Onderwijscoördinator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Onderwijscoördinator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep onderwijscoördinator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je onderwijscoördinator wordt.

 

Wat is een Onderwijscoördinator?

Een Onderwijscoördinator is verbonden aan een faculteit of opleiding van een Universiteit. Deze faculteiten en opleidingen geven een eigen invulling aan de functie van Onderwijscoördinator. Elementen die vrijwel altijd deel uitmaken van het takenpakket van de Onderwijscoördinator zijn: bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma, bewaking van het onderwijsproces, onderwijsorganisatie, studentenadministratie, onderwijs- en studievoorlichting en secretarisschap van (opleidings- of examen)commissies.

De Onderwijscoördinator coördineert het onderwijs dus zowel inhoudelijk (samenstelling van het curriculum) als logistiek (ruimteverdeling). Zijn informerende rol is eveneens breed en strekt zich uit van het samenstellen van de studiegids en examenregelementen tot het adviseren van studenten. Hij analyseert problemen in het onderwijsproces en draagt oplossingen aan. In zijn rol van secretaris bereidt hij commissievergaderingen voor.

Andere taken kunnen zijn: het adviseren van opleidingsdirectie en examencommissie, het doorcommuniceren van klachten over opleiding of faculteit, leiding geven aan medewerkers van studentenadministratie, voorlichting verzorgen voor potentiële studenten, het onderzoeken van de kwaliteit van het onderwijs, middels rapportages en evaluatie door studenten en het toezien op de voortgang van studenten.

De Onderwijscoördinator heeft een afwisselende functie in het middelpunt van faculteit of opleiding, die hem met alle betrokkenen in contact brengt - van student tot directie.

Door de gedeeltelijke overlap met studieadviseur worden deze functies incidenteel samengevoegd.

 

(UFO)

Wil je werken als Onderwijscoördinator?

Werk je al als Onderwijscoördinator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Onderwijscoördinator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Onderwijscoördinator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Onderwijscoördinator in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Decaan
 • Opleidingsdirecteur
 • Studieadviseur
 • Docent
 • Hoogleraar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2379 tot €3766

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Onderwijscoördinator

Wat verdient een Onderwijscoördinator?

Een Onderwijscoördinator zit in schaal 10 (CAO Universiteiten) en verdient daarmee bruto tussen de €2279 en €3766 per maand. Daarnaast is er een eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantietoeslag van 8% en kan de medewerker rekenen op 41 vakantiedagen per jaar (bij een volledige aanstelling).

Salarisschaal Onderwijscoördinator

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Onderwijscoördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Onderwijscoördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Onderwijscoördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Onderwijscoördinator vacatures

Administratief Medewerker Onderwijs
StudiJob Uitzendbureau
Ben jij een administratieve duizendpoot? Lijkt het je leuk om in een klein en toegewijd team te werken?Voor een academisch vastgoed instituut is StudiJob per februari op zoek naar een:
Accountmanager, regio Zuid/ West
Adecco Midden
 Ben jij op zoek naar een functie als accountmanager in regio regio Zuid/West (Utrecht, Zuid Holland, Brabant en Zeeland) ? Lees dan verder... Heb je interesse in een afwisselende functie met volop …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Onderwijscoördinator

Wat is de toekomst van Onderwijscoördinator?

De afgelopen jaren is de trend dat het wetenschappelijk personeel van Universiteiten verhoudingsgewijs iets toeneemt, wat ten koste gaat van ondersteunend personeel. Tegelijk neemt de werkgelegenheid bij universiteiten in het algemeen toe. Er is vraag naar Onderwijscoördinatoren, maar het aanbod van posities is beperkt. Dit geldt ook voor de doorgroeimogelijkheden. Coördinerende functies als deze bestaan verder op ongeveer gelijkwaardig niveau; medewerker Bureau Buitenland, studentendecaan, etc.

Baankans Onderwijscoördinator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Onderwijscoördinator worden: Opleidingen tot Onderwijscoördinator

Wil je onderwijscoördinator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Onderwijscoördinator? 

Van een Onderwijscoördinator wordt HBO, HBO+ of WO niveau gevraagd, met de nadruk op WO. Daarnaast is relevante werkervaring vrijwel altijd een eis. De opleiding die iemand gedaan moet hebben ligt idealiter binnen het vakgebied van de faculteit waar de Onderwijscoördinator komt werken. Tot slot is affiniteit met onderwijs een pré.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Onderwijscoördinator

ITIL V3 Intermediate Service Transition
Deze training is bedoeld voor professionals die een rol als Service Manager, Procesmanager, IT Professional, IT Manager of Service Co?rdinator uitoefenen of ambi?ren. De activiteiten uit de Service Transition/processen Service …
Meer opleidingen Onderwijscoördinator

Weet je nog niet of je Onderwijscoördinator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Onderwijscoördinator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Onderwijscoördinator

Met wie werkt een Onderwijscoördinator samen? 

De Onderwijscoördinator staat nauw in contact met iedereen die iets met de opleiding of faculteit te maken heeft. Hij adviseert en informeert studenten, stuurt administratieve krachten aan, voert overleg over inhoud van het onderwijs en logistieke kwesties met docenten en hoogleraren en ondersteunend personeel. In studiebegeleiding werkt hij samen met de studieadviseur. Tot slot heeft hij in zijn rol als secretaris contacten met leden van de opleidingscommissie en/of examencommissie.


 • Decaan
 • Opleidingsdirecteur
 • Studieadviseur
 • Docent
 • Hoogleraar
Onderwijscoördinator


Organisaties waar een Onderwijscoördinator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Onderwijscoördinator meestal werkt.

Waar werkt een Onderwijscoördinator?

Een Onderwijscoördinator werkt bij een Universiteit. Universiteiten behoren tot de publieke sector en zijn dus non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Onderwijscoördinator

Waar kun je het beste werken als Onderwijscoördinator? Hieronder vind je de best door de Onderwijscoördinator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Onderwijscoördinator.

Competenties, Skills en Vaardigheden Onderwijscoördinator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Onderwijscoördinator.

Welke competenties heeft een Onderwijscoördinator nodig?

Een Onderwijscoördinator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Onderwijscoördinator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Onderwijscoördinator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Onderwijscoördinator nodig? 

De Onderwijscoördinator heeft een professionele en zakelijke werkhouding. Hij werkt precies en ordelijk, maakt informatie inzichtelijk voor anderen. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen en zal hard werken om goed of eigenlijk perfect werk af te leveren. Ook heeft hij oog voor detail (Perfectionist). Hij kan goed voor zichzelf werken, maar is ook een teamspeler. Hij is betrokken en hecht aan loyaliteit jegens collega of opleiding. Hij heeft analytisch vermogen en kan goed met verschillende soorten mensen omgaan. Ook is hij betrouwbaar (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Onderwijscoördinator


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Onderwijscoördinator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Onderwijscoördinator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Onderwijscoördinator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Onderwijscoördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Onderwijscoördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Onderwijscoördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Onderwijscoördinator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Onderwijscoördinator iets voor je?

Zou je graag Onderwijscoördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Onderwijscoördinator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Onderwijscoördinator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar