Zorgmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Zorgmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep zorgmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je zorgmanager wordt.

 

Wat is een Zorgmanager?

De zorgmanager heeft een leidinggevende rol binnen de zorginstelling waar gewerkt wordt. Het aansturen en begeleiden van de verschillende afdelingen binnen de instelling staat centraal. Er wordt verwacht dat er een breed scala aan kennis is over de verschillende zorginstellingen en de afdelingen hierbinnen. Een zorgmanager is vaak een werknemer die doorgroeit vanuit een functie binnen de zorginstelling of veel ervaring heeft binnen de zorg.

Vacatures vragen ook vaak enige jaren ervaring binnen de zorg, naast dat van je studie, voordat je aangenomen wordt als zorgmanager.

Past het beroep Zorgmanager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Zorgmanager?

De manager van een zorginstelling ziet toe op de werkzaamheden van het personeel. Het doel is om ervoor te zorgen dat de patiënten en de bewoners worden verzorgd. Een ander aandachtsgebied dat de zorginstelling goed wordt onderhouden en dat de nodige uitrusting aanwezig is.

Een zorgmanager houdt toezicht op het personeel en draagt de verantwoordelijkheid voor de inhoud van de dossiers. Een ander belangrijk aandachtspunt voor de zorgmanager is dat de organisatie aan de (wettelijke) vereisten voldoet. 

Het verdere takenpakket van de zorgmanager verschilt per zorginstelling. Ook de kennis die verwacht wordt varieerd per werkplek. 

Wil je werken als Zorgmanager?

Werk je al als Zorgmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Zorgmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Zorgmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Zorgmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2560 tot €5280

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

51


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Zorgmanager

Wat verdient een Zorgmanager?

Het salaris van een zorgmanager hangt erg af van de zorginstelling waar hij werkt. Het varieert tussen de 2560 euro bruto per maand en 5280 euro bruto per maand.

In sommige instellingen kunnen er ook bonussen geïnt worden.

Salarisschaal Zorgmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Zorgmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Zorgmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Zorgmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Zorgmanager vacatures

Vacature Accountmanager Zorg
Tempo-Team Corporate Recruitment
Functieomschrijving Jij hebt ervaring binnen de uitzendbranche en/of zorgbranche! Jij bent toe aan meer verantwoordelijkheid en weet commerciële kansen te verzilveren. Het maatschappelijk belang van goede zorg is het afgelopen …
Vacature Zorgmanager
Matchpartner
Bedrijfsomschrijving Het betreft een organisatie gespecialiseerd in het ambulant begeleiden en behandelen van (jong)volwassenen met complexe zorg in de stad ;De begeleiders zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de toevertrouwde …
Vacature Financial Manager Zorg
Five Finance Recruitment
Financial Manager Zorg Ben jij een sterke manager, heb jij een goed gevoel voor cijfers en wil jij graag je steentje bijdragen aan een gezonder Nederland? Reageer dan snel! Wat
Vacature Commercieel Manager Zorgvastgoed
Kracht Recruitment
Heb jij een groot netwerk van zorgpartijen in de omgeving Noord-Brabant dat je graag wil inzetten bij een innovatieve landelijk opererende bouwer? Onze relatie is een vooruitstrevend bouwbedrijf met vestigingen …
Vacature Afdelingsmanager Zorgbeleid, Innovatie & Communicatie Langdurige Zorg
Coöperatie VGZ
De zorg in Nederland is één van de beste van de wereld, maar goede zorg moet ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar zijn. Als Afdelingsmanager zorg jij voor een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Zorgmanager

Wat zijn de baankansen voor een Zorgmanager?

Arbeidsmarktperspectief is schaars aangezien het een presticieuze functie is waarvan er maar weinig zijn. En het kost enige tijd om in aanmerking te komen voor dit beroep.

De doorgroeimogelijkheden zijn nihil, gezien de hoge functie.

De actuele kans op werk voor een Zorgmanager

Het beroep Zorgmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Managers gezondheidszorg. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers gezondheidszorg is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

51

Baankans Zorgmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Zorgmanager worden: Opleidingen tot Zorgmanager

Wil je Zorgmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Zorgmanager.

Hoe word je een Zorgmanager? 

Om zorgmanager te worden kunnen verscheidene paden bewandeld worden. Er is veel vraag naar WO opgeleide werknemers die al een aantal jaar ervaring hebben in de zorg. Meeste WO opleidingen, zoals Psychologie, Gezondheidswetenschappen en Master Zorgmanagement, duren 4 jaar in totaal (incl. master).

Het komt ook voor dat een HBO opleiding gevolgt is en waarna opgewerkt wordt tot zorgmanager. Dit is een veelvoorkomende  weg waarop een baan als zorgmanager bereikt wordt. Vaak volgt men via deze weg een opleiding Zorgmanagement om Zorgmanager te worden.

Inhoud opleiding Zorgmanagement

Tijdens een opleiding Zorgmanagement komen dingen langs als leidinggeven, organisatie en strategie. Ook is er aandacht voor persoonlijke groei. Je leert dus bijvoorbeeld over allerlei wetten, het selecteren van geschikte werknemers en het omgaan met conflicten en belangen. 

De algemene management en organisatieprincipes owrden behandeld, maar je zult cases krijgen waarmee je deze kennis specifiek kan toespitsen op de uitdagingen binnen zorgorganisaties.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Zorgmanager

Lean Management Zorg Training
Accent Organisatie Advies biedt een Lean training aan speciaal gericht op de zorg. Inmiddels heeft Accent op meer dan 75 afdelingen -van OK, SEH tot standaard verpleegafdeling- van zorginstellingen (ziekenhuizen, …
Lean Management Zorg Training
Hoger / Advanced management voor Zorg en Welzijn
Hoger Advanced management voor Zorg en Welzijn Compleet en Praktijkgericht programma op HBO niveau Deze opleiding Hoger Advanced management in Zorg en Welzijn op HBO niveau is speciaal ontwikkeld voor …
Hoger / Advanced management voor Zorg en Welzijn
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn De opleiding Middle Manager Practitioner is een praktijkgerichte management opleiding die erop gericht is om helder en duidelijk de meest essentiële basiskennis en vaardigheden …
Middle Manager Practitioner Zorg en Welzijn
Post HBO Hoger management in Zorg en Welzijn (Post-HBO)
Post-HBO Hoger management in Zorg en Welzijn Deze opleiding Post HBO Hoger Management in Zorg en Welzijn is speciaal ontwikkeld voor managers en medewerkers in Zorg en Welzijn. We gaan …
Post HBO Hoger management in Zorg en Welzijn (Post-HBO)
Middle Management voor Zorg en Welzijn
De opleiding Middle Management voor Zorg en Welzijn behandelt alle belangrijke managementonderwerpen in de Zorg en Welzijn. Het is een praktijkgerichte opleiding die erop gericht is om helder en duidelijk …
Middle Management voor Zorg en Welzijn

Omscholen tot Zorgmanager

Als je je wilt omscholen tot Zorgmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Zorgmanager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Zorgmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Zorgmanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Zorgmanager

Als je Zorgmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Zorgmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Zorgmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Zorgmanager?

Competenties en Vaardigheden Zorgmanager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Zorgmanager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Zorgmanager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Zorgmanager

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Persoonlijkheid van een Zorgmanager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Zorgmanager. Als Zorgmanager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Zorgmanager:


zie volledige beschrijving persoonstype Zorgmanager

Vakkennis voor een Zorgmanager

Het is voor een Zorgmanager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Zorgmanager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Zorgmanager

HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn (1 jaar)
HBO Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Wilt u meegroeien met de ontwikkelingen binnen zorg en welzijn? Bent u toe aan een nieuwe uitdaging? Deze boeiende en veelzijdige opleiding voor zorg en welzijn biedt u de …
HBO Management in Zorg en Welzijn
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Bepaalt u de nieuwe strategie voor de organisatie in Zorg en Welzijn? Om een nieuwe strategie te kunnen bepalen voor een organisatie zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. …
HBO Strategisch Management in Zorg en Welzijn
Basisopleiding Management in Zorg en Welzijn
Algemeen Een leuke baan als afdelingsmanager of een uitdaging zoeken in de rol van een teammanager binnen Zorg en Welzijn is door het volgen van deze opleiding mogelijk. Het is …
Basisopleiding Management in Zorg en Welzijn
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn
Algemeen Is uw organisatie sterk in beweging? Veel organisaties in Zorg en Welzijn zijn voortdurend aan het veranderen om te kunnen blijven inspelen op de behoefte van de klant. Om …
HBO Verandermanagement in Zorg en Welzijn

Werkervaring Zorgmanager

Het is voor een startend Zorgmanager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Zorgmanager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Zorgmanager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Zorgmanager

Met wie werkt een Zorgmanager samen? 

De zorgmanager komt in contact met mede zorgmanagers en natuurlijk met de medewerkers in de zorginstelling waar deze werkt. Daarnaast is er haast geen contact met de patiënten/cliënten.


Zorgmanager


Organisaties waar een Zorgmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Zorgmanager meestal werkt.

Waar werkt een Zorgmanager?

  • Zorginstelling
  • RIAGG
  • GZ/GGZ
  • Overheid
  • Ziekenhuis
  • Huisartsenpost

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Zorgmanager

Waar kun je het beste werken als Zorgmanager? Hieronder vind je de best door de Zorgmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Zorgmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Zorgmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Zorgmanager.

Welke competenties heeft een Zorgmanager nodig?

Een Zorgmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Zorgmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Zorgmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Zorgmanager nodig? 

De zorgmanager moet een baas zijn omdat deze zelfverzekerd moet overkomen jegens zijn medewerkers. Daarnaast moet deze direct zijn om duidelijk over te komen en duidelijk zijn over de ideeën die hij heeft voor de zorginstelling waar hij werkt. (Baas)

De zorgmanager moet een loyalist zijn omdat deze verantwoordelijk is voor een gehele zorginstelling en de werknemers, eindverantwoordelijke is voor de plannen binnen de zorginstelling en betrouwbaar moet overkomen voor zijn werknemers. (Loyalist)

Bekijk de persoonstypen voor Zorgmanager


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Zorgmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Zorgmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Zorgmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Zorgmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Zorgmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Zorgmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Zorgmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Zorgmanager iets voor je?

Zou je graag Zorgmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Zorgmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Zorgmanager

N

Een beroep wat verboden zou moeten worden!  WEG met de zorgmanagers, handen aan het bed!  Zorgmanagers maken de zorg duur! Terug naar de hoofdverpleegster en de zorg terug naar het rijk!   

Wilma

Zorgmanager,is prima.De salarissen,zijn uit de hand gelopen.Gr.

Wesley

Het is in deze landen wel een pre als men kan aantonen dat men gestudeerd heeft in deze brache.Sucses

pri

Geldt het diploma van een zorgmanager ook in het buitenland bijv. Engeland of Belgie

m

heel informatief

m

heel informatief

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar