Politicoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Politicoloog? Lees de functieomschrijving.

Als Politicoloog ben je een wetenschapper in de politicologie. Politicologie wordt ook wel politieke wetenschappen genoemd en is een der sociale wetenschappen. Politicologie houdt zich bezig met het bestuderen van politiek. Als Politicoloog bestudeer je dus politieke verschijnselen aan de hand van verschillende methoden en definities.

Je verdiept je in politieke systemen, ontwikkelingen en stromingen op nationaal en internationaal vlak. Politieke theorie en politieke filosofie hebben je aandacht. Politicologie houdt verband met geschiedenis maar ook met economie en maatschappij. Er bestaat ook een overlap met Bestuurskunde.

Je taken zijn sterk afhankelijk van de plek waar je werkt. Als Politicoloog kom je vaak te werken bij de overheid (op alle niveaus) of bij een politieke partij. Je bent dan vaak een beleidsmedewerker. Je kan ook leraar worden in het voortgezet of hoger onderwijs of onderzoeker worden bij een wetenschappelijk instituut van een politieke partij of bij een Universiteit of Hogeschool. Ook de uitvoering en analyse van opinipeilingen kan het werk zijn van de Politicoloog.

Wil je werken als Politicoloog?

Werk je al als Politicoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Politicoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Politicoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Politicoloog in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werkgever
 • Collega
 • Belangengroep
 • Vakbond
 • Vertegenwoordiger organisatie

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2725 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Politicoloog

Wat verdient een Politicoloog?

Als Politicoloog hangt je salaris af van de instante waarvoor je komt te werken. Je startsalaris ligt vaak rond de €2725 en kan uiteindelijk uitkomen rond de €5000.
De arbeidsvoorwaarden verschillen ook per instantie. Bij de overheid zijn deze anders dan in het bedrijfsleven.

Salarisschaal Politicoloog

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Politicoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Politicoloog

Hoe goed is de toekomst voor de Politicoloog? 

Na je opleiding kun je als Politicoloog snel aan een baan komen. De opleiding is vrij algemeen waardoor je in meerdere sectoren terecht kunt.

Als Politicoloog heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Deze zijn bij de overheid natuurlijk anders dan in het onderwijs. In het onderwijs kun je van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs gaan waardoor je meer gaat verdienen. Bij het overheid kun je binnen een politieke partij of vakbond een steeds belangrijker positie krijgen.   

Baankans Politicoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Politicoloog worden: Opleidingen tot Politicoloog

Hoe word je een Politicoloog? 

De opleiding die je kunt volgen om Politicoloog te worden is de Universitaire opleiding Politicologie. Deze opleiding wordt aan verschillende Universiteiten in Nederland maar ook in het buitenland aangeboden. Na de driejarige Bachelor kun je ook nog een eenjarige Master volgen in de Politicologie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Politicoloog

Meer opleidingen Politicoloog

Weet je nog niet of je Politicoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Politicoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Politicoloog

Met wie werkt een Politicoloog samen? 

Als Politicoloog heb je veel contact met mensen. Dit kunnen je collega's, je werkgever, vertegenwoordigers van allerlei organisaties, mensen van belangengroepen en vakbonden zijn maar ook bijvoorbeeld scholieren en studenten als je les geeft.


 • Werkgever
 • Collega
 • Belangengroep
 • Vakbond
 • Vertegenwoordiger organisatie
Politicoloog


Organisaties waar een Politicoloog werkzaam is

Waar werkt een Politicoloog meestal? 

Je kan als Politicoloog zowel bij de overheid als in het onderwijs of in het bedrijfsleven terecht komen.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Politicoloog

Waar kun je het beste werken als Politicoloog? Hieronder vindt je de best door de Politicoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Politicoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Politicoloog:

Welke competenties heeft een een Politicoloog nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Politicoloog

Wat voor persoonlijkheid heb je als Politicoloog nodig? 

Discipline en betrouwbaarheid zijn erg belangrijk voor een Politicoloog. Als Politicoloog moet je veel netwerken en dit gaat vaak beter als je door anderen wordt gezien als een betrouwbaar persoon. Je moet goed letten op de details een zo realistisch en compleet mogelijk beeld te creëeren (Perfectionist).

Als Politicoloog is het verder ook wenselijk dat je alles wilt weten en begrijpen. Hiervoor moet je een goed inzicht hebben in de omgeving en een groot leervermogen hebben (Waarnemer).

 

 

Bekijk de persoonstypen voor Politicoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Politicoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Politicoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Politicoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Politicoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Politicoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Politicoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Politicoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Politicoloog iets voor je?

Zou je graag Politicoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Politicoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Politicoloog

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar