Econometrist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Econometrist? Lees de functieomschrijving.

De Econometrist houdt zich bezig met de econometrie. Met technieken uit de econometrie kunnen economische theorieën worden getoetst en de sterke van economische verbanden worden geschat. De econometrie is een economische wetenschap die gericht is op het in getallen uitdrukken van de relaties tussen economische grootheden. Het is de wetenschap van het economische modelleren. Hierbij doet de Econometrist een beroep op technieken uit de wiskunde, de waarschijnlijkheidsberekening, de statistiek en de informatica.

De Econometrist probeert economische wetmatigheden te vinden en deze weer te geven in modellen. Ook probeert de Econometrist hiermee praktische oplossingen te vinden voor economische vraagstukken. De Econometrist is in staat om voorspellingen over de economie en aanbevelingen over het te volgen beleid te doen. De Econometrist is op zoek naar de theorie van de economie.

Naast een gedegen economische kennis heeft de Econometrist ook een stevige wiskundige achtergrond nodig. De Econometrist voert een groot deel van de tijd complexe berekeningen uit met behulp van verschillende computerprogramma’s. Toch zijn de resultaten van de econometrie vaak aan onzekerheid onderhevig. Verondersteld wordt dat het gedrag van de economische onderwerpen waar de Econometrist zich op richt, voor een deel door toeval wordt bepaald. Toch probeert de Econometrist zo goed mogelijk een voorspelling te doen.

Wil je werken als Econometrist?

Werk je al als Econometrist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Econometrist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Econometrist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Econometrist in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2800 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Econometrist

Wat verdient een Econometrist?

De Econometrist heeft meestal een goed en bovengemiddelde salaris. De startende Econometrist verdient vaak al rond de €2800,- en dit salaris kan snel oplopen tot gemiddeld €4000,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder meer het recht op vrije dagen en een vakantietoeslag.

Salarisschaal Econometrist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Econometrist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Econometrist

Hoe goed is de toekomst voor de Econometrist? 

Omdat er diverse organisaties zijn waar de Econometrist kan werken, is er een gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Econometrist. Om na de opleiding aan de slag te kunnen, kan de Econometrist een traineeship volgen. Dit vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Ook zijn er goede doorgroeimogelijkheden voor de Econometrist, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie of naar een hoger salaris.

Baankans Econometrist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Econometrist worden: Opleidingen tot Econometrist

Hoe word je een Econometrist? 

Om aan de slag te kunnen als Econometrist kan het beste de WO opleiding Econometrie gevolgd worden. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet de Econometrist wel wiskunde B op de middelbare school gevolgd hebben. Binnen de opleiding Econometrie kunnen verschillende subspecialisaties gekozen worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Econometrist

Meer opleidingen Econometrist

Weet je nog niet of je Econometrist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Econometrist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Econometrist

Met wie werkt een Econometrist samen? 

Het netwerk van de Econometrist is afhankelijk van de organisatie waar de Econometrist werkzaam is. Een Econometrist die onderzoek doet, werkt bijvoorbeeld samen met andere onderzoekers. Een Econometrist die in het bedrijfsleven werkt, werkt daar vaak in een team en heeft te maken met een leidinggevende. Ook heeft de Econometrist een adviserende rol.


Econometrist


Organisaties waar een Econometrist werkzaam is

Waar werkt een Econometrist meestal? 

De Econometrist kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. De Econometrist kan bij bijvoorbeeld een bank, verzekeraar of pensioenfonds werken. Ook kan de Econometrist als onderzoeker werken bij bijvoorbeeld een universiteit. De Econometrist kan zowel in de profit als in de non profit sector werken en advies geven over economische strategieën en risico’s.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Econometrist

Waar kun je het beste werken als Econometrist? Hieronder vindt je de best door de Econometrist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Econometrist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Econometrist:

Welke competenties heeft een een Econometrist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Econometrist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Econometrist nodig? 

De Econometrist moet goed zijn in zowel economische als wiskunde. Een goed analytisch inzicht en om kunnen gaan met ingewikkelde berekeningen is dan ook een vereiste (Waarnemer). Daarnaast heeft de Econometrist ook vaak een adviserende rol en moet daarom beschikken over communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Econometrist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Econometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Econometrist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Econometrist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Econometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Econometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Econometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Econometrist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Econometrist iets voor je?

Zou je graag Econometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Econometrist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Econometrist

steven

leuk beroep  

Henri

Volledig mee eens.H.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar