CNC Operator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CNC Operator? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cnc operator. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cnc operator wordt.

 

Wat is een CNC Operator?

Een CNC Operator bedient een computer gestuurde machine waarmee diverse materialen op diverse manieren bewerkt kunnen worden. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Operator. Daarbij hoort kennis van software en hardware van de computer / machine.

Een CNC Operator bewerkt materialen. Kennis van en handigheid met gereedschappen (zoals boren) is daarom essentieel. Maar ook het lezen van instructies en bouwtekeningen en het controleren van het eindproduct.

Fabrieken waar CNC Operators werken, zijn vaak dag en nacht in bedrijf. Dit betekent voor de CNC Operator wisselende diensten en in groepsverband werken. Samenwerken is hierbij belangrijk. Want samen met een groep collega's moet de fabriek draaiende gehouden worden.Wil je werken als CNC Operator?

Werk je al als CNC Operator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CNC Operator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor CNC Operator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CNC Operator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

35


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Operator

Wat verdient een CNC Operator?

Het inkomen van een CNC Operator ligt tussen de € 1.900 en € 2.900, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

Salarisschaal CNC Operator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures CNC Operator

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Operator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Operator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 CNC Operator vacatures

Vacature CNC operator
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Je komt te werken in een familiebedrijf. De werksfeer staat hier hoog in het vaandel, ze geloven dat een fijne sfeer bijdraagt aan de prestaties van het bedrijf. Samen …
Vacature CNC operator
BR Flex Uitzendbureau
Wat ga je doen als CNC operator? Draai jij je hand niet om voor het instellen en programmeren van CNC gestuurde machines? Wil je aan het werk binnen een groeiend …
Vacature CNC operator
Covebo
Spreekt metaalbewerking jou aan? Je nieuwe baan Jij spant de producten op en laat de CNC machines deze bewerken. Wanneer de machine klaar is controleer je het product en ontbraam …
Vacature CNC Operator
Covebo
Past een functie als metaalbewerker jou als gegoten? En heb jij ervaring met CNC? Lees dan snel verder Je nieuwe baan Jij spant de producten op en laat de CNC …
Vacature CNC Operator Houtwerkplaats
Synergie
Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het maken van zitcomfort. Het team bestaat uit ongeveer 40 collega's.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CNC Operator

Wat is de toekomst van CNC Operator?

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Operator. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Operators kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor grondstofbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Operators zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

Baankans CNC Operator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

35


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

CNC Operator worden: Opleidingen tot CNC Operator

Wil je CNC Operator worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de CNC Operator.

Hoe word je een CNC Operator? 

Een CNC Operator heeft meestal een MBO-opleding metaalbewerking of kanten of frezen gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Operator ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Operator willen worden.

De 1 best beoordeelde opleidingen tot CNC Operator

502.10 Operator CNC-bewerkingscentrum
Doel Het doel van deze cursus is dat de deelnemer zelfstandig kan programmeren. Het kunnen opspannen en omspannen van diverse werkstukken behoort tot de eigen gemaakte vaardigheden. De cursist kan …
502.10 Operator CNC-bewerkingscentrum

Omscholen of doorgroeien tot CNC Operator

Als je CNC Operator wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar CNC Operator zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie CNC Operator

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een CNC Operator?

Competenties en Vaardigheden CNC Operator

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een CNC Operator nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een CNC Operator nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de CNC Operator

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een CNC Operator

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep CNC Operator. Als CNC Operator wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen CNC Operator:


zie volledige beschrijving persoonstype CNC Operator

Vakkennis voor een CNC Operator

Het is voor een CNC Operator ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot CNC Operator zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen CNC Operator


Werkervaring CNC Operator

Het is voor een startend CNC Operator die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot CNC Operator is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals CNC Frezer, Metaalbewerker, CNC Kanter .

Iets anders leren?

Is CNC Operator het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk CNC Operator

Met wie werkt een CNC Operator samen? 

Het netwerk van een CNC Operator is meestal niet groot. Naast zijn directe leidinggevende en collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers heeft de CNC Operator weinig andere contacten, behalve incidenteel met onderhoudsmonteurs of technisch personeel op het moment dat de machine defect is of vervangen dient te worden.


  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel
CNC Operator


Organisaties waar een CNC Operator werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een CNC Operator meestal werkt.

Waar werkt een CNC Operator?

Een CNC Operator is meestal werkzaam in de metaal- of bouwsector. Dit zijn profit organisaties. Maar het komt ook voor dat het bedrijf waar de CNC operator werkzaam is, werkt voor een overheid (non-profit).

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers CNC Operator

Waar kun je het beste werken als CNC Operator? Hieronder vind je de best door de CNC Operator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CNC Operator.

Competenties, Skills en Vaardigheden CNC Operator:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een CNC Operator.

Welke competenties heeft een CNC Operator nodig?

Een CNC Operator heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen CNC Operator

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij CNC Operator passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een CNC Operator nodig? 

Een CNC Operator moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Bekijk de persoonstypen voor CNC Operator


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een CNC Operator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CNC Operator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CNC Operator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CNC Operator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Operator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Operator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Operator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CNC Operator iets voor je?

Zou je graag CNC Operator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Operator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als CNC Operator?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures CNC Operator

Vacature Medewerker Snijderij – CNC operator
Synergie
Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in het maken van zitcomfort. Het team bestaat uit ongeveer 40 collega's.
Vacature CNC Operator Metaal
WerkTalent
Als CNC-Operator bewerk in ploegen je met moderne machines voornamelijk metalen componenten voor mechatronische toepassingen. Dat klinkt niet heel spannend, maar het mooie aan deze vaste baan is dat de …
Vacature CNC Operator Verspaning | Emmegi CNC | . - .
WR.nl Solliciteren
CNC Operator Verspaning | Emmegi CNCWoudenberg € - € Over het bedrijfWij verhuren kwaliteitstenten.Wil jij werken als CNC Operator?Heb jij kennis van CNC verspanen?Vaste baan: CNC Operator Verspaning …
Vacature CNC operator
Actief Werkt! Uitzendbureau
Wil jij een functie in dagdienst? Heb jij technisch inzicht? En werk jij graag in een hecht team? Lees dan snel verder. Voor een opdrachtgever te Susteren zijn wij op …
Vacature CNC Operator
Pro Industry
Ben jij een teamplayer met technisch inzicht? Heb jij de ambitie om als CNC operator deze kwaliteiten in te zetten in een internationale, snelgroeiende organisatie? Deze producent is is gestart met …

Actuele blogposts


reacties op CNC Operator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar