U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Managementassistent

Managementassistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een managementassistent? Lees de functieomschrijving.

Een Managementassistent assisteert het management van een bedrijf. Zijn/haar taken verschillen per sector en bedrijf. De Managementassistent organiseert activiteiten, beheert informatie en correspondentie en houdt zich bezig met de agenda en de prioriteiten van zijn meerdere. Hij weet veel over de kernactiviteiten van de organisatie en gaat voorzichtig om met vertrouwelijke informatie. 
 
Een Managementassistent is de rechterhand van een directeur, een team van managers of een hele afdeling. Het is belangrijk dat een Managementassistent flexibel is, inzicht heeft in zijn omgeving en betrokken is. Ook is het handig als hij zijn talen beheerst. Hij werkt alleen, of samen met andere Managementassistents diverse projecten. Soms geeft hij leiding.  
 
Mensen vonden ons op: Job Managementassistent, Baan Managementassistent, Managementassistent Worden, Functie-eisen Managementassistent, Verantwoordelijkheden Managementassistent, Functieprofiel Managementassistent, Wat doet een Managementassistent, Werken als Managementassistent.

Managementassistent worden: Opleiding tot managementassistent

Een Managementassistent heeft meestal een HBO- of WO-opleiding gedaan. Bijvoorbeeld in de richting van economie, officemanagement of communicatie. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Managementassistent, Managementassistent Worden, Opleidingsniveau Managementassistent, Scholing Managementassistent, Studie Managementassistent, Bijscholing Managementassistent, Omscholing Managementassistent.

Organisaties waar een managementassistent doorgaans werkzaam is

Meestal is een Managementassistent werkzaam bij een bedrijf dat winst wil maken. Hij werkt met andere woorden in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Managementassistent, Managementassistent Worden, Opleidingsniveau Managementassistent, Scholing Managementassistent, Studie Managementassistent, Bijscholing Managementassistent, Omscholing Managementassistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden managementassistent

Het salaris van een Managementassistent hangt af van zijn ervaring, het bedrijf en zijn verantwoordelijkheden. Het bedrag per maand kan dus erg uiteenlopen (ongeveer €2000,- voor junioren tot €4000,- per maand). 
 
Meestal krijgt de Managementassistent verder een telefoon van de zaak, doorbetaalde vakantiedagen en scholingsmogelijkheden. Ook een computer of auto van de zaak zijn mogelijk, evenals een dertiende maand.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Managementassistent, Loon Managementassistent, Wat verdien je als Managementassistent, Salarisschaal Managementassistent, Salarisindicatie Managementassistent, Bonus Managementassistent, CAO Managementassistent, Brutoloon Managementassistent, Nettoloon Managementassistent, Vakantiedagen Managementassistent, Pensioen Managementassistent.

Competenties, skills & vaardigheden managementassistent

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Accuratesse
 • Assertiviteit
 • Betrokken
Mensen vonden ons op: Kennis Managementassistent, Vaardigheden Managementassistent, Attitude Managementassistent, Kwalificaties Managementassistent, Competentieprofiel Managementassistent.

Boeken voor het beroep managementassistent

Wil je meer weten over het beroep managementassistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je managementassistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken managementassistent te komen.

Handboek secretaresse assistent | Vakmedianet

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789462150980

Handboek secretaresse assistent 3e druk is een boek uitgegeven bij Vakmedianet. ISBN 9789462150980 Handboek secretaresse assistent is een boek van Vakmedianet...

Effectieve managementondersteuning | M. Gerritsen

praktische tools voor de managementassistent en secretaresse: van archief tot zakenbrief - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789491743412 | 235 pagina's

Effectieve managementondersteuning 2e druk is een boek van M. Gerritsen uitgegeven bij Concept Uitgeefgroep. ISBN 9789491743412 In iedere organisatie kom je ondersteunende functies tegen. De werkzaamheden in zo'n functie zijn zo divers dat je over veel ve...

Secretaresse Assistent Wijzer - Wérken in plaats van e-mailen | Vakmedianet

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789462151895

Efficiënt én effectief. Dát is de manier waarop wij met e-mail zouden willen omgaan. Alleen dan inzetten wanneer e-mail het optimale hulpmiddel is. Maar doen we dat ook? Helderheid én duidelijkheid. Dát is wat iedereen in ieder geval vraagt in de samenwer...

Mensen vonden ons op: boeken voor Managementassistent, Managementassistent ebooks, boek Managementassistent.

Persoonstypen managementassistent

Persoonstypen die passen bij een Assistent Manager zijn Loyalist en Succesvolle Werker.
 
Hij moet betrouwbaar zijn en verantwoordelijk (Loyalist). Ook moet hij doelgericht te werk gaan en zelfverzekerd zijn (Succesvolle Werker).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Managementassistent, Karakter Managementassistent.

Netwerk managementassistent

Het spreekt voor zich dat een Managementassistent veel contact heeft met de manager(s) en andere teamleden. Vaak heeft hij ook te maken met de mensen van de afdeling waar hij verantwoordelijk voor is. Soms zal hij zich ook bezighouden met klantcontact.

Mensen vonden ons op: Collega’s Managementassistent, Medewerkers Managementassistent.

Is het beroep managementassistent iets voor jou?

Zou je graag managementassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als managementassistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Managementassistent, beroepskeuzetest Managementassistent, beroep Managementassistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden managementassistent

Op zich is het arbeidsmarktperspectief prima. Er zijn vrij veel vacatures, maar daar staat tegenover dat er ook veel sollicitanten zijn. Om ertussen te komen, is het dus aan te raden om extra cursussen te volgen (bijvoorbeeld een taal) en verschillende stages te lopen.
 
Een Managementassistent kan eventueel doorgroeien naar een functie als manager of zelfs directeur.
 

Arbeidsmarktperspectief score managementassistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep managementassistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Managementassistent, Promotie mogelijkheden Managementassistent, Carriere Managementassistent.

Solliciteren op de functie managementassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als managementassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor managementassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als managementassistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Managementassistent, CV Managementassistent, sollicitatie Managementassistent.

Interviews met managementassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen managementassistent

Vacatures managementassistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Managementassistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Managementassistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Managementassistent assisteert het management van een bedrijf. Zijn/haar taken verschillen per sector en bedrijf. De Managementassistent organiseert activiteiten, beheert informatie en correspondentie en houdt zich bezig met de agenda en de prioriteiten van zijn meerdere.

Beoordeling Managementassistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Managementassistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Managementassistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep