U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Docent InDesign

Docent InDesign worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een docent InDesign? Lees de functieomschrijving.

De docent InDesign geeft les in het vak InDesign.

De docent InDesign geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent InDesign freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

De docent InDesign geeft les in het vak InDesign. Dit vak wordt voornamelijk binnen de grafische industrie gebruikt. De docent InDesign leert zijn leerlingen/studenten hoe zij producten als bijvoorbeeld CD's, drinkpakken of tijdschriften kunnen vormgeven met het programma InDesign. Nadat de leerlingen/studenten het vak hebben afgerond kunnen ze perfect werken met het programma InDesign en kunnen ze deze kennis gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent InDesign ontwikkelt (met behulp van het programma InDesign) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent InDesign de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent InDesign heeft kennis van het programma InDesign en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent InDesign ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Mensen vonden ons op: Job Docent InDesign, Baan Docent InDesign, Docent InDesign Worden, Functie-eisen Docent InDesign, Verantwoordelijkheden Docent InDesign, Functieprofiel Docent InDesign, Wat doet een Docent InDesign, Werken als Docent InDesign.

Docent InDesign worden: Opleiding tot docent InDesign

Voor het beroep van docent InDesign is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent InDesign een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent InDesign, Docent InDesign Worden, Opleidingsniveau Docent InDesign, Scholing Docent InDesign, Studie Docent InDesign, Bijscholing Docent InDesign, Omscholing Docent InDesign.

Organisaties waar een docent InDesign doorgaans werkzaam is

De docent InDesign werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Docent InDesign, Docent InDesign Worden, Opleidingsniveau Docent InDesign, Scholing Docent InDesign, Studie Docent InDesign, Bijscholing Docent InDesign, Omscholing Docent InDesign.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden docent InDesign

De docent InDesign die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent InDesign die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Docent InDesign, Loon Docent InDesign, Wat verdien je als Docent InDesign, Salarisschaal Docent InDesign, Salarisindicatie Docent InDesign, Bonus Docent InDesign, CAO Docent InDesign, Brutoloon Docent InDesign, Nettoloon Docent InDesign, Vakantiedagen Docent InDesign, Pensioen Docent InDesign.

Competenties, skills & vaardigheden docent indesign

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Coachen
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Verstand van InDesign
Mensen vonden ons op: Kennis Docent InDesign, Vaardigheden Docent InDesign, Attitude Docent InDesign, Kwalificaties Docent InDesign, Competentieprofiel Docent InDesign.

Boeken voor het beroep docent indesign

Wil je meer weten over het beroep docent indesign? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je docent indesign bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken docent indesign te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Docent InDesign, Docent InDesign ebooks, boek Docent InDesign.

Persoonstypen docent InDesign

De docent InDesign is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak InDesign over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent InDesign een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Docent InDesign, Karakter Docent InDesign.

Netwerk docent InDesign

Het netwerk van de docent InDesign bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Docent InDesign, Medewerkers Docent InDesign.

Is het beroep docent InDesign iets voor jou?

Zou je graag docent InDesign willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als docent InDesign bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Docent InDesign, beroepskeuzetest Docent InDesign, beroep Docent InDesign kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden docent InDesign

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent InDesign is gemiddeld. De docent InDesign kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score docent InDesign

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep docent InDesign. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Docent InDesign, Promotie mogelijkheden Docent InDesign, Carriere Docent InDesign.

Solliciteren op de functie docent InDesign

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als docent InDesign dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor docent InDesign belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als docent InDesign. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Docent InDesign, CV Docent InDesign, sollicitatie Docent InDesign.

Interviews met docent InDesign

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen docent InDesign

Vacatures docent indesign

Op zoek naar een nieuwe baan als Docent InDesign? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Docent InDesign. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent InDesign geeft les in het vak InDesign. De docent InDesign geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent InDesign freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

Beoordeling Docent InDesign

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Docent InDesign' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Docent InDesign

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep