Wiskundige: Salaris, Vacatures, Taken & Vaardigheden

Wiskundige: Salaris, Vacatures, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Wiskundige? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Wiskundige wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Wiskundige, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Wiskundige


Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Wiskundige?

Een Wiskundige is iemand die onderzoek doet naar allerlei wiskundige vraagstukken op het gebied van bijvoorbeeld algebra, meetkunde en statistiek en past zijn kennis vaak toe in de praktijk.

De Wiskundige probeert wiskundige raadsels op te lossen aan de hand van wiskundige theorieën, berekeningen enzovoort. Hij maakt daarbij gebruik van computertoepassingen en andere hulpmiddelen. Ook kan de Wiskundige proberen om bestaande wiskundige theorieën, modellen en concepten te verbeteren of nieuwe theorieën te ontwikkelen.

Wiskundige theorieën kunnen gebruikt worden voor praktische oplossingen. Zo kan de Wiskundige een theorie gebruiken om een productieproces te verbeteren of een verzekeringspremie te berekenen. De Wiskundige maakt naast wiskundige theorieën ook gebruik van natuurkundige theorieën.

Een Wiskundige kan in veel verschillende sectoren werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de onderzoekssector, de bankensector en het onderwijs. 


Past het beroep Wiskundige bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Vacatures Wiskundige

Omdat een wiskundige vooral zijn kennis en expertise toepast binnen een rol of beroep zijn er geen directe vacatures wiskundige te vinden. Beroepen waar je als Wiskundige in terecht kan zijn bijvoorbeeld:

 

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Wiskundige per stad

Vacatures Wiskundige Alkmaar

Vacatures Wiskundige Almelo

Vacatures Wiskundige Almere

Vacatures Wiskundige Alphen aan den Rijn

Vacatures Wiskundige Amersfoort

Vacatures Wiskundige Amstelveen

Vacatures Wiskundige Amsterdam

Vacatures Wiskundige Apeldoorn

Vacatures Wiskundige Arnhem

Vacatures Wiskundige Assen

Vacatures Wiskundige Bergen op Zoom

Vacatures Wiskundige Breda

Vacatures Wiskundige Capelle aan den IJssel

Vacatures Wiskundige Delft

Vacatures Wiskundige Den Bosch

Vacatures Wiskundige Den Haag

Vacatures Wiskundige Den Helder

Vacatures Wiskundige Deventer

Vacatures Wiskundige Doetinchem

Vacatures Wiskundige Dordrecht

Vacatures Wiskundige Ede

Vacatures Wiskundige Eindhoven

Vacatures Wiskundige Emmen

Vacatures Wiskundige Enschede

Vacatures Wiskundige Gouda

Vacatures Wiskundige Groningen

Vacatures Wiskundige Haarlem

Vacatures Wiskundige Haarlemmermeer

Vacatures Wiskundige Heerlen

Vacatures Wiskundige Helmond

Vacatures Wiskundige Hengelo

Vacatures Wiskundige Hilversum

Vacatures Wiskundige Hoogeveen

Vacatures Wiskundige Hoorn

Vacatures Wiskundige Katwijk

Vacatures Wiskundige Leeuwarden

Vacatures Wiskundige Leiden

Vacatures Wiskundige Lelystad

Vacatures Wiskundige Maastricht

Vacatures Wiskundige Middelburg

Vacatures Wiskundige Nieuwegein

Vacatures Wiskundige Nijmegen

Vacatures Wiskundige Oss

Vacatures Wiskundige Purmerend

Vacatures Wiskundige Roermond

Vacatures Wiskundige Roosendaal

Vacatures Wiskundige Rotterdam

Vacatures Wiskundige Schiedam

Vacatures Wiskundige Spijkenisse

Vacatures Wiskundige Terneuzen

Vacatures Wiskundige Tilburg

Vacatures Wiskundige Utrecht

Vacatures Wiskundige Veenendaal

Vacatures Wiskundige Venlo

Vacatures Wiskundige Vlaardingen

Vacatures Wiskundige Westland

Vacatures Wiskundige Zaanstad

Vacatures Wiskundige Zeist

Vacatures Wiskundige Zoetermeer

Vacatures Wiskundige Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Wiskundige

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Wiskundige?

Een Wiskundige kan rekenen op zo’n €2300,- tot €5000,- bruto per maand. Het is lastig een precies bedrag te geven, omdat het salaris van een Wiskundige erg afhangt van waar hij werkzaam is. Zo zal een Wiskundige die werkzaam is in het onderwijs een stuk minder verdienen dan een Wiskundige die bijvoorbeeld als Risico-analist werkt bij een bank.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de sector waartoe het bedrijf behoort en de werkgever. Voorbeelden zijn doorbetaalde vakantiedagen, een dertiende maand, betaalde bijscholing en een reiskostenvergoeding. 


Meer weten over het salaris Wiskundige

Salaris aankomend Wiskundige Salaris junior Wiskundige Wat is het salaris van een medior Wiskundige? Welk salaris krijgt een senior Wiskundige?


Hoe word je een Wiskundige? 

 Om Wiskundige te worden, kan iemand het beste de HBO- of WO-opleiding Wiskunde doen. Bij de vierjarige HBO-opleiding leer je bijvoorbeeld lesgeven, terwijl de vijfjarige WO-opleiding zich meer bezighoudt met het onderzoek doen naar wiskundige vraagstukken. Op welk niveau je de studie het beste kunt volgen, hangt dus af van het werk dat je precies wil gaan doen. Wil je het onderzoek in, dan kies je voor de WO-opleiding. Wil je les gaan geven, kies dan voor de HBO-variant. Ook Bedrijfswiskunde, Technische Wiskunde en Econometrie zijn geschikte opleidingen.

Het is aan te raden om op de middelbare school exacte vakken als wiskunde en natuurkunde in je pakket te hebben. Deze kennis komt namelijk van pas tijdens de studie.

Opleidingen Wiskundige

Actuarieel Rekenen
Heb jij een afgeronde hbo- of wo-bachelor, ben je analytisch sterk en heb je aantoonbaar cijfermatig inzicht? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven! In de financiële markt …
Actuarieel Rekenen
Postbachelor Actuarieel Analist
Identificeer, kwantificeer en adviseer over (financiële) risico's SCHRIJF IN Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal …
Postbachelor Actuarieel Analist
Postbachelor Actuarieel Analist 4 modules
Actuarieel analisten houden zich dagelijks bezig met het identificeren en kwantificeren van risico’s en het adviseren over de financiële gevolgen. Speciaal voor de professional die zich verder wil ontwikkelen op …
Postbachelor Actuarieel Analist 4 modules
Actuarieel Rekenen
Heb jij een afgeronde hbo- of wo-bachelor, ben je analytisch sterk en heb je aantoonbaar cijfermatig inzicht? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven! In de financiële markt …
Actuarieel Rekenen
De actuaris als corporate risk manager (module 3)
Actuariële professionals, accountants en financieel professionals. Doel Goed risicomanagement vereist kennis en vaardigheden binnen de sector waarin of waarvoor je werkzaam bent. Domeinen zijn verschillend, de bouwsector bijvoorbeeld andere (financiële) …
De actuaris als corporate risk manager (module 3)Omscholen tot Wiskundige

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Wiskundige. Zelfstandig of georganiseerd.

Traineeship vacatures Wiskundige

Vacature Traineeship Actuarieel Specialist
House of Bèta
Als actuarieel talent ben je anders dan de rest. Waar de meeste mensen schrikken van een wiskundige vraag, gaan jouw ogen stralen. We hebben het dan niet over de tafel
Vacature Traineeship Actuarieel Specialist
House of Bèta
Als actuarieel talent ben je anders dan de rest. Waar de meeste mensen schrikken van een wiskundige vraag, gaan jouw ogen stralen. We hebben het dan niet over de tafel

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Wiskundige

Als je Wiskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Wiskundige zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Wiskundige

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Wiskundige?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Wiskundige

Een Wiskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Steekwoorden: to-the-point, structureel, verstaanbaar, helder, ordelijk

Omschrijving

Deze mensen kunnen hun gedachten goed onder woorden brengen. Dit kan zowel op papier als mondeling. Ze kunnen helder en duidelijk communiceren naar de lezer/luisteraar. Ze kunnen hun boodschap vertellen zonder teveel uit te weiden naar irrelevante informatie.

Sterke punten
Helderheid en duidelijkheid zijn twee sterke punten. Zowel mondeling als schriftelijk kunnen deze mensen een boodschap goed verwoorden. Ze passen hun tekst aan op de doelgroep en ze spreken dan ook vaak de taal van het publiek. Tevens kunnen ze op een goede manier vragen beantwoorden, ze maken dan vaak gebruik van heldere voorbeelden.

Zwakke punten
Bij mondelinge uitdrukkingsvaardigheid kan het voorkomen dat de spreker en andere non-verbale houding heeft. Hierdoor kan zijn boodschap verkeerd overkomen op de ontvanger. Sommige van deze mensen gebruiken veel vaktermen, hierdoor kan de boodschap verkeerd worden geïnterpreteerd.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Wiskundige

 • Methodisch werken
 • Analytisch vermogen
 • Vasthoudendheid
 • Doelgericht
 • Aandacht voor details
 • Punctueel
 • Kritisch denken
 • Zelfmanagement
 • Inlevingsvermogen
 • Afwegen
 • Ambitie
 • Proactief
 • Wendbaarheid
 • Verbanden leggen
 • Creatief denken
 • Verbeeldingskracht
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
 • Effectief communiceren
 • Aanpassingsvermogen
 • Taalkennis
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Wiskundige nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Wiskundige zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is van belang dat een Wiskundige inzicht heeft in wiskundige vraagstukken. De Wiskundige is onderzoekend, intellectueel, gedreven en analytisch. Hij weet hoe hij de vraagstukken op kan lossen en kan uit de resultaten duidelijke conclusies trekken (Waarnemer).

Tevens is een Wiskundige gedetailleerd. De vraagstukken moeten heel precies geanalyseerd worden, zodat er geen foute conclusies en dus foute beslissingen worden genomen. De Wiskundige is integer, gedisciplineerd en veeleisend (Perfectionist).

Staat een Wiskundige voor de klas, dan is het bovendien van belang dat hij goed les kan geven en overwicht heeft (Baas). 


Eigenschappen Wiskundige

 • Toewijding
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • Leergierig

Wat zijn de baankansen voor een Wiskundige?

Omdat de Wiskundige in veel verschillende sectoren een baan kan vinden, is het arbeidsmarktperspectief van een Wiskundige over het algemeen goed.

De doorgroeimogelijkheden hangen af van de sector waarin de Wiskundige werkzaam is. Hij kan bijvoorbeeld leidinggevende taken krijgen toegewezen. 

De actuele kans op werk voor een Wiskundige

Het beroep Wiskundige is onderdeel van de beroepsfamilie Wiskundigen, actuarissen en statistici. De kans op werk voor de beroepsfamilie Wiskundigen, actuarissen en statistici is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Wiskundige

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Wiskundige

Het beroep Wiskundige is onderdeel van de beroepsfamilie Wiskundigen, actuarissen en statistici.


Waar werkt een Wiskundige?

Een Wiskundige kan terecht komen in heel verschillende sectoren. Veel Wiskundigen werken bij een universiteit of onderzoeksinstituut. Andere Wiskundigen werken bij een bank, verzekeraar, ICT-bedrijf of een logistiek bedrijf. Ook vind je Wiskundigen in het onderwijs.

Een Wiskundige kan dus zowel werkzaam zijn in de profitsector als in de non-profitsector.


Met wie werkt een Wiskundige samen? 

Het netwerk van een Wiskundige hangt af van zijn precieze functie. Werkt de Wiskundige bij een universiteit of onderzoeksinstituut, dan komt hij onder andere in contact met andere onderzoekers, zoals andere Wiskundigen of Statistici. Werkt de Wiskundige bij een bank, verzekeringsbedrijf of iets dergelijks, dan komt hij natuurlijk in aanraking met andere medewerkers van het bedrijf, zoals Risico-analisten en een Leidinggevende. Is een Wiskundige werkzaam in het onderwijs? Dan heeft hij bijvoorbeeld contact met andere Leraren en leerlingen.


 • Onderzoekers
 • Statistici
 • Risico-analisten
 • Leidinggevende
 • Leraren
 • Leerlingen
Wiskundige

Verwante beroepen Wiskundige:

Leraar Wiskunde
Salaris: €2822 tot €5699
Opleiding: Cursus / Bijscholing HBO WO Postdoc
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Statisticus
Salaris: €2046 tot €5022
Opleiding: HBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Wiskundige in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Onderzoekers
 • Statistici
 • Risico-analisten
 • Leidinggevende
 • Leraren
 • Leerlingen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar