Kotteraar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kotteraar? Lees de functieomschrijving.

De Kotteraar vervaardigt onderdelen of producten voor diverse industriesectoren. De Kotteraar gebruikt hiervoor een verspaningstechniek en werkt met een kotterbank. Naast de vervaardiging van producten en onderdelen houdt de Kotteraar zich ook bezig met nabewerking. De Kotteraar valt in de beroepsgroep verspaning en kotteren is hierbij een specifiek werkveld.

De Kotteraar gebruikt de verspaningstechniek kotteren. Dit is een vorm van draaien waarbij het product stilstaat en het gereedschap draait. Er zijn hierbij twee verschillende vormen van kotteren, het langskotteren en het vlakkotteren. Bij het langskotteren blijft de cirkel die het gereedschap beschrijft gelijk en wordt het gereedschap steeds verder een bestaand gat ingevoerd. Bij het vlakkotteren wordt het gereedschap steeds verder naar buiten gedrukt. Hierdoor ontstaat een steeds groter wordend rond vlak. De Kotteraar heeft kennis van en ervaring met beide vormen en weet wanneer welke vorm toegepast moet worden.

De Kotteraar werkt tegenwoordig veelal met computergestuurde machines. Het is dan ook belangrijk dat de Kotteraar tekeningen kan lezen en vertalen naar het computergestuurde programma. De Kotteraar krijgt een werktekening of opdracht aangeleverd, vervaardigd het product en doet tevens de nabewerking en aflevering. 

Wil je werken als Kotteraar?

Werk je al als Kotteraar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kotteraar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Kotteraar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kotteraar in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • CNC Draaier
  • Frezer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kotteraar

Wat verdient een Kotteraar?

Het startsalaris van een Kotteraar ligt rond de 1700 euro en kan oplopen tot ongeveer 2300 euro. Ervaring is in dit vakgebied erg belangrijk. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Kotteraar werkt.

Salarisschaal Kotteraar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Kotteraar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kotteraar

Hoe goed is de toekomst voor de Kotteraar? 

De Kotteraar begint vaak met een BBL-opleiding en leert zo al werkende het vak. Dit is belangrijk omdat ervaring in dit vak belangrijk is. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, zo kunnen andere technieken zoals frezen en draaien aangeleerd worden om zo de vaardigheden te verbeteren. Ook kan na de opleiding Machinaal Verspaner doorgestroomd worden naar de opleiding Programmeur Verspaner. Binnen deze opleiding wordt het programmeren van de computer die gebruikt wordt bij de kotterbanken aangeleerd.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kotteraar worden: Opleidingen tot Kotteraar

Hoe word je een Kotteraar? 

Om te kunnen gaan werken als Kotteraar kan de opleiding Machinaal Verspaner (MBO niveau 2) gevolgd worden. Binnen deze opleiding kan gekozen worden voor de richting Kotteraar. De opleiding kan als BBL-opleiding gevolgd worden. Dit houdt in dat er één dag in de week les is en de overige vier dagen gewerkt wordt bij een bedrijf. Hierdoor wordt het vak vooral in de praktijk geleerd. De opleiding duurt twee tot drie jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Kotteraar

Meer opleidingen Kotteraar

Weet je nog niet of je Kotteraar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Kotteraar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Kotteraar

Met wie werkt een Kotteraar samen? 

De Kotteraar werkt vaak samen met andere Kotteraars. Ook heeft de Kotteraar te maken met een leidinggevende en een opdrachtgever. Ook krijgt de Kotteraar binnen de organisatie te maken met andere vakmensen zoals de CNC Draaier en de Frezer. Deze beroepen hangen nauw samen met de Kotteraar.


  • CNC Draaier
  • Frezer
Kotteraar


Organisaties waar een Kotteraar werkzaam is

Waar werkt een Kotteraar meestal? 

De Kotteraar is meestal werkzaam bij bedrijven die producten en diensten aanleveren voor de industriële sector. Deze bedrijven zijn allen werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Kotteraar

Waar kun je het beste werken als Kotteraar? Hieronder vindt je de best door de Kotteraar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kotteraar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kotteraar:

Welke competenties heeft een een Kotteraar nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Kotteraar

Wat voor persoonlijkheid heb je als Kotteraar nodig? 

De Kotteraar moet gedreven en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). De Kotteraar moet productief zijn en energiek en praktisch te werk gaan.

Bekijk de persoonstypen voor Kotteraar


Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kotteraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kotteraar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kotteraar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kotteraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kotteraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kotteraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kotteraar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kotteraar iets voor je?

Zou je graag Kotteraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kotteraar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kotteraar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar