Machinebankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Machinebankwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep machinebankwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je machinebankwerker wordt.

 

Wat is een Machinebankwerker?

De machinebankwerker maakt onderdelen voor werktuigen en machines.

De machinebankwerker werkt voornamelijk in een constuctiewerkplaats of in een eigen bedrijf. De machinebankwerker werkt voor opdrachtgevers. De machinebankwerker werkt naar aanleiding van tekeningen, mondelinge opdrachten en schetsen. De machinebankwerker bewerkt materialen (waaronder bijvoorbeeld metaal, staal, gietijzer) met verschillende technieken. Hij kan deze bewerken door de materialen (onder andere) te lassen, boren, monteren, slijpen of slijpen. De machinebankwerker gebruikt ook verdeel, verbindings en vervormtechnieken.  De machinebankwerker maakt vooral verschillende soorten onderdelen voor machines en werktuigen en kan met verschillende soorten gereedschappen werken. Hij weet hoe hij met de gereedschappen om kan gaan en met welke gereedschappen hij het makkelijkst materiaal kan bewerken. 

De machinebankwerker ontwikkelt en maakt bijvoorbeeld constructies, machines, hekken of bakken. De machinebankwerker moet creatief kunnen nadenken over mogelijke vormen, de montage en de prijs van de machine of werktuig en daarnaast ten alle tijden nadenken over de veiligheid. 

Als machinebankwerker hou je je voornamelijk bezig met het maken, bewerken en monteren van onderdelen voor machines en werktuigen. Over het algemeen werkt de machinebankwerker met nieuwe machines maar het kan ook voorkomen dat hij bestaande machines moet repareren en dat hij zelf onderdelen moet maken.

Machinebankwerker is een zeer verantwoordelijk en fysiek zwaar beroep. Daarom is het belangrijk dat de machinebankwerker in goede fysieke conditie is en daarnaast ook goed kan letten op zijn eigen veiligheid.Wil je werken als Machinebankwerker?

Werk je al als Machinebankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Machinebankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Machinebankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Machinebankwerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega machinebankwerker
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1650

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Machinebankwerker

Wat verdient een Machinebankwerker?

Het gemiddeld bruto maandloon van de machinebankwerker ligt tussen de €1300,- en €1650,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Machinebankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Machinebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Machinebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Machinebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Machinebankwerker vacatures

Vacature Machinebankwerker/ Constructiebankwerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de handel en revisie (reparatie) van onderdelen voor scheepsmotoren. Voornamelijk 2-slag dieselmotoren, tot 980 mm cilinder boring. Het …
Vacature Machinebankwerker frezen
Baanbreed Eindhoven
Voor onze opdrachtgever in Eindhoven zijn wij op zoek naar een fulltime machinebankwerker frezen in ploegendienst.  De opdrachtgever Bij onze opdrachtgever ontwikkelen, produceren en verkopen ze hoogwaardige machines. Wat betekent
Vacature Machinebankwerker/ Constructiebankwerker
Luba
Over de functie Als machinebankwerker/ constructiebankwerker houd jij je bezig met de dagelijkse bezigheden op het gebied van reviseren, controleren van onderdelen voor scheepsdieselmotoren. Werkzaamheden zijn onder andere: Nalopen van …
Vacature Machinebankwerker/ Constructiebankwerker
Luba
Over de functie Als machinebankwerker/ constructiebankwerker houd jij je bezig met de dagelijkse bezigheden op het gebied van reviseren, controleren van onderdelen voor scheepsdieselmotoren. Werkzaamheden zijn onder andereNalopen van landingsvlakkenLappen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Machinebankwerker

Wat is de toekomst van Machinebankwerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor een machinebankwerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd wel werkgelegenheid en daarnaast kan de machinebankwerker ook voor zichzelf beginnen.

De machinebankwerker kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook andere dingen te gaan maken (zoals bijvoorbeeld speeltoestellen) en deze te gaan verkopen.

Baankans Machinebankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Machinebankwerker worden: Opleidingen tot Machinebankwerker

Wil je Machinebankwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Machinebankwerker.

Hoe word je een Machinebankwerker? 

De machinebankwerker heeft een opleiding machinebankwerker werktuig gevolgd. Dit is een MBO opleiding. De opleiding is (afhankelijk van de school waar deze wordt gevolgd) twee of driejarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Machinebankwerker

Er zijn geen opleidingen Machinebankwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Machinebankwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Machinebankwerker

Als je Machinebankwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Machinebankwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Machinebankwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Machinebankwerker?

Competenties en Vaardigheden Machinebankwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Machinebankwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Machinebankwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Machinebankwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Machinebankwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Machinebankwerker. Als Machinebankwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Machinebankwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Machinebankwerker

Vakkennis voor een Machinebankwerker

Het is voor een Machinebankwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Machinebankwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Machinebankwerker


Werkervaring Machinebankwerker

Het is voor een startend Machinebankwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Machinebankwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Machinebediende, Machine-operator .

Iets anders leren?

Is Machinebankwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Machinebankwerker

Met wie werkt een Machinebankwerker samen? 

De machinebankwerker die in een constructiewerkplaats in de machinebouw werkt krijgt te maken met zijn leidinggevende, collega machinebankwerkers en opdrachtgevers die hem de opdracht uitleggen of hem tekeningen of schetsen geven. De machinebankwerker die voor zichzelf werkt krijgt over het algemeen alleen te maken met opdrachtgevers en de mensen waar hij zijn materialen koopt.


  • Collega machinebankwerker
  • Opdrachtgevers
Machinebankwerker


Organisaties waar een Machinebankwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Machinebankwerker meestal werkt.

Waar werkt een Machinebankwerker?

De machinebankwerker werkt in de machinebouw in een constructiewerkplaats. De machinebankwerker kan ook een eigen bedrijf beginnen en daarin als machinebankwerker werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Machinebankwerker

Waar kun je het beste werken als Machinebankwerker? Hieronder vind je de best door de Machinebankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Machinebankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Machinebankwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Machinebankwerker.

Welke competenties heeft een Machinebankwerker nodig?

Een Machinebankwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Machinebankwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Machinebankwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Machinebankwerker nodig? 

De machinebankwerker is een waarnemer: hij let op de kleinste details van de machines en werktuigen, weet welke gereedschappen hij voor welk materiaal moet gebruiken, werkt accuraat en heeft inzicht in de machines, de werktuigen en de onderdelen.

Daarnaast is de machinebankwerker een perfectionist: hij is een no nonsense werker en wil op een zo goed mogelijke manier de onderdelen, machines of werktuigen maken of repareren.

Bekijk de persoonstypen voor Machinebankwerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Machinebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Machinebankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Machinebankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Machinebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Machinebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Machinebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Machinebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Machinebankwerker iets voor je?

Zou je graag Machinebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Machinebankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Machinebankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar