Circusdirecteur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Circusdirecteur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Circusdirecteur is een directeur van een circus. Bij kleine circussen is de Circusdirecteur vaak tevens de eigenaar van het circus.

De Circusdirecteur zorgt ervoor dat het circus goed loopt. Hij maakt bedrijfsplannen en zorgt ervoor dat alle taken zo worden uitgevoerd, dat ze helpen de bedrijfsdoelen te realiseren. De Circusdirecteur bepaalt bijvoorbeeld wat voor acts het circus dient te vertonen om publiek te trekken en te kunnen concurreren met andere circussen. De Circusdirecteur heeft een goed inzicht in de financiën en zorgt dat de winstdoelstellingen gehaald worden.

De Circusdirecteur stuurt de mensen die onder hem staan, zoals Technici en de Circusartiesten aan, zodat zij goed functioneren. Bij problemen moet de Circusdirecteur ingrijpen. Als bepaalde werknemers een negatieve invloed hebben op het bedrijf, zal de Circusdirecteur hen instrueren, waarschuwen of ontslaan. De Circusdirecteur neemt ook mensen aan of heeft iemand in dienst die dit voor hem doet. Hij bepaalt wat voor artiesten en dieren nodig zijn voor het circus.

De Circusdirecteur zorgt er tevens voor dat het circus snel opgebouwd en afgebroken kan worden. Als dit snel gebeurt, kan snel naar een andere plek worden gereisd om voorstellingen te geven. Dit zorgt voor meer winst en bekendheid.  Overigens trekken niet alle circussen rond. Sommige circussen staan op een vaste plek.

Vaak reist de Circusdirecteur mee met het circus en kondigt dan in prachtige kleding de Circusartiesten aan. Hij zorgt voor een vlotte doorstroming van het programma en wil het publiek entertainen.

Wil je werken als Circusdirecteur?

Werk je al als Circusdirecteur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Circusdirecteur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Circusdirecteur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Circusdirecteur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Circusartiesten
 • Technici
 • Secretaresse
 • PR-medewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Circusdirecteur

Wat verdient een Circusdirecteur?

 

Hoeveel een Circusdirecteur verdient, is niet bekend. Het hangt af van de bekendheid van het circus, de grootte van het circus, de kwaliteit van de optredens, het aantal keer dat het circus optreedt enzovoort. Hoe succesvoller een circus is, hoe meer een Circusdirecteur kan verdienen.

Salarisschaal Circusdirecteur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Circusdirecteur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Circusdirecteur

Hoe goed is de toekomst voor de Circusdirecteur? 

 

De kans op een baan als Circusdirecteur is heel erg klein. Er zijn relatief weinig circussen en het is lastig om de circuswereld binnen te dringen.

Een Circusdirecteur heeft ook niet veel doorgroeimogelijkheden, omdat hij al een hoge functie bekleedt. Hij kan bij succes wellicht aan de slag bij een groter en succesvoller circus. Ook kan een Circusdirecteur een eigen circus oprichten.
 

Baankans Circusdirecteur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Circusdirecteur worden: Opleidingen tot Circusdirecteur

Hoe word je een Circusdirecteur? 

 

Een Circusdirecteur heeft vaak een HBO- of WO-opleiding richting Economie of Bedrijfskunde gevolgd. Tevens dient hij goed te kunnen entertainen.

Ook kan het zo zijn dat een Circusdirecteur eerst een Circusartiest was en uiteindelijk is doorgegroeid naar Circusdirecteur. Hij moet dan wel veel in zijn mars hebben en kennis hebben van het vak. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Circusdirecteur

Meer opleidingen Circusdirecteur

Weet je nog niet of je Circusdirecteur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Circusdirecteur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Circusdirecteur

Met wie werkt een Circusdirecteur samen? 

 

Een Circusdirecteur komt in contact met de mensen die onder hem werken, zoals de Circusartiesten, een Secretaresse, Technici en PR-medewerkers. Hij spreekt hen aan, begeleidt hen en maakt afspraken. 


 • Circusartiesten
 • Technici
 • Secretaresse
 • PR-medewerkers
Circusdirecteur


Organisaties waar een Circusdirecteur werkzaam is

Waar werkt een Circusdirecteur meestal? 

 

Een Circusdirecteur is vanzelfsprekend werkzaam bij een circus. Een circus streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Circusdirecteur

Waar kun je het beste werken als Circusdirecteur? Hieronder vindt je de best door de Circusdirecteur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Circusdirecteur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Circusdirecteur:

Welke competenties heeft een een Circusdirecteur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Circusdirecteur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Circusdirecteur nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Circusdirecteur zijn Baas en Levensgenieter.

Een Circusdirecteur moet goed leiding kunnen geven. Hij moet problemen op kunnen lossen en beslissingen durven nemen. Hij dient overmacht te hebben, maar wel respectvol naar zijn medewerkers te zijn (Baas).

Tevens geniet een Circusdirecteur van het leven en wil hij mensen entertainen (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Circusdirecteur


Baas


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Circusdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Circusdirecteur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Circusdirecteur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Circusdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Circusdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Circusdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Circusdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Circusdirecteur iets voor je?

Zou je graag Circusdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Circusdirecteur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Circusdirecteur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar