Export Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Export Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep export manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je export manager wordt.

 

Wat is een Export Manager?

De Export Manager houdt zich bezig met het in- en verkopen van Nederlandse producten in het buitenland. Meestal werkt de Export Manager voor een groot Nederlands (export)bedrijf, maar hij kan ook voor zichzelf werken. Binnen een bedrijf wordt de Export Manager verteld welke producten hij moet exporteren, verder is men doorgaans vrij om zelf contacten te leggen en alles te regelen.

De Export Manager moet ervoor zorgen dat hij producten in Nederland koopt, kopers voor deze producten in het buitenland vindt en dat de producten zonder problemen in het buitenland geleverd worden. Een goede kennis van het zakenleven en van in- en uitvoerwetten is essentieel. De Export Manager voert niet alleen overleg met kopers, maar ook met vervoersbedrijven. Goede communicatieve vaardigheden helpen hierbij, maar kennis van de cultuur en taal van het land kan ook enorm helpen.

Een Export Manager brengt veel tijd in het buitenland door, maar zit ook veel achter zijn bureau. Er komen veel regeltjes en praktische aspecten kijken bij het werk van de Export Manager en hij kan dus niet de hele tijd doorbrengen met netwerken en in het buitenland zitten. Wil je werken als Export Manager?

Werk je al als Export Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Export Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Export Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Export Manager in één oogopslag

Netwerk:

 • Verkoper
 • Inkoper
 • Exporteur
 • Douane

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3675 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Export Manager

Wat verdient een Export Manager?

Het salaris van een Export Manager zal ongeveer tussen de €3675 en €6000 liggen. Als men een eigen exportbedrijf opzet, zullen de arbeidsvoorwaarden heel anders geregeld zijn dan wanneer men in loondienst werkt.

Salarisschaal Export Manager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Export Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Export Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Export Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Export Manager vacatures

Export Manager
QbiQ
Pieter van Doornen, Commercieel Directeur QbiQ B.V.“Ben jij een commerciële duizendpoot die zich niet uit het veld laat slaan? Heb je daarnaast een talenknobbel? En wil je daarbij onderdeel zijn
Export Manager
QbiQ
Pieter van Doornen, Commercieel Directeur QbiQ B.V. “Ben jij een commerciële duizendpoot die zich niet uit het veld laat slaan? Heb je daarnaast een talenknobbel? En wil je daarbij onderdeel …
Export Manager B2B/ B2C
Nederlands Duitse Handelskamer
Nederlands-Duitse Handelskamer zoekt een Export Manager B2B/B2C te HBO geplaatst op 16-06-2020 Export Manager B2B/B2C Voor hout en houtproducten. Fulltime. Combineer je in je huidige functie jouw commerciële talenten het …
Export Managers Europa
Velde Groep bvba
Geholpen door historie, naamsbekendheid, innovatieve technische mogelijkheden en een sterke organisatie heeft Bekina Boots de concrete ambitie om binnen 3 jaar dé premium producent van veiligheidslaarzen te zijn in Europa …
Export Manager
Effectus-HR
“Ready for take off” hoor je de piloot zeggen. Yes! Hier word je altijd blij van. Op naar de andere kant van de wereld. Daar waar het grootste en belangrijkste

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Export Manager

Wat is de toekomst van Export Manager?

Er zijn maar weinig mogelijkheden om direct als Export Manager aan de slag te gaan. Vaak komt men vanuit een lagere functie of een internship binnen. Voor succesvolle Export Manager zijn er verder wel voldoende mogelijkheden om door te groeien in het exportmanagement.

Baankans Export Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Export Manager worden: Opleidingen tot Export Manager

Wil je export manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Export Manager? 

Een van de meest directe routes naar een baan als Export Manager is een diploma in International Business (HBO/WO). Soortgelijke opleidingen, zoals Economie, zijn ook geschikt. Ervaren Export Managers doen er goed aan een MBA te halen om zich zodoende blijvend te ontwikkelen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Export Manager

MBO Manager Export Binnendienst (met coaching)
Als manager van de afdeling export binnendienst krijgt u met uiteenlopende zaken omtrent export te maken. Naast het geven van leiding aan medewerkers, krijgt u ook te maken met exportmarketing, …
MBO Manager Export Binnendienst
Resultaat Na afloop van deze MBO opleiding Manager Export Binnendienst bent u in staat om de afdeling export binnendienst effectief aan te sturen. U krijgt inzicht in leidinggeven en motiveren, …
MBO leergang Manager Export Binnendienst
Resultaat Na deze MBO leergang Manager Export Binnendienst bent u in staat de afdeling export binnendienst effectief aan te sturen. U heeft inzicht in leidinggeven en motiveren, bent in staat …
MBO Manager Export Binnendienst
Als manager van de afdeling export binnendienst krijgt u met uiteenlopende zaken omtrent export te maken. Naast het geven van leiding aan medewerkers, krijgt u ook te maken met exportmarketing, …
MBO Manager Export Binnendienst (1 jaar)
Als manager van de afdeling export binnendienst krijgt u met uiteenlopende zaken omtrent export te maken. Naast het geven van leiding aan medewerkers, krijgt u ook te maken met exportmarketing, …
Meer opleidingen Export Manager

Weet je nog niet of je Export Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Export Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Export Manager

Met wie werkt een Export Manager samen? 

De Export Manager heeft vele contacten. In Nederland communiceert hij met de verkopers van producten en de exporteurs die de producten gaan vervoeren. In het buitenland is het belangrijk om veel contacten te hebben zodat hij voor diverse producten een goede afzetmarkt kan vinden. Daarnaast moet hij onderhandelen met de douanediensten van beide landen, om de producten in- en uitgevoerd te krijgen.


 • Verkoper
 • Inkoper
 • Exporteur
 • Douane
Export Manager


Organisaties waar een Export Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Export Manager meestal werkt.

Waar werkt een Export Manager?

De Export Manager werkt bij een exportbedrijf, een groot internationaal bedrijf, of voor zichzelf. In al deze organisaties ligt de nadruk voor de Export Manager op handel en winst maken.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Export Manager

Waar kun je het beste werken als Export Manager? Hieronder vind je de best door de Export Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Export Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Export Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Export Manager.

Welke competenties heeft een Export Manager nodig?

Een Export Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Export Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Export Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Export Manager nodig? 

De Export Manager moet het leuk vinden om andere culturen te ontdekken en steeds op andere omstandigheden in te spelen, om zo de goede producten bij de goede mensen terecht te laten komen (Levensgenieter). Om producten succesvol bij koper te krijgen en met winst te verkopen, moet de Export Manager er ook op gericht zijn om op een efficiënte manier alle juridische, technische en praktische aspecten van het werk af te handelen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Export Manager


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Export Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Export Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Export Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Export Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Export Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Export Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Export Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Export Manager iets voor je?

Zou je graag Export Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Export Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Export Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar