Kunststofverwerker Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Kunststofverwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Kunststofverwerker, zoals: "Wat doet een Kunststofverwerker?", of "Wat verdient een Kunststofverwerker? of "Hoe word je een Kunststofverwerker?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Kunststofverwerker nodig heeft.Wat is een Kunststofverwerker?

Een Kunststofverwerker (-bewerker) bewerkt verschillende soorten kunststoffen met gereedschap of met een (computer gestuurde) machine. De Kunststofverwerker is verantwoordelijk voor het zelfstandig verrichten van verspanende (bewerkingstechnieken) productiewerkzaamheden zoals lijmen, lassen en buigen. Dit gebeurt aan de hand van eigen inzicht, instructies en / of tekeningen.

Daarnaast controleert de Kunststofverwerker of de materialen beschadigd zijn. Eventuele afwijkingen in materiaalsoort, hoeveelheid of de specificatie moeten gemeld worden. Bovendien wordt van de Kunststofverwerker gevraagd om zo nodig zelf de afwijkingen te herstellen of alternatieven voor herstel aan te dragen.

Een Kunststofverwerker is een productiemedewerker die efficiënt en resultaatgericht moet werken. De Kunststofverwerker werkt met uiteenlopend gereedschap, zoals boren, zagen, of ingewikkelde computergestuurde machines, aan uiteenlopende kunststofproducten, zoals meubels, onderdelen van auto's, treinen, machines (isolatiekappen) of huizen (gevel-elementen). Kunststoffen hebben namelijk een breed toepassingsgebied. Het zit in kleding, verpakkingen en bouwmateriaal. Kunststoffen worden veelal toegepast als vloerafwerking. Een kunststof zoals het goedkoop en eenvoudig te bewerken pvc wordt onder meer in kozijnen toegepast.

Een wat hoger geschoolde Kunststofverwerker kan volledig zelfstandig en naar eigen inzicht diverse producten maken van kunstof, zoals een mal (holle gietvorm) van polyester. Dit is minder productiegericht werk (Kunstofverwerkers zijn veel langer met één product bezig) en vereist meer creativiteit en specialisme. Deze Kunststofverwerkers worden ook wel modelbouwers genoemd.

Past het beroep Kunststofverwerker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Kunststofverwerker

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Productiemedewerker kunststof(fen), Kunststofbewerker


Vacatures Kunststofverwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kunststofverwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kunststofverwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Kunststofverwerker vacatures

Vacature Kunststofbewerker
Warx Personeelsdiensten
Wil jij werken bij een specialist in kunststof producten? Standplaats: Steenwijk Wat ga je doen als kunststofbewerker? Als kunststofbewerker bij onze opdrachtgever komt je terecht in een leuk team. Je …
Vacature Kunststofbewerker
Techno Select
•Veel verantwoordelijkheid en afwisseling •Klein team met toegewijde collega´s •Mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling Over de functie We hebben een uitdagende functie als kunststofbewerker open staan bij een bedrijf in de …
Vacature CNC operator kunststof
Olympia
Door de aanhoudend grote vraag naar onze producten zijn wij op zoek naar een nieuwe collega. Steek je graag de handen uit je mouwen? En wil je kwalitatief mooie producten …

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kunststofverwerker

Wat verdient een Kunststofverwerker?

De arbeidsvoorwaarden van een Kunststofverwerker zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en werkgever, naast ervaring en opleidingsniveau. Kunststofverwerkers met weinig ervaring en een LTS-opleiding zullen uiteraard lager instromen dan Kunststofverwerkers met veel ervaring en een HBO-opleiding.

Ook de bedrijfstak is bepalend voor het loon en de secundaire arbeidsvoorwaarden. Werkt de Kunststofverwerker in de bouw dan gelden de afspraken van de CAO Bouw. Als de Kunststofverwerker in de metaalindustrie werkt, dan zijn de afspraken met de werkgever conform de CAO Metaal, etc.

Salarisschaal Kunststofverwerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Kunststofverwerker

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Kunststofverwerker


Kunststofverwerker worden: Opleidingen tot Kunststofverwerker

Wil je Kunststofverwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kunststofverwerker.

Hoe word je een Kunststofverwerker? 

Een Kunststofverwerker heeft meestal een VMBO+/ MTS werk- en denkniveau. Vakkennis van kunststoftechniek staat daarbij centraal. Daarnaast natuurlijk kennis van materialen, gevoel voor techniek en het lezen van complexe instructies of bouwtekeningen om die te kunnen vertalen naar concrete werkzaamheden.

Een Kunststofverwerker werkt op verschillende niveau's. Voor productiemedewerkers in de bouw is soms slechts LTS werk- en denkniveau vereist en technisch inzicht. Maar een Kunststofverwerker die als specialistisch modelbouwer werkzaam is, heeft een opleiding op HBO-niveau gehad in de richting van werktuigbouw of bijvoorbeeld autotechniek.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kunststofverwerker

Er zijn geen opleidingen Kunststofverwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kunststofverwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Agrarisch & Milieu


Kunststofverwerker worden: Omscholen tot Kunststofverwerker

Als je je wilt omscholen tot Kunststofverwerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Kunststofverwerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Kunststofverwerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Kunststofverwerker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Kunststofverwerker

Als je Kunststofverwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kunststofverwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kunststofverwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kunststofverwerker?


Competenties en Vaardigheden Kunststofverwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kunststofverwerker.

Welke competenties heeft een Kunststofverwerker nodig?

Een Kunststofverwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Vaardigheden Kunststofverwerker

 • Aandacht voor details
 • Methodisch werken
 • Punctueel
 • Controleren
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Zelfmotivatie
 • Veerkracht
 • Stressbestendig
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Kunststofverwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kunststofverwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kunststofverwerker nodig? 

Een Kunststofverwerker moet een perfectionist zijn. Het optimaal inzetten van productie- en hulpmiddelen tot het best mogelijke eindresultaat staat voorop.

Daarnaast moet een Kunsstofverwerker prestatiegericht zijn, een succesvolle medewerker. De Kunsstofverwerker moet een sterke behoefte hebben om productief te zijn, gedreven en energiek. Want het "massa" productiewerk als Kunstofverwerker kan soms best geestdodend zijn.

Bekijk de persoonstypen voor Kunststofverwerker


Eigenschappen Kunststofverwerker

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Kunststofverwerker

Wat zijn de baankansen voor een Kunststofverwerker?

Het arbeidsmarktperspectief van een Kunststofverwerker is gemiddeld. Er is eigenlijk altijd wel vraag naar mensen met deze kennis en vaardigheden, ook in economisch slechtere tijden. 

Bij goed functioneren kan een Kunststofverwerker meer taken krijgen, zoals leidinggevende taken.

De actuele kans op werk voor een Kunststofverwerker

Het beroep Kunststofverwerker is onderdeel van de beroepsfamilie Conventioneel verspaners en machinebankwerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Conventioneel verspaners en machinebankwerkers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Kunststofverwerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Kunststofverwerker

Je kunt als Kunststofverwerker een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Kunststofverwerker is onderdeel van de beroepsfamilie Conventioneel verspaners en machinebankwerkers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Kunststofverwerker

Mogelijke specialisaties voor een Kunststofverwerker

conventioneel verspaner precisiedraaier-frezer metaal (conventioneel) routine draaier-frezer (conventioneel) automatendraaier metaal (conventioneel) krukpennendraaier metaal (conventioneel) automatendraaier/insteller (conventioneel) carrouseldraaier metaal (conventioneel) kopieerdraaier metaal (conventioneel) walsendraaier metaal (conventioneel) achterdraaier metaal (conventioneel)
draaiautomatensteller metaalbewerking centerdraaier metaal (conventioneel) combinatiedraaier metaal (conventioneel) fijnmetaaldraaier (conventioneel) precisiedraaier metaal (conventioneel) reparatiedraaier metaal (conventioneel) routinedraaier metaal (conventioneel) draaier metaalbewerking (machinefabriek) (conventioneel) handdraaier metaal (conventioneel) onderhoudsdraaier metaal (conventioneel) productiedraaier metaal (conventioneel) revolverdraaier metaal (conventioneel) verenmaker technische veren (hand of machinaal) zeskantvlechter metaalgaas bandeermachineman (kabel-, draadomwikkelen) draadopwinder metaal matrassenvlechter omspinner koperdraad rietmaker weefrieten (machinaal) verenwikkelaar automaat (metaal) zeefgaaswever metaal aanpunter draadtrekkerij armeerder afwerken draadknipper automaat (metaal) draadomvlechter draadwever metaalgaas hassenman (kabels maken) kabelomspinner (kabels omwikkelen loodvuller draadhaspelaar draadtrekkerij (metaal) trekverenmaker tuderman kabels isoleren vierkantvlechter metaal vlechter (metaal) wever fijndoek (metaalgaas) draadspoeler draadtrekkerij (metaal) draadverenmaker metaal draadvlechter draadwinder metaaldraadtrekkerij (fabricage) harmonikagaasmaker metaal hasser (kabels maken) ijzerdraadvlechter lampekappen-karkassenmaker loodkabelreparateur matrassenwever staaldraad metaaldoekwever puntdraadmaker samenslaander kabels maken (machinaal ineendraaien) snoerwinder draadtrekkerij spiraalmaker metaal spiraliseerder kabel staaldraadtouwmaker stavenmaker weefrieten profileren (machinaal) opwikkelaar loodpers stranderman kabels maken verenmaker metaal vlakker buiseinden (machinaal) wikkelaar verwarmingsspiralen spiraalvlechter fijnfrezer metaal (conventioneel) kopieerfrezer metaal metaalfrezer (conventioneel) precisiefrezer metaal (conventioneel) tandwielfrezer metaal (conventioneel) walsenfrezer metaal (conventioneel) machinegraveur metaal ritser metaal draadfrezer metaal (conventioneel) frezer kopieerbank metaal (conventioneel) hulpfrezer metaal (conventioneel) plaatfrezer metaal (conventioneel) routinefrezer metaal (conventioneel) universeelfrezer metaal (conventioneel) riller metaal naamplaatjesfrezer metaal folielasser gelcoater glas-/harsspuiter kunststoflasser kunststofprofielzager- en profielfrezer plasticbewerker polyesterslijper polyesterverwerker bankwerker-monteur turbines pijpvijler-monteur routinebankwerker-monteur machinebankwerker-monteur dieselmotoren braamvijler-monteur framevijler-monteur puntvijler-monteur machinebankwerker-monteur apparaten machinebankwerker-monteur metaalbewerkingsmachines machinebankwerker-monteur turbines machinebankwerker-reparateur gereedschapmachines machinebankwerker-monteur machines machinebankwerker-monteur motoren machinebankwerker-reparateur machines borenslijper gereedschapslijper krukasslijper precisieslijper metaal rondslijper walsenslijper metaal profielslijper metaal scharenslijper tappenslijper (gereedschap slijpen) universeelslijper metaal vlakslijper metaal honer instrumentslijper krassenslijper gereedschap (textielindustrie) messenslijper moireerder nokkenslijper metaal draadslijper metaal centerloosslijper metaal fijnmetaalslijper beitelslijper hulpslijper metaal kaardenslijper slijper metaal (machinaal zagen of steken) steenslijper treksteenslijper zinkslijper nc-boorder (metaal) constructieboorder (metaal) cnc-boorder (metaal) (inclusief programmeren) boorder meervoudige boormachine (metaal) pneumatisch-boorder (metaal) boorder coördinaatboormachine (metaal) boorder langgatboormachine (metaal) boorder precisie (metaal) fijnmetaalboorder hoofdlagerboorder metaal lijnboorder (metaal) metaalboorder boorder kolomboormachine (metaal) boorder radiaalboormachine (metaal) coördinaatboorder (metaal) lagerboorder (metaal) luchtdrukboorder (metaal) revolverboorder metaal machinaal verspaner, differentiatie kotteren (conventioneel) hulpkotteraar metaal (conventioneel) kotteraar metaal (conventioneel) ruimer metaal machinebediende kotterbank (conventioneel)
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Doorgroei beroepen voor een Kunststofverwerker

CNC-slijper (inclusief progammeren) gereedschapslijper (cnc) (inclusief programmeren) centerloosslijper metaal (cnc) (inclusief programmeren) honer (cnc) (inclusief programmeren) profielslijper metaal (cnc) (inclusief programmeren) rondslijper (cnc) (inclusief programmeren) slijper metaal (machinaal zagen of steken) (cnc) (inclusief programmeren) vlakslijper (cnc) (inclusief programmeren) CNC-draaier-frezer (inclusief programmeren) cnc-precisiedraaier-frezer (inclusief programmeren)
cnc-routinedraaier-frezer (inclusief programmeren) machinaal verspaner cnc, differentiatie rond/vlak (inclusief programmeren) precisiedraaier-frezer metaal (cnc) (inclusief programmeren) routinedraaier-frezer (cnc) (inclusief programmeren) Voorman verspaning CNC-frezer (inclusief programmeren) cnc-frezer/steller (inclusief programmeren) machinaal verspaner cnc, differentiatie vlak (inclusief programmeren) CNC-kotteraar (inclusief programmeren) kotteraar metaal (cnc) (inclusief programmeren) machinaal verspaner, differentiatie kotteren (cnc) (inclusief programmeren) machinebediende kotterbank (cnc) (inclusief programmeren) CNC-programmeur programmeur cnc-bewerkingseenheid programmeur/bediener cnc-bewerkingseenheid cnc-programmeur-boren metaal cnc-programmeur-frezen metaal cnc-programmeur-polijsten metaal cnc-programmeur-slijpen metaal programmeur/verspaner cnc cnc-programmeur-kotteren metaal lasrobotprogrammeur capsulestanser automaat (metaal) stempelzetter metaalbewerking lasstavenperser automaat capsulemaker automaat (metaal) cnc-programmeur-draaien metaal cnc-programmeur-schuurder metaal cnc-programmeur-verspanen metaal bankinsteller metaalbewerkingsmachines revolverbankinsteller metaalbewerking matrijzensteller metaalbewerking stempelsteller metaalbewerking CNC-draaier (inclusief programmeren) carrouseldraaier metaal (cnc) (inclusief programmeren) machinaal verspaner cnc, differentiatie rond (inclusief programmeren) CNC-machinebediener (exclusief programmeren) cnc-metaalbuitger (zonder programmeren) cnc-metaalsnijder (zonder programmeren) cnc-plaatwerker (zonder programmeren) machinebediener cnc-bewerkingseenheid (zonder programmeren) steller/bediener cnc-bewerkingseenheid (zonder programmeren) cnc-metaalfrezer (zonder programmeren) automatensteller metaalbewerkingsmachines cnc-bediener verspaning (zonder programmeren) nube gereedschapmachinebediende (zonder programmeren) cnc-frezer (zonder programmeren) cnc-kanter (zonder programmeren) cnc-verspaner (zonder programmeren) cnc-slijper (zonder programmeren) cnc-draaier (zonder programmeren) cnc-polijster (zonder programmeren) cnc-operator verspaning (zonder programmeren) cnc-schuurder (zonder programmeren)
Bekijk meer beroepen Bekijk minder beroepen

Organisaties waar een Kunststofverwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kunststofverwerker meestal werkt.

Waar werkt een Kunststofverwerker?

Een Kunststofverwerker is werkzaam bij een profitorganisatie, zoals een productiebedrijf of een kunststofbedrijf. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Netwerk Kunststofverwerker

Met wie werkt een Kunststofverwerker samen? 

Een Kunststofverwerker is vooral een technicus die goed met materialen en apparaten kan omgaan. De Kunststofverwerker heeft binnen het bedrijf te maken met een directe leidinggevende of manager, collega Kunststofverwerkers, onderhoudsmonteurs en software ontwikkelaars (i.v.m. de computer gestuurde machine waarmee de Kunststofverwerker moet werken). De hoger opgeleide Kunststofverwerkers zullen zelfstandiger werken en wellicht leiding geven aan andere Kunststofverwerkers of medewerkers.

Extern, buiten het bedrijf om heeft de Kunststofverwerker weinig contacten. Wel kan een klant bij de Kunststofverwerker bijvoorbeeld aangeven wat er verwacht wordt van het eindresultaat.


 • Directe leidinggevende
 • Collega Kunststofverwerkers
 • Monteur
 • Softwareontwikkelaar
Kunststofverwerker

Interview met een Kunststofverwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Kunststofverwerker:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Kunststofverwerker verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Kunststofverwerker?

De beroepen die verwant zijn aan Kunststofverwerker zijn:
Operator
Salaris: €1500 tot €4000
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO HBO WO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s, zoals: "Wat doet een %1$s?", of "Wat verdient een %1$s? of "Hoe word je een %1$s?". Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Kunststofverwerker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Directe leidinggevende
 • Collega Kunststofverwerkers
 • Monteur
 • Softwareontwikkelaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1700 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3Ga direct naar