Docent InDesign Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent InDesign? Lees de functieomschrijving.

De docent InDesign geeft les in het vak InDesign.

De docent InDesign geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast kan de docent InDesign freelance cursussen, trainingen en workshops geven.

De docent InDesign geeft les in het vak InDesign. Dit vak wordt voornamelijk binnen de grafische industrie gebruikt. De docent InDesign leert zijn leerlingen/studenten hoe zij producten als bijvoorbeeld CD's, drinkpakken of tijdschriften kunnen vormgeven met het programma InDesign. Nadat de leerlingen/studenten het vak hebben afgerond kunnen ze perfect werken met het programma InDesign en kunnen ze deze kennis gebruiken binnen hun toekomstige beroep.

De docent InDesign ontwikkelt (met behulp van het programma InDesign) zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent InDesign de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten nauwgezet bij en biedt ze waar nodig individuele begeleiding.

De docent InDesign heeft kennis van het programma InDesign en weet zijn kennis op een leuke, educatieve en interessante manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent InDesign ook aanwezig bij vergaderingen met collega's om de leerlingen/studenten te bespreken en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en de school.

Wil je werken als Docent InDesign?

Werk je al als Docent InDesign en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent InDesign worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent InDesign, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent InDesign in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1700

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent InDesign

Wat verdient een Docent InDesign?

De docent InDesign die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1700,- bruto per maand. De docent InDesign die freelance cursussen/workshops/trainen geeft mag zijn eigen prijs bepalen; voor hem valt dus geen specifieke salarisindicatie te geven.

Salarisschaal Docent InDesign

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent InDesign

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent InDesign

Hoe goed is de toekomst voor de Docent InDesign? 

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent InDesign is gemiddeld. De docent InDesign kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan freelance cursussen/lessen/workshops geven. Daarnaast kan hij de werkgelegenheid voor zichzelf vergroten door ook in andere computerprogramma's les te gaan geven.

Baankans Docent InDesign

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent InDesign worden: Opleidingen tot Docent InDesign

Hoe word je een Docent InDesign? 

Voor het beroep van docent InDesign is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent InDesign een opleiding ''ICT'' of een andere soortgelijke opleiding hebben gevolgd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent InDesign

Adobe DTP Traject (Photoshop, Illustrator & InDesign) [NL of EN]
Also available in englishCheck out our website for more information in English. Leer in 3 cursusdagen voldoende skills om je een weg te banen door Photoshop, Illustrator en InDesign. …
Cursus op maat: Adobe of Affinity [NL of EN]
Also available in englishCheck out our website for more information in English. Creatie Nest biedt een persoonsgericht leertraject.Creëer met het DTP traject of de losse cursussen jouw unieke …
Adobe InDesign [NL of EN]
Also available in englishCheck out our website for more information in English. In deze InDesign cursus behandelen we de lesstof in 1 dag, in te plannen op een datum …
Publish Online met InDesign
Met Publish Online van Adobe Creative Cloud kan je in de bekende interface van InDesign layouts tot leven brengen met animatie en interactie. Deze documenten worden online gepubliceerd, waarna ze …
Toegankelijke PDF's met Word en InDesign
We leven in een steeds meer toegankelijke wereld, en dat is maar goed ook! Maar helaas is toegankelijk niet vanzelfsprekend, en moet er, ook in veelgebruikte programma´s als Microsoft Word …
Meer opleidingen Docent InDesign

Weet je nog niet of je Docent InDesign wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent InDesign of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent InDesign

Met wie werkt een Docent InDesign samen? 

Het netwerk van de docent InDesign bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.


  • Leerlingen/studenten/cursisten
  • Collega's
  • Werkgever
Docent InDesign


Organisaties waar een Docent InDesign werkzaam is

Waar werkt een Docent InDesign meestal? 

De docent InDesign werkt freelance of op een MBO of HBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent InDesign

Waar kun je het beste werken als Docent InDesign? Hieronder vindt je de best door de Docent InDesign beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent InDesign.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent InDesign:

Welke competenties heeft een een Docent InDesign nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent InDesign

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent InDesign nodig? 

De docent InDesign is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak InDesign over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent InDesign een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen/studenten, let op hun studieontwikkeling en studievoortgang, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent InDesign


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent InDesign

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent InDesign

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent InDesign

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent InDesign

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent InDesign dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent InDesign belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent InDesign. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent InDesign iets voor je?

Zou je graag Docent InDesign willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent InDesign bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar