Modeontwerper: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Modeontwerper: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Modeontwerper. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Modeontwerper nodig heeft.Wat doet een Modeontwerper? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Modeontwerper?

Als Modeontwerper werk je meestal bij (grote) modehuizen, kledingbedrijven of bij een specifiek kledingmerk, maar je kunt ook zelfstandig een eigen kledinglijn ontwerpen. Een andere mogelijke richting is werken als een stylist bij een tijdschrift of bij modeshows.

De taak van de Modeontwerper is simpel gezegd het bedenken en ontwerpen van kleding in de ruime zin van het woord. Dat kan van lingerie tot avondkleding zijn en van confectie tot haute couture.

 

Past het beroep Modeontwerper bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Modeontwerper?

Veel Modeontwerpers specialiseren zich in een bepaalde richting van de modewereld. Afhankelijk van je eigen smaak en wat je leuk vindt om te ontwerpen kun je je geheel storten op bijvoorbeeld sportkleding, damesmode, herenmode of kinderkleding.

De ideeën voor je ontwerpen doe je op door je te laten inspireren door de wereld om je heen, door andere modeontwerpers, steden, sferen etcetera. Met behulp van je creativiteit, de materialen die je tot je beschikking hebt en de financiële middelen weet je je inspiratie te verbinden met de wensen van je opdrachtgever. De definitieve schets wordt uiteindelijk door de patroonmaker uitgetekend en door de medewerkers van het naaiatelier in elkaar gezet.

Voorbeeldwerkzaamheden Modeontwerper:

 • nieuwe modellen (ontwerpen) schetsen en de bijbehorende stoffen en accessoires selecteren
 • bestaande modellen aanpassen
 • patroonmakers instrueren die van het ontwerp patronen maken,
 • informatie verzamelen over (nieuwe) kledingstoffen en accessoires,
 • de kwaliteit en gebruiksmogelijkheden van stoffen beoordelen
 • de modetrends volgen, modebladen bekijken en beurzen en modeshows bezoeken

Vacatures Modeontwerper

Op zoek naar een nieuwe baan als Modeontwerper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Modeontwerper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Modeontwerper per ervaringsniveau

junior Modeontwerper vacatures startend Modeontwerper vacatures senior Modeontwerper vacatures beginnend Modeontwerper vacatures trainee Modeontwerper vacatures leidinggevend Modeontwerper vacatures medior Modeontwerper vacatures aankomend Modeontwerper vacatures ervaren Modeontwerper vacatures leerling Modeontwerper vacatures vacatures omscholen tot Modeontwerper vacatures opleiding tot Modeontwerper

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modeontwerper

Wat verdient een Modeontwerper?

Wanneer je normaal als Modeontwerper aan de slag kunt bij een modehuis of kledingbedrijf dan zul je gemiddeld een salaris verdienen van rond €2100 tot €3800 per maand. Dit is afhankelijk van marktsegment, werkgever en prestaties.

Modeontwerpers die bij grote internationale ketens werken verdienen een stuk beter dan dat. En wanneer je op zou klimmen tot wereldberoemd Ontwerper met eigen shows en een eigen kledinglijn kunnen de inkomsten tot in de miljoenen lopen.

Salarisschaal Modeontwerper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Modeontwerper

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Modeontwerper


Bekijk het salaris Modeontwerper per ervaringsniveau

Salaris junior Modeontwerper Wat verdient een startend Modeontwerper? Wat is het loon senior Modeontwerper? beginnend Modeontwerper salaris Maximaal salaris trainee Modeontwerper Hoeveel verdient een leidinggevend Modeontwerper? Wat is het salaris van een medior Modeontwerper? Salaris aankomend Modeontwerper Wat verdient een ervaren Modeontwerper? Welk salaris krijgt een leerling Modeontwerper?


Modeontwerper worden: Opleidingen tot Modeontwerper

Wil je Modeontwerper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Modeontwerper.

Hoe word je een Modeontwerper? 

Om Modeontwerper te kunnen worden heb je niet voldoende aan een grote liefde voor en interesse in mode. Je moet de kneepjes van het ontwerpen, de materialen, de modeontwikkeling en de verschillende stijlen kennen. Om je goed voor te bereiden op het werk als Modeontwerper kun je een opleiding volgen op MBO niveau in de richting van Modeontwerpen of Fashion Design. Er zijn ook verschillende gelijknamige cursussen die je kunt volgen om Modeontwerper te worden.

Het is meestal wel handig om een opleiding of cursus uit te kiezen waarin je ook stage kunt lopen. Uiteindelijk leer je tenslotte het meeste van de echte modewereld en de echte Ontwerpers en niet van boeken en praktijklessen.

Opleidingen Modeontwerper

Modestyling / Fashion Stylist
Modestylistes zijn helemaal HOT. Iedereen wilt tegenwoordig een Stylist zien en een Stylist hebben. Maar het is nu ook voor iedereen mogelijk om een Stylist te zijn! De Modestylist(e) beroepsopleiding is een groot succes …
Modestyling / Fashion Stylist
Modeontwerper (Fashion designer)
Algemene informatie Heb jij een passie voor mode en wil je in de toekomst graag zelf kleding ontwerpen en maken? Dan is deze opleiding een aanrader! De ontwerplessen worden verzorgt door …
Modeontwerper (Fashion designer)
Mode maken en ontwerpen
SPECIALE AANBIEDING VOOR CURSISTEN: TOP VERITAS NAAIMACHINE T.W.V. € 159,- VOOR SLECHTS € 89,- Je kunt tijdens je inschrijving voor de cursus aangeven of je deze fantastische naaimachine wilt meebestellen.
Mode maken en ontwerpen
Mode ondernemer
Wanneer je aan mode denkt, denk je al snel aan kleding. Modellen die op de catwalk de nieuwste creaties van ontwerpers tonen, en grote winkelketens die de laatste mode verkopen. …
Mode ondernemer
Mode stylist
In de modebranche is geen dag hetzelfde. Zeker niet als je als modestylist werkzaam bent en modellen, acteurs en bekende personen voorziet van de juiste outfit voor elke gelegenheid. Met …
Mode stylistModeontwerper worden: Omscholen tot Modeontwerper

Als je je wilt omscholen tot Modeontwerper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Modeontwerper zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Modeontwerper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Modeontwerper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Modeontwerper

Als je Modeontwerper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Modeontwerper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Modeontwerper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Modeontwerper?


Competenties en Vaardigheden Modeontwerper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modeontwerper.

Welke competenties heeft een Modeontwerper nodig?

Een Modeontwerper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Innovatief
Innovatief

Steekwoorden: ideeën, creatief, conceptueel denken

Omschrijving

Deze mensen zijn in staat om patronen en randvoorwaarden los te laten en oplossingen of nieuwe manier van denken te ontwikkelen. Zij kijken eerst naar het resultaat, bedenken vervolgens oplossingen en betrekken vervolgens pas de randvoorwaarden en regels. Tijdens brainstormsessies komen deze mensen vaak met heel veel ideeën.

Sterke punten
De competentie ‘innovatief’ heeft veel overeenkomsten met de competentie ‘creativiteit’. Deze mensen hebben vaak veel verschillende creatieve ideeën. Daarbij houden ze het resultaat wel voor ogen. Verder kunnen deze innovators vaak goed conceptueel denken, zij zien oplossingen voor problemen en kijken hierbij niet direct naar de regels en randvoorwaarden.

Zwakke punten
Hierbij geldt dat creativiteit een valkuil kan zijn, veel verschillende ideeën kunnen zorgen voor chaos. Deze mensen hebben zoveel verschillende ideeën en soms bestaan deze enkel uit losse flodders. Daarbij kunnen de ideeën onrealistisch zijn, omdat ze geen rekening houden met regels en randvoorwaarden.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Modeontwerper

 • Creatief denken
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Doelgericht
 • Methodisch ontwerpen
 • Oplossingsgericht
 • Vernieuwend
 • Wendbaarheid
 • Verbeeldingskracht
 • Verbanden leggen
 • Vasthoudendheid
 • Inlevingsvermogen
 • Gezamenlijk resultaat
 • Bemiddelen
 • Sensitiviteit
 • Eigen mening
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Zelfmanagement
 • Out of the box denken
 • Begripvol
 • Klantvriendelijkheid
 • Omgaan met veranderingen
 • Flexibel gedrag
 • Durf
 • Dienstverlenend
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Modeontwerper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modeontwerper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modeontwerper nodig? 

Om een succesvol modehuis of succesvol label in stand te houden is een succesvolle Modeontwerper nodig. Het is aan jou de kleding en accessoires te ontwerpen op zo'n manier dat het aanslaat bij het beoogde publiek. Jouw succes is het succes van het hele bedrijf. Je hebt een doel voor ogen en moet daar dan ook zelfverzekerd naar toe werken (Succesvolle werker).

Omdat je als Modeontwerper niet alleen te maken hebt met wat jij en de opdrachtgever mooi en leuk vinden, maar ook met wat er speelt in de modewereld, is observeren van belang. Het waarnemen van trends in kleur, materiaal en model om daar vervolgens in eigen ontwerpen invulling aan te geven is wat een Modeontwerper in de vingers moet hebben  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Modeontwerper


Eigenschappen Modeontwerper

 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • Ondernemend
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Modeontwerper

Wat zijn de baankansen voor een Modeontwerper?

Het is niet altijd eenvoudig om voet aan de grond te krijgen in de modewereld. Je moet als je al eenmaal een vacature vindt voor Modeontwerper en wordt aangenomen, jezelf bewijzen en naam maken. Alleen door beter te presteren dan anderen, unieker te zijn, beter te verkopen en een bekende naam op te bouwen kun je groeien in de modewereld. Wanneer het je lukt om groter te worden dan kun je groeien zover als je wilt. Denk aan een eigen label, eigen winkels, grote shows enzovoorts.

De actuele kans op werk voor een Modeontwerper

Het beroep Modeontwerper is onderdeel van de beroepsfamilie Ontwerpers mode en textiel. De kans op werk voor de beroepsfamilie Ontwerpers mode en textiel is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Modeontwerper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Modeontwerper

Je kunt als Modeontwerper een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Modeontwerper is onderdeel van de beroepsfamilie Ontwerpers mode en textiel. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Modeontwerper


Organisaties waar een Modeontwerper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modeontwerper meestal werkt.

Waar werkt een Modeontwerper?

Het ontwerpen van mode om die vervolgens te verkopen is geheel op commerciële basis en dus valt het werk van de Modeontwerper onder de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Netwerk Modeontwerper

Met wie werkt een Modeontwerper samen? 

Afhankelijk van of je zelfstandig werkt als Modeontwerper of in dienst van een modehuis werk je ook met andere mensen samen.

Alle Modeontwerpers hebben in principe te maken met de patroonmaker en de naaiateliermedewerker die het ontwerp uitwerken. Ook met stofleveranciers zul je regelmatig in contact komen wanneer je in de beginfase zit, maar ook voordat het naaiatelier aan de slag gaat.

In dienst bij een modehuis heb je leidinggevenden die opdrachten geven voor de ontwerpen die je maakt. Aan hen leg je verantwoording af voor je keuzes.

Wanneer je voor jezelf werkt zul je in sommige gevallen bij maatkleding in direct contact komen met de afnemer van je product. Daarnaast zul je zelf shows organiseren waarbij je te maken krijgt met de medewerkers van modeshows, journalisten en fotografen, visagisten die de make-up op je creaties moeten afstemmen en de modellen die de kleding zullen tonen in magazines of op de catwalk


Modeontwerper

Interview met een Modeontwerper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Modeontwerper in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar