Hotelmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hotelmanager? Lees de functieomschrijving.

Een Hotelmanager heeft de leiding over alle activiteiten binnen een hotel. Het gaat hierbij om het hotelgedeelte van het hotelbedrijf en niet om het eventuele restaurant. Onder de taken vallen zowel dienstverlening als personeelsmanagement en hoteladministratie. De Hotelmanager heeft een leidinggevende functie waarbij hij het personeel begeleidt en coördineert.

De Hotelmanager heeft ten eerste de verantwoordelijkheid over alle dienstverlening binnen het hotel, zoals receptie, conciërgediensten, schoonmaak, onderhouds- en opknapwerkzaamheden, reserveringen en verkoop. Hij is eindverantwoordelijke op vele gebieden. Denk hierbij aan het verblijfsgereed maken van de kamers of het in- en uitchecken van de gasten. Wanneer gasten vragen of klachten hebben over het hotelbeleid, kunnen zij hiervoor terecht bij de Hotelmanager.

Een andere belangrijke taak van de Hotelmanager is het coördineren van het personeel. Hierbij houdt hij toezicht op het functioneren van de medewerkers om alle werkzaamheden binnen het hotel zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook het waarborgen van de kwaliteit van de dienstverlening binnen het hotel is een taak van de Hotelmanager. Tevens is de Manager betrokken bij het aannemen en selecteren van nieuwe werknemers en het begeleiden hiervan.

Naast het begeleiden van het hotelpersoneel, houdt de Hotelmanager zich ook bezig met de financiële administratie. Zo ontwikkelt hij bijvoorbeeld marketingstrategieën, beheert hij de boekhouding en budgetten en streeft beoogde winstcijfers na. Het inkopen van diensten of producten gebeurt vaak in overleg met de directie. Het is echter de taak van de Hotelmanager om te onderhandelen met leveranciers of grote klanten over een voordelige inkoopprijs van producten of kostprijs van de dienstverlening.

Wil je werken als Hotelmanager?

Werk je al als Hotelmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hotelmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hotelmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hotelmanager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directie
  • Afdelingshoofd

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2600 tot €3250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hotelmanager

Wat verdient een Hotelmanager?

Het salaris van een Hotelmanager is sterk afhankelijk van het hotel waar hij werkt. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal verantwoordelijkheden en de hoeveelheid personeel die men onder zich heeft werken. Ook ervaring speelt mee in de bepaling van het salaris. Het is om deze reden vaak lastig een gemiddelde schatting te geven, maar een indicatie is €2600 á €3250.

Salarisschaal Hotelmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hotelmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Hotelmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hotelmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hotelmanager vacatures

BEHEERDERS ECHTPAAR m/ v, Frankrijk
Samac Eurojobs B.V.
Beheerders echtpaar gezocht voor een sfeervolle camping op de grens van de Bourgogne en Ain in Frankrijk.Een uitdagende en unieke baan voor 2020, maar het zou geweldig zijn als jullie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hotelmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Hotelmanager? 

De leidinggevende ervaring die kan worden opgedaan binnen het beroep van Hotelmanager kan bij vele andere beroepen van pas komen. Ook binnen het hotel is er vaak genoeg ruimte om door te groeien. Zo is het als Hotelmanager mogelijk om een hogere managementfunctie of directiefunctie te gaan bekleden. Ook behoort het tot de mogelijkheden om met behulp van de ervaring die is opgedaan als Hotelmanager uiteindelijk zelf een hotel te starten.

De hotelbranche is groot en internationaal. Toch is er in 2008 en 2009 een verslechtering van de markt geconstateerd, met een daling van de bezettingsgraad en de kamerprijs. Verwacht wordt echter dat dit in 2010 stabiliseert om vervolgens weer aan te trekken.

Baankans Hotelmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hotelmanager worden: Opleidingen tot Hotelmanager

Hoe word je een Hotelmanager? 

Zowel opleidingen op MBO niveau als op HBO maken het mogelijk om Hotelmanager te worden. Zo bestaat de opleiding Hotelmanagement (MBO). Deze opleiding richt zich op een managementcarrière in de hospitalitybranche. Hierna kan men eventueel verder studeren door Hotel- en Eventmanagement (HBO) te doen. Deze opleidingen zijn vergelijkbaar met de middelbare en hogere Hotelschool. Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke Hogere Hotelschool met Eventmanagement. De HBO opleidingen zijn, vergeleken met de MBO variant, meer gericht op managementtaken. 

Om uiteindelijk aan de slag te gaan als Hotelmanager is ervaring in de sector vaak ook erg belangrijk.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hotelmanager

Hotelmanager
Een hotelmanager weet wat het is om tot het uiterste te gaan. Vergeet ‘de klant is koning’, want jouw gasten zijn straks de keizers en keizerinnen te rijk. In deze …
Hotelmanager
Tijdens de praktijkgerichte lessen ga je dieper in op het reilen en zeilen van een hotel. Zo krijg je onder meer uitleg over het bouwen en inrichten van een hotel, …
Meer opleidingen Hotelmanager

Weet je nog niet of je Hotelmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hotelmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hotelmanager

Met wie werkt een Hotelmanager samen? 

Een Hotelmanager is continu in contact met ander hotelpersoneel. Zo geeft de hij leiding aan de afdelingshoofden en ziet toe op de uitvoering van de werkzaamheden van dit personeel. Tevens is het de taak van de Hotelmanager het personeel aan te sturen door aanwijzingen te geven en te motiveren. Zelf staat de Hotelmanager onder leiding van de directie. Hij legt vaak verantwoording af aan de directie in de vorm van een rapport waarin het beleid wordt teruggekoppeld.


  • Directie
  • Afdelingshoofd
Hotelmanager


Organisaties waar een Hotelmanager werkzaam is

Waar werkt een Hotelmanager meestal? 

Een Hotelmanager is werkzaam in een hotel. De aard van dit hotel kan uiteen lopen. Zo kan men werkzaam zijn in een klein hotel zonder verdere faciliteiten of in een groot, luxe vijfsterren-hotel met restaurant en zwembad. Alleen al in Nederland zijn er 2200 geclassificeerde hotels.
Een Hotelmanager werkt vaak achter een bureau of vergadertafel, maar is ook veel op de werkvloer te vinden. Het is immers belangrijk dat hij op de hoogte is van de werkzaamheden binnen het hotel en de kwaliteit van de uitvoering hiervan.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hotelmanager

Waar kun je het beste werken als Hotelmanager? Hieronder vindt je de best door de Hotelmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hotelmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hotelmanager:

Welke competenties heeft een een Hotelmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hotelmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hotelmanager nodig? 

Leidinggevende competenties zijn onmisbaar voor een Hotelmanager, omdat deze vaak  aan het hoofd staat van verschillende afdelingen met veel werknemers. Omdat de Hotelmanager een grote groep mensen begeleidt, is een sterke en besluitvaardige persoonlijkheid belangrijk. Het personeel moet voor vragen en problemen een beroep op hem kunnen doen (Baas).

Omdat hij zo veel verantwoordelijkheden heeft op verschillende vlakken, is het belangrijk dat de Hotelmanager goed overzicht weet te houden. Op elke afdeling moeten de werkzaamheden goed verlopen zodat de dienstverlening naar de gasten toe optimaal is. Een kritische houding komt hierbij goed van pas. Elk detail dient in de gaten gehouden te worden om de kwaliteit van de dienstverling te bewaren (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Hotelmanager


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Hotelmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hotelmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hotelmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hotelmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hotelmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hotelmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hotelmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hotelmanager iets voor je?

Zou je graag Hotelmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hotelmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hotelmanager

iris

Ik vind dit echt een tof beroep. Ik wil dit later graag worden. Maar of het me lukt? Dat weet ik niet

iris

Ik vind dit echt een tof beroep. Ik wil dit later graag worden. Maar of het me lukt? Dat weet ik niet

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar