U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cafetariamedewerker

Cafetariamedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cafetariamedewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Cafetariamedewerker houdt zich bezig met alle werkzaamheden die zich voordoen in een cafetaria. Zo neemt een Cafetariamedewerker bestellingen op van klanten, bakt hij frites en snacks, bereidt hij salades en broodjes, maakt hij softijsjes, bedient hij de klanten en rekent hij bestellingen af. Tevens zorgt de Cafetariamedewerker ervoor dat zijn werkomgeving schoon blijft.

Vaak richt de Cafetariamedewerker zich óf op de klanten die in de cafetaria gaan eten of drinken, óf op de klanten die bestellingen af komen halen.

De Cafetariamedewerker weet precies wat voor snacks, ijsjes en drankjes verkocht worden. Hij kan de klant informeren over de producten. Vriendelijkheid tegenover de klant is erg belangrijk.

Soms horen het tellen van de kassa en het afsluiten van de zaak ook tot de taken van de Cafetariamedewerker. 

Mensen vonden ons op: Job Cafetariamedewerker, Baan Cafetariamedewerker, Cafetariamedewerker Worden, Functie-eisen Cafetariamedewerker, Verantwoordelijkheden Cafetariamedewerker, Functieprofiel Cafetariamedewerker, Wat doet een Cafetariamedewerker, Werken als Cafetariamedewerker.

Cafetariamedewerker worden: Opleiding tot cafetariamedewerker

 

Opleidingen die goed passen bij een functie als Cafetariamedewerker zijn de MBO-opleiding Middelbare Hotelschool of de HBO-opleiding Hogere Hotelschool. Om Cafetariamedewerker te worden, is meestal geen opleiding nodig. Ervaring is belangrijker. Soms beginnen Cafetariamedewerkers als Schoonmaakster of Afwasser bij een horecabedrijf en gaan dan vervolgens aan de slag als Cafetariamedewerker.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cafetariamedewerker, Cafetariamedewerker Worden, Opleidingsniveau Cafetariamedewerker, Scholing Cafetariamedewerker, Studie Cafetariamedewerker, Bijscholing Cafetariamedewerker, Omscholing Cafetariamedewerker.

Organisaties waar een cafetariamedewerker doorgaans werkzaam is

 

Een Cafetariamedewerker komt te werken bij een cafetaria. Dit is een iets luxere variant van een snackbar. Er zijn zitplaatsen aanwezig en er is meer keuze uit snacks, drankjes en broodjes.

Een cafetaria streeft naar winst en behoort dus tot de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cafetariamedewerker, Cafetariamedewerker Worden, Opleidingsniveau Cafetariamedewerker, Scholing Cafetariamedewerker, Studie Cafetariamedewerker, Bijscholing Cafetariamedewerker, Omscholing Cafetariamedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cafetariamedewerker

 

Een Cafetariamedewerker kan rekenen op zo’n €1200,- tot €1600,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de werkervaring, leeftijd en werkgever van de Cafetariamedewerker. Vaak liggen de lonen laag, omdat de Cafetariamedewerker meestal fooi ontvangt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden die gelden voor Cafetariamedewerkers zijn bijvoorbeeld 24 vakantiedagen per jaar en 8% vakantietoeslag. Soms geldt ook een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Cafetariamedewerker, Loon Cafetariamedewerker, Wat verdien je als Cafetariamedewerker, Salarisschaal Cafetariamedewerker, Salarisindicatie Cafetariamedewerker, Bonus Cafetariamedewerker, CAO Cafetariamedewerker, Brutoloon Cafetariamedewerker, Nettoloon Cafetariamedewerker, Vakantiedagen Cafetariamedewerker, Pensioen Cafetariamedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden cafetariamedewerker

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Sociabiliteit
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Cafetariamedewerker, Vaardigheden Cafetariamedewerker, Attitude Cafetariamedewerker, Kwalificaties Cafetariamedewerker, Competentieprofiel Cafetariamedewerker.

Boeken voor het beroep cafetariamedewerker

Wil je meer weten over het beroep cafetariamedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cafetariamedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cafetariamedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cafetariamedewerker, Cafetariamedewerker ebooks, boek Cafetariamedewerker.

Persoonstypen cafetariamedewerker

 

Persoonstypen die passen bij een Cafetariamedewerker zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Cafetariamedewerker moet vaak erg hard werken. Cafetariawerk is meestal fysiek zwaar en kan chaotisch zien. Men dient daarom stressbestendig te zijn en veel energie te hebben. De Cafetariamedewerker moet altijd voor klanten klaarstaan en met een grote glimlach zijn werk doen. Dit kan lastig zijn, want klanten kunnen veeleisend zijn en de diensten kunnen lang zijn (Succesvolle Werker).

Tevens heeft een Cafetariamedewerker een goed overzicht. Hij onthoudt welke klanten zijn geholpen en welke bestelling bij welke klant hoort (Waarnemer).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cafetariamedewerker, Karakter Cafetariamedewerker.

Netwerk cafetariamedewerker

 

Vanzelfsprekend komt de Cafetariamedewerker veel in contact met klanten. Ook komt een Cafetariamedewerker in contact met een Manager of Leidinggevende, van wie hij instructies ontvangt en bij wie hij terecht kan bij vragen en problemen. Natuurlijk werkt een Cafetariamedewerker nauw samen met andere Cafetariamedewerkers. Zij dienen goed op elkaar ingespeeld te zijn, zodat iedereen zijn taken goed weet en er geen dingen vergeten worden of juist dubbel worden gedaan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cafetariamedewerker, Medewerkers Cafetariamedewerker.

Is het beroep cafetariamedewerker iets voor jou?

Zou je graag cafetariamedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cafetariamedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cafetariamedewerker, beroepskeuzetest Cafetariamedewerker, beroep Cafetariamedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cafetariamedewerker

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Cafetariamedewerkers. Na jaren van werkervaring kan een Cafetariamedewerker steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen. Uiteindelijk kunnen zij zelfs Manager of Bedrijfsleider worden. Om dit te bereiken moet een Cafetariamedewerker echter heel veel inzet tonen, cursussen volgen en flexibiel zijn.

Arbeidsmarktperspectief score cafetariamedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cafetariamedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cafetariamedewerker, Promotie mogelijkheden Cafetariamedewerker, Carriere Cafetariamedewerker.

Solliciteren op de functie cafetariamedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cafetariamedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cafetariamedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cafetariamedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cafetariamedewerker, CV Cafetariamedewerker, sollicitatie Cafetariamedewerker.

Interviews met cafetariamedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cafetariamedewerker

Vacatures cafetariamedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Cafetariamedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cafetariamedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Cafetariamedewerker houdt zich bezig met alle werkzaamheden die zich voordoen in een cafetaria. Zo neemt een Cafetariamedewerker bestellingen op van klanten, bakt hij frites en snacks, bereidt hij salades en broodjes, maakt hij softijsjes, bedient hij de klanten en rekent hij bestellingen af. Tevens zorgt de Cafetariamedewerker ervoor dat zijn werkomgeving schoon blijft.

Beoordeling Cafetariamedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cafetariamedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cafetariamedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep