U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Coupeur

Coupeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een coupeur? Lees de functieomschrijving.

Een Coupeur is werkzaam in de modewereld. Dat kan zijn als medewerker bij een winkel, zoals een bruidsmodezaak, maar dat kan ook zijn als lid van een team dat een ontwerper ondersteunt door de praktische uitvoering van zijn of haar ideeën te verzorgen.

Eigenlijk zitten er twee fases in het werk van een Coupeur. De eerste stap is het tekenen van patronen voor de kleding, de tweede stap is het daadwerkelijke naaiwerk.

Het patroontekenen gebeurt aan de hand van een ontwerp en op basis van een bepaald patroontekensysteem. Patronen worden op een specifieke maat getekend en kunnen vervolgens worden gebruikt bij de productie en samenstelling van het kledingstuk.

Het naaiwerk van de Coupeur bestaat uit het naaien van nieuwe kleding op basis van een ontwerp en patroon met alle details als zakken, kragen en splitten of het verstellen van bestaande kleding zodat het aan een individu kan worden aangepast. Dit laatste is bijvoorbeeld wat er veel in bruidsmodezaken gedaan wordt.

Mensen vonden ons op: Job Coupeur, Baan Coupeur, Coupeur Worden, Functie-eisen Coupeur, Verantwoordelijkheden Coupeur, Functieprofiel Coupeur, Wat doet een Coupeur, Werken als Coupeur.

Coupeur worden: Opleiding tot coupeur

Om als Coupeur aan de slag te gaan moet je alles weten over de patroontekensystemen en hoe ze te gebruiken, maar ook over stoffen en hoe die te verwerken. Er zijn verschillende opleidingen op MBO niveau te vinden die je helpen een begin te maken in je carrière als coupeur. Een mogelijkheid is een opleiding richting Fashion and Living of de opleiding Coupeur of Coupeuse.

Op HBO niveau zijn er ook opleidingen in de richting van de mode, maar die richten zich meer op leiding geven dan echt op het uitvoeren van handwerk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Coupeur, Coupeur Worden, Opleidingsniveau Coupeur, Scholing Coupeur, Studie Coupeur, Bijscholing Coupeur, Omscholing Coupeur.

Organisaties waar een coupeur doorgaans werkzaam is

De productie en verkoop van kleding is commercieel en dus werkt de Coupeur in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Coupeur, Coupeur Worden, Opleidingsniveau Coupeur, Scholing Coupeur, Studie Coupeur, Bijscholing Coupeur, Omscholing Coupeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden coupeur

Het is moeilijk te zeggen wat je als Coupeur kunt gaan verdienen. Het hangt erg sterk af van je kennis en kunde en bij welke werkgever je daarmee aan de slag gaat. Grofweg zal het salaris maandelijks tussen de €1500 en  €2100 bedragen. Een aardig deel van de Coupeurs is werkzaam in de detailhandel en heeft naast de werkzaamheden als Coupeur vooral ook werkzaamheden als verkoopmedewerker.

Mensen vonden ons op: Salaris Coupeur, Loon Coupeur, Wat verdien je als Coupeur, Salarisschaal Coupeur, Salarisindicatie Coupeur, Bonus Coupeur, CAO Coupeur, Brutoloon Coupeur, Nettoloon Coupeur, Vakantiedagen Coupeur, Pensioen Coupeur.

Competenties, skills & vaardigheden coupeur

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Kennis van confectie
Mensen vonden ons op: Kennis Coupeur, Vaardigheden Coupeur, Attitude Coupeur, Kwalificaties Coupeur, Competentieprofiel Coupeur.

Boeken voor het beroep coupeur

Wil je meer weten over het beroep coupeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je coupeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken coupeur te komen.

Être Guérisseur sans ' Le Don ' [Comment devenir coupeur de feu,leveur de maux sans don particulier] | Grégory Cutfire

Franstalig | E-book | 9781310654251

L'on entend souvent que pour être leveur de maux ou coupeur de feu, il faut avoir reçu le ' don ' par un membre de la famille, d'un ami ou d'un proche. L'on entend encore que les formules secrètes de guérison sont uniquement transmises de façon très préci...

Souvenirs d'un coupeur de bois | Jacques de Hillerin

Gabon-Congo - 1946-1960 - Franstalig | E-book | 9782336263328

L'aventure d'un jeune français plongé dans la forêt équatoriale pour y pratiquer le rude métier de ''coupeur de bois''. Il découvre une nature luxuriante, une faune abondante qui l'émerveille, mais surtout des hommes à former et à diriger en respectant le...

Le Coupeur de T�tes. Tome 3 | Noir-L

Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9782011880451 | 168 pagina's

Le coupeur de tetes. Tome 3 / par Louis NoirDate de l'edition originale: 1886"Collection: Petite bibliotheque universelle"Ce livre est la reproduction fidele d'une oeuvre publiee avant 1920 et fait partie d'une collection de livres reimprimes a la demande...

Mensen vonden ons op: boeken voor Coupeur, Coupeur ebooks, boek Coupeur.

Persoonstypen coupeur

Als Coupeur werk je de ideeën en ontwerpen van anderen uit. Dat betekent dat het niet je eigen invulling is en je dus accuraat moet kunnen werken. Je moet het patroon precies maken voor de maat die je gaat naaien en ook het naaiwerk moet netjes afgewerkt zijn. Een zekere mate van perfectionisme is voor een Coupeur dus goed om te bezitten (Perfectionist).

Daarnaast moet een Coupeur ook betrouwbaar zijn. Andere partijen moeten op het werk en de productiviteit van de Coupeur kunnen vertrouwen. Er ligt redelijk wat verantwoordelijkheid bij je wanneer je de uitwerking van een ontwerp op je neemt (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Coupeur, Karakter Coupeur.

Netwerk coupeur

Als Coupeur werk je binnen een winkel vooral met klanten. Je hebt een filiaalmanager waaraan je verantwoording aflegt en daarnaast collega's die ofwel Coupeur zijn, ofwel verkoopmedewerker.

Bij een grootschaliger project zoals het uitwerken van een idee van een modeontwerper, krijg je te maken met andere Coupeurs. Deze kunnen eventueel werkzaam zijn als patroontekenaar of medewerker op het naaiatelier. Daarnaast heb je mogelijk contact met de ontwerper zelf en de leverancier van de spullen die je nodig hebt bij het uitwerken, zoals stoffen en andere materialen. In dit geval heb je dus een opdrachtgever waaraan je verantwoording aflegt en een directe leidinggevende op de werkvloer.

Eventueel krijg je met modeshows te maken met modellen waarvoor de kleding moet worden aangepast om de perfecte pasvorm te realiseren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Coupeur, Medewerkers Coupeur.

Is het beroep coupeur iets voor jou?

Zou je graag coupeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als coupeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Coupeur, beroepskeuzetest Coupeur, beroep Coupeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden coupeur

Er worden aardig wat Coupeurs en Coupeuses gezocht voor verschillende soorten functies. Meestal betreft het een combinatiefunctie met de rol van verkoopmedewerker. Wil je daadwerkelijk in de grote modewereld terecht komen onder leiding van een belangrijk ontwerper dan zal je hard moeten werken. Veel ervaring en een goede naam zijn dan van belang.

Als je begint als Coupeur kun je altijd in de loop van de tijd meer leidinggevende taken op je nemen en uiteindelijk leiding geven aan een heel atelier met patroontekenaars en naaiers. Hoger management is ook een optie, maar dan verdwijnt het echte handwerk waarschijnlijk uit je takenpakket.

Arbeidsmarktperspectief score coupeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep coupeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Coupeur, Promotie mogelijkheden Coupeur, Carriere Coupeur.

Solliciteren op de functie coupeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als coupeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor coupeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als coupeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Coupeur, CV Coupeur, sollicitatie Coupeur.

Interviews met coupeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen coupeur

 • Patroontekenaar

Vacatures coupeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Coupeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Coupeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Coupeur is werkzaam in de modewereld. Dat kan zijn als medewerker bij een winkel, zoals een bruidsmodezaak, maar dat kan ook zijn als lid van een team dat een ontwerper ondersteunt door de praktische uitvoering van zijn of haar ideeën te verzorgen. Eigenlijk zitten er twee fases in het werk van een Coupeur.

Beoordeling Coupeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Coupeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Coupeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep