Handelsvertegenwoordiger Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Handelsvertegenwoordiger? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep handelsvertegenwoordiger. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je handelsvertegenwoordiger wordt.

 

Wat is een Handelsvertegenwoordiger?

 

Een handelsvertegenwoordiger tracht bepaalde handel te verkopen aan zijn cliëntele. Deze handel verschilt van polissen tot bepaalde zaken van bedrijven. De handelsvertegenwoordiger wordt ingezet door een bedrijf en er wordt ook geacht dat de handelsvertegenwoordiger alles op alles zet om het product onder de belangstelling te brengen. Een handelsvertegenwoordiger moet in zekere zin zeer vaardig zijn in de communicatieve aspecten van het verkopen en moet cliënten zien te overtuigen van de positieve punten van de handel of het goed. 

Een handelsvertegenwoordiger zorgt voor een open en vriendelijk gesprek dat hij of zij in de gewenste richting stuurt door bepaalde handels- en gesprekstechnieken. Zodoende vergroot hij of zij de kans op het succesvol afsluiten van een contract of het verkopen van een product. 

Handelsvertegenwoordiger als beroep moet vrij breed gezien worden en is ook lastig in te delen in sectoren. Ook de salariëring verschilt enorm. 

Wil je werken als Handelsvertegenwoordiger?

Werk je al als Handelsvertegenwoordiger en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Handelsvertegenwoordiger worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Handelsvertegenwoordiger, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Handelsvertegenwoordiger in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directeur
 • Districtsondernemer
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Handelsvertegenwoordiger

Wat verdient een Handelsvertegenwoordiger?

Het startsalaris van een handelsvertegenwoordiger ligt tussen de 2100 en 3000 euro bruto per maand. Zoals eerder vermeld heeft de werkgever en in welke sector je werkzaam bent veel effect op de hoeveelheid salaris waar je recht op hebt. Het bovengenoemde getal is dan ook een richtlijn van wat je kan gaan verdienen. 

De secundaire voorwaarden lopen ook ver uit een gezien de bedrijven waar je werkzaam kan zijn. 

Salarisschaal Handelsvertegenwoordiger

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Handelsvertegenwoordiger

Er zijn geen vacatures Handelsvertegenwoordiger aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Handelsvertegenwoordiger in werkt.

Meer weten over de sector waar een Handelsvertegenwoordiger in werkt

Bekijk werken in Handel, Groothandel & Detailhandel

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Handelsvertegenwoordiger

Wat is de toekomst van Handelsvertegenwoordiger?

Er is weinig informatie te geven over de betrekkelijke arbeidsmarktperspectieven gezien de brede inzet van een handelsvertegenwoordiger. Het ligt geheel aan de sector waar je werkzaam bent. Er zijn veel vacatures te vinden op het web voor handelsvertegenwoordigers. 

Baankans Handelsvertegenwoordiger

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Handelsvertegenwoordiger worden: Opleidingen tot Handelsvertegenwoordiger

Wil je handelsvertegenwoordiger worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Handelsvertegenwoordiger? 

Een 4 jarige HBO studie is voldoende om tot het beroep van handelsvertegenwoordiger te komen. Vaak komen deze beroepen voort uit studies als Personeelswetenschappen of Personeel en Arbeid. Er wordt hier veel gewerkt met theorieën uit de handelswereld en ook veel met gesprekstechnieken en dergelijken. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Handelsvertegenwoordiger

Er zijn geen opleidingen Handelsvertegenwoordiger aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Handelsvertegenwoordiger in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Netwerk Handelsvertegenwoordiger

Met wie werkt een Handelsvertegenwoordiger samen? 

De handelsvertegenwoordiger komt veel in contact met mensen in het algemeen, maar voornamelijk natuurlijk de cliëntele en de leidinggevende van het bedrijf waar deze werkzaam is. Dit zorgt voor een intensief contact en het constant terugkoppelen van informatie naar de juiste partijen. Vaak wordt er ook gevraagd naar een rapport met de behaalde resultaten en deze moeten gepresenteerd worden aan de leidinggevenden. 


 • Directeur
 • Districtsondernemer
 • Klanten
Handelsvertegenwoordiger


Organisaties waar een Handelsvertegenwoordiger werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Handelsvertegenwoordiger meestal werkt.

Waar werkt een Handelsvertegenwoordiger?

 • Multinationals

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Handelsvertegenwoordiger

Waar kun je het beste werken als Handelsvertegenwoordiger? Hieronder vind je de best door de Handelsvertegenwoordiger beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Handelsvertegenwoordiger.

Competenties, Skills en Vaardigheden Handelsvertegenwoordiger:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Handelsvertegenwoordiger.

Welke competenties heeft een Handelsvertegenwoordiger nodig?

Een Handelsvertegenwoordiger heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Handelsvertegenwoordiger

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Handelsvertegenwoordiger passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Handelsvertegenwoordiger nodig? 

De handelsvertegenwoordiger moet een bemiddelaar zijn omdat deze in staat moet zijn zich in veel partijen in te denken. Verwar je zelf niet met een bemiddelaar als in een neutraal persoon die beide belangen beaamt. Maar de eigenschappen van een bemiddelaar komen wel overeen met die van een handelsvertegenwoordiger in de zin van zich kunnen verplaatsen in de klant en daar de winst uit te halen. 

De handelsvertegenwoordiger moet een waarnemer zijn omdat deze in staat moet zijn om bepaalde signalen op te pikken van zijn of haar klanten en daar op een goede manier op in te kunnen spelen zodat de klant snel bereid is mee te gaan met het gesprek of idee. 

Bekijk de persoonstypen voor Handelsvertegenwoordiger


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Handelsvertegenwoordiger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Handelsvertegenwoordiger

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Handelsvertegenwoordiger

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Handelsvertegenwoordiger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Handelsvertegenwoordiger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Handelsvertegenwoordiger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Handelsvertegenwoordiger. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Handelsvertegenwoordiger iets voor je?

Zou je graag Handelsvertegenwoordiger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Handelsvertegenwoordiger bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Handelsvertegenwoordiger

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar