Directeur Ziekenhuis Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Ziekenhuis? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Ziekenhuis leidt een ziekenhuis. De directeur Ziekenhuis is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers goed functioneren en hun werk naar behoren doen. De directeur Ziekenhuis heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ziekenhuis de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ziekenhuis hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ziekenhuis is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team in het ziekenhuis dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ziekenhuis goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Ook al is een ziekenhuis vaak geen organisatie dat in het teken staat van het behalen van de winst, wel moet ook een dergelijke organisatie bepaalde doelen behalen in een jaar. Het is aan de directeur Ziekenhuis om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ziekenhuis bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ziekenhuis dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ziekenhuis om snel in te zien wanneer iemand of een team op de ziekenhuis afdeling niet goed functioneert. De directeur Ziekenhuis wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ziekenhuis verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ziekenhuis moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in een ziekenhuis zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ziekenhuis neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in zijn of haar werk. Tot slot overlegt de directeur Ziekenhuis veel met andere leidinggevende in het bedrijf. 

Wil je werken als Directeur Ziekenhuis?

Werk je al als Directeur Ziekenhuis en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Ziekenhuis worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Ziekenhuis, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Ziekenhuis in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Artsen
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Ziekenhuis

Wat verdient een Directeur Ziekenhuis?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ziekenhuis onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ziekenhuis tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Ziekenhuis

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Ziekenhuis

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Ziekenhuis

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur Ziekenhuis? 

 

De directeur Ziekenhuis moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ziekenhuis dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ziekenhuis al de hoogste functie is binnen een ziekenhuis. Wel zou het kunnen dat de directeur Ziekenhuis begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ziekenhuis zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Ziekenhuis

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Ziekenhuis worden: Opleidingen tot Directeur Ziekenhuis

Hoe word je een Directeur Ziekenhuis? 

 

De directeur Ziekenhuis heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ziekenhuis dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ziekenhuis verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk het welzijn en de zorg van patiënten. Het is van belang dat de directeur Ziekenhuis een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunnen zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ziekenhuis een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Ziekenhuis

Meer opleidingen Directeur Ziekenhuis

Weet je nog niet of je Directeur Ziekenhuis wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Ziekenhuis of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Ziekenhuis

Met wie werkt een Directeur Ziekenhuis samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ziekenhuis deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ziekenhuis verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ziekenhuis de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ziekenhuis contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ziekenhuis aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ziekenhuis een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ziekenhuis regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 


 • Artsen
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Ziekenhuis


Organisaties waar een Directeur Ziekenhuis werkzaam is

Waar werkt een Directeur Ziekenhuis meestal? 

 

De directeur Ziekenhuis zal soms voor een profit organisatie werken en soms voor een non profit. Ziekenhuizen die aan een universiteit zijn gekoppeld zijn niet zo zeer op winst uit maar andere ziekenhuizen zijn hier soms wel op uit alhoewel ze geen winst mogen uitkeren. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Directeur Ziekenhuis

Waar kun je het beste werken als Directeur Ziekenhuis? Hieronder vindt je de best door de Directeur Ziekenhuis beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Ziekenhuis.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Ziekenhuis:

Welke competenties heeft een een Directeur Ziekenhuis nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur Ziekenhuis

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur Ziekenhuis nodig? 

 

De directeur Ziekenhuis dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ziekenhuis veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ziekenhuis moet deze leidinggevende rol ten alle tijden op zich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ziekenhuis een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Ziekenhuis


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Ziekenhuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Ziekenhuis

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Ziekenhuis

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Ziekenhuis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Ziekenhuis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Ziekenhuis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Ziekenhuis. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Ziekenhuis iets voor je?

Zou je graag Directeur Ziekenhuis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Ziekenhuis bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Ziekenhuis

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar