Hospitality Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hospitality Manager? Lees de functieomschrijving.

De Hospitality Manager is werkzaam als ondernemer of manager in de horeca. Vaak werkt de Hospitality Manager bij een hotel of restaurant. De gasten staan voor de Hospitality Manager op de eerste plaats. Zij moeten het naar de zin hebben en hun verblijf als positief ervaren.

 

Taken

De Hospitality Manager krijgt te maken bij alles wat er komt kijken bij het managen van een horecabedrijf. Zo houdt de Hospitality Manager zich bezig met de inkoop, financiën, marketing en het personeelsbeleid. De Hospitality Manager geeft ook leiding aan de medewerkers en motiveert en begeleidt het team. Het is per organisatie en functie afhankelijk hoe breed het takenpakket is. Sommige Hospitality Manager zijn ondernemer en zijn daardoor verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Anderen maken deel uit van een managementteam en hebben daardoor vaak en kleiner takenpakket.

 

De gast staat op één

Voor de Hospitality Manager is de belangrijkste taak het tevreden stellen en houden van de gasten. Tevreden gasten en een goede kwaliteit zijn het belangrijkste. De Hospitality Manager stelt alles in het werk om dit doel te bereiken. De Hospitality Manager moet daarnaast beschikken over een brede kennis van diverse vakgebieden zoals marketing, financiën en sales en daarmee veelzijdig zijn.

Wil je werken als Hospitality Manager?

Werk je al als Hospitality Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hospitality Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hospitality Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hospitality Manager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hospitality Manager

Wat verdient een Hospitality Manager?

Gemiddeld verdient de Hospitality Manager tussen de €2200,- en €3600,- per maand. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren vaak vakantiedagen en vakantietoeslag.

Salarisschaal Hospitality Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hospitality Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Hospitality Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hospitality Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hospitality Manager vacatures

Housekeeping Manager - 100 medewerkers
Independent Recruiters Groep
Voor een van de top 5-sterrenhotels in Amsterdam zijn wij op zoek naar een zeer ervaren Housekeeping Manager die bekend is in grote hotels.Als Housekeeping Manager ben jij verantwoordelijk voor …
Executive Housekeeping Manager - 100 medewerkers
Independent Recruiters Groep
Voor een van de top 5-sterrenhotels in Amsterdam zijn wij op zoek naar een zeer ervaren Housekeeping Manager die bekend is in grote hotels.Als Executive Housekeeping Manager ben jij verantwoordelijk …
Housekeeping Manager - 100 employees
Independent Recruiters Groep
For one of the tophotels in Amsterdam we are looking for an experienced Housekeeping Manager who has gained his/her broad experience in large hotelsAs a Housekeeping Manager you are responsible …
Housekeeping Manager vijfsterren hotel
Independent Recruiters Groep
Housekeeping Managers opgelet! Voor een van de 5-sterrenhotels aan de top in Amsterdam zijn wij op zoek naar een ervaren Housekeeping Manager. Details, deadlines en de hoogste kwaliteitsstandaard zijn bij …
Housekeeping Manager five star hotel
Independent Recruiters Groep
Attention Housekeeping Managers! We are looking for an experienced Housekeeping Managers for one of the top five star hotels in Amsterdam. Details, deadlines and the highest quality standard are like …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hospitality Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Hospitality Manager? 

Er is voldoende vraag naar deskundige Hospitality Managers. De Hospitality Manager kan ook doorgroeien door verder te leren, ervaring op te doen en daardoor door te groeien naar een groter bedrijf of een functie met meer verantwoordelijkheden.

Baankans Hospitality Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hospitality Manager worden: Opleidingen tot Hospitality Manager

Hoe word je een Hospitality Manager? 

De Hospitality Manager heeft vaak een horecaopleiding gedaan. Denk hierbij aan een opleiding aan de Hotelschool of een andere horecaopleiding. Deze opleidingen zijn op wel MBO, HBO en WO niveau te volgen. De opleidingen duren vaak twee tot vier jaar.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hospitality Manager

Beroepsopleiding: Hospitality Management
Gastvrijheid wordt wel het sleutelwoord van de hospitality opleiding genoemd. Het werkveld is dan ook erg breed. Zij die werkzaam zijn in deze branche werken bij heel veel verschillende organisaties. …
Hospitality Management
"An innovative and cross-cutting approach to Hospitality that examines the fundamentals of the subject in a concise and commendable way. Roy Wood’s academic and practitioner expertise is brought to bear …
Key Concepts in Hospitality Management
"Accessibly written and thoughtfully edited, making it essential reading for those studying hospitality and embarking on a career in the industry." - Peter Lugosi, Oxford School of Hospitality Management "This …
The SAGE Handbook of Hospitality Management
At last, a comprehensive, systematically organized Handbook which gives a reliable and critical guide to all aspects of one of the world's leading industries: the hospitality industry. The book focuses …
Meer opleidingen Hospitality Manager

Weet je nog niet of je Hospitality Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hospitality Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hospitality Manager

Met wie werkt een Hospitality Manager samen? 

De Hospitality Manager geeft leiding aan de rest van de medewerkers. Ook heeft de Hospitality Manager die voor een organisatie werk (en dus niet zelf ondernemer is) te maken met een manager of eigenaar.


Hospitality Manager


Organisaties waar een Hospitality Manager werkzaam is

Waar werkt een Hospitality Manager meestal? 

De Hospitality Manager werkt doorgaan bij een organisaties in de horeca. Dit kan bijvoorbeeld een hotel of restaurant zijn. De Hospitality Manager is meestal werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hospitality Manager

Waar kun je het beste werken als Hospitality Manager? Hieronder vindt je de best door de Hospitality Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hospitality Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hospitality Manager:

Welke competenties heeft een een Hospitality Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hospitality Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hospitality Manager nodig? 

De gast staat op één in de horeca. De Hospitality Manager moet daarom gevoelig zijn voor de behoeften van anderen (Gever). De Hospitality Manager moet het de gast naar de zin willen maken. Daarnaast moet de Hospitality Manager beschikken over voldoende kennis van het runnen van een onderneming, de financiële aspecten, de marketing en sales (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hospitality Manager


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hospitality Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hospitality Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hospitality Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hospitality Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hospitality Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hospitality Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hospitality Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hospitality Manager iets voor je?

Zou je graag Hospitality Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hospitality Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hospitality Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar