CNC Frezer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CNC Frezer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cnc frezer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cnc frezer wordt.

 

Wat is een CNC Frezer?

Een CNC Frezer is iemand die producten of productonderdelen van metaal maakt. Hij houdt zich specifiek bezig met het frezen van de metalen. Dit houdt in dat de CNC Frezer sleuven, groeven, randen enzovoort in het metaal aanbrengt met behulp van een frees.

CNC staat voor Computerized Numerical Control. Dit betekent dat de machines worden aangestuurd door computers. De CNC Frezer stelt deze computers in. Hij activeert een bestaand programma, wijzigt ze of maakt nieuwe programma’s. De CNC Frezer bedient soms bij een voorbewerking of een proefexemplaar handmatig een machine.

De CNC Frezer kijkt naar de werktekening, stelt de computer juist in en voert de opdracht vervolgens uit. Hij controleert het en past het eventueel aan. Daarna wordt het afgewerkt en afgeleverd bij de klant. De CNC Frezer houdt steeds een meetrapport bij. Soms denkt een CNC Frezer ook mee over het ontwerp van het product.Wil je werken als CNC Frezer?

Werk je al als CNC Frezer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CNC Frezer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor CNC Frezer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CNC Frezer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega’s
 • CNC Draaiers
 • Leidinggevende
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar
 • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

64


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Frezer

Wat verdient een CNC Frezer?

Een CNC Frezer kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2300,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van zijn exacte takenpakket, zijn leeftijd, ervaring en de functiegroep waar hij toe behoort. 

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld doorbetaling bij ziekte of arbeidsongeschiktheid, één doorbetaalde scholingsdag per jaar en het recht op een veilige, gezonde werkomgeving.

Salarisschaal CNC Frezer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures CNC Frezer

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Frezer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Frezer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 CNC Frezer vacatures

Vacature CNC Frezer
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving In deze organisatie kom je te werken binnen een productiebedrijf in de metaalsector. Zij investeren veel aandacht aan groei en ontwikkeling van hun personeel. Met grote klanten over de …
Vacature CNC Frezer - Tilburg
VNOM, Tilburg
CNC Frezer - Wat ga je doen? Ben jij een genie in het draaien en/of frezen van grote en kleine soorten metaal? En ben je op zoek naar een nieuwe …
Vacature CNC Frezer | 3-Assig | Mazak | Junior of Ervaren - IJsselstein
Profield, IJsselstein
CNC Frezer - Introductie Zelfstandig werken aan je eigen Mazak VTC-300 CNC freesbank Programmeren aan de machine of via Edgecam (Edgecam ervaring niet vereist) Werk samen met een Teamleider die …
Vacature CNC Frezer - Rotterdam
VNOM, Rotterdam
CNC Frezer - Wat ga je doen? Onze opdrachtgever is een internationaal bedrijf met een vestiging in Nederland en in Amerika. Zij produceren bevestiging- en verankering systemen voor de on- …
Vacature CNC Frezer | Prototypen | High Tech DMG Mori Freesbanken - Nieuw-Vennep
Profield, Nieuw Vennep
CNC Frezer - Introductie Je werkt met High Tech CNC machines van het merk DMG Werken met een productiecel met 42 pallets Optimaliseer hier je verspaningskennis Organisatie Dit bedrijf maakt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CNC Frezer

Wat is de toekomst van CNC Frezer?

Het aantal vacatures voor een CNC Frezer lijkt redelijk. Toch wordt van een CNC Frezer vaak ook gevraagd om kennis van CNC draaien. Veel bedrijven zoeken dus niet een CNC Frezer én een CNC Draaier, maar een CNC Draaier/Frezer. Dit kan lastig zijn bij het vinden van een geschikte baan.

Een CNC Frezer kan doorstromen naar CNC Draaier/Frezer. Ook kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leiding gaan geven. Ook zou hij door kunnen stromen naar CNC Programmeur of Tekenaar/Werkvoorbereider.

Baankans CNC Frezer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

64


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

CNC Frezer worden: Opleidingen tot CNC Frezer

Wil je CNC Frezer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de CNC Frezer.

Hoe word je een CNC Frezer? 

Een CNC Frezer moet minstens een technische opleiding met CNC volgen op VMBO+ -niveau. De MBO-opleiding Werktuigbouwkunde is zeer geschikt, aangevuld met de opleiding CNC Frezer.

Erg belangrijk bij dit beroep is ervaring. Veel bedrijven zoeken mensen met minstens een aantal jaar relevante werkervaring. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot CNC Frezer

Er zijn geen opleidingen CNC Frezer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een CNC Frezer in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot CNC Frezer

Als je CNC Frezer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CNC Frezer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CNC Frezer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CNC Frezer?

Competenties en Vaardigheden CNC Frezer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een CNC Frezer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een CNC Frezer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CNC Frezer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Ambitie
Ambitie
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een CNC Frezer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CNC Frezer. Als CNC Frezer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CNC Frezer:


zie volledige beschrijving persoonstype CNC Frezer

Vakkennis voor een CNC Frezer

Het is voor een CNC Frezer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot CNC Frezer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen CNC Frezer


Werkervaring CNC Frezer

Het is voor een startend CNC Frezer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CNC Frezer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals cnc-Draaier .

Iets anders leren?

Is CNC Frezer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk CNC Frezer

Met wie werkt een CNC Frezer samen? 

Een CNC Frezer werkt vaak samen met andere CNC Frezers, maar ook met bijvoorbeeld

CNC Draaiers. Bij vragen en problemen kan de CNC Frezer terecht bij een leidinggevende. Laatstgenoemde zal hem aansturen en verbeteren. Ook komt een CNC Frezer in contact met de Werkvoorbereider en Tekenaar en soms ook met klanten, om het ontwerp te bespreken en afspraken te maken.


 • Collega’s
 • CNC Draaiers
 • Leidinggevende
 • Werkvoorbereider
 • Tekenaar
 • Klanten
CNC Frezer


Organisaties waar een CNC Frezer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een CNC Frezer meestal werkt.

Waar werkt een CNC Frezer?

Een CNC Frezer werkt vaak bij een bedrijf dat metalen levert aan bedrijven in de machine-industrie, elektrotechnische industrie of metaalproductie-industrie. Er wordt naar winst gestreefd, dus een CNC Frezer werkt in de profitsector.

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers CNC Frezer

Waar kun je het beste werken als CNC Frezer? Hieronder vind je de best door de CNC Frezer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CNC Frezer.

Competenties, Skills en Vaardigheden CNC Frezer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een CNC Frezer.

Welke competenties heeft een CNC Frezer nodig?

Een CNC Frezer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen CNC Frezer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij CNC Frezer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een CNC Frezer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een CNC Frezer zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een CNC Frezer dient overzichtelijk en analytisch te zijn. Hij moet het overzicht houden en kunnen analyseren waar dingen fout gaan en hoe die voorkomen of opgelost kunnen worden. De CNC Frezer is onderzoekend en kan goed zelfstandig werken (Waarnemer).

Verder is het heel belangrijk dat een CNC Frezer nauwkeurig werkt. De metalen moeten precies de juiste afmetingen hebben, evenals de gleuven en randen die de CNC Frezer in het metaal freest. Hij is kritisch en kan geconcentreerd werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor CNC Frezer


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een CNC Frezer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CNC Frezer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CNC Frezer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CNC Frezer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Frezer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Frezer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Frezer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CNC Frezer iets voor je?

Zou je graag CNC Frezer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Frezer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als CNC Frezer?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures CNC Frezer

Vacature CNC Frezer - Raamsdonksveer
VNOM, Raamsdonksveer
CNC Frezer - Wat ga je doen? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging binnen de verspaningstechniek? Heb je ervaring met de freesmachine? En ben je bereid te werken in …
Vacature CNC Frezer | Kies voor vrijheid | Werken met een Hermle C-32 - Veenendaal
Profield, Veenendaal
CNC Frezer - Introductie Ontwikkel jezelf tot een ervaren 5-assig Frezer en CAM Programmeur Vrijheid in je manier van werken Je werkt met hypermoderne Hermle CNC freesbanken Organisatie Samen met …
Vacature CNC Frezer - Eindhoven
Raaak personeel, Eindhoven
CNC Frezer - Wat ga je doen Een CNC freesmachine kent voor jou geen geheimen, dit geldt ook voor het programmeren. Het salaris wat je gaat verdienen is afhankelijk van …
Vacature CNC Frezer | Programmeren aan moderne Okuma Freesbank - Benschop
Profield, Benschop
CNC Frezer - Introductie Werken met high tech CNC freesbanken Zelfstandig programmeren aan de machine Bedrijf gerund door jonge gedreven ondernemers Organisatie Dit bedrijf is gevestigd in een modern pand …
Vacature CNC Frezer | Kotteraar | Echte Hollandse Machinebouwer - Almelo
Profield, Almelo
CNC Frezer - Introductie Werken in een echte Mechanische omgeving Samenwerken en vakmanschap staan hier centraal Werken met topkwaliteit draaibank met Siemens 840D besturing Organisatie Ooit is dit bedrijf begonnen …

Actuele blogposts


reacties op CNC Frezer

peter

Sluit me er bij aan dat de hier genoemde salarissen erg laag zijn. Goede CNC-frezers verdienen tussen de €3000 en € 3500 Daar ghootzelfstandig pogrammeren bij.

Jan

Het ligt toch ook een beetje in welk deel van het land je woont.(en werkt).Gr.

edwin

Salaris hier genoemd is erg laag. Ken genoeg cnc kiezers die ook zelfstandig programmeren die ruim 3300,- bruto verdienen in dagdienst 38 uur...

edwin

Frezers bedoel ik.....

edwin

Salaris hier genoemd is erg laag. Ken genoeg cnc kiezers die ook zelfstandig programmeren die ruim 3300,- bruto verdienen in dagdienst 38 uur...

edwin

Frezers bedoel ik.....

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar