Machinebankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Machinebankwerker? Lees de functieomschrijving.

De machinebankwerker maakt onderdelen voor werktuigen en machines.

De machinebankwerker werkt voornamelijk in een constuctiewerkplaats of in een eigen bedrijf. De machinebankwerker werkt voor opdrachtgevers. De machinebankwerker werkt naar aanleiding van tekeningen, mondelinge opdrachten en schetsen. De machinebankwerker bewerkt materialen (waaronder bijvoorbeeld metaal, staal, gietijzer) met verschillende technieken. Hij kan deze bewerken door de materialen (onder andere) te lassen, boren, monteren, slijpen of slijpen. De machinebankwerker gebruikt ook verdeel, verbindings en vervormtechnieken.  De machinebankwerker maakt vooral verschillende soorten onderdelen voor machines en werktuigen en kan met verschillende soorten gereedschappen werken. Hij weet hoe hij met de gereedschappen om kan gaan en met welke gereedschappen hij het makkelijkst materiaal kan bewerken. 

De machinebankwerker ontwikkelt en maakt bijvoorbeeld constructies, machines, hekken of bakken. De machinebankwerker moet creatief kunnen nadenken over mogelijke vormen, de montage en de prijs van de machine of werktuig en daarnaast ten alle tijden nadenken over de veiligheid. 

Als machinebankwerker hou je je voornamelijk bezig met het maken, bewerken en monteren van onderdelen voor machines en werktuigen. Over het algemeen werkt de machinebankwerker met nieuwe machines maar het kan ook voorkomen dat hij bestaande machines moet repareren en dat hij zelf onderdelen moet maken.

Machinebankwerker is een zeer verantwoordelijk en fysiek zwaar beroep. Daarom is het belangrijk dat de machinebankwerker in goede fysieke conditie is en daarnaast ook goed kan letten op zijn eigen veiligheid.

Wil je werken als Machinebankwerker?

Werk je al als Machinebankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Machinebankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Machinebankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Machinebankwerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Collega machinebankwerker
  • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1300 tot €1650

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Machinebankwerker

Wat verdient een Machinebankwerker?

Het gemiddeld bruto maandloon van de machinebankwerker ligt tussen de €1300,- en €1650,- bruto per maand, afhankelijk van de leeftijd en het aantal jaren werkervaring.

Salarisschaal Machinebankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Machinebankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Machinebankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Machinebankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Machinebankwerker vacatures

Draadvonker
Flexxend
Voor een mooi bedrijf in de omgeving van Hoorn, zoeken wij een draadvonker. Als draadvonker ga je aan de slag met een draadvonkmachine om mooie metaalproducten te snijden.Je bent onderdeel …
Constructiebankwerker
Hoefnagels Groep
Hoefnagels Branddeuren in Tilburg is op zoek naar een constructiebankwerker. Wat is jouw uitdaging als Constructiebankwerker? Bij Hoefnagels Branddeuren heerst de Brabantse gezelligheid en kom je in een werkomgeving terecht waar …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Machinebankwerker

Hoe goed is de toekomst voor de Machinebankwerker? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een machinebankwerker is gemiddeld. Er is vrijwel altijd wel werkgelegenheid en daarnaast kan de machinebankwerker ook voor zichzelf beginnen.

De machinebankwerker kan doorgroeien door bijvoorbeeld ook andere dingen te gaan maken (zoals bijvoorbeeld speeltoestellen) en deze te gaan verkopen.

Baankans Machinebankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Machinebankwerker worden: Opleidingen tot Machinebankwerker

Hoe word je een Machinebankwerker? 

De machinebankwerker heeft een opleiding machinebankwerker werktuig gevolgd. Dit is een MBO opleiding. De opleiding is (afhankelijk van de school waar deze wordt gevolgd) twee of driejarig.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Machinebankwerker

Meer opleidingen Machinebankwerker

Weet je nog niet of je Machinebankwerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Machinebankwerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Machinebankwerker

Met wie werkt een Machinebankwerker samen? 

De machinebankwerker die in een constructiewerkplaats in de machinebouw werkt krijgt te maken met zijn leidinggevende, collega machinebankwerkers en opdrachtgevers die hem de opdracht uitleggen of hem tekeningen of schetsen geven. De machinebankwerker die voor zichzelf werkt krijgt over het algemeen alleen te maken met opdrachtgevers en de mensen waar hij zijn materialen koopt.


  • Collega machinebankwerker
  • Opdrachtgevers
Machinebankwerker


Organisaties waar een Machinebankwerker werkzaam is

Waar werkt een Machinebankwerker meestal? 

De machinebankwerker werkt in de machinebouw in een constructiewerkplaats. De machinebankwerker kan ook een eigen bedrijf beginnen en daarin als machinebankwerker werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Machinebankwerker

Waar kun je het beste werken als Machinebankwerker? Hieronder vindt je de best door de Machinebankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Machinebankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Machinebankwerker:

Welke competenties heeft een een Machinebankwerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Machinebankwerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Machinebankwerker nodig? 

De machinebankwerker is een waarnemer: hij let op de kleinste details van de machines en werktuigen, weet welke gereedschappen hij voor welk materiaal moet gebruiken, werkt accuraat en heeft inzicht in de machines, de werktuigen en de onderdelen.

Daarnaast is de machinebankwerker een perfectionist: hij is een no nonsense werker en wil op een zo goed mogelijke manier de onderdelen, machines of werktuigen maken of repareren.

Bekijk de persoonstypen voor Machinebankwerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Machinebankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Machinebankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Machinebankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Machinebankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Machinebankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Machinebankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Machinebankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Machinebankwerker iets voor je?

Zou je graag Machinebankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Machinebankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Machinebankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar