U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Handelsvertegenwoordiger

Handelsvertegenwoordiger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een handelsvertegenwoordiger? Lees de functieomschrijving.

 

Een handelsvertegenwoordiger tracht bepaalde handel te verkopen aan zijn cliëntele. Deze handel verschilt van polissen tot bepaalde zaken van bedrijven. De handelsvertegenwoordiger wordt ingezet door een bedrijf en er wordt ook geacht dat de handelsvertegenwoordiger alles op alles zet om het product onder de belangstelling te brengen. Een handelsvertegenwoordiger moet in zekere zin zeer vaardig zijn in de communicatieve aspecten van het verkopen en moet cliënten zien te overtuigen van de positieve punten van de handel of het goed. 

Een handelsvertegenwoordiger zorgt voor een open en vriendelijk gesprek dat hij of zij in de gewenste richting stuurt door bepaalde handels- en gesprekstechnieken. Zodoende vergroot hij of zij de kans op het succesvol afsluiten van een contract of het verkopen van een product. 

Handelsvertegenwoordiger als beroep moet vrij breed gezien worden en is ook lastig in te delen in sectoren. Ook de salariëring verschilt enorm. 

Mensen vonden ons op: Job Handelsvertegenwoordiger, Baan Handelsvertegenwoordiger, Handelsvertegenwoordiger Worden, Functie-eisen Handelsvertegenwoordiger, Verantwoordelijkheden Handelsvertegenwoordiger, Functieprofiel Handelsvertegenwoordiger, Wat doet een Handelsvertegenwoordiger, Werken als Handelsvertegenwoordiger.

Handelsvertegenwoordiger worden: Opleiding tot handelsvertegenwoordiger

Een 4 jarige HBO studie is voldoende om tot het beroep van handelsvertegenwoordiger te komen. Vaak komen deze beroepen voort uit studies als Personeelswetenschappen of Personeel en Arbeid. Er wordt hier veel gewerkt met theorieën uit de handelswereld en ook veel met gesprekstechnieken en dergelijken. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelsvertegenwoordiger, Handelsvertegenwoordiger Worden, Opleidingsniveau Handelsvertegenwoordiger, Scholing Handelsvertegenwoordiger, Studie Handelsvertegenwoordiger, Bijscholing Handelsvertegenwoordiger, Omscholing Handelsvertegenwoordiger.

Organisaties waar een handelsvertegenwoordiger doorgaans werkzaam is

 • Multinationals
Mensen vonden ons op: Studeren voor Handelsvertegenwoordiger, Handelsvertegenwoordiger Worden, Opleidingsniveau Handelsvertegenwoordiger, Scholing Handelsvertegenwoordiger, Studie Handelsvertegenwoordiger, Bijscholing Handelsvertegenwoordiger, Omscholing Handelsvertegenwoordiger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden handelsvertegenwoordiger

Het startsalaris van een handelsvertegenwoordiger ligt tussen de 2100 en 3000 euro bruto per maand. Zoals eerder vermeld heeft de werkgever en in welke sector je werkzaam bent veel effect op de hoeveelheid salaris waar je recht op hebt. Het bovengenoemde getal is dan ook een richtlijn van wat je kan gaan verdienen. 

De secundaire voorwaarden lopen ook ver uit een gezien de bedrijven waar je werkzaam kan zijn. 

Mensen vonden ons op: Salaris Handelsvertegenwoordiger, Loon Handelsvertegenwoordiger, Wat verdien je als Handelsvertegenwoordiger, Salarisschaal Handelsvertegenwoordiger, Salarisindicatie Handelsvertegenwoordiger, Bonus Handelsvertegenwoordiger, CAO Handelsvertegenwoordiger, Brutoloon Handelsvertegenwoordiger, Nettoloon Handelsvertegenwoordiger, Vakantiedagen Handelsvertegenwoordiger, Pensioen Handelsvertegenwoordiger.

Competenties, skills & vaardigheden handelsvertegenwoordiger

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Durf
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Handelsvertegenwoordiger, Vaardigheden Handelsvertegenwoordiger, Attitude Handelsvertegenwoordiger, Kwalificaties Handelsvertegenwoordiger, Competentieprofiel Handelsvertegenwoordiger.

Boeken voor het beroep handelsvertegenwoordiger

Wil je meer weten over het beroep handelsvertegenwoordiger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je handelsvertegenwoordiger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken handelsvertegenwoordiger te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Handelsvertegenwoordiger, Handelsvertegenwoordiger ebooks, boek Handelsvertegenwoordiger.

Persoonstypen handelsvertegenwoordiger

De handelsvertegenwoordiger moet een bemiddelaar zijn omdat deze in staat moet zijn zich in veel partijen in te denken. Verwar je zelf niet met een bemiddelaar als in een neutraal persoon die beide belangen beaamt. Maar de eigenschappen van een bemiddelaar komen wel overeen met die van een handelsvertegenwoordiger in de zin van zich kunnen verplaatsen in de klant en daar de winst uit te halen. 

De handelsvertegenwoordiger moet een waarnemer zijn omdat deze in staat moet zijn om bepaalde signalen op te pikken van zijn of haar klanten en daar op een goede manier op in te kunnen spelen zodat de klant snel bereid is mee te gaan met het gesprek of idee. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Handelsvertegenwoordiger, Karakter Handelsvertegenwoordiger.

Netwerk handelsvertegenwoordiger

De handelsvertegenwoordiger komt veel in contact met mensen in het algemeen, maar voornamelijk natuurlijk de cliëntele en de leidinggevende van het bedrijf waar deze werkzaam is. Dit zorgt voor een intensief contact en het constant terugkoppelen van informatie naar de juiste partijen. Vaak wordt er ook gevraagd naar een rapport met de behaalde resultaten en deze moeten gepresenteerd worden aan de leidinggevenden. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Handelsvertegenwoordiger, Medewerkers Handelsvertegenwoordiger.

Is het beroep handelsvertegenwoordiger iets voor jou?

Zou je graag handelsvertegenwoordiger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als handelsvertegenwoordiger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Handelsvertegenwoordiger, beroepskeuzetest Handelsvertegenwoordiger, beroep Handelsvertegenwoordiger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden handelsvertegenwoordiger

Er is weinig informatie te geven over de betrekkelijke arbeidsmarktperspectieven gezien de brede inzet van een handelsvertegenwoordiger. Het ligt geheel aan de sector waar je werkzaam bent. Er zijn veel vacatures te vinden op het web voor handelsvertegenwoordigers. 

Arbeidsmarktperspectief score handelsvertegenwoordiger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep handelsvertegenwoordiger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Handelsvertegenwoordiger, Promotie mogelijkheden Handelsvertegenwoordiger, Carriere Handelsvertegenwoordiger.

Solliciteren op de functie handelsvertegenwoordiger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als handelsvertegenwoordiger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor handelsvertegenwoordiger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als handelsvertegenwoordiger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Handelsvertegenwoordiger, CV Handelsvertegenwoordiger, sollicitatie Handelsvertegenwoordiger.

Interviews met handelsvertegenwoordiger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen handelsvertegenwoordiger

Vacatures handelsvertegenwoordiger

Op zoek naar een nieuwe baan als Handelsvertegenwoordiger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Handelsvertegenwoordiger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een handelsvertegenwoordiger tracht bepaalde handel te verkopen aan zijn cliëntele. Deze handel verschilt van polissen tot bepaalde zaken van bedrijven. De handelsvertegenwoordiger wordt ingezet door een bedrijf en er wordt ook geacht dat de handelsvertegenwoordiger alles op alles zet om het product onder de belangstelling te brengen.

Beoordeling Handelsvertegenwoordiger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Handelsvertegenwoordiger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Handelsvertegenwoordiger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep