U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hospitality Manager

Hospitality Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hospitality Manager? Lees de functieomschrijving.

De Hospitality Manager is werkzaam als ondernemer of manager in de horeca. Vaak werkt de Hospitality Manager bij een hotel of restaurant. De gasten staan voor de Hospitality Manager op de eerste plaats. Zij moeten het naar de zin hebben en hun verblijf als positief ervaren.

 

Taken

De Hospitality Manager krijgt te maken bij alles wat er komt kijken bij het managen van een horecabedrijf. Zo houdt de Hospitality Manager zich bezig met de inkoop, financiën, marketing en het personeelsbeleid. De Hospitality Manager geeft ook leiding aan de medewerkers en motiveert en begeleidt het team. Het is per organisatie en functie afhankelijk hoe breed het takenpakket is. Sommige Hospitality Manager zijn ondernemer en zijn daardoor verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Anderen maken deel uit van een managementteam en hebben daardoor vaak en kleiner takenpakket.

 

De gast staat op één

Voor de Hospitality Manager is de belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Tevreden gasten en een goede kwaliteit zijn het belangrijkste. De Hospitality Manager stelt alles in het werk om dit doel te bereiken. De Hospitality Manager moet daarnaast beschikken over een brede kennis van diverse vakgebieden zoals marketing, financiën en sales en daarmee veelzijdig zijn.

Mensen vonden ons op: Job Hospitality Manager, Baan Hospitality Manager, Hospitality Manager Worden, Functie-eisen Hospitality Manager, Verantwoordelijkheden Hospitality Manager, Functieprofiel Hospitality Manager, Wat doet een Hospitality Manager, Werken als Hospitality Manager.

Hospitality Manager worden: Opleiding tot hospitality Manager

De Hospitality Manager heeft vaak een horecaopleiding gedaan. Denk hierbij aan een opleiding aan de Hotelschool of een andere horecaopleiding. Deze opleidingen zijn op wel MBO, HBO en WO niveau te volgen. De opleidingen duren vaak twee tot vier jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hospitality Manager, Hospitality Manager Worden, Opleidingsniveau Hospitality Manager, Scholing Hospitality Manager, Studie Hospitality Manager, Bijscholing Hospitality Manager, Omscholing Hospitality Manager.

Organisaties waar een hospitality Manager doorgaans werkzaam is

De Hospitality Manager werkt doorgaan bij een organisaties in de horeca. Dit kan bijvoorbeeld een hotel of restaurant zijn. De Hospitality Manager is meestal werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hospitality Manager, Hospitality Manager Worden, Opleidingsniveau Hospitality Manager, Scholing Hospitality Manager, Studie Hospitality Manager, Bijscholing Hospitality Manager, Omscholing Hospitality Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hospitality Manager

Gemiddeld verdient de Hospitality Manager tussen de €2200,- en €3600,- per maand. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren vaak vakantiedagen en vakantietoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Hospitality Manager, Loon Hospitality Manager, Wat verdien je als Hospitality Manager, Salarisschaal Hospitality Manager, Salarisindicatie Hospitality Manager, Bonus Hospitality Manager, CAO Hospitality Manager, Brutoloon Hospitality Manager, Nettoloon Hospitality Manager, Vakantiedagen Hospitality Manager, Pensioen Hospitality Manager.

Competenties, skills & vaardigheden hospitality manager

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Hospitality Manager, Vaardigheden Hospitality Manager, Attitude Hospitality Manager, Kwalificaties Hospitality Manager, Competentieprofiel Hospitality Manager.

Boeken voor het beroep hospitality manager

Wil je meer weten over het beroep hospitality manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hospitality manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hospitality manager te komen.

Hotel Inc. Manager Ondernemer - 1 En 2 - Bronnenboek | Hans Veelers

Mbo Opleiding Manager/Ondernemer Horeca - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060539064

Het Hotel Inc. Bronnenboek Manager/ondernemer horeca is een tweedelig naslagwerk voor kerntaak 1 en 2 van het dossier Manager ondernemer horeca. In deel 1 kan de docent alles vinden over het starten van een eigen bedrijf, kwaliteitsmanagement, personeelsm...

Hotel inc. Meewerken in het restaurant Bronnenboek | Hans Veelers

mbo opleiding manager/ondernemer hospitality - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037207736

Hotel inc. Meewerken in het restaurant Bronnenboek 1e druk is een boek van Danielle Bennenk uitgegeven bij Edu'Actief. ISBN 9789037207736 Een naslagwerk voor de manager ondernemer/horeca waarin de student alles kan vinden over de afdelingen conference & b...

Hotel Inc. Meewerken in de keuken Instructie/werkboek | R. Mulder

manager/ondernemer hospitality - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789037208122 | 29 pagina's

Met dit boek krijgt u er onmiddellijk zin in. Het omvat ruim 50 werkvormen waarmee u als trainer of coach buiten aan de slag kunt. De inleiding beschrijft de meerwaarde van buiten werken en geeft praktische instructies. Zoals: welke omgeving is geschikt, ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hospitality Manager, Hospitality Manager ebooks, boek Hospitality Manager.

Persoonstypen hospitality Manager

De gast staat op één in de horeca. De Hospitality Manager moet daarom gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Hospitality Manager moet het de gast naar de zin willen maken. Daarnaast moet de Hospitality Manager beschikken over voldoende kennis van het runnen van een onderneming, de financiële aspecten, de marketing en sales (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hospitality Manager, Karakter Hospitality Manager.

Netwerk hospitality Manager

De Hospitality Manager geeft leiding aan de rest van de medewerkers. Ook heeft de Hospitality Manager die voor een organisatie werk (en dus niet zelf ondernemer is) te maken met een manager of eigenaar.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hospitality Manager, Medewerkers Hospitality Manager.

Is het beroep hospitality Manager iets voor jou?

Zou je graag hospitality Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hospitality Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hospitality Manager, beroepskeuzetest Hospitality Manager, beroep Hospitality Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hospitality Manager

Er is voldoende vraag naar deskundige Hospitality Managers. De Hospitality Manager kan ook doorgroeien door verder te leren, ervaring op te doen en daardoor door te groeien naar een groter bedrijf of een functie met meer verantwoordelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score hospitality Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hospitality Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hospitality Manager, Promotie mogelijkheden Hospitality Manager, Carriere Hospitality Manager.

Solliciteren op de functie hospitality Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hospitality Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hospitality Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hospitality Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hospitality Manager, CV Hospitality Manager, sollicitatie Hospitality Manager.

Interviews met hospitality Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hospitality Manager

Vacatures hospitality manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Hospitality Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hospitality Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Hospitality Manager is werkzaam als ondernemer of manager in de horeca. Vaak werkt de Hospitality Manager bij een hotel of restaurant. De gasten staan voor de Hospitality Manager op de eerste plaats.

Beoordeling Hospitality Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hospitality Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hospitality Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep