Modelnaaister Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Modelnaaister? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep modelnaaister. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je modelnaaister wordt.

 

Wat is een Modelnaaister?

De Modelnaaister maakt op basis van een ontwerptekening en een patroon het eerste exemplaar van een serie kledingstukken. Na dit eerste exemplaar kan de rest van de serie aan de hand van dit modelexemplaar gemaakt worden.

De Modelnaaister maakt modellen van kledingstukken. De stoffen worden door de Modelnaaister zelf gesneden of de Modelnaaister krijgt deze aangeleverd door de snijafdeling. Ook maakt de Modelnaaister kledingstukken met bijvoorbeeld knoopsgatenmachines, knoopaanzetmachines of stiksteekmachines. De Modelnaaister werkt de kleding af en perst of strijkt deze ook. De Modelnaaister is hiervoor meestal werkzaam bij een confectiebedrijf wat de productie van kleding in handen heeft.

Naast de werkzaamheden omtrent het maken van het eerste exemplaar van een serie kledingstukken, onderhoudt de Modelnaaister ook de benodigde apparatuur en houdt de eigen werkplek schoon. Daarnaast heeft de Modelnaaister vaak ook een adviserende rol. De Modelnaaister kan adviseren over de manier waarop de serie kledingstukken moet worden geproduceerd. Omdat de Modelnaaister het eerste exemplaar gemaakt heeft, heeft de Modelnaaister hier de beste kijk op.Wil je werken als Modelnaaister?

Werk je al als Modelnaaister en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Modelnaaister worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Modelnaaister, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Modelnaaister in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Modelnaaister

Wat verdient een Modelnaaister?

Over het exacte salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Modelnaaister is weinig bekend.

Salarisschaal Modelnaaister

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Modelnaaister

Er zijn geen vacatures Modelnaaister aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Modelnaaister in werkt.

Meer weten over de sector waar een Modelnaaister in werkt

Bekijk werken in Fashion & Styling

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Modelnaaister

Wat is de toekomst van Modelnaaister?

Bij de productie van kleding wordt steeds meer machinaal gedaan. Er zijn nog wel Modelnaaisters actief, maar er is geen overvloed aan vacatures. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms wel binnen de organisatie, naar bijvoorbeeld een meer adviserende rol. Maar dit is sterk afhankelijk van de organisatie waar de Modelnaaister werkt.

Baankans Modelnaaister

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Modelnaaister worden: Opleidingen tot Modelnaaister

Wil je modelnaaister worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Modelnaaister? 

Om Modelnaaister te kunnen worden, is een opleiding in de kledingindustrie aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding CAD-stylist. In deze MBO opleiding (niveau 4) leer je alles over de werkzaamheden op een patronenafdeling. Ook de MBO opleiding Medewerker Mode/Maatkleding (niveau 3) is geschikt voor de functie van Modelnaaister.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Modelnaaister

Er zijn geen opleidingen Modelnaaister aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Modelnaaister in werkt

Bekijk alle opleidingen Fashion & Styling


Netwerk Modelnaaister

Met wie werkt een Modelnaaister samen? 

De Modelnaaister werkt samen met andere professionals in de kledingindustrie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ontwerpers die het ontwerp voor de kledingserie maken. Daarnaast heeft de Modelnaaister ook te maken met een manager die alle processen aanstuurt.


Modelnaaister


Organisaties waar een Modelnaaister werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Modelnaaister meestal werkt.

Waar werkt een Modelnaaister?

De Modelnaaister is meestal werkzaam bij een confectiebedrijf. Een confectiebedrijf levert kleding die aangeboden wordt in afgewerkte staat en standaard kledingmaten. De Modelnaaister maakt het eerste exemplaar en aan de hand van dat exemplaar kan de rest van de serie geproduceerd worden. De Modelnaaister is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Modelnaaister

Waar kun je het beste werken als Modelnaaister? Hieronder vind je de best door de Modelnaaister beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Modelnaaister.

Competenties, Skills en Vaardigheden Modelnaaister:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Modelnaaister.

Welke competenties heeft een Modelnaaister nodig?

Een Modelnaaister heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Modelnaaister

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Modelnaaister passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Modelnaaister nodig? 

De Modelnaaister moet een goed inzicht hebben en gedetailleerd kunnen werken (Waarnemer). Ook moet de Modelnaaister perfectionistisch zijn (Perfectionist). Het kledingstuk dat de Modelnaaister maakt, is namelijk het model voor de rest van de serie. Het is daarom belangrijk dat dit model goed is.

Bekijk de persoonstypen voor Modelnaaister


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Modelnaaister

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Modelnaaister

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Modelnaaister

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Modelnaaister

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Modelnaaister dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Modelnaaister belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Modelnaaister. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Modelnaaister iets voor je?

Zou je graag Modelnaaister willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Modelnaaister bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Modelnaaister

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar