfseconomen is bedrijfseconomie. Bedrijfseconomie wordt zowel op HBO als WO niveau gegeven. Naast het volgen van een algemene bedrijfseconomische opleiding zijn er ook veel bedrijfseconomen die accountancy, management accounting of financieel management hebben gestudeerd. Net zoals bedrijfseconomie zijn deze studies vaak ook op zowel HBO als WO niveau te volgen. Deze opleidingen hebben erg veel raakvlakken met de bedrijfseconomie opleidingen en zijn zodoende erg geschikt om studenten op te leiden tot bedrijfseconoom. 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfseconoom, Bedrijfseconoom Worden, Opleidingsniveau Bedrijfseconoom, Scholing Bedrijfseconoom, Studie Bedrijfseconoom, Bijscholing Bedrijfseconoom, Omscholing Bedrijfseconoom.

Organisaties waar een bedrijfseconoom doorgaans werkzaam is

Een bedrijfseconoom kan werkzaam zijn bij alle organisaties die economisch inzicht nodig hebben. Dit kunnen dus allerlei soorten organisaties zijn. In de praktijk zijn dit echter vaak profit organisaties.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bedrijfseconoom, Bedrijfseconoom Worden, Opleidingsniveau Bedrijfseconoom, Scholing Bedrijfseconoom, Studie Bedrijfseconoom, Bijscholing Bedrijfseconoom, Omscholing Bedrijfseconoom.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bedrijfseconoom

Het salaris van de bedrijfseconoom is afhankelijk van het type onderneming of organisatie waarvoor de bedrijfseconoom werkt en de ervaring die de bedrijfseconoom heeft. Gemiddeld varieert dit tussen de circa 2400 en 8000 euro per maand. Over het algemeen geldt dat hoe meer zeggenschap de bedrijfseconoom heeft over de economische beslissingen van de onderneming waar deze werkzaam is hoe meer salaris de bedrijfseconoom ontvangt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tevens afhankelijk van het type organisatie waar de bedrijfseconoom werkzaam is.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Bedrijfseconoom, Loon Bedrijfseconoom, Wat verdien je als Bedrijfseconoom, Salarisschaal Bedrijfseconoom, Salarisindicatie Bedrijfseconoom, Bonus Bedrijfseconoom, CAO Bedrijfseconoom, Brutoloon Bedrijfseconoom, Nettoloon Bedrijfseconoom, Vakantiedagen Bedrijfseconoom, Pensioen Bedrijfseconoom.

Competenties, skills & vaardigheden bedrijfseconoom

 • Analytisch
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Bedrijfseconoom, Vaardigheden Bedrijfseconoom, Attitude Bedrijfseconoom, Kwalificaties Bedrijfseconoom, Competentieprofiel Bedrijfseconoom.

Boeken voor het beroep bedrijfseconoom

Wil je meer weten over het beroep bedrijfseconoom? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bedrijfseconoom bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bedrijfseconoom te komen.

Wiskunde voor bedrijfseconomen | Herbert Hamers

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789039526767 | 256 pagina's

Wiskunde voor bedrijfseconomen is bestemd voor gebruik bij het vak wiskunde in het universitair economisch onderwijs. Dit boek brengt de economiestudent niet alleen wiskunde bij als basiskennis, maar laat ook de toepassing zien. Onderwerpen als consumente...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bedrijfseconoom, Bedrijfseconoom ebooks, boek Bedrijfseconoom.

Persoonstypen bedrijfseconoom

Het hebben van analytisch inzicht en een onderzoeksgeest zijn van essentieel belang voor een goede bedrijfseconoom. Het analyseren van vele verschillende soorten modellen en aan de hand van deze analyses voorspellingen doen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van de bedrijfseconoom. Daarom past het persoonstype waarnemer erg goed bij de bedrijfseconoom. Een ander belangrijk aspect van het werk van de bedrijfseconoom zijn de gewichtigheid van de beslissingen die de bedrijfseconomen dient te nemen.  De bedrijfseconoom moet vaak advies geven over belangrijke zaken voor de onderneming waar de bedrijfseconoom voor werkt. Als de bedrijfseconoom het mis heeft met zijn voorspellingen dan wel analyses dan kan dat ernstige consequenties voor de onderneming hebben. Een goede bedrijfseconoom is daarom ook een perfectionist en laat niks aan het toeval over, toont discipline in zijn werk en is veeleisend tegenover zichzelf. 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bedrijfseconoom, Karakter Bedrijfseconoom.

Netwerk bedrijfseconoom

Het netwerk van de bedrijfseconoom is afhankelijk van het feit of de bedrijfseconoom enkel een adviserende rol of ook een beslissende rol heeft.  Als het enkel een adviserende rol betreft dan heeft de bedrijfseconoom doorgaands het meest contact met zijn directe collega bedrijfseconomen. Bij een beslissende rol staat de bedrijfseconoom veelvuldig in contact met het management van de onderneming. Als bedrijfseconoom kun je ook op freelance basis voor ondernemingen werkzaam zijn. In dit geval is er natuurlijk sprake van meer extern contact. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bedrijfseconoom, Medewerkers Bedrijfseconoom.

Is het beroep bedrijfseconoom iets voor jou?

Zou je graag bedrijfseconoom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bedrijfseconoom bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bedrijfseconoom, beroepskeuzetest Bedrijfseconoom, beroep Bedrijfseconoom kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bedrijfseconoom

Het arbeidsperspectief van een bedrijfseconoom is doorgaands goed te noemen. De economie zal altijd een belangrijke factor voor veel ondernemingen zijn. Zodoende zal er altijd vraag zijn naar mensen die deze factor kunnen voorspellen en analyseren. In veel organisaties kan een bedrijfseconoom bij goed functioneren doorstromen naar een functie met meer verantwoordelijkheid en een hoger salaris.

 

Arbeidsmarktperspectief score bedrijfseconoom

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bedrijfseconoom. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bedrijfseconoom, Promotie mogelijkheden Bedrijfseconoom, Carriere Bedrijfseconoom.

Solliciteren op de functie bedrijfseconoom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bedrijfseconoom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bedrijfseconoom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bedrijfseconoom. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bedrijfseconoom, CV Bedrijfseconoom, sollicitatie Bedrijfseconoom.

Interviews met bedrijfseconoom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bedrijfseconoom

Vacatures bedrijfseconoom

Op zoek naar een nieuwe baan als Bedrijfseconoom? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bedrijfseconoom. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bedrijfseconoom is simpel gesteld iemand die bedrijfseconomie gestudeerd heeft. Bij bedrijfseconomie gaat het om de handel van goederen en diensten door ondernemingen en de bedrijfseconoom ziet toe op deze processen. Dit betekend dat de bedrijfseconoom de financiële situatie van de onderneming analyseert en advies geeft over andere economische vraagstukken die kunnen spelen binnen een onderneming.

Beoordeling Bedrijfseconoom

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bedrijfseconoom' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bedrijfseconoom

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep