U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kermisexploitant

Kermisexploitant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kermisexploitant? Lees de functieomschrijving.

Een kermisexploitant is degene die een of meerdere kermisattracties beheert. Een kermisattractie heet onder kermispersoneel ook wel een spul, en een kermisexploitant daarom ook wel een spullenbaas.

De kermisexploitant is dus de eigenaar van een of meerdere kermisattracties. Hij kan nieuwe kermisattracties laten maken of juist oude verkopen. Met deze attracties, die hij dus ook onderhoudt (of laat onderhouden), staat hij de ene keer op deze, dan weer op een andere kermis. Zo probeert hij zo veel mogelijk winst op zijn attracties te maken.

Mensen vonden ons op: Job Kermisexploitant, Baan Kermisexploitant, Kermisexploitant Worden, Functie-eisen Kermisexploitant, Verantwoordelijkheden Kermisexploitant, Functieprofiel Kermisexploitant, Wat doet een Kermisexploitant, Werken als Kermisexploitant.

Kermisexploitant worden: Opleiding tot kermisexploitant

Er bestaat geen opleiding voor kermisexploitant. Veel exploitanten zijn hun hele leven al op andere manieren bij de kermis betrokken voor ze kermisexploitant worden. Toch kan een buitenstaander ook kermisexploitant worden, het enige dat het beroep vereist is durf en een avontuurlijk karakter: het beroep vraagt allereerst om een flinke investering, en vervolgens om een hoop door het land reizen om deze investering terug te verdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kermisexploitant, Kermisexploitant Worden, Opleidingsniveau Kermisexploitant, Scholing Kermisexploitant, Studie Kermisexploitant, Bijscholing Kermisexploitant, Omscholing Kermisexploitant.

Organisaties waar een kermisexploitant doorgaans werkzaam is

De kermisexploitant is in principe een ondernemer en werkt zelfstandig (soms wel met personeel).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kermisexploitant, Kermisexploitant Worden, Opleidingsniveau Kermisexploitant, Scholing Kermisexploitant, Studie Kermisexploitant, Bijscholing Kermisexploitant, Omscholing Kermisexploitant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kermisexploitant

De kermisexploitant is in principe een ondernemer, wiens salaris afhangt van het eigen succes. Sommige kermisattracties zijn op de ene plek populairder dan andere, maar op de andere plek weer niet. Naamsbekendheid helpt wat, maar ook weer niet altijd. Ook vinden sommige mensen een bepaalde prijs te hoog, terwijl een lage prijs misschien weer voor niet genoeg inkomsten zorgt. Het is maar net hoe de exploitant op deze factoren inspeelt. Een slechte maand betekent een mager inkomen, een goede maand betekent een positiever resultaat.

Mensen vonden ons op: Salaris Kermisexploitant, Loon Kermisexploitant, Wat verdien je als Kermisexploitant, Salarisschaal Kermisexploitant, Salarisindicatie Kermisexploitant, Bonus Kermisexploitant, CAO Kermisexploitant, Brutoloon Kermisexploitant, Nettoloon Kermisexploitant, Vakantiedagen Kermisexploitant, Pensioen Kermisexploitant.

Competenties, skills & vaardigheden kermisexploitant

 • Ondernemerschap
 • Plannen en organiseren
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Kermisexploitant, Vaardigheden Kermisexploitant, Attitude Kermisexploitant, Kwalificaties Kermisexploitant, Competentieprofiel Kermisexploitant.

Boeken voor het beroep kermisexploitant

Wil je meer weten over het beroep kermisexploitant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kermisexploitant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kermisexploitant te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kermisexploitant, Kermisexploitant ebooks, boek Kermisexploitant.

Persoonstypen kermisexploitant

De kermisexploitant heeft in ieder geval iets van de Levensgenieter. De echte kermisexploitant is geen kermisexploitant om er rijk van te worden, maar omdat het, zoals wel gezegd wordt, “in zijn bloed zit”. Het beroep vereist een positieve instelling en opportunisme. Daarnaast is de kermisexploitant wel bereid voor zijn geld te werken, en weet hij dat de bezoekers niet aan komen waaien (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kermisexploitant, Karakter Kermisexploitant.

Netwerk kermisexploitant

De kermisexploitant zal naast met de kermismedewerkers vooral contact hebben met andere kermisexploitanten, uit welke het grootste deel van zijn netwerk bestaat.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kermisexploitant, Medewerkers Kermisexploitant.

Is het beroep kermisexploitant iets voor jou?

Zou je graag kermisexploitant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kermisexploitant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kermisexploitant, beroepskeuzetest Kermisexploitant, beroep Kermisexploitant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kermisexploitant

Het arbeidsmarktperspectief voor de kermisexploitant is niet duidelijk te beschrijven. Beginnen als kermisexploitant (al helemaal van buitenaf) is altijd een risico. Iedereen met een startkapitaal kan in principe kermisexploitant worden, maar zodra veel mensen dit doen daalt voor alle kermisexploitanten de kans dat ze er een fatsoenlijk inkomen uithalen. Doorgroeimogelijkheden zijn er praktisch niet. Als kermisexploitant kun je hooguit meer attracties aankopen, of je marketingkennis omzetten naar een ander vakgebied natuurlijk.

Arbeidsmarktperspectief score kermisexploitant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kermisexploitant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kermisexploitant, Promotie mogelijkheden Kermisexploitant, Carriere Kermisexploitant.

Solliciteren op de functie kermisexploitant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kermisexploitant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kermisexploitant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kermisexploitant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kermisexploitant, CV Kermisexploitant, sollicitatie Kermisexploitant.

Interviews met kermisexploitant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kermisexploitant

Vacatures kermisexploitant

Op zoek naar een nieuwe baan als Kermisexploitant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kermisexploitant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een kermisexploitant is degene die een of meerdere kermisattracties beheert. Een kermisattractie heet onder kermispersoneel ook wel een spul, en een kermisexploitant daarom ook wel een spullenbaas. De kermisexploitant is dus de eigenaar van een of meerdere kermisattracties.

Beoordeling Kermisexploitant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kermisexploitant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kermisexploitant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De nieuwe generatie kermisexploitant zijn niet zeldzaam hooggeschoold., er gaat zeer veel geld om in deze wereld en de risico's zijn groot. Kermisexploitanten zijn doorzetters maar vooral ook vaak slimme zakenlui die extreem hoge bedragen moeten neertellen om een standplaats te kunnen bemachtigen. Steeds vaker zoeken de Nederlandse kermisexploitanen hun heil in het buitenland. 

Door: Tom

Helemaal mee eens,zoals ik begonnen ben (50 jr.geleden)lukt niet meer.Gr.

Door: Willem

Mij nog wel hoor Willem.

Door: Johnnie

En het gaat mij ook lukken.Gr.

Door: Steve

Reageer op dit beroep