Zorgmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zorgmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zorgmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zorgmanager wordt.

 

Wat is een Zorgmanager?

De zorgmanager heeft een leidinggevende rol binnen de zorginstelling waar gewerkt wordt. Het aansturen en begeleiden van de verschillende afdelingen binnen de instelling staat centraal. Er wordt verwacht dat er een breed scala aan kennis is over de verschillende zorginstellingen en de afdelingen hierbinnen. Een zorgmanager is vaak een werknemer die doorgroeit vanuit een functie binnen de zorginstelling of veel ervaring heeft binnen de zorg.

Vacatures vragen ook vaak enige jaren ervaring binnen de zorg, naast dat van je studie, voordat je aangenomen wordt als zorgmanager.

Het takenpakket van de zorgmanager verschilt per zorginstelling. Ook de kennis die verwacht wordt varieerd per werkplek. Zodoende zorgt het ervoor dat er geen specifieke omschrijving is voor dit beroep, maar het meer toegespitst is op het algemene beeld van de zorg.Wil je werken als Zorgmanager?

Werk je al als Zorgmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zorgmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zorgmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zorgmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2560 tot €5280

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zorgmanager

Wat verdient een Zorgmanager?

Het salaris van een zorgmanager hangt erg af van de zorginstelling waar hij werkt. Het varieert tussen de 2560 euro bruto per maand en 5280 euro bruto per maand.

In sommige instellingen kunnen er ook bonussen geïnt worden.

Salarisschaal Zorgmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Zorgmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zorgmanager vacatures

Zorgmanager Hoogeveen
Florences
Functieomschrijving Wat ga je doen: In de regio Hoogeveen zijn we op zoek naar een ervaren en ondernemende vestigingsmanager/Zorgmanager, die graag de handen uit de mouwen ;De uitdaging van deze …
Zorgmanager regio Roermond
Florences
Functieomschrijving Wat ga je doen: In de regio Roermond zijn we op zoek naar een inspirerende, ervaren maar vooral enthousiaste Zorgmanager die ervan overtuigd is dat de ouderenzorg in Nederland …
Zorgmanager Eindhoven
Florences
Functieomschrijving Wat ga je doen: In de regio Eindhoven zijn we op zoek naar een inspirerende, ervaren maar vooral enthousiaste Zorgmanager die ervan overtuigd is dat de ouderenzorg in Nederland …
Zorgmanager regio Utrecht
Florences
Functieomschrijving Wat ga je doen: In de regio Utrecht zijn we op zoek naar een inspirerende, ervaren maar vooral enthousiaste Zorgmanager die ervan overtuigd is dat de ouderenzorg in Nederland …
Afdelingsmanager Kleinschalig Wonen
ZorgLoont
Wil jij werken in een werkomgeving waarbij vakmanschap, aandacht en plezier hoog in het vaandel staat? Ben jij een stevige en ondernemende afdelingsmanager die op zoek is naar afwisseling? Lees …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zorgmanager

Wat is de toekomst van Zorgmanager?

Arbeidsmarktperspectief is schaars aangezien het een presticieuze functie is waarvan er maar weinig zijn. En het kost enige tijd om in aanmerking te komen voor dit beroep.

De doorgroeimogelijkheden zijn nihil, gezien de hoge functie.

Baankans Zorgmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Zorgmanager worden: Opleidingen tot Zorgmanager

Wil je zorgmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Zorgmanager? 

Om zorgmanager te worden kunnen verscheidene paden bewandeld worden. Er is veel vraag naar WO opgeleide werknemers die al een aantal jaar ervaring hebben in de zorg. Meeste WO opleidingen, zoals Psychologie, Gezondheidswetenschappen en Master Zorgmanagement, duren 4 jaar in totaal (incl. master).

Het komt ook voor dat een HBO opleiding gevolgt is en waarna opgewerkt wordt tot zorgmanager. Maar de kans is minder groot dat er via deze weg een baan als zorgmanager bereikt wordt.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Zorgmanager

Jaaropleiding Bedrijfskundig Zorgmanagement
Geef jouw carrière een impuls Wil je makkelijker kunnen schakelen van dagelijkse incidenten naar strategisch beleid? En zo de zorgprocessen en jouw functioneren optimaliseren? Met deze opleiding geef jij jezelf …
HBO Leergang Zorgmanagement
Resultaat Na het afronden van deze HBO Leergang Zorgmanagement kunt u op inspirerende wijze leiding geven aan een afdeling of project. U heeft inzicht in omgaan met weerstanden, bent in …
MHBO Zorgassistent
Bent u als zorgassistent toe aan een volgende stap in uw carrière?  Als assistent in de zorg ondersteunt u een zorgmanager of een team met diverse werkzaamheden. Deze opleiding is niet …
Meer opleidingen Zorgmanager

Weet je nog niet of je Zorgmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Zorgmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Zorgmanager

Met wie werkt een Zorgmanager samen? 

De zorgmanager komt in contact met mede zorgmanagers en natuurlijk met de medewerkers in de zorginstelling waar deze werkt. Daarnaast is er haast geen contact met de patiënten/cliënten.


Zorgmanager


Organisaties waar een Zorgmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zorgmanager meestal werkt.

Waar werkt een Zorgmanager?

  • Zorginstelling
  • RIAGG
  • GZ/GGZ
  • Overheid
  • Ziekenhuis
  • Huisartsenpost

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Zorgmanager

Waar kun je het beste werken als Zorgmanager? Hieronder vind je de best door de Zorgmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zorgmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zorgmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zorgmanager.

Welke competenties heeft een Zorgmanager nodig?

Een Zorgmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zorgmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zorgmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zorgmanager nodig? 

De zorgmanager moet een baas zijn omdat deze zelfverzekerd moet overkomen jegens zijn medewerkers. Daarnaast moet deze direct zijn om duidelijk over te komen en duidelijk zijn over de ideeën die hij heeft voor de zorginstelling waar hij werkt. (Baas)

De zorgmanager moet een loyalist zijn omdat deze verantwoordelijk is voor een gehele zorginstelling en de werknemers, eindverantwoordelijke is voor de plannen binnen de zorginstelling en betrouwbaar moet overkomen voor zijn werknemers. (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Zorgmanager


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Zorgmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zorgmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zorgmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zorgmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zorgmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zorgmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zorgmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zorgmanager iets voor je?

Zou je graag Zorgmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zorgmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zorgmanager

N

Een beroep wat verboden zou moeten worden!  WEG met de zorgmanagers, handen aan het bed!  Zorgmanagers maken de zorg duur! Terug naar de hoofdverpleegster en de zorg terug naar het rijk!   

Wilma

Zorgmanager,is prima.De salarissen,zijn uit de hand gelopen.Gr.

Wesley

Het is in deze landen wel een pre als men kan aantonen dat men gestudeerd heeft in deze brache.Sucses

pri

Geldt het diploma van een zorgmanager ook in het buitenland bijv. Engeland of Belgie

m

heel informatief

m

heel informatief

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar