Bedrijfseconoom Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfseconoom? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfseconoom. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfseconoom wordt.

 

Wat is een Bedrijfseconoom?

Een bedrijfseconoom is simpel gesteld iemand die bedrijfseconomie gestudeerd heeft. Bij bedrijfseconomie gaat het om de handel van goederen en diensten door ondernemingen en de bedrijfseconoom ziet toe op deze processen. Dit betekend dat de bedrijfseconoom de financiële situatie van de onderneming analyseert en advies geeft over andere economische vraagstukken die kunnen spelen binnen een onderneming.

Vraagstukken zoals investeringsbeslissingen van de onderneming, het adviseren bij een fusie of overname of het uitstippelen van de strategie voor de onderneming. Over allerlei soorten zaken die economisch van aard zijn kan een bedrijfseconoom worden geraadpleegd. Als bedrijfseconoom is het dan ook belangrijk om bij het oplossen van deze vraagstukken goed de veranderingen in de economie te kunnen voorspellen.

Van de bedrijfseconoom wordt doorgaands verwacht dat deze voldoende wiskundige, economische en juridische kennis heeft om de bedrijfseconomische vraagstukken op te kunnen lossen. De vraagstukken die de bedrijfseconoom voor zich krijgt zijn dan dus ook niet per definitie altijd financieel van aard. Een bedrijfseconoom kan bijvoorbeeld ook ingeschakeld worden om het economisch effect van bepaalde wetgeving te analyseren.

Bijna alle sectoren hebben direct of indirect te maken met de economie zodoende werken er ook overal bedrijfseconomen. Bedrijfseconomen assisteren bedrijven, overheden, belangengroepen en alle andere soorten organisaties. 

 
 

Wil je werken als Bedrijfseconoom?

Werk je al als Bedrijfseconoom en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfseconoom worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfseconoom, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfseconoom in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2400 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfseconoom

Wat verdient een Bedrijfseconoom?

Het salaris van de bedrijfseconoom is afhankelijk van het type onderneming of organisatie waarvoor de bedrijfseconoom werkt en de ervaring die de bedrijfseconoom heeft. Gemiddeld varieert dit tussen de circa 2400 en 8000 euro per maand. Over het algemeen geldt dat hoe meer zeggenschap de bedrijfseconoom heeft over de economische beslissingen van de onderneming waar deze werkzaam is hoe meer salaris de bedrijfseconoom ontvangt. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn tevens afhankelijk van het type organisatie waar de bedrijfseconoom werkzaam is.

 

 
 

Salarisschaal Bedrijfseconoom

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bedrijfseconoom

Er zijn geen vacatures Bedrijfseconoom aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bedrijfseconoom in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bedrijfseconoom in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfseconoom

Wat is de toekomst van Bedrijfseconoom?

Het arbeidsperspectief van een bedrijfseconoom is doorgaands goed te noemen. De economie zal altijd een belangrijke factor voor veel ondernemingen zijn. Zodoende zal er altijd vraag zijn naar mensen die deze factor kunnen voorspellen en analyseren. In veel organisaties kan een bedrijfseconoom bij goed functioneren doorstromen naar een functie met meer verantwoordelijkheid en een hoger salaris.

 

 
 

Baankans Bedrijfseconoom

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bedrijfseconoom worden: Opleidingen tot Bedrijfseconoom

Wil je bedrijfseconoom worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bedrijfseconoom? 

De meest voor de hand liggende opleiding voor bedrijfseconomen is bedrijfseconomie. Bedrijfseconomie wordt zowel op HBO als WO niveau gegeven. Naast het volgen van een algemene bedrijfseconomische opleiding zijn er ook veel bedrijfseconomen die accountancy, management accounting of financieel management hebben gestudeerd. Net zoals bedrijfseconomie zijn deze studies vaak ook op zowel HBO als WO niveau te volgen. Deze opleidingen hebben erg veel raakvlakken met de bedrijfseconomie opleidingen en zijn zodoende erg geschikt om studenten op te leiden tot bedrijfseconoom. 

 

 
 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bedrijfseconoom

Finance & Control (deeltijd)
Let op: Deze opleiding valt onder het wettelijk collegegeld. Schrijf je voor deze opleiding ook in via Studielink (www.studielink.nl/) Organisaties hebben grote behoefte aan financieel-economisch overzicht; aan mensen die inzicht …
Meer opleidingen Bedrijfseconoom

Weet je nog niet of je Bedrijfseconoom wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bedrijfseconoom of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Bedrijfseconoom

Met wie werkt een Bedrijfseconoom samen? 

Het netwerk van de bedrijfseconoom is afhankelijk van het feit of de bedrijfseconoom enkel een adviserende rol of ook een beslissende rol heeft.  Als het enkel een adviserende rol betreft dan heeft de bedrijfseconoom doorgaands het meest contact met zijn directe collega bedrijfseconomen. Bij een beslissende rol staat de bedrijfseconoom veelvuldig in contact met het management van de onderneming. Als bedrijfseconoom kun je ook op freelance basis voor ondernemingen werkzaam zijn. In dit geval is er natuurlijk sprake van meer extern contact. 

 

 
 

Bedrijfseconoom


Organisaties waar een Bedrijfseconoom werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfseconoom meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfseconoom?

Een bedrijfseconoom kan werkzaam zijn bij alle organisaties die economisch inzicht nodig hebben. Dit kunnen dus allerlei soorten organisaties zijn. In de praktijk zijn dit echter vaak profit organisaties.

 

 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Bedrijfseconoom

Waar kun je het beste werken als Bedrijfseconoom? Hieronder vind je de best door de Bedrijfseconoom beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfseconoom.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfseconoom:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfseconoom.

Welke competenties heeft een Bedrijfseconoom nodig?

Een Bedrijfseconoom heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfseconoom

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfseconoom passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfseconoom nodig? 

Het hebben van analytisch inzicht en een onderzoeksgeest zijn van essentieel belang voor een goede bedrijfseconoom. Het analyseren van vele verschillende soorten modellen en aan de hand van deze analyses voorspellingen doen behoren tot de dagelijkse werkzaamheden van de bedrijfseconoom. Daarom past het persoonstype waarnemer erg goed bij de bedrijfseconoom. Een ander belangrijk aspect van het werk van de bedrijfseconoom zijn de gewichtigheid van de beslissingen die de bedrijfseconomen dient te nemen.  De bedrijfseconoom moet vaak advies geven over belangrijke zaken voor de onderneming waar de bedrijfseconoom voor werkt. Als de bedrijfseconoom het mis heeft met zijn voorspellingen dan wel analyses dan kan dat ernstige consequenties voor de onderneming hebben. Een goede bedrijfseconoom is daarom ook een perfectionist en laat niks aan het toeval over, toont discipline in zijn werk en is veeleisend tegenover zichzelf. 

 

 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfseconoom


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bedrijfseconoom

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfseconoom

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfseconoom

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfseconoom

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfseconoom dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfseconoom belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfseconoom. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfseconoom iets voor je?

Zou je graag Bedrijfseconoom willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfseconoom bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfseconoom

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar