Cursuscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cursuscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cursuscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cursuscoördinator wordt.

 

Wat is een Cursuscoördinator?

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van cursussen en opleidingen. De Cursuscoördinator is meestal werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut. De Cursuscoördinator onderhoudt het contact met de docenten en de cursisten en verzorgt het cursusaanbod.

De werkzaamheden van de Cursuscoördinator zijn zeer gevarieerd. De Cursuscoördinator verzorgt het cursusaanbod, zorgt voor voldoende docenten, regelt vervanging van zieke docenten en zorgt voor voldoende leslokalen. Ook onderhoudt de Cursuscoördinator het contact met cursisten, verzorgt hun rooster en vraagt hen achteraf wat ze van de cursus vonden. Daarnaast zorgt de Cursuscoördinator er ook voor dat het cursusaanbod bekend gemaakt wordt en dat er advertenties worden geplaatst. De Cursuscoördinator coördineert dus eigenlijk alle werkzaamheden die bij het geven van cursussen komen kijken. Ook denkt de Cursuscoördinator mee over de inhoud van de cursussen.

De belangrijkste eigenschap van de Cursuscoördinator is het goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet de cursussen plannen, roosters maken en zorgen voor voldoende docenten en cursisten. De Cursuscoördinator moet dus goed het overzicht kunnen behouden en zorgen dat alles klopt. Daarnaast moet de Cursuscoördinator ook goed met mensen om kunnen gaan en hen informeren over de mogelijkheden en de geplande cursussen.Wil je werken als Cursuscoördinator?

Werk je al als Cursuscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cursuscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cursuscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cursuscoördinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cursuscoördinator

Wat verdient een Cursuscoördinator?

Het startsalaris van de Cursuscoördinator ligt rond de 1800 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 2800 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Cursuscoördinator werkzaam is.

Salarisschaal Cursuscoördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Cursuscoördinator

Er zijn geen vacatures Cursuscoördinator aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Cursuscoördinator in werkt.

Meer weten over de sector waar een Cursuscoördinator in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cursuscoördinator

Wat is de toekomst van Cursuscoördinator?

Er zijn diverse opleidingsinstituten die cursussen verzorgen. Er is om deze reden wel werk te vinden als Cursuscoördinator, maar er is geen overvloed aan banen. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms binnen de organisatie.

Baankans Cursuscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cursuscoördinator worden: Opleidingen tot Cursuscoördinator

Wil je cursuscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cursuscoördinator? 

Er is geen specifieke opleiding beschikbaar voor de functie van Cursuscoördinator. Goed kunnen plannen is een belangrijke eigenschap en de juiste ervaring is dan ook belangrijker voor de Cursuscoördinator.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cursuscoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Cursuscoördinator

Weet je nog niet of je Cursuscoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cursuscoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Cursuscoördinator

Met wie werkt een Cursuscoördinator samen? 

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor het contact met docenten en cursisten. De Cursuscoördinator voorziet hen van de juiste informatie en denkt mee over de invulling van de cursussen.


Cursuscoördinator


Organisaties waar een Cursuscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cursuscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Cursuscoördinator?

De Cursuscoördinator is werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut zoals een volksuniversiteit. De Cursuscoördinator verzorgt hier het volledige cursusaanbod.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Cursuscoördinator

Waar kun je het beste werken als Cursuscoördinator? Hieronder vind je de best door de Cursuscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cursuscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cursuscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cursuscoördinator.

Welke competenties heeft een Cursuscoördinator nodig?

Een Cursuscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cursuscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cursuscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cursuscoördinator nodig? 

De Cursuscoördinator moet een goed inzicht hebben en goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet overzicht over de cursussen en de planning bewaken (waarnemer). Daarnaast moet de Cursuscoördinator de docenten en cursisten de juiste informatie verschaffen en hen helpen bij vragen en onduidelijkheden (gever).

Bekijk de persoonstypen voor Cursuscoördinator


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cursuscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cursuscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cursuscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cursuscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cursuscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cursuscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cursuscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cursuscoördinator iets voor je?

Zou je graag Cursuscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cursuscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cursuscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar