Kunststofverwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kunststofverwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kunststofverwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kunststofverwerker wordt.

 

Wat is een Kunststofverwerker?

Een Kunststofverwerker (-bewerker) bewerkt verschillende soorten kunststoffen met gereedschap of met een (computer gestuurde) machine. De Kunststofverwerker is verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van verspanende (bewerkingstechnieken) productiewerkzaamheden zoals lijmen, lassen en buigen. Dit gebeurt aan de hand van eigen inzicht, instructies en / of tekeningen.

Daarnaast controleert de Kunststofverwerker of de materialen beschadigd zijn. Eventuele afwijkingen in materiaalsoort, hoeveelheid of de specificatie moeten gemeld worden. Bovendien wordt van de Kunststofverwerker gevraagd om zo nodig zelf de afwijkingen te herstellen of alternatieven voor herstel aan te dragen.

Een Kunststofverwerker is een productiemedewerker die efficiënt en resultaatgericht moet werken. De Kunststofverwerker werkt met uiteenlopend gereedschap, zoals boren, zagen, of ingewikkelde computergestuurde machines, aan uiteenlopende kunststofproducten, zoals meubels, onderdelen van auto's, treinen, machines (isolatiekappen) of huizen (gevel-elementen). Kunststoffen hebben namelijk een breed toepassingsgebied. Het zit in kleding, verpakkingen en bouwmateriaal. Kunststoffen worden veelal toegepast als vloerafwerking. Een kunststof zoals het goedkoop en eenvoudig te bewerken pvc wordt onder meer in kozijnen toegepast.

Een wat hoger geschoolde Kunststofverwerker kan volledig zelfstandig en naar eigen inzicht diverse producten maken van kunstof, zoals een mal (holle gietvorm) van polyester. Dit is minder productiegericht werk (Kunstofverwerkers zijn veel langer met één product bezig) en vereist meer creativiteit en specialisme. Deze Kunststofverwerkers worden ook wel modelbouwers genoemd.Wil je werken als Kunststofverwerker?

Werk je al als Kunststofverwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kunststofverwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kunststofverwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kunststofverwerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directe leidinggevende
 • Collega Kunststofverwerkers
 • Monteur
 • Softwareontwikkelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kunststofverwerker

Wat verdient een Kunststofverwerker?

De arbeidsvoorwaarden van een Kunststofverwerker zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en werkgever, naast ervaring en opleidingsniveau. Kunststofverwerkers met weinig ervaring en een LTS-opleiding zullen uiteraard lager instromen dan Kunststofverwerkers met veel ervaring en een HBO-opleiding.

Ook de bedrijfstak is bepalend voor het loon en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Werkt de Kunststofverwerker in de bouw dan gelden de afspraken van de CAO Bouw. Als de Kunststofverwerker in de metaalindustrie werkt, dan zijn de afspraken met de werkgever conform de CAO Metaal, etc.

Salarisschaal Kunststofverwerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kunststofverwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kunststofverwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kunststofverwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kunststofverwerker vacatures

Aankomend kunststofbewerker | Utrecht
Uitzendbureau.nl
Heb jij altijd al met moderne materialen zoals kunststoffen willen werken? Heb jij dit nog nooit gedaan maar ben je wel bereid dit te leren. Dan is dit misschien wel …
Kunststofbewerker | Steenwijk | Overijssel
Uitzendbureau.nl
Voor in Steenwijk zijn wij op zoek naar een KUNSTSTOFBEWERKER met ervaring in diverse lastechnieken. Je werkzaamheden als kunststofbewerker in Steenwijk bestaan onder andere uit: Lezen en begrijpen van technische …
Kunststofbewerker | Montagemedewerker | Lemmer
Uitzendbureau.nl
Voor in Lemmer zijn wij op zoek naar KUNSTSTOFBEWERKERS en MONTAGEMEDEWERKERS Als kunststofbewerker lamineer je, vaak met een collega, handmatig onderdelen op en aan silo&39;s en tanks, zoals tubelures, daken, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kunststofverwerker

Wat is de toekomst van Kunststofverwerker?

Het arbeidsmarktperspectief van een Kunststofverwerker is gemiddeld. Er is eigenlijk altijd wel vraag naar mensen met deze kennis en vaardigheden, ook in economisch slechtere tijden. 

Bij goed functioneren kan een Kunststofverwerker meer taken krijgen, zoals leidinggevende taken.

Baankans Kunststofverwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Kunststofverwerker worden: Opleidingen tot Kunststofverwerker

Wil je kunststofverwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Kunststofverwerker? 

Een Kunststofverwerker heeft meestal een VMBO+/ MTS werk- en denkniveau. Vakkennis van kunststoftechniek staat daarbij centraal. Daarnaast natuurlijk kennis van materialen, gevoel voor techniek en het lezen van complexe instructies of bouwtekeningen om die te kunnen vertalen naar concrete werkzaamheden.

Een Kunststofverwerker werkt op verschillende niveau's. Voor productiemedewerkers in de bouw is soms slechts LTS werk- en denkniveau vereist en technisch inzicht. Maar een Kunststofverwerker die als specialistisch modelbouwer werkzaam is, heeft een opleiding op HBO-niveau gehad in de richting van werktuigbouw of bijvoorbeeld autotechniek.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kunststofverwerker

Er zijn geen opleidingen Kunststofverwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kunststofverwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Netwerk Kunststofverwerker

Met wie werkt een Kunststofverwerker samen? 

Een Kunststofverwerker is vooral een technicus die goed met materialen en apparaten kan omgaan. De Kunststofverwerker heeft binnen het bedrijf te maken met een directe leidinggevende of manager, collega Kunststofverwerkers, onderhoudsmonteurs en software ontwikkelaars (i.v.m. de computer gestuurde machine waarmee de Kunststofverwerker moet werken). De hoger opgeleide Kunststofverwerkers zullen zelfstandiger werken en wellicht leiding geven aan andere Kunststofverwerkers of medewerkers.

Extern, buiten het bedrijf om heeft de Kunststofverwerker weinig contacten. Wel kan een klant bij de Kunststofverwerker bijvoorbeeld aangeven wat er verwacht wordt van het eindresultaat.


 • Directe leidinggevende
 • Collega Kunststofverwerkers
 • Monteur
 • Softwareontwikkelaar
Kunststofverwerker


Organisaties waar een Kunststofverwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kunststofverwerker meestal werkt.

Waar werkt een Kunststofverwerker?

Een Kunststofverwerker is werkzaam bij een profitorganisatie, zoals een productiebedrijf of een kunststofbedrijf. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Kunststofverwerker

Waar kun je het beste werken als Kunststofverwerker? Hieronder vind je de best door de Kunststofverwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kunststofverwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kunststofverwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kunststofverwerker.

Welke competenties heeft een Kunststofverwerker nodig?

Een Kunststofverwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kunststofverwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kunststofverwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kunststofverwerker nodig? 

Een Kunststofverwerker moet een perfectionist zijn. Het optimaal inzetten van productie- en hulpmiddelen tot het best mogelijke eindresultaat staat voorop.

Daarnaast moet een Kunsstofverwerker prestatiegericht zijn, een succesvolle medewerker. De Kunsstofverwerker moet een sterke behoefte hebben om productief te zijn, gedreven en energiek. Want het "massa" productiewerk als Kunstofverwerker kan soms best geestdodend zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Kunststofverwerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Kunststofverwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kunststofverwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kunststofverwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kunststofverwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kunststofverwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kunststofverwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kunststofverwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kunststofverwerker iets voor je?

Zou je graag Kunststofverwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kunststofverwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kunststofverwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar