Cursuscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cursuscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cursuscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cursuscoördinator wordt.

 

Wat is een Cursuscoördinator?

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van cursussen en opleidingen. De Cursuscoördinator is meestal werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut. De Cursuscoördinator onderhoudt het contact met de docenten en de cursisten en verzorgt het cursusaanbod.

De werkzaamheden van de Cursuscoördinator zijn zeer gevarieerd. De Cursuscoördinator verzorgt het cursusaanbod, zorgt voor voldoende docenten, regelt vervanging van zieke docenten en zorgt voor voldoende leslokalen. Ook onderhoudt de Cursuscoördinator het contact met cursisten, verzorgt hun rooster en vraagt hen achteraf wat ze van de cursus vonden. Daarnaast zorgt de Cursuscoördinator er ook voor dat het cursusaanbod bekend gemaakt wordt en dat er advertenties worden geplaatst. De Cursuscoördinator coördineert dus eigenlijk alle werkzaamheden die bij het geven van cursussen komen kijken. Ook denkt de Cursuscoördinator mee over de inhoud van de cursussen.

De belangrijkste eigenschap van de Cursuscoördinator is het goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet de cursussen plannen, roosters maken en zorgen voor voldoende docenten en cursisten. De Cursuscoördinator moet dus goed het overzicht kunnen behouden en zorgen dat alles klopt. Daarnaast moet de Cursuscoördinator ook goed met mensen om kunnen gaan en hen informeren over de mogelijkheden en de geplande cursussen.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Cursuscoördinator?

Werk je al als Cursuscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cursuscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cursuscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cursuscoördinator in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cursuscoördinator

Wat verdient een Cursuscoördinator?

Het startsalaris van de Cursuscoördinator ligt rond de 1800 euro. Naarmate meer ervaring wordt opgedaan kan dit bedrag oplopen tot ongeveer 2800 euro. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Cursuscoördinator werkzaam is.

Salarisschaal Cursuscoördinator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Cursuscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Cursuscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Cursuscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Cursuscoördinator vacatures

Vacature Trainer Ondernemersvaardigheden / Cursuscoördinator, 4 tot 5 dagen in de week, per z.s.m., regio Gorinchem
Upwijs Recruitment
Trainer Ondernemersvaardigheden/Cursuscoördinator, 4 tot 5 dagen in de week, per z.s.m., regio Gorinchem Voor een prachtig, modern bedrijf, actief in de modernste technieken, in de regio van Gorinchem is Upwijs …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cursuscoördinator

Wat zijn de baankansen voor een Cursuscoördinator?

Er zijn diverse opleidingsinstituten die cursussen verzorgen. Er is om deze reden wel werk te vinden als Cursuscoördinator, maar er is geen overvloed aan banen. Doorgroeimogelijkheden zijn er soms binnen de organisatie.

De actuele kans op werk voor een Cursuscoördinator

Het beroep Cursuscoördinator is onderdeel van de beroepsfamilie Coördinatoren onderwijsinstelling en -projecten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Coördinatoren onderwijsinstelling en -projecten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

1

Baankans Cursuscoördinator

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Cursuscoördinator worden: Opleidingen tot Cursuscoördinator

Wil je Cursuscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Cursuscoördinator.

Hoe word je een Cursuscoördinator? 

Er is geen specifieke opleiding beschikbaar voor de functie van Cursuscoördinator. Goed kunnen plannen is een belangrijke eigenschap en de juiste ervaring is dan ook belangrijker voor de Cursuscoördinator.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Cursuscoördinator

Er zijn geen opleidingen Cursuscoördinator aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Cursuscoördinator in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Cursuscoördinator

Als je je wilt omscholen tot Cursuscoördinator is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Cursuscoördinator zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Cursuscoördinator dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Cursuscoördinator

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Cursuscoördinator

Als je Cursuscoördinator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Cursuscoördinator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Cursuscoördinator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Cursuscoördinator?

Competenties en Vaardigheden Cursuscoördinator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Cursuscoördinator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Cursuscoördinator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Cursuscoördinator

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Cursuscoördinator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Cursuscoördinator. Als Cursuscoördinator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Cursuscoördinator:


zie volledige beschrijving persoonstype Cursuscoördinator

Vakkennis voor een Cursuscoördinator

Het is voor een Cursuscoördinator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Cursuscoördinator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Cursuscoördinator


Werkervaring Cursuscoördinator

Het is voor een startend Cursuscoördinator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Cursuscoördinator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Cursuscoördinator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Cursuscoördinator

Met wie werkt een Cursuscoördinator samen? 

De Cursuscoördinator is verantwoordelijk voor het contact met docenten en cursisten. De Cursuscoördinator voorziet hen van de juiste informatie en denkt mee over de invulling van de cursussen.


Cursuscoördinator


Organisaties waar een Cursuscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cursuscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Cursuscoördinator?

De Cursuscoördinator is werkzaam bij een commercieel opleidingsinstituut of bij een dienstverlenend instituut zoals een volksuniversiteit. De Cursuscoördinator verzorgt hier het volledige cursusaanbod.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Cursuscoördinator

Waar kun je het beste werken als Cursuscoördinator? Hieronder vind je de best door de Cursuscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cursuscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cursuscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cursuscoördinator.

Welke competenties heeft een Cursuscoördinator nodig?

Een Cursuscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cursuscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cursuscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cursuscoördinator nodig? 

De Cursuscoördinator moet een goed inzicht hebben en goed kunnen plannen. De Cursuscoördinator moet overzicht over de cursussen en de planning bewaken (waarnemer). Daarnaast moet de Cursuscoördinator de docenten en cursisten de juiste informatie verschaffen en hen helpen bij vragen en onduidelijkheden (gever).

Bekijk de persoonstypen voor Cursuscoördinator


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Cursuscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cursuscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cursuscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cursuscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cursuscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cursuscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cursuscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cursuscoördinator iets voor je?

Zou je graag Cursuscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cursuscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cursuscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar