U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Forensisch Archeoloog

Forensisch Archeoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een forensisch Archeoloog? Lees de functieomschrijving.

De Forensisch Archeoloog is een wetenschapper die deskundig is op het gebied van het bergen van lichamen en het openen van graven. De Forensisch Archeoloog kan een gebeurtenis reconstrueren en bepalen wanneer deze heeft plaatsgevonden. Dit doet de wetenschapper op basis van verstoringen in het landschap en gevonden resten. Veranderingen in de waterhuishouding, grondverkleuringen, verzakkingen, begroeiingen en bepaalde insecten kunnen wijzen op een begraven lichaam. De Forensisch Archeoloog kan hiermee helpen bij het opsporen van vermiste personen en het verwerven van meer informatie over de gebeurtenis.

Nieuwe wetenschap
Aan het einde van de jaren ’70 is het beroep van de Forensisch Archeoloog opgekomen. Het is een specialisatie van Archeologie. Pas sinds een aantal jaar is het in Nederland ook daadwerkelijk een apart onderzoeksgebied binnen het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In Europa geldt het NFI inmiddels als vooraanstaand op het gebied van de forensische archeologie en werkt ook op Europees niveau samen bij zaken waarbij de kennis van een Forensisch Archeoloog nodig is.

Middelen
De Forensisch Archeoloog heeft diverse middelen en gereedschappen om zijn werk uit te kunnen voeren. Hiervoor gebruikt hij vaak een guts, spade, sonde en een gps-ontvanger. Met een guts kan de Forensisch Archeoloog bodemmonsters nemen en een spade kan helpen om op verdachte plekken te graven. Het gaat er niet om dat de Forensisch Archeoloog goed is in het hanteren van deze gereedschappen, maar dat hij weet hoe hij de gevonden resultaten moet interpreteren.

Mensen vonden ons op: Job Forensisch Archeoloog, Baan Forensisch Archeoloog, Forensisch Archeoloog Worden, Functie-eisen Forensisch Archeoloog, Verantwoordelijkheden Forensisch Archeoloog, Functieprofiel Forensisch Archeoloog, Wat doet een Forensisch Archeoloog, Werken als Forensisch Archeoloog.

Forensisch Archeoloog worden: Opleiding tot forensisch Archeoloog

Om aan de slag te kunnen moet eerst de opleiding Archeologie gevolgd worden. Dit is een bachelor- en een masteropleiding. Hierna moet minimaal 6 jaar ervaring opgedaan worden als (veld)archeoloog) voor je aan de slag kan als Forensisch Archeoloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Forensisch Archeoloog, Forensisch Archeoloog Worden, Opleidingsniveau Forensisch Archeoloog, Scholing Forensisch Archeoloog, Studie Forensisch Archeoloog, Bijscholing Forensisch Archeoloog, Omscholing Forensisch Archeoloog.

Organisaties waar een forensisch Archeoloog doorgaans werkzaam is

De Forensisch Archeoloog werkt bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Dit is een overheidsorganisatie en de Forensisch Archeoloog werkt daarom in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Forensisch Archeoloog, Forensisch Archeoloog Worden, Opleidingsniveau Forensisch Archeoloog, Scholing Forensisch Archeoloog, Studie Forensisch Archeoloog, Bijscholing Forensisch Archeoloog, Omscholing Forensisch Archeoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden forensisch Archeoloog

Over het salaris van de Forensisch Archeoloog is maar weinig bekend en het is lastig om hier daarom een inschatting van te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Forensisch Archeoloog, Loon Forensisch Archeoloog, Wat verdien je als Forensisch Archeoloog, Salarisschaal Forensisch Archeoloog, Salarisindicatie Forensisch Archeoloog, Bonus Forensisch Archeoloog, CAO Forensisch Archeoloog, Brutoloon Forensisch Archeoloog, Nettoloon Forensisch Archeoloog, Vakantiedagen Forensisch Archeoloog, Pensioen Forensisch Archeoloog.

Competenties, skills & vaardigheden forensisch archeoloog

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Forensisch Archeoloog, Vaardigheden Forensisch Archeoloog, Attitude Forensisch Archeoloog, Kwalificaties Forensisch Archeoloog, Competentieprofiel Forensisch Archeoloog.

Boeken voor het beroep forensisch archeoloog

Wil je meer weten over het beroep forensisch archeoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je forensisch archeoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken forensisch archeoloog te komen.

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen | Leonard Rutgers

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789460039690 | 256 pagina's

Zo'n 2500 jaar geleden voltrok zich rond de Middellandse Zee een culturele revolutie die zijn weerga niet kent. Grieken en Romeinen, Feniciërs en Etrusken, en weldra ook Joden en Christenen, allemaal droegen ze eraan bij, of het nu ging om de ontwikkeling...

Werken in gedwongen kader | Anneke Menger

methodiek voor het forensisch sociaal werk - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789088506581

Werken in gedwongen kader 3e druk is een boek van Anneke Menger uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088506581 Een groeiend aantal professionals heeft te maken met cli nten bij wie bemoeienis is opgelegd door justiti le of gemeentelijke autorit...

Magicians of the Gods | Graham Hancock

The Forgotten Wisdom of Earth's Lost Civilisation - The Sequel to Fingerprints of the Gods - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781444779707 | 528 pagina's

Now in paperback, this is the sequel to }Fingerprints Of The Gods{, which sold more than 9 million copies. Hancock contends that an advanced civilisation flourished during the Ice Age, and was destroyed in the global cataclysms between 12,800 and 11,600 y...

Mensen vonden ons op: boeken voor Forensisch Archeoloog, Forensisch Archeoloog ebooks, boek Forensisch Archeoloog.

Persoonstypen forensisch Archeoloog

De Forensisch Archeoloog moet goed kunnen analyseren, onderzoek kunnen uitvoeren en met de middelen en gereedschappen de juiste conclusies kunnen trekken (Waarnemer). De Forensisch Archeoloog moet zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Forensisch Archeoloog, Karakter Forensisch Archeoloog.

Netwerk forensisch Archeoloog

De Forensisch Archeoloog werkt samen met andere forensische experts van het NFI. Samen verrichten zij onderzoek om zo de zaken op te kunnen lossen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Forensisch Archeoloog, Medewerkers Forensisch Archeoloog.

Is het beroep forensisch Archeoloog iets voor jou?

Zou je graag forensisch Archeoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als forensisch Archeoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Forensisch Archeoloog, beroepskeuzetest Forensisch Archeoloog, beroep Forensisch Archeoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden forensisch Archeoloog

Er is slechts een beperkte vraag naar Forensisch Archeologen en er dus maar weinig arbeidsmarktperspectief. De Forensisch Archeoloog groeit door vanuit de (veld)archeologie.

Arbeidsmarktperspectief score forensisch Archeoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep forensisch Archeoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Forensisch Archeoloog, Promotie mogelijkheden Forensisch Archeoloog, Carriere Forensisch Archeoloog.

Solliciteren op de functie forensisch Archeoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als forensisch Archeoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor forensisch Archeoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als forensisch Archeoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Forensisch Archeoloog, CV Forensisch Archeoloog, sollicitatie Forensisch Archeoloog.

Interviews met forensisch Archeoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen forensisch Archeoloog

Vacatures forensisch archeoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Forensisch Archeoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Forensisch Archeoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Forensisch Archeoloog is een wetenschapper die deskundig is op het gebied van het bergen van lichamen en het openen van graven. De Forensisch Archeoloog kan een gebeurtenis reconstrueren en bepalen wanneer deze heeft plaatsgevonden. Dit doet de wetenschapper op basis van verstoringen in het landschap en gevonden resten.

Beoordeling Forensisch Archeoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Forensisch Archeoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Forensisch Archeoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep