CNC Frezer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CNC Frezer? Lees de functieomschrijving.

Een CNC Frezer is iemand die producten of productonderdelen van metaal maakt. Hij houdt zich specifiek bezig met het frezen van de metalen. Dit houdt in dat de CNC Frezer sleuven, groeven, randen enzovoort in het metaal aanbrengt met behulp van een frees.

CNC staat voor Computerized Numerical Control. Dit betekent dat de machines worden aangestuurd door computers. De CNC Frezer stelt deze computers in. Hij activeert een bestaand programma, wijzigt ze of maakt nieuwe programma’s. De CNC Frezer bedient soms bij een voorbewerking of een proefexemplaar handmatig een machine.

De CNC Frezer kijkt naar de werktekening, stelt de computer juist in en voert de opdracht vervolgens uit. Hij controleert het en past het eventueel aan. Daarna wordt het afgewerkt en afgeleverd bij de klant. De CNC Frezer houdt steeds een meetrapport bij. Soms denkt een CNC Frezer ook mee over het ontwerp van het product.

Wil je werken als CNC Frezer?

Werk je al als CNC Frezer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CNC Frezer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor CNC Frezer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CNC Frezer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • CNC Draaiers
 • Leidinggevende
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

45


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Frezer

Wat verdient een CNC Frezer?

Een CNC Frezer kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2300,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn exacte takenpakket, zijn leeftijd, ervaring en de functiegroep waar hij toe behoort. 

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld doorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, één doorbetaalde scholingsdag per jaar en het recht op een veilige, gezonde werkomgeving.

Salarisschaal CNC Frezer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures CNC Frezer

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Frezer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Frezer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 CNC Frezer vacatures

CNC Frezer 2 ploegendienst
Olympia
Een productie bedrijf die ontwikkelen en produceren met roestvrijstaal Een prachtig produkt om mee te werken. \n In de modern uitgeruste machinehal in Noordwijkerhout nabij Leiden zijn wij op zoek …
CNC Frezer (Vast dienstverband)
Olympia
Je zal komen te werken in een kleinschalige maar zeer collegiale organisatie met korte lijnen en duidelijke afspraken. \n Voor onze opdrachtgever, een organisatie met -15 medewerkers, zijn wij op …
CNC Frezer
LMH Engineering Recruitment Netherlands B.V.
Wat ga je doen? Als CNC Frezer ben je verantwoordelijk voor de productie van hoogwaardige producten van enkel stuk tot serie werk. In deze veelzijdige functie werk je alleen en …
CNC Frezer
Carrière uitzendbureau
Over de functie Als CNC Frezer ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor de productie van onze afdeling Frezen en Draaien. Je werkt aan diverse CNC – gestuurde frees/draaibanken …
CNC frezer (M/ V)
Werkis
Wil jij niets liever dan de hele dag (CNC) frezen met de nieuwste machines? In Genemuiden zijn hier de mogelijkheden voor Als CNC Frezer werk je zelfstandig en kan je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CNC Frezer

Hoe goed is de toekomst voor de CNC Frezer? 

Het aantal vacatures voor een CNC Frezer lijkt redelijk. Toch wordt van een CNC Frezer vaak ook gevraagd om kennis van CNC draaien. Veel bedrijven zoeken dus niet een CNC Frezer én een CNC Draaier, maar een CNC Draaier/Frezer. Dit kan lastig zijn bij het vinden van een geschikte baan.

Een CNC Frezer kan doorstromen naar CNC Draaier/Frezer. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Ook zou hij door kunnen stromen naar CNC Programmeur of Tekenaar/Werkvoorbereider.

Baankans CNC Frezer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

45


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

CNC Frezer worden: Opleidingen tot CNC Frezer

Hoe word je een CNC Frezer? 

Een CNC Frezer moet minstens een technische opleiding met CNC volgen op VMBO+ -niveau. De MBO-opleiding Werktuigbouwkunde is zeer geschikt, aangevuld met de opleiding CNC Frezer.

Erg belangrijk bij dit beroep is ervaring. Veel bedrijven zoeken mensen met minstens een aantal jaar relevante werkervaring. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot CNC Frezer

Meer opleidingen CNC Frezer

Weet je nog niet of je CNC Frezer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding CNC Frezer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk CNC Frezer

Met wie werkt een CNC Frezer samen? 

Een CNC Frezer werkt vaak samen met andere CNC Frezers, maar ook met bijvoorbeeld

CNC Draaiers. Bij vragen en problemen kan de CNC Frezer terecht bij een leidinggevende. Laatstgenoemde zal hem aansturen en verbeteren. Ook komt een CNC Frezer in contact met de Werkvoorbereider en Tekenaar en soms ook met klanten, om het ontwerp te bespreken en afspraken te maken.


 • Collega’s
 • CNC Draaiers
 • Leidinggevende
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar
 • Klanten
CNC Frezer


Organisaties waar een CNC Frezer werkzaam is

Waar werkt een CNC Frezer meestal? 

Een CNC Frezer werkt vaak bij een bedrijf dat metalen levert aan bedrijven in de machine-industrie, elektrotechnische industrie of metaalproductie-industrie. Er wordt naar winst gestreefd, dus een CNC Frezer werkt in de profitsector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers CNC Frezer

Waar kun je het beste werken als CNC Frezer? Hieronder vindt je de best door de CNC Frezer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CNC Frezer.

Competenties, Skills en Vaardigheden CNC Frezer:

Welke competenties heeft een een CNC Frezer nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen CNC Frezer

Wat voor persoonlijkheid heb je als CNC Frezer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een CNC Frezer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een CNC Frezer dient overzichtelijk en analytisch te zijn. Hij moet het overzicht houden en kunnen analyseren waar dingen fout gaan en hoe die voorkomen of opgelost kunnen worden. De CNC Frezer is onderzoekend en kan goed zelfstandig werken (Waarnemer).

Verder is het heel belangrijk dat een CNC Frezer nauwkeurig werkt. De metalen moeten precies de juiste afmetingen hebben, evenals de gleuven en randen die de CNC Frezer in het metaal freest. Hij is kritisch en kan geconcentreerd werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor CNC Frezer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een CNC Frezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CNC Frezer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CNC Frezer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CNC Frezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Frezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Frezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Frezer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CNC Frezer iets voor je?

Zou je graag CNC Frezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Frezer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar