Medewerker Kennistransfer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Kennistransfer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker kennistransfer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker kennistransfer wordt.

 

Wat is een Medewerker Kennistransfer?

Een Medewerker Kennistransfer is verbonden aan een Universiteit en werkt bij een Centrum of Bureau voor Kennistransfer (of iets soortgelijks), waartoe ook de Wetenschapswinkel behoort. Waar de medewerker Wetenschapswinkel opdrachten van maatschappelijke non-profit organisaties afhandelt, houdt de Medewerker Kennistransfer zich bezig met opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Middels contractonderzoek -of onderwijs moeten kennis en vaardigheden van de Universiteit hun weg vinden naar bedrijven.

De Medewerker Kennistransfer werft, coördineert en monitort de (afhandeling van) onderzoeksvragen en levert een bijdrage aan het instellingsbeleid op het gebied van kennistransfer. Hij onersteunt de vakgroep bij het onderzoek, adviseert en begeleidt alle betrokkenen, licht onderzoekers en opdrachtgevers voor over kennistransfer en levert voorlichtingsmateriaal. Verder houdt hij vrij komende (Europese) subsidies in de gaten en ondersteunt hij het schrijven van onderzoeksvoorstellen.

Hij heeft ook een ondersteunende rol in octrooiaanvraag door onderzoekers van zijn instelling en in bedrijfsontwikkeling; het opstarten van nieuwe bedrijven gelieerd aan de Universiteit. Naast het doen van beleidsvoorstellen onderhoudt de Medewerker Kennistransfer een uitgebreid netwerk met andere instellingen waarmee samengewerkt kan worden en nieuwe ontwikkelingen afgestemd. Tot slot levert hij informatie aan het management over het functioneren van zijn afdeling. Hij is eigenlijk de bemiddelaar tussen vraag (bedrijf) en aanbod (kennis en kunde Universiteit).

Een Medeweker Kennistransfer wordt op drie niveaus ingedeeld. De Medewerker 3 behandelt enkel eenvoudige vragen en doet voorstellen over de verbetering van zijn eigen afdeling. De Medewerker 2 doet beleidsvoorstellen voornamelijk gericht op eigen afdeling, handelt complexere vragen af, draagt bij aan de invulling van een onderzoeksvraag en monitort de voortgang van het onderzoek. De medewerker 1 stelt het beleid vast, waarbij hij ook andere disciplines raakt, adviseert over de invulling van (een) onderzoek, begeleidt het onderzoeksproces, doet de administratie en coördineert de werkzaamheden van de hele afdeling.

 

(UFO)Wil je werken als Medewerker Kennistransfer?

Werk je al als Medewerker Kennistransfer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Kennistransfer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Kennistransfer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Kennistransfer in één oogopslag

Netwerk:

  • Medewerker Kennistransfer
  • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2376 tot €4998

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Kennistransfer

Wat verdient een Medewerker Kennistransfer?

De Medewerker Kennistransfer wordt afhankelijk van zijn takenpakket ingedeeld in schaal 10, 11 of 12 (CAO Universiteiten) wat neerkomt op een bruto maandloon van, respectievelijk, tussen de €2376 en €3766, de €3196 en €4395 en tussen de €3886 en €4998. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Medewerker Kennistransfer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Kennistransfer

Er zijn geen vacatures Medewerker Kennistransfer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Medewerker Kennistransfer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Medewerker Kennistransfer in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Kennistransfer

Wat is de toekomst van Medewerker Kennistransfer?

Hoewel de werkgelegenheid bij Universiteiten de laatste jaren ongeveer gelijk blijft neemt verhoudingsgewijs het aantal wetenschappelijke posities toe ten opzichte van ondersteunende functies. Het aantal plaatsen voor Medewerkers Kennistransfer is beperkt. De Medewerker Kennistransfer kan binnen de afdeling groeien naar posities met meer coördinerende taken en bevoegdheden.

Baankans Medewerker Kennistransfer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Kennistransfer worden: Opleidingen tot Medewerker Kennistransfer

Wil je Medewerker Kennistransfer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Kennistransfer.

Hoe word je een Medewerker Kennistransfer? 

Van een Medewerker Kennistransfer wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd, met daarnaast soms specifieke kennis van een bepaald vakgebied en/of regelgeving, bijvoorbeeld (internationaal) subsidiebeleid. Wanneer de Medewerker ook de rol van coördinator van de afdeling op zich neemt wordt enkele jaren werkervaring gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Kennistransfer

Er zijn geen opleidingen Medewerker Kennistransfer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Kennistransfer in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Kennistransfer

Als je Medewerker Kennistransfer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Kennistransfer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Kennistransfer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Kennistransfer?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Kennistransfer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Kennistransfer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Kennistransfer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Kennistransfer

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Medewerker Kennistransfer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Kennistransfer. Als Medewerker Kennistransfer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Kennistransfer:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Kennistransfer

Vakkennis voor een Medewerker Kennistransfer

Het is voor een Medewerker Kennistransfer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Kennistransfer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Kennistransfer


Werkervaring Medewerker Kennistransfer

Het is voor een startend Medewerker Kennistransfer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Kennistransfer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Medewerker Wetenschapswinkel .

Iets anders leren?

Is Medewerker Kennistransfer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Kennistransfer

Met wie werkt een Medewerker Kennistransfer samen? 

De Medewerker Kennistransfer werkt nauw samen met anderen binnen zijn vakgebied, om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Verder staat hij veel in contact met opdrachtgevers, die hij binnenhaalt en adviseert. Hij coördineert onderzoeksprojecten en begeleidt zo onderzoekers en collega's en levert informatie aan het management. Hij is vooral de persoon tussen opdrachtgever en instelling.


  • Medewerker Kennistransfer
  • Onderzoeker
Medewerker Kennistransfer


Organisaties waar een Medewerker Kennistransfer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Kennistransfer meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Kennistransfer?

De Medewerker Kennistransfer is weliswaar verbonden aan een onderwijsinstelling, een Universiteit, maar staat ook met één been in het bedrijfsleven. Hij levert kennis en kunde van de universiteit aan externe klanten.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Kennistransfer

Waar kun je het beste werken als Medewerker Kennistransfer? Hieronder vind je de best door de Medewerker Kennistransfer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Logo van Unive-VGZ-IZA-Trias

Unive-VGZ-IZA-Trias

Locatie: Drenthe

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Kennistransfer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Kennistransfer.

Welke competenties heeft een Medewerker Kennistransfer nodig?

Een Medewerker Kennistransfer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Kennistransfer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Kennistransfer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Kennistransfer nodig? 

De Medewerker Kennistransfer verkoopt onderzoek en kennis aan organisaties in het bedrijfsleven. Door zijn enthousiasme weet hij mensen makkelijk te overtuigen en warm te laten lopen voor zijn product. Hij weet goed waar hij mee bezig is, heeft altijd een duidelijk doel voor ogen en is erop gebrand dit doel te bereiken. Hij treedt op als bindende factor (Succesvolle werker). Hij is uitermate gemotiveerd om het hoogst haalbare te bereiken, streeft perfectie na en is idealist. Hij werkt gestructureerd en weet zo overzicht te bewaren en alle acties af te handelen (Perfectionist).

 

(UFO)

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Kennistransfer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Kennistransfer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Kennistransfer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Kennistransfer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Kennistransfer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Kennistransfer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Kennistransfer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Kennistransfer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Kennistransfer iets voor je?

Zou je graag Medewerker Kennistransfer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Kennistransfer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Kennistransfer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar