Coördinerend Docent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Coördinerend Docent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep coördinerend docent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je coördinerend docent wordt.

 

Wat is een Coördinerend Docent?

Een Coördinerend Docent werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs, op één of meerdere sectoren of locaties. Een team of vaksectie is verantwoordelijk voor alles dat met het onderwijs binnen die vaksectie te maken heeft. Een Coördinerend Docent coördineert het onderwijs binnen de sector(en), draagt bij aan onderwijsontwikkeling -en vernieuwing voor zowel sector als instelling en geeft leiding aan docenten van de vaksectie.

Door op basis van een leerplan de lesindeling en lesstof vast te stellen draagt hij bij aan het onderwijs, evenals door de begeleiding van leerlingen, de ontwikkeling van lesstof, het beoordelen van werkstukken en het samenstellen van examens. De coördinatie van het onderwijsproces houdt in dat hij als projectleider optreedt in werkgroepen inzake onderwijs en het management adviseert over onderwijs en personeel binnen sector of locatie.

Door docenten te coachen en opleidingsmogelijkheden te bieden, het budget van de sector te beheren en functioneringsgesprekken te voeren geeft hij leiding aan docenten van zijn sector. Tot slot draagt hij bij aan onderwijsontwikkeling voor sector of instelling door maatschappelijke ontwikkelingen te linken aan onderwijskundige zaken en het management hierover te adviseren. De Coördinerend Docent beperkt zich niet geheel tot zijn sector, hij stemt activiteiten af met andere sectoren en locaties.

 

(FUWA-VO)

Past het beroep Coördinerend Docent bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Coördinerend Docent?

Werk je al als Coördinerend Docent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Coördinerend Docent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Coördinerend Docent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Coördinerend Docent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Leerling
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3085 tot €4820

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Coördinerend Docent

Wat verdient een Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent zit in schaal 12 (LD), wat neerkomt op een bruto maandsalaris van tussen de €3085 en €4820. Verder zijn in het onderwijs gunstige regelingen omtrent ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing en krijgen werknemers voldoende (bij)scholingsmogelijkheden. Naast een bruto maandloon worden ook een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uitgekeerd.

Salarisschaal Coördinerend Docent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Coördinerend Docent

Er zijn geen vacatures Coördinerend Docent aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Coördinerend Docent in werkt.

Meer weten over de sector waar een Coördinerend Docent in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Coördinerend Docent

Wat zijn de baankansen voor een Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent komt naar alle waarschijnlijkheid de instelling binnen als docent. Hoewel het aantal vacatures voor docenten in het voortgezet onderwijs daalt kan er nog wel gesproken worden van redelijke kansen op werk. Wanneer een Coördinerend Docent een functie ambieert met meer verantwoordelijkheden en leidinggevende taken kan hij nog groeien. Afhankelijk van de instelling zijn er mogelijkheden als afdelingsdirecteur, sectordirecteur of locatiedirecteur waarna er nog schoolbrede directiefuncties volgen.

De actuele kans op werk voor een Coördinerend Docent

De kans op werk voor het beroep Coördinerend Docent is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Coördinerend Docent

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Coördinerend Docent worden: Opleidingen tot Coördinerend Docent

Wil je Coördinerend Docent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Coördinerend Docent.

Hoe word je een Coördinerend Docent? 

Een Coördinerend Docent is een docent zonder lesuren. Hij zal dus minimaal een lerarenopleiding op HBO niveau hebben gedaan. Eventueel kan hij ingestroomd zijn als WO'er met een eerstegraads lesbevoegdheid, verkregen door het volgen van educatieve Master.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Coördinerend Docent

Er zijn geen opleidingen Coördinerend Docent aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Coördinerend Docent in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Omscholen tot Coördinerend Docent

Als je je wilt omscholen tot Coördinerend Docent is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Coördinerend Docent zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Coördinerend Docent dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Coördinerend Docent

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Coördinerend Docent

Als je Coördinerend Docent wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Coördinerend Docent zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Coördinerend Docent

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Coördinerend Docent?

Competenties en Vaardigheden Coördinerend Docent

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Coördinerend Docent nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Coördinerend Docent nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Coördinerend Docent

Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Coördinerend Docent

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Coördinerend Docent. Als Coördinerend Docent wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Coördinerend Docent:


zie volledige beschrijving persoonstype Coördinerend Docent

Vakkennis voor een Coördinerend Docent

Het is voor een Coördinerend Docent ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Coördinerend Docent zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Coördinerend Docent


Werkervaring Coördinerend Docent

Het is voor een startend Coördinerend Docent die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Coördinerend Docent is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Teamleider (Voortgezet onderwijs) .

Iets anders leren?

Is Coördinerend Docent het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Coördinerend Docent

Je kunt als Coördinerend Docent een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Coördinerend Docent is onderdeel van de beroepsfamilie Coördinatoren onderwijsinstelling en -projecten. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Coördinerend Docent


Hoofd beroepsgroep Coördinerend Docent

Het beroep Coördinerend Docent valt binnen de hoofdberoepsgroep Onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten

 

De hoofdgroep onderzoekers, ingenieurs, docenten en specialisten betreffen beroepen waarin kennisvergaring en toepassing van theoretische kennis centraal staat om een specifiek doel te bereiken.

Deze beroepen hebben een sterk analytisch karakter en vaak staat conceptontwikkeling en het toepassen van nieuwe en experimentele kennis centraal. 

Onder de specialisten vallen ook de gezondheidszorg specialisten en wetenschappelijk adviseurs.
Netwerk Coördinerend Docent

Met wie werkt een Coördinerend Docent samen? 

De Coördinerend Docent heeft te maken met leidinggevenden van zijn sector of locatie. Daarnaast heeft hij nauw contact met de docenten van zijn afdeling, die hij coacht en begeleidt. Leerlingen begeleidt hij ook, zij het buiten het klaslokaal. Incidenteel spreekt hij met ouders van leerlingen. Instellingsbrede onderwijszaken stemt hij af met andere Coördinerend Docenten. Ook heeft hij contact met leidinggevenden en docenten van andere instellingen, wanneer hij zitting heeft in projecten voor onderwijsvernieuwing.


  • Leraar
  • Leerling
  • Sectordirecteur/locatiedirecteur
Coördinerend Docent


Organisaties waar een Coördinerend Docent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Coördinerend Docent meestal werkt.

Waar werkt een Coördinerend Docent?

De Coördinerend Docent werkt in het voortgezet onderwijs. Middelbare scholen zijn non-profit instellingen.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Coördinerend Docent

Waar kun je het beste werken als Coördinerend Docent? Hieronder vind je de best door de Coördinerend Docent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Coördinerend Docent.

Competenties, Skills en Vaardigheden Coördinerend Docent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Coördinerend Docent.

Welke competenties heeft een Coördinerend Docent nodig?

Een Coördinerend Docent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Coördinerend Docent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Coördinerend Docent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Coördinerend Docent nodig? 

De Coördinerend Docent is betrokken en gedreven. Hij heeft duidelijke ideeën over wat de juiste gang van zaken is en streeft altijd naar verbetering. Hij is principieel, wat ook in zijn manier van werken naar voren komt, en is zeer geordend (Perfectionist). Hij is niet alleen betrokken, maar ook zeer loyaal, aan collega, sector en instelling. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kan goed met mensen samenwerken (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Coördinerend Docent


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Coördinerend Docent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Coördinerend Docent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Coördinerend Docent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Coördinerend Docent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Coördinerend Docent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Coördinerend Docent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Coördinerend Docent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Coördinerend Docent iets voor je?

Zou je graag Coördinerend Docent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Coördinerend Docent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Coördinerend Docent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar