Docent Photoshop Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent Photoshop? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent photoshop. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent photoshop wordt.

 

Wat is een Docent Photoshop?

De docent Photoshop geeft les in het vak Photoshop.

De docent Photoshop geeft les op MBO opleidingen of HBO opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen. Daarnaast geeft de docent Photoshop cursussen en workshops. Dit kan zowel op scholen als op een centrum voor de kunsten of andere locaties waar de docent Photoshop wordt ingehuurd om cursussen te gaan geven.

De docent Photoshop geeft les in het vak Photoshop en laat zijn leerlingen/studenten kennis maken met alle facetten van het programma Photoshop. In dit programma leren de leerlingen/studenten hoe ze foto's, plaatjes, tekeningen en andere beelden grafisch kunnen bewerken. De docent Photoshop leert ze onder andere hoe ze kleuren kunnen veranderen, dingen kunnen snijden en verplaatsen en hoe ze tekst kunnen plaatsen op een bestaande afbeelding. Als de docent Photoshop alle lessen aan zijn leerlingen/studenten heeft gegeven kunnen ze probleemloos en goed omgaan met het programma Photoshop en dit gebruiken in hun toekomstige baan (waarin zij bijvoorbeeld posters of flyers voor bedrijven kunnen gaan ontwerpen.)

De docent Photoshop ontwikkelt (met behulp van het programma Photoshop) zijn eigen lesmateriaal en geeft zijn leerlingen opdrachten, huiswerk en toetsen die hij vervolgens nakijkt en eventueel becijfert. De docent Photoshop geeft zijn leerlingen individuele begeleiding en helpt ze waar ze hulp nodig hebben. Hij heeft zelf veel verstand van het programma Photoshop en weet hoe hij zijn kennis op zijn leerlingen/studenten kan overbrengen.

Over het algemeen werkt de docent Photoshop als freelancer verschillende periodes op verschillende scholen (en voor andere werkgevers) omdat het vak Photoshop niet het hele jaar wordt gegeven (als is het mogelijk dat de docent Photoshop op één school werkt en daar lesgeeft aan verschillende opleidingen per periode). Daarom moet de docent Photoshop flexibel kunnen werken.Wil je werken als Docent Photoshop?

Werk je al als Docent Photoshop en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent Photoshop worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Docent Photoshop, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent Photoshop in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leerlingen/studenten/mensen die workshops/cursussen volgen
  • Collega's
  • Werkgever

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1850

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent Photoshop

Wat verdient een Docent Photoshop?

De docent Photoshop die op een vaste school voor een vaste werkgever werkzaam is verdiend tussen de €1300,- en €1850,- bruto per maand. De docent Photoshop die werkzaam is op verschillende scholen of cursussen/workshops geeft werkt over het algemeen voor een uurloon dat (in overleg met de werkgever naar aanleiding van het aantal jaren werkervaring) nader wordt bepaald.

Salarisschaal Docent Photoshop

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Docent Photoshop

Er zijn geen vacatures Docent Photoshop aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Docent Photoshop in werkt.

Meer weten over de sector waar een Docent Photoshop in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent Photoshop

Wat zijn de baankansen voor een Docent Photoshop?

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid voor de docent Photoshop is gemiddeld. De docent Photoshop die niet alleen van het programma Photoshop verstand heeft maar ook les kan geven in andere grafische programma's (bijvoorbeeld Vectorworks) heeft een beter arbeidsmarktperspectief dan de docent die alleen les kan geven in het vak Photoshop. De docent Photoshop kan in vaste dienst worden genomen bij een school om aan meerdere opleidingen les te gaan geven of kan als freelancer gaan werken op scholen of cursussen/workshops gaan geven. In het laatste geval moet de docent Photoshop wel over een goed aantal jaren werkervaring beschikken of een goed portfolio hebben opgebouwd.

De actuele kans op werk voor een Docent Photoshop

De kans op werk voor het beroep Docent Photoshop is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Docent Photoshop

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Docent Photoshop worden: Opleidingen tot Docent Photoshop

Wil je Docent Photoshop worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Docent Photoshop.

Hoe word je een Docent Photoshop? 

Voor het beroep van docent Photoshop is geen specifieke opleiding. Wel kan de docent Photoshop een opleiding ''Docent Beeldende Kunst en Vormgeving'' hebben gevolgd. De meeste docenten Photoshop gaan lesgeven nadat zij zelf enige jaren werkervaring hebben binnen de grafische/creatieve branche en exact weten op welke manier ze het programma Photoshop allemaal kunnen gebruiken.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Docent Photoshop

Adobe Photoshop [NL of EN]
*** Creatie Nest: Beste Opleider van Nederland 2018 / 2019 *** ALTERNATIEF: Ook mogelijk als avondcursus Bekijk de website van Creatie Nest voor meer informatie over de avondcursussen. In deze …
Adobe Photoshop [NL of EN]
Photoshop Basis
Cursus Photoshop Basis In de cursus Photoshop Basis leer je foto's professioneel bewerken. Denk daarbij aan kleurcorrectie, retouche, vrijstaande beelden en fotomontages. Na de cursus heb je nog een jaar …
Photoshop Basis
Adobe DTP Traject (Photoshop, Illustrator & InDesign) [NL of EN]
*** Creatie Nest: Beste Opleider van Nederland 2018 / 2019 *** ALTERNATIEF: Ook mogelijk als avondcursus Bekijk de website van Creatie Nest voor meer informatie over de avondcursussen. Leer in …
Adobe DTP Traject (Photoshop, Illustrator & InDesign) [NL of EN]
Photoshop Gevorderd
Adobe Photoshop is het professionele retoucheer- en beeldbewerkingprogramma en is ongeëvenaard als het gaat om het corrigeren van kleurenscans en het toepassen van een breed scala aan bewerkingen op In …
Photoshop Gevorderd
Adobe Photoshop
PHOTOSHOP Adobe Photoshop is een grafisch programma ontwikkeld door Adobe voor het bewerken van foto's en ander digitaal beeldmateriaal via de computer. Door velen wordt Photoshop beschouwd als de industriestandaard …
Adobe Photoshop

Omscholen of doorgroeien tot Docent Photoshop

Als je Docent Photoshop wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Docent Photoshop zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Docent Photoshop

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Docent Photoshop?

Competenties en Vaardigheden Docent Photoshop

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Docent Photoshop nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Docent Photoshop nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Docent Photoshop

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Docent Photoshop

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Docent Photoshop. Als Docent Photoshop wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Docent Photoshop:


zie volledige beschrijving persoonstype Docent Photoshop

Vakkennis voor een Docent Photoshop

Het is voor een Docent Photoshop ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Docent Photoshop zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Docent Photoshop

Online opleiding videoproductie
AL ONZE CURSUSSEN OVER ANIMATIE EN VIDEOMONTAGE Na aanschaffen van deze opleiding krijg je direct toegang tot onze online cursussen over Premiere Pro, After Effects, de populairste plugins voor After …
Online opleiding videoproductie

Werkervaring Docent Photoshop

Het is voor een startend Docent Photoshop die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Docent Photoshop is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Leraar handvaardigheid, Grafisch Ontwerper, Docent beeldende kunst en vormgeving .

Iets anders leren?

Is Docent Photoshop het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Docent Photoshop

Met wie werkt een Docent Photoshop samen? 

Het netwerk van de docent Photoshop bestaat uit zijn leerlingen/studenten/mensen die de workshops/cursussen volgen, zijn collega's, en zijn werkgever.


  • Leerlingen/studenten/mensen die workshops/cursussen volgen
  • Collega's
  • Werkgever
Docent Photoshop


Organisaties waar een Docent Photoshop werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Docent Photoshop meestal werkt.

Waar werkt een Docent Photoshop?

De docent Photoshop werkt freelance of in dienst voor een school (op MBO of HBO opleidingen, waaronder bijvoorbeeld opleidingen in de richting kunst, grafische vormgeving, informatica, communicatie en multimedia design en andere soortgelijke opleidingen), centrum voor de kunsten of geeft freelance cursussen/workshops aan mensen die willen leren hoe het programma Photoshop werkt.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Docent Photoshop

Waar kun je het beste werken als Docent Photoshop? Hieronder vind je de best door de Docent Photoshop beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent Photoshop.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent Photoshop:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Docent Photoshop.

Welke competenties heeft een Docent Photoshop nodig?

Een Docent Photoshop heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Docent Photoshop

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Docent Photoshop passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Docent Photoshop nodig? 

De docent Photoshop is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak Photoshop over op zijn leerlingen/studenten. Daarnaast is de docent Photoshop een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen, treedt waar nodig streng op en geeft ze waar nodig individuele begeleiding om ze te helpen het programma beter te leren kennen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent Photoshop


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent Photoshop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent Photoshop

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent Photoshop

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent Photoshop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent Photoshop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent Photoshop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent Photoshop. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent Photoshop iets voor je?

Zou je graag Docent Photoshop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent Photoshop bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent Photoshop

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar