Coördinerend Docent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Coördinerend Docent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep coördinerend docent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je coördinerend docent wordt.

Wat is een Coördinerend Docent?

Een Coördinerend Docent werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs, op één of meerdere sectoren of locaties. Een team of vaksectie is verantwoordelijk voor alles dat met het onderwijs binnen die vaksectie te maken heeft. Een Coördinerend Docent coördineert het onderwijs binnen de sector(en), draagt bij aan onderwijsontwikkeling -en vernieuwing voor zowel sector als instelling en geeft leiding aan docenten van de vaksectie.

Door op basis van een leerplan de lesindeling en lesstof vast te stellen draagt hij bij aan het onderwijs, evenals door de begeleiding van leerlingen, de ontwikkeling van lesstof, het beoordelen van werkstukken en het samenstellen van examens. De coördinatie van het onderwijsproces houdt in dat hij als projectleider optreedt in werkgroepen inzake onderwijs en het management adviseert over onderwijs en personeel binnen sector of locatie.

Door docenten te coachen en opleidingsmogelijkheden te bieden, het budget van de sector te beheren en functioneringsgesprekken te voeren geeft hij leiding aan docenten van zijn sector. Tot slot draagt hij bij aan onderwijsontwikkeling voor sector of instelling door maatschappelijke ontwikkelingen te linken aan onderwijskundige zaken en het management hierover te adviseren. De Coördinerend Docent beperkt zich niet geheel tot zijn sector, hij stemt activiteiten af met andere sectoren en locaties.

 

(FUWA-VO)

Wil je werken als Coördinerend Docent?

Werk je al als Coördinerend Docent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Coördinerend Docent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Coördinerend Docent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Coördinerend Docent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3085 tot €4820

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Coördinerend Docent

Wat verdient een Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent zit in schaal 12 (LD), wat neerkomt op een bruto maandsalaris van tussen de €3085 en €4820. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Coördinerend Docent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Coördinerend Docent

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Coördinerend Docent

Wat is de toekomst van Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent komt naar alle waarschijnlijkheid de instelling binnen als docent. Hoewel het aantal vacatures voor docenten in het voortgezet onderwijs daalt kan er nog wel gesproken worden van redelijke kansen op werk. Wanneer een Coördinerend Docent een functie ambieert met meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken kan hij nog groeien. Afhankelijk van de instelling zijn er mogelijkheden als afdelingsdirecteur, sectordirecteur of locatiedirecteur waarna er nog schoolbrede directiefuncties volgen.

Baankans Coördinerend Docent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Coördinerend Docent worden: Opleidingen tot Coördinerend Docent

Wil je coördinerend docent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Coördinerend Docent? 

Een Coördinerend Docent is een docent zonder lesuren. Hij zal dus minimaal een lerarenopleiding op HBO niveau hebben gedaan. Eventueel kan hij ingestroomd zijn als WO'er met een eerstegraads lesbevoegdheid, verkregen door het volgen van educatieve Master.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Coördinerend Docent

post-hbo-opleiding De docent als studentcoach
Leergang coachen voor vakdocentenpost-hbo-opleiding Wat is coachen in het onderwijs? Doe je dat alleen tijdens de Studie Loopbaanbegeleiding (SLB) of tijdens stages en formele voortgangsgesprekken? Er zijn veel momenten
MD-101 Managing Modern Desktops
MD-101 Managing Modern Desktops MD101 MD-101 cursus. In deze vijfdaagse open inschrijving Managing Modern Desktops cursus leert u van een gecertificeerde docent in het Nederlands. Het cursusmateriaal is in het …
Trainingsacteur inhuren
Trainingsacteur inhuren Bij de Trainingsacteur-academie kunt u professionele trainingsacteurs en/of co-trainers inhuren. Met hun inzet geeft u een meerwaarde aan uw training, workshop, selectiegesprek, coaching, etc. Daarnaast verzorgen wij ook uw interactieve bijeenkomsten, carousselworkshop met verschillende thema's, …
MD-101T02 Managing Modern Desktops and Devices training cursus
MD-101T02 Managing Modern Desktops and Devices MD101T02 Managing Modern Desktops and Devices cursus. In deze tweedaagse open inschrijving cursus leert u van een gecertificeerde docent in het Nederlands. Het cursusmateriaal is …
Coaching voor docenten
Heb je een cursus gedaan en wil je het geleerde daadwerkelijk in jouw lespraktijk gaan toepassen? Of heb je een andere ontwikkelvraag? Laat je coachen door één van de coaches …
Meer opleidingen Coördinerend Docent

Weet je nog niet of je Coördinerend Docent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Coördinerend Docent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Coördinerend Docent

Met wie werkt een Coördinerend Docent samen? 

De Coördinerend Docent heeft te maken met leidinggevenden van zijn sector of locatie. Daarnaast heeft hij nauw contact met de docenten van zijn afdeling, die hij coacht en begeleidt. Leerlingen begeleidt hij ook, zij het buiten het klaslokaal. Incidenteel spreekt hij met ouders van leerlingen. Instellingsbrede onderwijszaken stemt hij af met andere Coördinerend Docenten. Ook heeft hij contact met leidinggevenden en docenten van andere instellingen, wanneer hij zitting heeft in projecten voor onderwijsvernieuwing.


  • Leraar
  • Leerling
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
Coördinerend Docent


Organisaties waar een Coördinerend Docent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Coördinerend Docent meestal werkt.

Waar werkt een Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent werkt in het voortgezet onderwijs. Middelbare scholen zijn non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Coördinerend Docent

Waar kun je het beste werken als Coördinerend Docent? Hieronder vind je de best door de Coördinerend Docent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Coördinerend Docent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Coördinerend Docent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Coördinerend Docent.

Welke competenties heeft een Coördinerend Docent nodig?

Een Coördinerend Docent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Coördinerend Docent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Coördinerend Docent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Coördinerend Docent nodig? 

De Coördinerend Docent is betrokken en gedreven. Hij heeft duidelijke ideeën over wat de juiste gang van zaken is en streeft altijd naar verbetering. Hij is principieel, wat ook in zijn manier van werken naar voren komt, en is zeer geordend (Perfectionist). Hij is niet alleen betrokken, maar ook zeer loyaal, aan collega, sector en instelling. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed met mensen samenwerken (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Coördinerend Docent


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Coördinerend Docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Coördinerend Docent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Coördinerend Docent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Coördinerend Docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Coördinerend Docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Coördinerend Docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Coördinerend Docent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Coördinerend Docent iets voor je?

Zou je graag Coördinerend Docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Coördinerend Docent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Coördinerend Docent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar