Cafetariamedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cafetariamedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cafetariamedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cafetariamedewerker wordt.

Wat is een Cafetariamedewerker?

 

Een Cafetariamedewerker houdt zich bezig met alle werkzaamheden die zich voordoen in een cafetaria. Zo neemt een Cafetariamedewerker bestellingen op van klanten, bakt hij frites en snacks, bereidt hij salades en broodjes, maakt hij softijsjes, bedient hij de klanten en rekent hij bestellingen af. Tevens zorgt de Cafetariamedewerker ervoor dat zijn werkomgeving schoon blijft.

Vaak richt de Cafetariamedewerker zich óf op de klanten die in de cafetaria gaan eten of drinken, óf op de klanten die bestellingen af komen halen.

De Cafetariamedewerker weet precies wat voor snacks, ijsjes en drankjes verkocht worden. Hij kan de klant informeren over de producten. Vriendelijkheid tegenover de klant is erg belangrijk.

Soms horen het tellen van de kassa en het afsluiten van de zaak ook tot de taken van de Cafetariamedewerker. 

Wil je werken als Cafetariamedewerker?

Werk je al als Cafetariamedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cafetariamedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cafetariamedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cafetariamedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Klanten
  • Manager/Leidinggevende
  • Collega Cafetariamedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cafetariamedewerker

Wat verdient een Cafetariamedewerker?

 

Een Cafetariamedewerker kan rekenen op zo’n €1200,- tot €1600,- bruto per maand. Dit bedrag hangt af van de werkervaring, leeftijd en werkgever van de Cafetariamedewerker. Vaak liggen de lonen laag, omdat de Cafetariamedewerker meestal fooi ontvangt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden die gelden voor Cafetariamedewerkers zijn bijvoorbeeld 24 vakantiedagen per jaar en 8% vakantietoeslag. Soms geldt ook een dertiende maand.

Salarisschaal Cafetariamedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cafetariamedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Cafetariamedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cafetariamedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cafetariamedewerker vacatures

Cafetariamedewerker m/ v
Cafetaria Foodmaster Buurtstede
Ben jij afgestudeerd of naast je studie op zoek naar een bijbaan? Voor onze in februari nieuw te openen Foodmaster cafetaria in Veenendaal zijn wij op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cafetariamedewerker

Wat is de toekomst van Cafetariamedewerker?

 

Er zijn redelijk veel vacatures voor Cafetariamedewerkers. Na jaren van werkervaring kan een Cafetariamedewerker steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen. Uiteindelijk kunnen zij zelfs Manager of Bedrijfsleider worden. Om dit te bereiken moet een Cafetariamedewerker echter heel veel inzet tonen, cursussen volgen en flexibiel zijn.

Baankans Cafetariamedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cafetariamedewerker worden: Opleidingen tot Cafetariamedewerker

Wil je cafetariamedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cafetariamedewerker? 

 

Opleidingen die goed passen bij een functie als Cafetariamedewerker zijn de MBO-opleiding Middelbare Hotelschool of de HBO-opleiding Hogere Hotelschool. Om Cafetariamedewerker te worden, is meestal geen opleiding nodig. Ervaring is belangrijker. Soms beginnen Cafetariamedewerkers als Schoonmaakster of Afwasser bij een horecabedrijf en gaan dan vervolgens aan de slag als Cafetariamedewerker.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cafetariamedewerker

Meer opleidingen Cafetariamedewerker

Weet je nog niet of je Cafetariamedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cafetariamedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cafetariamedewerker

Met wie werkt een Cafetariamedewerker samen? 

 

Vanzelfsprekend komt de Cafetariamedewerker veel in contact met klanten. Ook komt een Cafetariamedewerker in contact met een Manager of Leidinggevende, van wie hij instructies ontvangt en bij wie hij terecht kan bij vragen en problemen. Natuurlijk werkt een Cafetariamedewerker nauw samen met andere Cafetariamedewerkers. Zij dienen goed op elkaar ingespeeld te zijn, zodat iedereen zijn taken goed weet en er geen dingen vergeten worden of juist dubbel worden gedaan.


  • Klanten
  • Manager/Leidinggevende
  • Collega Cafetariamedewerkers
Cafetariamedewerker


Organisaties waar een Cafetariamedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cafetariamedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Cafetariamedewerker?

 

Een Cafetariamedewerker komt te werken bij een cafetaria. Dit is een iets luxere variant van een snackbar. Er zijn zitplaatsen aanwezig en er is meer keuze uit snacks, drankjes en broodjes.

Een cafetaria streeft naar winst en behoort dus tot de profitsector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Cafetariamedewerker

Waar kun je het beste werken als Cafetariamedewerker? Hieronder vind je de best door de Cafetariamedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cafetariamedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cafetariamedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cafetariamedewerker.

Welke competenties heeft een Cafetariamedewerker nodig?

Een Cafetariamedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cafetariamedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cafetariamedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cafetariamedewerker nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Cafetariamedewerker zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Een Cafetariamedewerker moet vaak erg hard werken. Cafetariawerk is meestal fysiek zwaar en kan chaotisch zien. Men dient daarom stressbestendig te zijn en veel energie te hebben. De Cafetariamedewerker moet altijd voor klanten klaarstaan en met een grote glimlach zijn werk doen. Dit kan lastig zijn, want klanten kunnen veeleisend zijn en de diensten kunnen lang zijn (Succesvolle Werker).

Tevens heeft een Cafetariamedewerker een goed overzicht. Hij onthoudt welke klanten zijn geholpen en welke bestelling bij welke klant hoort (Waarnemer).

 

Bekijk de persoonstypen voor Cafetariamedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cafetariamedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cafetariamedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cafetariamedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cafetariamedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cafetariamedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cafetariamedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cafetariamedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cafetariamedewerker iets voor je?

Zou je graag Cafetariamedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cafetariamedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cafetariamedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar