CNC Operator Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een CNC Operator? Lees de functieomschrijving.

Een CNC Operator bedient een computer gestuurde machine waarmee diverse materialen op diverse manieren bewerkt kunnen worden. "CNC" slaat op een bepaalde computergestuurde manier van bewerken met een kantbank ("Computerized Numerical Control"). Het onderhouden, instellen en afstellen van de machine behoort ook tot de taken van een CNC Operator. Daarbij hoort kennis van software en hardware van de computer / machine.

Een CNC Operator bewerkt materialen. Kennis van en handigheid met gereedschappen (zoals boren) is daarom essentieel. Maar ook het lezen van instructies en bouwtekeningen en het controleren van het eindproduct.

Fabrieken waar CNC Operators werken, zijn vaak dag en nacht in bedrijf. Dit betekent voor de CNC Operator wisselende diensten en in groepsverband werken. Samenwerken is hierbij belangrijk. Want samen met een groep collega's moet de fabriek draaiende gehouden worden.

Wil je werken als CNC Operator?

Werk je al als CNC Operator en zoek je een nieuwe baan? Of wil je CNC Operator worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor CNC Operator, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep CNC Operator in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2900

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

17


Salaris en Arbeidsvoorwaarden CNC Operator

Wat verdient een CNC Operator?

Het inkomen van een CNC Operator ligt tussen de € 1.900 en € 2.900, afhankelijk van ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

Salarisschaal CNC Operator

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures CNC Operator

Op zoek naar een nieuwe baan als CNC Operator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor CNC Operator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 CNC Operator vacatures

CNC Operator
Luba
Functieomschrijving Werken volgens werkinstructie CNC Bedienen van een CNC draaibank Opzetten van een CNC draaibank Lezen van werktekeningen Opstellen en uitmeten van werk Uitvoeren van werkzaamheden op de meest efficiënte …
CNC Operator
Ridder Drive Systems BV
CNC Operator Harderwijk Medestrijders gezocht Breek jij een lans voor Ridder? De Ridder Groep is ambitieus, innovatief en groeit flink. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging én wil …
CNC operator Bergen op Zoom
Tempo-Team
Wil jij de nieuwste CNC lasermachines bedienen en doe je dit het liefst binnen een innovatief bedrijf? Weet jij wat een ponsnibbelmachine is en werk je het graag in 2 …
CNC operator
Werk en Vakmanschap
Heb jij ervaring als CNC- operator? Dan zoeken wij jou voor dit bedrijf in Vlissingen!Wat doe je?- Aan de hand van tekeningen, werkorders en specificaties het zelfstandig bedienen van de …
CNC Operator (5-ploegendienst)
Werk en Vakmanschap
24 uur per dag. 7 dagen in de week. 8 CO2 lasersnijmachines. 16 Fiber lasersnijmachines. 4 Adige buis-lasersnijmachines. 12 ToolCell kantbanken. Dit alles om voor duizenden klanten op maat gesneden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden CNC Operator

Hoe goed is de toekomst voor de CNC Operator? 

Het perspectief op de arbeidsmarkt is goed, er zijn veel vacatures voor een CNC Operator. Er is nog steeds een tekort op de arbeidsmarkt van mensen met een technische opleiding. Met name vrouwen worden gestimuleerd een technische opleiding te volgen.

De doorgroeimogelijkheden zijn gemiddeld, tenzij een extra studie wordt gevolgd. CNC Operators kunnen wel leren zelfstandig programma's te schrijven voor grondstofbewerkingsmachines. Zodoende kunnen ze bijvoorbeeld doorgroeien naar een zelfstandige programmeurfunctie. Meer technisch aangelegde CNC Operators zouden bijvoorbeeld monteur kunnen worden.

Baankans CNC Operator

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

17


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

CNC Operator worden: Opleidingen tot CNC Operator

Hoe word je een CNC Operator? 

Een CNC Operator heeft meestal een MBO-opleding metaalbewerking of kanten of frezen gevolgd (vakgerichte opleiding MBO niveau 2). Op het VMBO (voorheen LTS) wordt daarvoor de basis gelegd. Naast de technische know-how over boren en bewerken wordt de CNC Operator ook kennis van software en machines bijgebracht.

Er worden ook cursussen voor volwassenen aangeboden die CNC Operator willen worden.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot CNC Operator

502.10 Operator CNC-bewerkingscentrum
DoelHet doel van deze cursus is dat de deelnemer zelfstandig kan programmeren. Het kunnen opspannen en omspannen van diverse werkstukken behoort tot de eigen gemaakte vaardigheden. De cursist kan …
Meer opleidingen CNC Operator

Weet je nog niet of je CNC Operator wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding CNC Operator of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk CNC Operator

Met wie werkt een CNC Operator samen? 

Het netwerk van een CNC Operator is meestal niet groot. Naast zijn directe leidinggevende en collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers heeft de CNC Operator weinig andere contacten, behalve incidenteel met onderhoudsmonteurs of technisch personeel op het moment dat de machine defect is of vervangen dient te worden.


  • - Directe leidinggevende, manager
  • - Collega metaal-, hout- of kunststofbewerkers
  • - Onderhoudsmonteur, technisch personeel
CNC Operator


Organisaties waar een CNC Operator werkzaam is

Waar werkt een CNC Operator meestal? 

Een CNC Operator is meestal werkzaam in de metaal- of bouwsector. Dit zijn profit organisaties. Maar het komt ook voor dat het bedrijf waar de CNC operator werkzaam is, werkt voor een overheid (non-profit).

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers CNC Operator

Waar kun je het beste werken als CNC Operator? Hieronder vindt je de best door de CNC Operator beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep CNC Operator.

Competenties, Skills en Vaardigheden CNC Operator:

Welke competenties heeft een een CNC Operator nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen CNC Operator

Wat voor persoonlijkheid heb je als CNC Operator nodig? 

Een CNC Operator moet zorgvuldig en geduldig met de handen en een machine werken naar een fraai eindresultaat.

Bekijk de persoonstypen voor CNC Operator


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een CNC Operator

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep CNC Operator

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep CNC Operator

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie CNC Operator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als CNC Operator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor CNC Operator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als CNC Operator. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep CNC Operator iets voor je?

Zou je graag CNC Operator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als CNC Operator bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op CNC Operator

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar