Herbergier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Herbergier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep herbergier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je herbergier wordt.

 

Wat is een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een Herbergier wordt ook wel een waard genoemd. Een herberg is een plaats waar men tegen betaling kan overnachten, eten en drinken. Een herberg is hiermee een bedrijf dat deze diensten aanbiedt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een hotel of een pension. De term herberg wordt tegenwoordig weinig meer gebruikt. Vroeger werd de term herberg gebruikt voor de wat eenvoudigere hotels.

Het woord herberg is een samenstelling van her (heer, leger) en berg (bergplaats). Een herberg was meestal gevestigd op een plaats waar veel reizigers langskwamen. Een herberg beschikte vaak ook over stallen voor de paarden. In de gelagkamer kunnen de gasten eten en drinken nuttigen. Ook was er een slaapruimte waar de gasten konden overnachten. Dit zijn bij een herberg meestal geen aparte kamers, maar vaak een gemeenschappelijke kamer waar iedereen bij elkaar slaapt.

De Herbergier draagt zorg voor de gasten. De Herbergier zorgt dat de gasten een slaapplaats hebben en dat zij eten en drinken kunnen krijgen. De taken van de Herbergier zijn hierbij zeer uiteenlopend en kunnen alle voorkomende werkzaamheden in een herberg omvatten. De Herbergier draagt ook zorg voor de herberg en doet ook de administratie.

Wil je werken als Herbergier?

Werk je al als Herbergier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Herbergier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Herbergier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Herbergier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

53


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Herbergier

Wat verdient een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van de herberg. Meestal is de Herbergier dan ook de eigenaar en is hierdoor ondernemer. Het salaris van de Herbergier is hierdoor dus lastig in te schatten en afhankelijk van het succes van de herberg.

Salarisschaal Herbergier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Herbergier

Op zoek naar een nieuwe baan als Herbergier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Herbergier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Herbergier vacatures

.NET developer van medior niveau voor interne applicaties, Dodewaard
CareerValue B.V.
Voor deze rol zijn wij op zoek naar een C# developer van medior niveau. Je komt te werken in een team van andere .NET developers en frontend developers en je …
Data Engineer met uitstekende voorwaarden (interne functie), Amersfoort
CareerValue B.V.
Je gaat samen met andere Data Engineers, Data Scientists en BI Developers ervoor zorgen dat deze organisatie een prachtige migratie gaat maken binnen de Global Digitalisering Je werkt nauw samen …
Als Java Developer zelf je arbeidsvoorwaarden bepalen?, Den Bosch
CareerValue B.V.
Als Java Developer kom je, vanzelfsprekend, aan Java projecten te werken. Soms doe je dit alleen op locatie bij de klant, sommige projecten zul je met meerdere Developers (al dan …
Java developer gezocht voor waardevolle zorg applicaties, Hengelo (OV)
CareerValue B.V.
Binnen je functie zal je onderdeel worden van een hecht ontwikkelteam waarbij je je met ongeveer 4 tot 6 collega’s bezig zal houden met het neerzetten van goed werkende applicaties …
Senior WO Frontend Dev: Zeldzaam goede arbeidsvoorwaarden, Gouda
CareerValue B.V.
Wanneer je aan de slag gaat voor dit bedrijf zul je dus geplaatst worden bij uitdagende opdrachtgevers. Het gaat vrijwel altijd om langlopende projecten, vaak met een duur van één …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Herbergier

Wat is de toekomst van Herbergier?

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig herbergen. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Herbergier bijvoorbeeld door een tweede herberg te openen of de bestaande diensten uit te breiden.

Baankans Herbergier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

53


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Herbergier worden: Opleidingen tot Herbergier

Wil je herbergier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Herbergier? 

Tegenwoordig bestaan er nog maar weinig herbergen. Voor de herbergier kan eenzelfde opleiding pas komen als voor de hotelier. Een opleiding zoals de Hogere Hotelschool bereid de Herbergier voor op alle voorkomende werkzaamheden. Ook andere opleidingen binnen het toerisme zijn aan te raden.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Herbergier

Er zijn geen opleidingen Herbergier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Herbergier in werkt

Bekijk alle opleidingen Reizen & Recreatie


Netwerk Herbergier

Met wie werkt een Herbergier samen? 

De Herbergier heeft veel te maken met de gasten in de herberg. Daarnaast heeft de Herbergier vaak medewerkers in dienst die ook voor de gasten zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schoonmakers, koks en obers.


Herbergier


Organisaties waar een Herbergier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Herbergier meestal werkt.

Waar werkt een Herbergier?

De Herbergier is de beheerder van een herberg. Een herberg is een bedrijf waar tegen betaling overnacht kan worden. Ook kan er in een herberg gegeten en gedronken worden. De Herbergier probeert de herberg winstgevend te maken en werkt hierdoor in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Herbergier

Waar kun je het beste werken als Herbergier? Hieronder vind je de best door de Herbergier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Herbergier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Herbergier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Herbergier.

Welke competenties heeft een Herbergier nodig?

Een Herbergier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Herbergier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Herbergier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Herbergier nodig? 

Omdat de Herbergier de beheerder van de herberg is en daarmee zeer uiteenlopende werkzaamheden heeft en eindverantwoordelijk is, moet de Herbergier optimistisch en zelfverzekerd te werk gaan. Ook moet de Herbergier doelgericht werken (Succesvolle werker). Daarnaast moet de klant centraal staan. De klant moet in zijn behoeften voorzien worden en de Herbergier moet dan ook goed aan kunnen voelen wat de klant wil (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Herbergier


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Herbergier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Herbergier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Herbergier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Herbergier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Herbergier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Herbergier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Herbergier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Herbergier iets voor je?

Zou je graag Herbergier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Herbergier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Herbergier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar