Fastfoodmedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Fastfoodmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep fastfoodmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je fastfoodmedewerker wordt.

 

Wat is een Fastfoodmedewerker?

Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een cafetaria, snackbar of fastfoodbedrijf. Hier verkoopt de Medewerker fastfood: een snelle, gemakkelijke hap die vaak niet duur is. Dit kunnen zowel warme als koude producten zijn, van hamburgers en frites tot salades of ijs. De Fastfoodmedewerker neemt de bestelling van de klant op en bereidt de bestelling in de keuken in bijvoorbeeld de frituur of op de grill.

De bestellingen worden klaargemaakt uit halfproducten en vervolgens ingepakt en verkocht. Vaak worden er meerdere gerechten van tevoren bereid en in een voorraadbuffer geplaatst, zodat klanten snel geholpen kunnen worden. Het is de taak van de Fastfoodmedewerker om deze voorraad op peil te houden. Het komt voor dat een Fastfoodmedewerker de producten zowel bereidt als verkoopt, bijvoorbeeld in een cafetaria. In grotere fastfoodbedrijven is het vaak zo dat een Fastfoodmedewerker of alleen de producten bereidt, of juist enkel achter de counter werkt.

Achter de counter helpt de Fastfoodmedewerker de klanten door de bestellingen in de kassa in te voeren, af te rekenen en de juiste bestelling voor de klant in te pakken. Deze counter kan in een winkel zijn, maar ook bereikbaar voor automobilisten. Taken als het tappen van dranken en het maken van milkshakes of ijs horen ook bij het werk achter de counter.

Na werktijd worden de keuken en het restaurant opgeruimd en schoongemaakt en wordt het afval weggebracht.Wil je werken als Fastfoodmedewerker?

Werk je al als Fastfoodmedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Fastfoodmedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Fastfoodmedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Fastfoodmedewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bedrijfsleider
  • Eerste Medewerker Fastservice

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1483 tot €1788

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Fastfoodmedewerker

Wat verdient een Fastfoodmedewerker?

Het salaris is afhankelijk van del verantwoordelijkheden die de Fastfoodmedewerker heeft. Wanneer men leiding geeft aan andere Fastfoodmedewerkers en dus de functie van eerste medewerker heeft, is het salaris hoger dan wanneer men deze verantwoordelijkheden niet heeft. Het salaris van een Fastfoodmedewerker met een functie zonder aansturende of leidinggevende taken ligt tussen de €1483 en €1788 per maand.

Arbeidsvoorwaarden zijn te vinden in de horeca CAO.


 

Salarisschaal Fastfoodmedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Fastfoodmedewerker

Er zijn geen vacatures Fastfoodmedewerker aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Fastfoodmedewerker in werkt.

Meer weten over de sector waar een Fastfoodmedewerker in werkt

Bekijk werken in Horeca

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Fastfoodmedewerker

Wat is de toekomst van Fastfoodmedewerker?

De arbeidsmarktperspectieven voor fastservice in de horecasector zijn goed. Verwacht wordt dat de werkgelegenheid in de periode tot en met 2011 zal groeien.

Tevens zijn er voor de Fastfoodmedewerker verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan men bijvoorbeeld doorgroeien naar eerstee medewerker, waarbij meer verantwoordelijkheden komen kijken zoals het aansturen van andere medewerkers. Ook kan men binnen de fastservice doorgroeien naar bedrijfsleider van een fastfoodrestaurant. Tot slot is het mogelijk een andere richting binnen de horeca in te slaan en door ervaring en scholing door te groeien naar een beroep als gastheer/-vrouw of kok.

Baankans Fastfoodmedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Fastfoodmedewerker worden: Opleidingen tot Fastfoodmedewerker

Wil je Fastfoodmedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Fastfoodmedewerker.

Hoe word je een Fastfoodmedewerker? 

Voor een baan als Fastfoodmedewerker kan men de opleiding Fastfoodmedewerker doen. Dit is een MBO opleiding op niveau 2. De MBO niveau 3 opleiding Eerste Medewerker Fastservice leidt op tot Fastfoodmedewerker met een hogere functie, waarbij men andere medewerkers aanstuurt en de bedrijfsleider ondersteunt.

Vaak kan men ook aan het werk als Fastfoodmedewerker zonder diploma.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Fastfoodmedewerker

Er zijn geen opleidingen Fastfoodmedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Fastfoodmedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Horeca

Omscholen of doorgroeien tot Fastfoodmedewerker

Als je Fastfoodmedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Fastfoodmedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Fastfoodmedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Fastfoodmedewerker?

Competenties en Vaardigheden Fastfoodmedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Fastfoodmedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Fastfoodmedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Fastfoodmedewerker

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Fastfoodmedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Fastfoodmedewerker. Als Fastfoodmedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Fastfoodmedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Fastfoodmedewerker

Vakkennis voor een Fastfoodmedewerker

Het is voor een Fastfoodmedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Fastfoodmedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Fastfoodmedewerker


Werkervaring Fastfoodmedewerker

Het is voor een startend Fastfoodmedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Fastfoodmedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Keukenhulp, Bedrijfsleider Horeca .

Iets anders leren?

Is Fastfoodmedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Fastfoodmedewerker

Met wie werkt een Fastfoodmedewerker samen? 

Een Fastfoodmedewerker werkt vaak samen met andere Fastfoodmedewerkers. Samen helpen zij de klant. Wanneer een Fastfoodmedewerker achter de counter werkt is het belangrijk dat er goed wordt gecommuniceerd met Fastfoodmedewerkers in de keuken, om de producten in de voorraad op tijd aan te vullen en de klant op tijd van de juiste producten te kunnen voorzien. De Fastfoodmedewerker werkt onder leiding van een eerste medewerker en een bedrijfsleider.


  • Bedrijfsleider
  • Eerste Medewerker Fastservice
Fastfoodmedewerker


Organisaties waar een Fastfoodmedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Fastfoodmedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Fastfoodmedewerker?

Een Fastfoodmedewerker is werkzaam in een fastfoodbedrijf, cafetaria of snackbar. Een fastfoodbedrijf is vaak een groot bedrijf waar meerdere Fastfoodmedewerkers werkzaam zijn in zowel de keuken als achter de counter. Hierbij is tevens een restaurantgedeelte aangesloten waar de klanten hun bestelling kunnen nuttigen. Een snackbar of cafetaria is vaak kleiner. Hier zijn dan ook minder werknemers werkzaam. Hier is het gebruikelijk dat een Fastfoodmedewerker zowel de producten bereidt als de klanten helpt. Ook is hier vaak geen of slechts een klein restaurantgedeelte aanwezig.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Fastfoodmedewerker

Waar kun je het beste werken als Fastfoodmedewerker? Hieronder vind je de best door de Fastfoodmedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Fastfoodmedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Fastfoodmedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Fastfoodmedewerker.

Welke competenties heeft een Fastfoodmedewerker nodig?

Een Fastfoodmedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Fastfoodmedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Fastfoodmedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Fastfoodmedewerker nodig? 

Als Fastfoodmedewerker is het belangrijk om klantgericht te zijn en de klanten goed van dienst te zijn. Hij staat bekend om zijn behulpzaamheid en vindt het leuk om iets voor een ander te betekenen (Gever).

In een Fastfoodbedrijf komen klanten voor een snelle en makkelijke hap en willen dan ook vaak snel geholpen worden. Het is dus belangrijk dat een Fastfoodmedewerker snel en efficiënt werkt. Hij is praktisch en doelgericht en werkt graag hard om successen te behalen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Fastfoodmedewerker


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Fastfoodmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Fastfoodmedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Fastfoodmedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Fastfoodmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Fastfoodmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Fastfoodmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Fastfoodmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Fastfoodmedewerker iets voor je?

Zou je graag Fastfoodmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Fastfoodmedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Fastfoodmedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar