Manager Zorginstelling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Zorginstelling? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Zorginstelling geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de zorginstelling.  Deze mensen werken allemaal voor ouderen die zorg behoeven. De manager Zorginstelling zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Zorginstelling in en lost deze problemen aan. De manager Zorginstelling is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Zorginstelling mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Zorginstelling ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Zorginstelling krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Zorginstelling zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Zorginstelling de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Zorginstelling.  De manager Zorginstelling is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Zorginstelling zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Zorginstelling moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Zorginstelling het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Zorginstelling hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Zorginstelling naar de directeur van de zorginstelling. 

Wil je werken als Manager Zorginstelling?

Werk je al als Manager Zorginstelling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Zorginstelling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Manager Zorginstelling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Manager Zorginstelling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Zorginstelling

Wat verdient een Manager Zorginstelling?

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Zorginstelling   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Zorginstelling  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Zorginstelling   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Zorginstelling   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Zorginstelling   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Salarisschaal Manager Zorginstelling

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Manager Zorginstelling

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Zorginstelling

Hoe goed is de toekomst voor de Manager Zorginstelling? 

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Zorginstelling   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Zorginstelling  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Zorginstelling   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Zorginstelling   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Zorginstelling  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Zorginstelling   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Zorginstelling  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Zorginstelling   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Zorginstelling   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen.  

Baankans Manager Zorginstelling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Zorginstelling worden: Opleidingen tot Manager Zorginstelling

Hoe word je een Manager Zorginstelling? 

 

Om manager Zorginstelling te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Zorginstelling de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Zorginstelling. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Zorginstelling zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Zorginstelling

ICT en gezondheidsrecht: de basis
Werkt u bij een zorginstelling of bent u een ICT-dienstverlener in de zorg? Vraagt u zich af wat de regels zijn voor het uitwisselen van medische gegevens online en hoe …
NEN 7510 training - Implementatie
Privacy en informatiebeveiliging zijn hot topics in de zorg. Als zorginstelling komt u met veel privacy gevoelige informatie in aanraking. De vernieuwde norm voor informatiebeveiliging in de zorg, NEN 7510:2017, …
Hoger Management voor Zorg en Welzijn (post-HBO)
U werkt als manager in een zorginstelling. In deze opleiding vergroot u uw managementvaardigheden en krijgt u meer inzicht in de verschillende aspecten van bedrijfsvoering. U werkt als manager in …
Meer opleidingen Manager Zorginstelling

Weet je nog niet of je Manager Zorginstelling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Zorginstelling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Manager Zorginstelling

Met wie werkt een Manager Zorginstelling samen? 

 

De manager Zorginstelling  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Zorginstelling  komen met vragen die de manager Zorginstelling  moet beantwoorden of problemen die de manager Zorginstelling   moet oplossen. Tevens heeft de manager Zorginstelling  veel te maken met klanten. De manager Zorginstelling  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Zorginstelling   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Zorginstelling   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur
Manager Zorginstelling


Organisaties waar een Manager Zorginstelling werkzaam is

Waar werkt een Manager Zorginstelling meestal? 

 

De manager Zorginstelling zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Zorginstelling

Waar kun je het beste werken als Manager Zorginstelling? Hieronder vindt je de best door de Manager Zorginstelling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Zorginstelling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Zorginstelling:

Welke competenties heeft een een Manager Zorginstelling nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Manager Zorginstelling

Wat voor persoonlijkheid heb je als Manager Zorginstelling nodig? 

 

De manager Zorginstelling  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Zorginstelling  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Zorginstelling  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Zorginstelling  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Manager Zorginstelling


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager Zorginstelling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Zorginstelling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Zorginstelling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Zorginstelling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Zorginstelling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Zorginstelling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Zorginstelling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Zorginstelling iets voor je?

Zou je graag Manager Zorginstelling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Zorginstelling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Zorginstelling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar