U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Directeur Ziekenhuis

Directeur Ziekenhuis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een directeur Ziekenhuis? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Ziekenhuis leidt een ziekenhuis. De directeur Ziekenhuis is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers goed functioneren en hun werk naar behoren doen. De directeur Ziekenhuis heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ziekenhuis de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ziekenhuis hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ziekenhuis is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team in het ziekenhuis dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ziekenhuis goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Ook al is een ziekenhuis vaak geen organisatie dat in het teken staat van het behalen van de winst, wel moet ook een dergelijke organisatie bepaalde doelen behalen in een jaar. Het is aan de directeur Ziekenhuis om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ziekenhuis bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ziekenhuis dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ziekenhuis om snel in te zien wanneer iemand of een team op de ziekenhuis afdeling niet goed functioneert. De directeur Ziekenhuis wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ziekenhuis verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ziekenhuis moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in een ziekenhuis zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ziekenhuis neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in zijn of haar werk. Tot slot overlegt de directeur Ziekenhuis veel met andere leidinggevende in het bedrijf. 

Mensen vonden ons op: Job Directeur Ziekenhuis, Baan Directeur Ziekenhuis, Directeur Ziekenhuis Worden, Functie-eisen Directeur Ziekenhuis, Verantwoordelijkheden Directeur Ziekenhuis, Functieprofiel Directeur Ziekenhuis, Wat doet een Directeur Ziekenhuis, Werken als Directeur Ziekenhuis.

Directeur Ziekenhuis worden: Opleiding tot directeur Ziekenhuis

 

De directeur Ziekenhuis heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ziekenhuis dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ziekenhuis verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk het welzijn en de zorg van patiënten. Het is van belang dat de directeur Ziekenhuis een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunnen zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ziekenhuis een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Ziekenhuis, Directeur Ziekenhuis Worden, Opleidingsniveau Directeur Ziekenhuis, Scholing Directeur Ziekenhuis, Studie Directeur Ziekenhuis, Bijscholing Directeur Ziekenhuis, Omscholing Directeur Ziekenhuis.

Organisaties waar een directeur Ziekenhuis doorgaans werkzaam is

 

De directeur Ziekenhuis zal soms voor een profit organisatie werken en soms voor een non profit. Ziekenhuizen die aan een universiteit zijn gekoppeld zijn niet zo zeer op winst uit maar andere ziekenhuizen zijn hier soms wel op uit alhoewel ze geen winst mogen uitkeren. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Directeur Ziekenhuis, Directeur Ziekenhuis Worden, Opleidingsniveau Directeur Ziekenhuis, Scholing Directeur Ziekenhuis, Studie Directeur Ziekenhuis, Bijscholing Directeur Ziekenhuis, Omscholing Directeur Ziekenhuis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden directeur Ziekenhuis

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ziekenhuis onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ziekenhuis tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Mensen vonden ons op: Salaris Directeur Ziekenhuis, Loon Directeur Ziekenhuis, Wat verdien je als Directeur Ziekenhuis, Salarisschaal Directeur Ziekenhuis, Salarisindicatie Directeur Ziekenhuis, Bonus Directeur Ziekenhuis, CAO Directeur Ziekenhuis, Brutoloon Directeur Ziekenhuis, Nettoloon Directeur Ziekenhuis, Vakantiedagen Directeur Ziekenhuis, Pensioen Directeur Ziekenhuis.

Competenties, skills & vaardigheden directeur ziekenhuis

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Onderhandelen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Directeur Ziekenhuis, Vaardigheden Directeur Ziekenhuis, Attitude Directeur Ziekenhuis, Kwalificaties Directeur Ziekenhuis, Competentieprofiel Directeur Ziekenhuis.

Boeken voor het beroep directeur ziekenhuis

Wil je meer weten over het beroep directeur ziekenhuis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je directeur ziekenhuis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken directeur ziekenhuis te komen.

Woorden schieten tekort | Nicci Gerrard

Over dementie: een bijzonder lang afscheid - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029093415 | 304 pagina's

"Heel aangrijpend. Verplichte kost voor iedereen in de zorg maar ook voor ons allemaal. Elke bladzijde waren we geraakt.' DWDD-Boekenpanel Nicci Gerrard, een van de twee succesvolle schrijvers van duo Nicci French, ontving de Orwell Prize voor journalisti...

1 niveau 4 ziekenhuis | A. Dernison

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789006910377 | 240 pagina's

1 niveau 4 ziekenhuis 2e druk is een boek van A. Dernison uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789006910377 1 niveau 4 ziekenhuis...

This is Going to Hurt | Kay, Adam

Secret Diaries of a Junior Doctor - Engels | Druk: Main Market Ed. | Paperback | 9781509858637 | 256 pagina's

Welcome to 97-hour weeks. Welcome to life and death decisions. Welcome to a constant tsunami of bodily fluids. Welcome to earning less than the hospital parking meter. Wave goodbye to your friends and relationships . . . Welcome to the life of a junior do...

Mensen vonden ons op: boeken voor Directeur Ziekenhuis, Directeur Ziekenhuis ebooks, boek Directeur Ziekenhuis.

Persoonstypen directeur Ziekenhuis

 

De directeur Ziekenhuis dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ziekenhuis veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ziekenhuis moet deze leidinggevende rol ten alle tijden op zich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ziekenhuis een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Directeur Ziekenhuis, Karakter Directeur Ziekenhuis.

Netwerk directeur Ziekenhuis

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ziekenhuis deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ziekenhuis verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ziekenhuis de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ziekenhuis contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ziekenhuis aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ziekenhuis een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ziekenhuis regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Directeur Ziekenhuis, Medewerkers Directeur Ziekenhuis.

Is het beroep directeur Ziekenhuis iets voor jou?

Zou je graag directeur Ziekenhuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als directeur Ziekenhuis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Directeur Ziekenhuis, beroepskeuzetest Directeur Ziekenhuis, beroep Directeur Ziekenhuis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden directeur Ziekenhuis

 

De directeur Ziekenhuis moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ziekenhuis dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ziekenhuis al de hoogste functie is binnen een ziekenhuis. Wel zou het kunnen dat de directeur Ziekenhuis begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ziekenhuis zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Arbeidsmarktperspectief score directeur Ziekenhuis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep directeur Ziekenhuis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Directeur Ziekenhuis, Promotie mogelijkheden Directeur Ziekenhuis, Carriere Directeur Ziekenhuis.

Solliciteren op de functie directeur Ziekenhuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als directeur Ziekenhuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor directeur Ziekenhuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als directeur Ziekenhuis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Directeur Ziekenhuis, CV Directeur Ziekenhuis, sollicitatie Directeur Ziekenhuis.

Interviews met directeur Ziekenhuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen directeur Ziekenhuis

Vacatures directeur ziekenhuis

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Ziekenhuis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Ziekenhuis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De directeur Ziekenhuis leidt een ziekenhuis. De directeur Ziekenhuis is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers goed functioneren en hun werk naar behoren doen. De directeur Ziekenhuis heeft verschillende taken.

Beoordeling Directeur Ziekenhuis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Directeur Ziekenhuis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Directeur Ziekenhuis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep