Medewerker Kennistransfer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Kennistransfer? Lees de functieomschrijving.

Een Medewerker Kennistransfer is verbonden aan een Universiteit en werkt bij een Centrum of Bureau voor Kennistransfer (of iets soortgelijks), waartoe ook de Wetenschapswinkel behoort. Waar de medewerker Wetenschapswinkel opdrachten van maatschappelijke non-profit organisaties afhandelt, houdt de Medewerker Kennistransfer zich bezig met opdrachtgevers in het bedrijfsleven. Middels contractonderzoek -of onderwijs moeten kennis en vaardigheden van de Universiteit hun weg vinden naar bedrijven.

De Medewerker Kennistransfer werft, coördineert en monitort de (afhandeling van) onderzoeksvragen en levert een bijdrage aan het instellingsbeleid op het gebied van kennistransfer. Hij onersteunt de vakgroep bij het onderzoek, adviseert en begeleidt alle betrokkenen, licht onderzoekers en opdrachtgevers voor over kennistransfer en levert voorlichtingsmateriaal. Verder houdt hij vrij komende (Europese) subsidies in de gaten en ondersteunt hij het schrijven van onderzoeksvoorstellen.

Hij heeft ook een ondersteunende rol in octrooiaanvraag door onderzoekers van zijn instelling en in bedrijfsontwikkeling; het opstarten van nieuwe bedrijven gelieerd aan de Universiteit. Naast het doen van beleidsvoorstellen onderhoudt de Medewerker Kennistransfer een uitgebreid netwerk met andere instellingen waarmee samengewerkt kan worden en nieuwe ontwikkelingen afgestemd. Tot slot levert hij informatie aan het management over het functioneren van zijn afdeling. Hij is eigenlijk de bemiddelaar tussen vraag (bedrijf) en aanbod (kennis en kunde Universiteit).

Een Medeweker Kennistransfer wordt op drie niveaus ingedeeld. De Medewerker 3 behandelt enkel eenvoudige vragen en doet voorstellen over de verbetering van zijn eigen afdeling. De Medewerker 2 doet beleidsvoorstellen voornamelijk gericht op eigen afdeling, handelt complexere vragen af, draagt bij aan de invulling van een onderzoeksvraag en monitort de voortgang van het onderzoek. De medewerker 1 stelt het beleid vast, waarbij hij ook andere disciplines raakt, adviseert over de invulling van (een) onderzoek, begeleidt het onderzoeksproces, doet de administratie en coördineert de werkzaamheden van de hele afdeling.

 

(UFO)

Wil je werken als Medewerker Kennistransfer?

Werk je al als Medewerker Kennistransfer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Kennistransfer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Kennistransfer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Kennistransfer in één oogopslag

Netwerk:

  • Medewerker Kennistransfer
  • Onderzoeker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2376 tot €4998

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Kennistransfer

Wat verdient een Medewerker Kennistransfer?

De Medewerker Kennistransfer wordt afhankelijk van zijn takenpakket ingedeeld in schaal 10, 11 of 12 (CAO Universiteiten) wat neerkomt op een bruto maandloon van, respectievelijk, tussen de €2376 en €3766, de €3196 en €4395 en tussen de €3886 en €4998. Daarnaast heeft hij recht op vakantietoeslag (8% bruto jaarinkomen) en een eindejaarsuitkering. Ook zijn er regelingen omtrent een sabbatical of levensloopverlof en voorwaarden die per Universiteit variëren als auto's of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Medewerker Kennistransfer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Kennistransfer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Kennistransfer

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Kennistransfer? 

Hoewel de werkgelegenheid bij Universiteiten de laatste jaren ongeveer gelijk blijft neemt verhoudingsgewijs het aantal wetenschappelijke posities toe ten opzichte van ondersteunende functies. Het aantal plaatsen voor Medewerkers Kennistransfer is beperkt. De Medewerker Kennistransfer kan binnen de afdeling groeien naar posities met meer coördinerende taken en bevoegdheden.

Baankans Medewerker Kennistransfer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Kennistransfer worden: Opleidingen tot Medewerker Kennistransfer

Hoe word je een Medewerker Kennistransfer? 

Van een Medewerker Kennistransfer wordt academisch werk- en denkniveau gevraagd, met daarnaast soms specifieke kennis van een bepaald vakgebied en/of regelgeving, bijvoorbeeld (internationaal) subsidiebeleid. Wanneer de Medewerker ook de rol van coördinator van de afdeling op zich neemt wordt enkele jaren werkervaring gevraagd.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Kennistransfer

Meer opleidingen Medewerker Kennistransfer

Weet je nog niet of je Medewerker Kennistransfer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Kennistransfer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Kennistransfer

Met wie werkt een Medewerker Kennistransfer samen? 

De Medewerker Kennistransfer werkt nauw samen met anderen binnen zijn vakgebied, om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden aan te gaan. Verder staat hij veel in contact met opdrachtgevers, die hij binnenhaalt en adviseert. Hij coördineert onderzoeksprojecten en begeleidt zo onderzoekers en collega's en levert informatie aan het management. Hij is vooral de persoon tussen opdrachtgever en instelling.


  • Medewerker Kennistransfer
  • Onderzoeker
Medewerker Kennistransfer


Organisaties waar een Medewerker Kennistransfer werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Kennistransfer meestal? 

De Medewerker Kennistransfer is weliswaar verbonden aan een onderwijsinstelling, een Universiteit, maar staat ook met één been in het bedrijfsleven. Hij levert kennis en kunde van de universiteit aan externe klanten.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Kennistransfer

Waar kun je het beste werken als Medewerker Kennistransfer? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Kennistransfer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Kennistransfer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Kennistransfer:

Welke competenties heeft een een Medewerker Kennistransfer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Kennistransfer

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Kennistransfer nodig? 

De Medewerker Kennistransfer verkoopt onderzoek en kennis aan organisaties in het bedrijfsleven. Door zijn enthousiasme weet hij mensen makkelijk te overtuigen en warm te laten lopen voor zijn product. Hij weet goed waar hij mee bezig is, heeft altijd een duidelijk doel voor ogen en is erop gebrand dit doel te bereiken. Hij treedt op als bindende factor (Succesvolle werker). Hij is uitermate gemotiveerd om het hoogst haalbare te bereiken, streeft perfectie na en is idealist. Hij werkt gestructureerd en weet zo overzicht te bewaren en alle acties af te handelen (Perfectionist).

 

(UFO)

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Kennistransfer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Kennistransfer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Kennistransfer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Kennistransfer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Kennistransfer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Kennistransfer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Kennistransfer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Kennistransfer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Kennistransfer iets voor je?

Zou je graag Medewerker Kennistransfer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Kennistransfer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Kennistransfer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar