U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Cursuscoördinator

Cursuscoördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een cursuscoördinator? Lees de functieomschrijving.

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van cursussen en opleidingen. De Cursuscoördinator is meestal werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut. De Cursuscoördinator onderhoudt het contact met de docenten en de cursisten en verzorgt het cursusaanbod.

De werkzaamheden van de Cursuscoördinator zijn zeer gevarieerd. De Cursuscoördinator verzorgt het cursusaanbod, zorgt voor voldoende docenten, regelt vervanging van zieke docenten en zorgt voor voldoende leslokalen. Ook onderhoudt de Cursuscoördinator het contact met cursisten, verzorgt hun rooster en vraagt hen achteraf wat ze van de cursus vonden. Daarnaast zorgt de Cursuscoördinator er ook voor dat het cursusaanbod bekend gemaakt wordt en dat er advertenties worden geplaatst. De Cursuscoördinator coördineert dus eigenlijk alle werkzaamheden die bij het geven van cursussen komen kijken. Ook denkt de Cursuscoördinator mee over de inhoud van de cursussen.

De belangrijkste eigenschap van de Cursuscoördinator is het goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet de cursussen plannen, roosters maken en zorgen voor voldoende docenten en cursisten. De Cursuscoördinator moet dus goed het overzicht kunnen behouden en zorgen dat alles klopt. Daarnaast moet de Cursuscoördinator ook goed met mensen om kunnen gaan en hen informeren over de mogelijkheden en de geplande cursussen.

Mensen vonden ons op: Job Cursuscoördinator, Baan Cursuscoördinator, Cursuscoördinator Worden, Functie-eisen Cursuscoördinator, Verantwoordelijkheden Cursuscoördinator, Functieprofiel Cursuscoördinator, Wat doet een Cursuscoördinator, Werken als Cursuscoördinator.

Cursuscoördinator worden: Opleiding tot cursuscoördinator

Er is geen specifieke opleiding beschikbaar voor de functie van Cursuscoördinator. Goed kunnen plannen is een belangrijke eigenschap en de juiste ervaring is dan ook belangrijker voor de Cursuscoördinator.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Cursuscoördinator, Cursuscoördinator Worden, Opleidingsniveau Cursuscoördinator, Scholing Cursuscoördinator, Studie Cursuscoördinator, Bijscholing Cursuscoördinator, Omscholing Cursuscoördinator.

Organisaties waar een cursuscoördinator doorgaans werkzaam is

De Cursuscoördinator is werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut zoals een volksuniversiteit. De Cursuscoördinator verzorgt hier het volledige cursusaanbod.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Cursuscoördinator, Cursuscoördinator Worden, Opleidingsniveau Cursuscoördinator, Scholing Cursuscoördinator, Studie Cursuscoördinator, Bijscholing Cursuscoördinator, Omscholing Cursuscoördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden cursuscoördinator

Het startsalaris van de Cursuscoördinator ligt rond de 1800 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 2800 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Cursuscoördinator werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Cursuscoördinator, Loon Cursuscoördinator, Wat verdien je als Cursuscoördinator, Salarisschaal Cursuscoördinator, Salarisindicatie Cursuscoördinator, Bonus Cursuscoördinator, CAO Cursuscoördinator, Brutoloon Cursuscoördinator, Nettoloon Cursuscoördinator, Vakantiedagen Cursuscoördinator, Pensioen Cursuscoördinator.

Competenties, skills & vaardigheden cursuscoördinator

 • Flexibiliteit
 • Organiseren
 • Sociabiliteit
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Cursuscoördinator, Vaardigheden Cursuscoördinator, Attitude Cursuscoördinator, Kwalificaties Cursuscoördinator, Competentieprofiel Cursuscoördinator.

Boeken voor het beroep cursuscoördinator

Wil je meer weten over het beroep cursuscoördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je cursuscoördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken cursuscoördinator te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Cursuscoördinator, Cursuscoördinator ebooks, boek Cursuscoördinator.

Persoonstypen cursuscoördinator

De Cursuscoördinator moet een goed inzicht hebben en goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet overzicht over de cursussen en de planning bewaken (waarnemer). Daarnaast moet de Cursuscoördinator de docenten en cursisten de juiste informatie verschaffen en hen helpen bij vragen en onduidelijkheden (gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Cursuscoördinator, Karakter Cursuscoördinator.

Netwerk cursuscoördinator

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor het contact met docenten en cursisten. De Cursuscoördinator voorziet hen van de juiste informatie en denkt mee over de invulling van de cursussen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Cursuscoördinator, Medewerkers Cursuscoördinator.

Is het beroep cursuscoördinator iets voor jou?

Zou je graag cursuscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als cursuscoördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Cursuscoördinator, beroepskeuzetest Cursuscoördinator, beroep Cursuscoördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden cursuscoördinator

Er zijn diverse opleidingsinstituten die cursussen verzorgen. Er is om deze reden wel werk te vinden als Cursuscoördinator, maar er is geen overvloed aan banen. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms binnen de organisatie.

Arbeidsmarktperspectief score cursuscoördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep cursuscoördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Cursuscoördinator, Promotie mogelijkheden Cursuscoördinator, Carriere Cursuscoördinator.

Solliciteren op de functie cursuscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als cursuscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor cursuscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als cursuscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Cursuscoördinator, CV Cursuscoördinator, sollicitatie Cursuscoördinator.

Interviews met cursuscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen cursuscoördinator

Vacatures cursuscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Cursuscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cursuscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van cursussen en opleidingen. De Cursuscoördinator is meestal werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut. De Cursuscoördinator onderhoudt het contact met de docenten en de cursisten en verzorgt het cursusaanbod.

Beoordeling Cursuscoördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Cursuscoördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Cursuscoördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep