U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Machinebankwerker

Machinebankwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een machinebankwerker? Lees de functieomschrijving.

De machinebankwerker maakt onderdelen voor werktuigen en machines.

De machinebankwerker werkt voornamelijk in een constuctiewerkplaats of in een eigen bedrijf. De machinebankwerker werkt voor opdrachtgevers. De machinebankwerker werkt naar aanleiding van tekeningen, mondelinge opdrachten en schetsen. De machinebankwerker bewerkt materialen (waaronder bijvoorbeeld metaal, staal, gietijzer) met verschillende technieken. Hij kan deze bewerken door de materialen (onder andere) te lassen, boren, monteren, slijpen of slijpen. De machinebankwerker gebruikt ook verdeel, verbindings en vervormtechnieken.  De machinebankwerker maakt vooral verschillende soorten onderdelen voor machines en werktuigen en kan met verschillende soorten gereedschappen werken. Hij weet hoe hij met de gereedschappen om kan gaan en met welke gereedschappen hij het makkelijkst materiaal kan bewerken. 

De machinebankwerker ontwikkelt en maakt bijvoorbeeld constructies, machines, hekken of bakken. De machinebankwerker moet creatief kunnen nadenken over mogelijke vormen, de montage en de prijs van de machine of werktuig en daarnaast ten alle tijden nadenken over de veiligheid. 

Als machinebankwerker hou je je voornamelijk bezig met het maken, bewerken en monteren van onderdelen voor machines en werktuigen. Over het algemeen werkt de machinebankwerker met nieuwe machines maar het kan ook voorkomen dat hij bestaande machines moet repareren en dat hij zelf onderdelen moet maken.

Machinebankwerker is een zeer verantwoordelijk en fysiek zwaar beroep. Daarom is het belangrijk dat de machinebankwerker in goede fysieke conditie is en daarnaast ook goed kan letten op zijn eigen veiligheid.

Mensen vonden ons op: Job Machinebankwerker, Baan Machinebankwerker, Machinebankwerker Worden, Functie-eisen Machinebankwerker, Verantwoordelijkheden Machinebankwerker, Functieprofiel Machinebankwerker, Wat doet een Machinebankwerker, Werken als Machinebankwerker.

Machinebankwerker worden: Opleiding tot machinebankwerker

De machinebankwerker heeft een opleiding machinebankwerker werktuig gevolgd. Dit is een MBO opleiding. De opleiding is (afhankelijk van de school waar deze wordt gevolgd) twee of driejarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Machinebankwerker, Machinebankwerker Worden, Opleidingsniveau Machinebankwerker, Scholing Machinebankwerker, Studie Machinebankwerker, Bijscholing Machinebankwerker, Omscholing Machinebankwerker.

Organisaties waar een machinebankwerker doorgaans werkzaam is

De machinebankwerker werkt in de machinebouw in een constructiewerkplaats. De machinebankwerker kan ook een eigen bedrijf beginnen en daarin als machinebankwerker werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Machinebankwerker, Machinebankwerker Worden, Opleidingsniveau Machinebankwerker, Scholing Machinebankwerker, Studie Machinebankwerker, Bijscholing Machinebankwerker, Omscholing Machinebankwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden machinebankwerker

Het gemiddeld bruto maandloon van de machinebankwerker ligt tussen de €1300,- en €1650,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Machinebankwerker, Loon Machinebankwerker, Wat verdien je als Machinebankwerker, Salarisschaal Machinebankwerker, Salarisindicatie Machinebankwerker, Bonus Machinebankwerker, CAO Machinebankwerker, Brutoloon Machinebankwerker, Nettoloon Machinebankwerker, Vakantiedagen Machinebankwerker, Pensioen Machinebankwerker.

Competenties, skills & vaardigheden machinebankwerker

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Flexibiliteit
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Machinebankwerker, Vaardigheden Machinebankwerker, Attitude Machinebankwerker, Kwalificaties Machinebankwerker, Competentieprofiel Machinebankwerker.

Boeken voor het beroep machinebankwerker

Wil je meer weten over het beroep machinebankwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je machinebankwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken machinebankwerker te komen.

TransferW 4 - Basisvaardigheden metaal machinebankwerken werktuigbouw Werkboek | A. Karbaat

deelkwalificatie verspanen mow - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789042514430 | 130 pagina's

TransferW 4 - Basisvaardigheden metaal machinebankwerken werktuigbouw Werkboek 2e druk is een boek van A. Karbaat uitgegeven bij ThiemeMeulenhoff bv. ISBN 9789042514430 Tr@nsfer-w basisvaardigheden machinebankw metaal werkboek...

Mensen vonden ons op: boeken voor Machinebankwerker, Machinebankwerker ebooks, boek Machinebankwerker.

Persoonstypen machinebankwerker

De machinebankwerker is een waarnemer: hij let op de kleinste details van de machines en werktuigen, weet welke gereedschappen hij voor welk materiaal moet gebruiken, werkt accuraat en heeft inzicht in de machines, de werktuigen en de onderdelen.

Daarnaast is de machinebankwerker een perfectionist: hij is een no nonsense werker en wil op een zo goed mogelijke manier de onderdelen, machines of werktuigen maken of repareren.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Machinebankwerker, Karakter Machinebankwerker.

Netwerk machinebankwerker

De machinebankwerker die in een constructiewerkplaats in de machinebouw werkt krijgt te maken met zijn leidinggevende, collega machinebankwerkers en opdrachtgevers die hem de opdracht uitleggen of hem tekeningen of schetsen geven. De machinebankwerker die voor zichzelf werkt krijgt over het algemeen alleen te maken met opdrachtgevers en de mensen waar hij zijn materialen koopt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Machinebankwerker, Medewerkers Machinebankwerker.

Is het beroep machinebankwerker iets voor jou?

Zou je graag machinebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als machinebankwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Machinebankwerker, beroepskeuzetest Machinebankwerker, beroep Machinebankwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden machinebankwerker

Het arbeidsmarktperspectief voor een machinebankwerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd wel werkgelegenheid en daarnaast kan de machinebankwerker ook voor zichzelf beginnen.

De machinebankwerker kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook andere dingen te gaan maken (zoals bijvoorbeeld speeltoestellen) en deze te gaan verkopen.

Arbeidsmarktperspectief score machinebankwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep machinebankwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Machinebankwerker, Promotie mogelijkheden Machinebankwerker, Carriere Machinebankwerker.

Solliciteren op de functie machinebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als machinebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor machinebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als machinebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Machinebankwerker, CV Machinebankwerker, sollicitatie Machinebankwerker.

Interviews met machinebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen machinebankwerker

Vacatures machinebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Machinebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Machinebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De machinebankwerker maakt onderdelen voor werktuigen en machines. De machinebankwerker werkt voornamelijk in een constuctiewerkplaats of in een eigen bedrijf. De machinebankwerker werkt voor opdrachtgevers.

Beoordeling Machinebankwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Machinebankwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Machinebankwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep