Modeontwerper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Modeontwerper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep modeontwerper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je modeontwerper wordt.

 

Wat is een Modeontwerper?

Als Modeontwerper werk je meestal bij (grote) modehuizen, kledingbedrijven of bij een specifiek kledingmerk, maar je kunt ook zelfstandig een eigen kledinglijn ontwerpen. Een andere mogelijke richting is werken als een stylist bij een tijdschrift of bij modeshows.

De taak van de Modeontwerper is simpel gezegd het bedenken en ontwerpen van kleding in de ruime zin van het woord. Dat kan van lingerie tot avondkleding zijn en van confectie tot haute couture.

Veel Modeontwerpers specialiseren zich in een bepaalde richting van de modewereld. Afhankelijk van je eigen smaak en wat je leuk vindt om te ontwerpen kun je je geheel storten op bijvoorbeeld sportkleding, damesmode, herenmode of kinderkleding.

De ideeën voor je ontwerpen doe je op door je te laten inspireren door de wereld om je heen, door andere modeontwerpers, steden, sferen etcetera. Met behulp van je creativiteit, de materialen die je tot je beschikking hebt en de financiële middelen weet je je inspiratie te verbinden met de wensen van je opdrachtgever. De definitieve schets wordt uiteindelijk door de patroonmaker uitgetekend en door de medewerkers van het naaiatelier in elkaar gezet.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Modeontwerper?

Werk je al als Modeontwerper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Modeontwerper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Modeontwerper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Modeontwerper in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1600 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modeontwerper

Wat verdient een Modeontwerper?

Wanneer je normaal als Modeontwerper aan de slag kunt bij een modehuis of kledingbedrijf dan zul je gemiddeld een salaris verdienen van rond €1600 tot €2300 per maand. Dit is afhankelijk van marktsegment, werkgever en prestaties.

Wanneer je op zou klimmen tot wereldberoemd Ontwerper met eigen shows en een eigen kledinglijn kan het salaris natuurlijk veel hoger liggen.

Salarisschaal Modeontwerper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Modeontwerper

Er zijn geen vacatures Modeontwerper aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Modeontwerper in werkt.

Meer weten over de sector waar een Modeontwerper in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Modeontwerper

Wat zijn de baankansen voor een Modeontwerper?

Het is niet altijd eenvoudig om voet aan de grond te krijgen in de modewereld. Je moet als je al eenmaal een vacature vindt voor Modeontwerper en wordt aangenomen, jezelf bewijzen en naam maken. Alleen door beter te presteren dan anderen, unieker te zijn, beter te verkopen en een bekende naam op te bouwen kun je groeien in de modewereld. Wanneer het je lukt om groter te worden dan kun je groeien zover als je wilt. Denk aan een eigen label, eigen winkels, grote shows enzovoorts.

De actuele kans op werk voor een Modeontwerper

De kans op werk voor het beroep Modeontwerper is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Modeontwerper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Modeontwerper worden: Opleidingen tot Modeontwerper

Wil je Modeontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Modeontwerper.

Hoe word je een Modeontwerper? 

Om Modeontwerper te kunnen worden heb je niet voldoende aan een grote liefde voor en interesse in mode. Je moet de kneepjes van het ontwerpen, de materialen, de modeontwikkeling en de verschillende stijlen kennen. Om je goed voor te bereiden op het werk als Modeontwerper kun je een opleiding volgen op MBO niveau in de richting van Modeontwerpen of Fashion Design. Er zijn ook verschillende gelijknamige cursussen die je kunt volgen om Modeontwerper te worden.

Het is meestal wel handig om een opleiding of cursus uit te kiezen waarin je ook stage kunt lopen. Uiteindelijk leer je tenslotte het meeste van de echte modewereld en de echte Ontwerpers en niet van boeken en praktijklessen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Modeontwerper

Modestyling / Fashion Stylist
Modestylistes zijn helemaal HOT. Iedereen wilt tegenwoordig een Stylist zien en een Stylist hebben. Maar het is nu ook voor iedereen mogelijk om een Stylist te zijn! De Modestylist(e) beroepsopleiding is een groot succes …
Modestyling / Fashion Stylist
Modeontwerper (Fashion designer)
Algemene informatie Heb jij een passie voor mode en wil je in de toekomst graag zelf kleding ontwerpen en maken? Dan is deze opleiding een aanrader! De ontwerplessen worden verzorgt door …
Modeontwerper (Fashion designer)
Mode maken en ontwerpen
SPECIALE AANBIEDING VOOR CURSISTEN: TOP VERITAS NAAIMACHINE T.W.V. € 159,- VOOR SLECHTS € 89,- Je kunt tijdens je inschrijving voor de cursus aangeven of je deze fantastische naaimachine wilt meebestellen.
Mode maken en ontwerpen
Mode ondernemer
Wanneer je aan mode denkt, denk je al snel aan kleding. Modellen die op de catwalk de nieuwste creaties van ontwerpers tonen, en grote winkelketens die de laatste mode verkopen. …
Mode ondernemer
Mode stylist
In de modebranche is geen dag hetzelfde. Zeker niet als je als modestylist werkzaam bent en modellen, acteurs en bekende personen voorziet van de juiste outfit voor elke gelegenheid. Met …
Mode stylist

Omscholen tot Modeontwerper

Als je je wilt omscholen tot Modeontwerper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Modeontwerper zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Modeontwerper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Modeontwerper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Modeontwerper

Als je Modeontwerper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Modeontwerper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Modeontwerper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Modeontwerper?

Competenties en Vaardigheden Modeontwerper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Modeontwerper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Modeontwerper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Modeontwerper

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Modeontwerper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Modeontwerper. Als Modeontwerper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Modeontwerper:


zie volledige beschrijving persoonstype Modeontwerper

Vakkennis voor een Modeontwerper

Het is voor een Modeontwerper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Modeontwerper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Modeontwerper

Online cursus Mode - Kleurenleer
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Kleuren, ze zijn overal om ons heen en ze bepalen onze leefwereld. Ooit gedacht: 'Daar wil …
Online cursus Mode - Kleurenleer
Online cursus Mode - Kleur om je lijf
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Eigenlijk wist je het al wel: de kleur van je kleren is beslissend voor hoe jij …
Online cursus Mode - Kleur om je lijf
Online cursus Mode - Veilige Cosmetica
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Juist omdat de wereld van de cosmetica zo ontzettend divers en veelkleurig is, ontstaan vragen over …
Online cursus Mode - Veilige Cosmetica
Mode Adviseur E-Learning
Een fijne baan in de modebranche met de cursus Modeadviseur? Staat je goedWat is in de mode, wat niet? Heb je modegevoel en wil daarmee aan de slag? Bij voorkeur …
Mode Adviseur E-Learning
Fashion Trends
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
Fashion Trends

Werkervaring Modeontwerper

Het is voor een startend Modeontwerper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Modeontwerper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Modeontwerper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Modeontwerper

Met wie werkt een Modeontwerper samen? 

Afhankelijk van of je zelfstandig werkt als Modeontwerper of in dienst van een modehuis werk je ook met andere mensen samen.

Alle Modeontwerpers hebben in principe te maken met de patroonmaker en de naaiateliermedewerker die het ontwerp uitwerken. Ook met stofleveranciers zul je regelmatig in contact komen wanneer je in de beginfase zit, maar ook voordat het naaiatelier aan de slag gaat.

In dienst bij een modehuis heb je leidinggevenden die opdrachten geven voor de ontwerpen die je maakt. Aan hen leg je verantwoording af voor je keuzes.

Wanneer je voor jezelf werkt zul je in sommige gevallen bij maatkleding in direct contact komen met de afnemer van je product. Daarnaast zul je zelf shows organiseren waarbij je te maken krijgt met de medewerkers van modeshows, journalisten en fotografen, visagisten die de make-up op je creaties moeten afstemmen en de modellen die de kleding zullen tonen in magazines of op de catwalk


Modeontwerper


Organisaties waar een Modeontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modeontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Modeontwerper?

Het ontwerpen van mode om die vervolgens te verkopen is geheel op commerciële basis en dus valt het werk van de Modeontwerper onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Modeontwerper

Waar kun je het beste werken als Modeontwerper? Hieronder vind je de best door de Modeontwerper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Modeontwerper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Modeontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modeontwerper.

Welke competenties heeft een Modeontwerper nodig?

Een Modeontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Modeontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modeontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modeontwerper nodig? 

Om een succesvol modehuis of succesvol label in stand te houden is een succesvolle Modeontwerper nodig. Het is aan jou de kleding en accessoires te ontwerpen op zo'n manier dat het aanslaat bij het beoogde publiek. Jouw succes is het succes van het hele bedrijf. Je hebt een doel voor ogen en moet daar dan ook zelfverzekerd naar toe werken (Succesvolle werker).

Omdat je als Modeontwerper niet alleen te maken hebt met wat jij en de opdrachtgever mooi en leuk vinden, maar ook met wat er speelt in de modewereld, is observeren van belang. Het waarnemen van trends in kleur, materiaal en model om daar vervolgens in eigen ontwerpen invulling aan te geven is wat een Modeontwerper in de vingers moet hebben  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Modeontwerper


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Modeontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Modeontwerper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Modeontwerper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Modeontwerper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Modeontwerper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Modeontwerper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Modeontwerper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Modeontwerper iets voor je?

Zou je graag Modeontwerper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Modeontwerper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Modeontwerper

Saskia

Ook ik wil Evi bedanken voor de goede tip.H.gr.

zahra

hey ik wil ook heel graag ontwerpster worden ik teken heel veel op school thuis onder de les en iedereen vind mijn tekeningen waanzinig mooi ik teken niet deren of andere dingen ik teken vanuit mijn hoofd mijn eige idee ik ben heel goed met disign en ander dngen ik eke vooral patrone voor op de stof en verschillende vormen kleding ik wil heel graag dit beroep doen hebben jullie voor mi tips?

Natasja

Hallo Zahra,je kan beter onder de les niet tekenen ,maar proberen jzoveel mogelijk te leren.Fijn dat je zo goed kan tekenen.Advies,maak eerst je schoolopleiding af en lees dan bovenstaande informatie goed en waarschijnlijk,zijn dan al een hoop vragen beantwoordt..Veel sucses

Nina

Ik zou graag een eigen kledingmerk beginnen of voor een grote naam willen werken, ik ga na school MBO doen en wil sowieso doorstromen naar het HBO. Op de MBO school heb je 2 opleidingen die mij interesseren; Mode/Maatkleding en Junior Productmanager Fashion, ik weet niet precies wat het beste is voor een eigen merk te beginnen of voor een bedrijf te werken. Iemand die mij kan helpen? Alvast bedankt!

evi

nina: Ik weet niet wanneer deze reactie geplaatst is maar je kunt het beste kiezen voor Junior Productmanager Fashion of Fashion&Design. Ikzelf doe Fashion&Design en ben er erg tevreden over. Mode/maatkleding is echter puur het maken van de mode en heeft vrijwel niets met echt zelf ontwerpen te maken. mvg, Evi

Iemand

Ik wil modeontwerper worden maar weet niet welke richting ik moet volgen -latijn -talen -wiskunde talen Help me plz ??

Points Made

Ben je afgestudeerd als modeontwerper of designer en je vind het moeilijk om aan werk te komen, dan heb je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen tot designer met een eigen label. Meld je aan bij Points Made. Op 1 juli hebben wij weer een modeshow. Kijk op www.pointsmade.nl

Natasja

Een aanrader,Points Made Gr.

Chantal

Bedankt ,voor de tip Evi,H.gr.

anoniem

Ik wil later modeontwerpster worden dat is mijn keus ik hou van ontwerpen en kleding maken enzo:-)

Natasja

Hallo Anoiniem,dit is een vak waar je,je niet voor hoeft te schamen.Je kunt rustig  je naam gebruiken.Ik wens je veel doorzettingsvermogen en sucses.H.Gr.

eline

ik wil later heel graag modeontwerper worden super leuk!

Kelly

Mooi vak,veel concurentie(zie hierboven).Welgemeend advies,maak eerst je school af.Gr.

Margriet

Goed advies van Kelly.Gr.

door jill

Bedankt voor de tips ik heb veel geleert en ik ga een opleiding volge om modeontwerpster te worden

niemand...

hoe ziet je werkomgeving eruit als modeontwerpster? moet k weten voor mn presentatie

Claudia

Hallo Niemand (een beetje vreemde naam voor een aankomend modeontwerper(ster)..Kort en krachtig,je werk omgeving moet er motiverend en inspirerend uitzien,zoals je zelf ook motivatie en inspiratie ten toon moet spreiden.Gr.

Somebody

Vanaf mijn 6de wilde ik al modeontwerpster worden en wist ik het bijna zeker en nu weet ik het zeker. Reizen over de hele wereld een eigen kledinglijn net zo bekend als dior of prada i love it 

T.

Heyy ik zit in mn examenjaar en dit is echt goeie informatie omdat ik een vooropleiding volg en veel met mode doet zelf heb ik al 2 tassen gemaakt en nu ben ik besig met een high neck topje en rokje, ben dr natuulijk super trots dat ik dit kan doen, alleen het lijkt me zo moeilijk om HBO te moeten doen om echtt een modeontwerpster te worden want ik moet eerst via het MBO beginnen en dat duurt al z'n 5 jaar en las net dat je 2x 4 jaar een opleiding moet volgen .. dat is bestwel lang maarja als je droom is om een modeontwerpster wilt worden moet je er ook wel wat voor doen ! xoxo  

Katja

Het is een prachtige droom om deze droom te verwezenlijken het  wordt het hard werken en teleurstellingen overwinnen

Simone

Volledig eens met de reactie van Katja.Gr.

Inès

Hallo , Ik heb een vraagje voor jullie welke talenten heb je hier voor nodig  Groetjes Inès  

Katja

Lieve Ines,lees de bovenstaande informatei goed en je weet wat er van je verwacht wordt.Gr.Katja

TheKing

Ik ben 16. Ik zit inmiddels in 3havo maar ik kom uitsprongelijk uit Polen en ik wil graag een modeontwerper  worden maar ik twijfel nog steeds welke vakkken heb ik nodig en welke profiel zou ik moeten kiezen... plz HELP ME! 

Naasja

Bedankt,voor de uitgebreide informatie.M.vr.gr.Natas

Melissa

veel aan deze site gehad.Dank hiervoor.

lucia

ja toen ik kind was wou ik altijd al modeontwerper worden en mijn droom is uitgekomen

anoniem

wauw! dit is echt een goede site! ik hou mijn werkstuk en spreekbeurt hierover! echt héééééél leuk! nu weet ik er veel meer vanaf en deze site werkt daar voor een groot deel aan mee! ik wil later ook grááág een modeontwerper worden! lijkt me supercool! dat is echt mijn allergrootste droom! 

Kelly

Volledig met Anoniem eens.Gr.

iemand

Nou ik wou al echt heel lang Modeontwerpster worden En nu weet ik er veel meer van af   

Evita

Ik ben ook iemand,die er nu gelukkig meer van afweet. 

Ervaren designer.

Claudia Strater €5000.- Sissyboy €4000,- Supertrash €3900,- Full time senior designer

Babette

Het, ik ben nu veel meer te weten gekomen over mode ontwerpen, ik wil het later heel graag worden en een eigen kledinglijn te beginnen, mijn beeldendevorming leraar ( tekenen, knutselen) heeft me ook aangeraden om iets in die richting te doen, zelf wil ik het ook graag ik naai ook kleren, de stof kan ik gebruiken van mijn vader, hij heeft een woning inrichting winkel, ik doe MBO maar wil graag HBO ik hoop dat het lukt zo dat ik dan nog verder in de modewereld kan komen, Marja dat komt nog wel ben een meisje van 13 jaar en heb nog wel veel tijd!

anna

ik wil modeontwerper woorden  

Paulina

Ik wil echt een modeontwerpster worden.  En nu weet ik er veel over

Paulina

Ik heef jullie een tip word een modeontwerpster dat is leuk.  

modeontwerper

doorzetten en je niet laten ontmoedigen.

Paulina

Weet ik zeker

Vivi

wat lijkt modeontwerpster zijn leuk zeg ik kan niet zo goed tekenen maar wel bij kleding ik kan hier uit ook wat info overtypen voor mijn werkstuk wat over een beroep moet gaan en ik heb voor mode ontwerpster

poepies

Ons lijkt het heel leuk om modeontwerpster te zijn. Wij hopen dat we later ook modeontwerpster worden.En later heel beroemd zijn net als u!!!!

Cookie girl

Modeontwerpster denk eerst na voor dat je dat gaat doe

severine

zalig deze site ik ben heel creatief en wil iets gaan doen later met mode nu geef ik er een spreekbeurt over en deze site heeft me echt geholpen !!!!!!!!!!!!!!

Privé

bedankt voor de info hier kom ik wel verder mee 

celina

ik ben super blij dat ik deze site gevonde heb nu kan ik me werkstuksen  beter maken hopelijk plaatsen jullie snel een interview

Natasja

Bedankt voor de goede informatie.

fenna smts

ik vind je beroep er leuk

lila

ik vind je beroep leuk

D

Je moet toch echt een HBO opleiding volgen om modeontwerpster te worden. MBO is meer op technisch gebied. De research is hier niet helemaal goed gegaan. Een assistent designer verdient vannaf de 1800 tot 2300. en is MBO niveau of voor net afgestudeerd  HBO. Een junior designer verdient al gauw 2300 tot 2600. En als je een hoofd designer of senior bent kan dat zelfs oplopen tot de 4000, en soms zelfs 5000 oplopen. Hangt van ervaring en prestaties af. Duur van de opleidingen MBO mode techniek niveau 4, duurt 4jaar. Daarna is zeker een HBO aan te raden van nog een 4 jaar. 

iemand

wij hadden op school in groep 8 een project wat wil je later worden. ik had ingevuld modeontwerpster. we moesten een heel info-boekje van jou beroep maken.toen kwam ik bij hoofdstuk opleiding ik had echt geen idee ik ben nti sites afgegaan en ik heb een beetje een idee gekregen. MBO-HBO . ik heb havo, sommige schreven dat je HBO echt nogig had om dit beroep te doen dus dat kwam goed uit

sara

ik wil zo graag modeontwerpster worden maar ook model ik kan egt niet kiezen ik ben nog maar 13 dus jah ik denk wel dat ik nog tijd heb om te kiezen 

Jannessa

ik ben zo blij dat ik deze site heb gevonde nu weet ik veel meer over modeontwerper worden love it 

judica

wow ik weet niet wat ik moet zeggen ik wil zoveel dingens worden: zanger- actrece- modeontwerper- dancer en een kok maar nu hoe ik dit leest is modeontwerper in de top 4 want kok is er niet meer bij  

esie

mode richting is mooi maar heel moeilijk ik wil het heel graag maar dat kan niet denk ik ik kan niet mooi tekenen dat is het probleem ik ben gek op mode ik hoop dat het lukt mijn grootste wens  

anoniem

well. ik heb het gelezen en ik ben achter gekomen dat niet alleen mensen die in de techniek zitten kunnen modeontwerper worden . gelukkig voor me. nu ben ik zeker dat ik een modeontwerper will worden

selma

hoe lang duurd de opleiding en welke school moet je gaan ??:S greeszzz

judica

wow ik weet niet wat ik moet zeggen ik wil zoveel dingens worden: zanger- actrece- modeontwerper- dancer en een kok maar nu hoe ik dit leest is modeontwerper in de top 4 want kok is er niet meer bij  

esie

mode richting is mooi maar heel moeilijk ik wil het heel graag maar dat kan niet denk ik ik kan niet mooi tekenen dat is het probleem ik ben gek op mode ik hoop dat het lukt mijn grootste wens  

anoniem

well. ik heb het gelezen en ik ben achter gekomen dat niet alleen mensen die in de techniek zitten kunnen modeontwerper worden . gelukkig voor me. nu ben ik zeker dat ik een modeontwerper will worden

iemand

wij hadden op school in groep 8 een project wat wil je later worden. ik had ingevuld modeontwerpster. we moesten een heel info-boekje van jou beroep maken.toen kwam ik bij hoofdstuk opleiding ik had echt geen idee ik ben nti sites afgegaan en ik heb een beetje een idee gekregen. MBO-HBO . ik heb havo, sommige schreven dat je HBO echt nogig had om dit beroep te doen dus dat kwam goed uit

sara

ik wil zo graag modeontwerpster worden maar ook model ik kan egt niet kiezen ik ben nog maar 13 dus jah ik denk wel dat ik nog tijd heb om te kiezen 

Jannessa

ik ben zo blij dat ik deze site heb gevonde nu weet ik veel meer over modeontwerper worden love it 

selma

hoe lang duurd de opleiding en welke school moet je gaan ??:S greeszzz

D

Je moet toch echt een HBO opleiding volgen om modeontwerpster te worden. MBO is meer op technisch gebied. De research is hier niet helemaal goed gegaan. Een assistent designer verdient vannaf de 1800 tot 2300. en is MBO niveau of voor net afgestudeerd  HBO. Een junior designer verdient al gauw 2300 tot 2600. En als je een hoofd designer of senior bent kan dat zelfs oplopen tot de 4000, en soms zelfs 5000 oplopen. Hangt van ervaring en prestaties af. Duur van de opleidingen MBO mode techniek niveau 4, duurt 4jaar. Daarna is zeker een HBO aan te raden van nog een 4 jaar. 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar