Herbergier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Herbergier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep herbergier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je herbergier wordt.

 

Wat is een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een Herbergier wordt ook wel een waard genoemd. Een herberg is een plaats waar men tegen betaling kan overnachten, eten en drinken. Een herberg is hiermee een bedrijf dat deze diensten aanbiedt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een hotel of een pension. De term herberg wordt tegenwoordig weinig meer gebruikt. Vroeger werd de term herberg gebruikt voor de wat eenvoudigere hotels.

Het woord herberg is een samenstelling van her (heer, leger) en berg (bergplaats). Een herberg was meestal gevestigd op een plaats waar veel reizigers langskwamen. Een herberg beschikte vaak ook over stallen voor de paarden. In de gelagkamer kunnen de gasten eten en drinken nuttigen. Ook was er een slaapruimte waar de gasten konden overnachten. Dit zijn bij een herberg meestal geen aparte kamers, maar vaak een gemeenschappelijke kamer waar iedereen bij elkaar slaapt.

De Herbergier draagt zorg voor de gasten. De Herbergier zorgt dat de gasten een slaapplaats hebben en dat zij eten en drinken kunnen krijgen. De taken van de Herbergier zijn hierbij zeer uiteenlopend en kunnen alle voorkomende werkzaamheden in een herberg omvatten. De Herbergier draagt ook zorg voor de herberg en doet ook de administratie.Wil je werken als Herbergier?

Werk je al als Herbergier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Herbergier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Herbergier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Herbergier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

43


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Herbergier

Wat verdient een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van de herberg. Meestal is de Herbergier dan ook de eigenaar en is hierdoor ondernemer. Het salaris van de Herbergier is hierdoor dus lastig in te schatten en afhankelijk van het succes van de herberg.

Salarisschaal Herbergier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Herbergier

Op zoek naar een nieuwe baan als Herbergier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Herbergier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Herbergier vacatures

Vacature MBO-verpleegkundige COVID-19 in Valkenswaard
TMI
Voor een verpleeghuis in Noord-Brabant, regio Valkenswaard, ben ik per direct op zoek naar algemeen verpleegkundigen voor minimaal drie maanden. Het gaat om dagdiensten van vrijdag t/m zondag van 8:00-16:30 …
Vacature PHP Healthcare vacature, top voorwaarden!
CareerValue BV
php, developer, amersfoort Functieomschrijving Ik zoek voor mijn klant een Senior PHP ontwikkelaar met framework ervaring. Ze werken hier met Zend Framework echter als jij ervaring hebt met een ander …
Vacature Schilder Alblasserwaard
Werken met Passie
Jij begint jouw dag vandaag bij een particulier. De trap moet geschilderd worden en de muren moeten gesausd worden. Nadat jij nog een keer goed naar de wensen van de …
Vacature Eerste Monteur - kunststof leidingen | apparaten | tanks - Heerhugowaard
Marant, Heerhugowaard
Monteur - Jij hebt al ervaring als pijpfitter of constructiebankwerker en je wilt het maken in de kunststof. Je bent enthousiast, je hebt een passie voor techniek en je kunt …
Vacature Servicemonteur - Heerhugowaard
Maintec Eindhoven, Heerhugowaard
Servicemonteur - Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het preventief onderhoud, het uitvoeren van reparaties en het oplossen van uiteenlopende storingen aan snelloopdeuren. Denk o.a. aan de draaideuren in het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Herbergier

Wat is de toekomst van Herbergier?

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig herbergen. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Herbergier bijvoorbeeld door een tweede herberg te openen of de bestaande diensten uit te breiden.

Baankans Herbergier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

43


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Herbergier worden: Opleidingen tot Herbergier

Wil je Herbergier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Herbergier.

Hoe word je een Herbergier? 

Tegenwoordig bestaan er nog maar weinig herbergen. Voor de herbergier kan eenzelfde opleiding pas komen als voor de hotelier. Een opleiding zoals de Hogere Hotelschool bereid de Herbergier voor op alle voorkomende werkzaamheden. Ook andere opleidingen binnen het toerisme zijn aan te raden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Herbergier

Er zijn geen opleidingen Herbergier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Herbergier in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie

Omscholen of doorgroeien tot Herbergier

Als je Herbergier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Herbergier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Herbergier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Herbergier?

Competenties en Vaardigheden Herbergier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Herbergier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Herbergier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Herbergier

Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Herbergier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Herbergier. Als Herbergier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Herbergier:


zie volledige beschrijving persoonstype Herbergier

Vakkennis voor een Herbergier

Het is voor een Herbergier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Herbergier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Herbergier


Werkervaring Herbergier

Het is voor een startend Herbergier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Herbergier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Herbergier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Herbergier

Met wie werkt een Herbergier samen? 

De Herbergier heeft veel te maken met de gasten in de herberg. Daarnaast heeft de Herbergier vaak medewerkers in dienst die ook voor de gasten zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmakers, koks en obers.


Herbergier


Organisaties waar een Herbergier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Herbergier meestal werkt.

Waar werkt een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een herberg is een bedrijf waar tegen betaling overnacht kan worden. Ook kan er in een herberg gegeten en gedronken worden. De Herbergier probeert de herberg winstgevend te maken en werkt hierdoor in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Herbergier

Waar kun je het beste werken als Herbergier? Hieronder vind je de best door de Herbergier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Herbergier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Herbergier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Herbergier.

Welke competenties heeft een Herbergier nodig?

Een Herbergier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Herbergier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Herbergier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Herbergier nodig? 

Omdat de Herbergier de beheerder van de herberg is en daarmee zeer uiteenlopende werkzaamheden heeft en eindverantwoordelijk is, moet de Herbergier optimistisch en zelfverzekerd te werk gaan. Ook moet de Herbergier doelgericht werken (Succesvolle werker). Daarnaast moet de klant centraal staan. De klant moet in zijn behoeften voorzien worden en de Herbergier moet dan ook goed aan kunnen voelen wat de klant wil (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Herbergier


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Herbergier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Herbergier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Herbergier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Herbergier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Herbergier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Herbergier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Herbergier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Herbergier iets voor je?

Zou je graag Herbergier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Herbergier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Herbergier?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Herbergier

Vacature Ervaren microservices backend engineer, omgeving Gelderland, goede voorwaarden | Nijmegen
Proforto B.V. Nijmegen
Vacature Back End Developer - Onze missie is simpel: wij willen van Proforto de beste online verkoopplatform maken voor werkkleding en werkschoenen. Dat doen wij op drie pijlers: een webshop …
Vacature Data Integration Engineer EDI | XML XSD | Rotterdam-Albrandswaard
WR.nl Solliciteren Rotterdam Albrandswaard
Vacature - Over de werkgever: Wij zijn actief op het gebied van douane. Ben jij een Data Integration Specialist? Heb jij ervaring met XML/XSD? Vaste baan: Data Integration Engineer EDI …
Vacature Hoofd Monteur Zonnepanelen PV | PV Installatie - Valkenswaard
WR.nl Solliciteren, Valkenswaard
Monteur - Voor wie je gaat werken: Wij zijn een bedrijf in de solarbranche. Wil jij aan de slag als chef monteur zonnepanelen? Heb je ervaring met het installeren van …
Vacature Industrieel Installatiemonteur Koeltechniek | Techniek - Valkenswaard
WR.nl Solliciteren, Valkenswaard
Monteur - Over het bedrijf: Wij zijn totaalleverancier op het gebied van koelinstallaties. Ben jij een Installatiemonteur Koeltechniek? Heb je ervaring met het installeren van koeltechnische installaties? Vaste baan: Industrieel …
Vacature Manager Koeltechnische Ontwikkeling | Projecten - Valkenswaard
WR.nl Solliciteren, Valkenswaard
Manager - Over het bedrijf: Wij zijn totaalleverancier op het gebied van koeltechniek. Ben jij een Manager Koeltechnische Ontwikkeling? Heb je ervaring met de koeltechnische markt? Vaste baan: Manager Koeltechnische …

Actuele blogposts


reacties op Herbergier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar