Medewerker Projectondersteuning Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Projectondersteuning? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep medewerker projectondersteuning. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je medewerker projectondersteuning wordt.

 

Wat is een Medewerker Projectondersteuning?

Een Medewerker Projectondersteuning is iemand die administratieve ondersteuning biedt aan de Projectleiders van bepaalde projecten.

De Medewerker Projectondersteuning ondersteunt de Projectleiders bij het schrijven van projectplannen en rapportages en het aanvragen van subsidies. Ook houdt de Medewerker Projectondersteuning, samen met de Projectleiders, de voortgang en uitvoering van de projecten in de gaten. De Medewerker Projectondersteuning weet precies in welke fase de projecten zitten en wat er allemaal nog geregeld moet worden. Collega’s met vragen over de projectadministratie kunnen bij de Medewerker Projectondersteuning terecht.

Het is belangrijk dat een Medewerker Projectondersteuning betrokken en  nauwkeurig is. Hij moet op de hoogte zijn van de stand van zaken van de projecten en de Projectleider goed ondersteunen. Ook moet de Medewerker Projectondersteuning zowel zelfstandig als in een team goed functioneren.Wil je werken als Medewerker Projectondersteuning?

Werk je al als Medewerker Projectondersteuning en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Projectondersteuning worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Projectondersteuning, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Medewerker Projectondersteuning in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Projectleider
  • Collega’s binnen en buiten de afdeling

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

20


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Projectondersteuning

Wat verdient een Medewerker Projectondersteuning?

Een Medewerker Projectondersteuning kan rekenen op zo’n €2100,- tot €3000,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van het bedrijf (de sector) waar de Medewerker Projectondersteuning werkt, zijn opleidng, ervaring en leeftijd.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Medewerker Projectondersteuning hoort en welke cao daar voor geldt. Vaak is bijvoorbeeld sprake van een eindejaarsuitkering, een laptop en mobiel van de zaak, een reiskostenvergoeding en pensioensregelingen.

Salarisschaal Medewerker Projectondersteuning

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Medewerker Projectondersteuning

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Projectondersteuning? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Projectondersteuning. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Projectondersteuning vacatures

Vacature Projectondersteuner
Maandag® Utrecht
Functiebeschrijving Voor een organisatie in het midden van Nederland ben ik op zoek naar een projectondersteuner/ informatiebeheerder. Als projectondersteuner ondersteun je de projectleiders en de leiding op efficiënte wijze. Je …
Vacature Communicatief vaardige Projectondersteuner
Maandag® Utrecht
Functiebeschrijving Ben jij klaar voor een volgende stap in jouw loopbaan en wil jij jezelf ontwikkelen binnen verschillende projecten dan is dit wellicht jouw nieuwe uitdaging! Als projectondersteuner bij deze …
Vacature Medewerker projectondersteuning
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een ervaren en innovatieve organisatie. Ze plaatsen meetsystemen zoals camera’s op verschillende plekken zoals langs de snelweg voor verkeersonderzoeken maar ook op festivals of bouwterreinen …
Vacature Projectondersteuner Gebiedsontwikkeling
Maandag® Rotterdam
Functiebeschrijving Je draagt zorg voor: Het organiseren en inhoudelijk voorbereiden van vergaderingen en bijeenkomsten; Verzamelt relevante stukken; stelt de concept-agenda op en verzorgt de samenstelling van vergaderdossiers; Verzorgt de verslaglegging …
Vacature Medewerker projectondersteuning
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een ervaren en innovatieve organisatie. Ze plaatsen meetsystemen zoals camera’s op verschillende plekken zoals langs de snelweg voor verkeersonderzoeken maar ook op festivals of bouwterreinen …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Projectondersteuning

Wat is de toekomst van Medewerker Projectondersteuning?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Medewerker Projectondersteuning is goed. Er is werk in veel verschillende sectoren en bij veel verschillende bedrijven (in zowel de profit- als de non-profitsector).

Bij goed werk en een aantal jaar ervaring, kan de Medewerker Projectondersteuning eventueel Projectleider worden. Hij weet dan alle ins en outs, en na een goede cursus, kan de Medewerker Projectondersteuning Projectleider worden. Hij krijgt dan veel verantwoordelijkheden en moet mensen aansturen.

Baankans Medewerker Projectondersteuning

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

20


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Medewerker Projectondersteuning worden: Opleidingen tot Medewerker Projectondersteuning

Wil je Medewerker Projectondersteuning worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Medewerker Projectondersteuning.

Hoe word je een Medewerker Projectondersteuning? 

Er is geen specifieke opleiding tot Medewerker Projectondersteuning. Welke opleidingen gevraagd worden, hangt af van de werkgever. Het is handig als een Medewerker Projectondersteuning enige kennis heeft van de sector waartoe het bedrijf hoort. Vaak wordt gevraagd naar een MBO-opleiding op administratief gebied, eventueel aangevuld met een opleiding Projectmanagement. Ook vraagt een werkgever meestal naar een aantal jaar relevante werkervaring. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Medewerker Projectondersteuning

Er zijn geen opleidingen Medewerker Projectondersteuning aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Medewerker Projectondersteuning in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Medewerker Projectondersteuning

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Medewerker Projectondersteuning wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Medewerker Projectondersteuning zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Medewerker Projectondersteuning

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Medewerker Projectondersteuning?

Competenties en Vaardigheden Medewerker Projectondersteuning

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Medewerker Projectondersteuning nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Medewerker Projectondersteuning nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Medewerker Projectondersteuning

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Medewerker Projectondersteuning

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Medewerker Projectondersteuning. Als Medewerker Projectondersteuning wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Medewerker Projectondersteuning:


zie volledige beschrijving persoonstype Medewerker Projectondersteuning

Vakkennis voor een Medewerker Projectondersteuning

Het is voor een Medewerker Projectondersteuning ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Medewerker Projectondersteuning zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Medewerker Projectondersteuning


Werkervaring Medewerker Projectondersteuning

Het is voor een startend Medewerker Projectondersteuning die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Medewerker Projectondersteuning is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Medewerker Projectondersteuning het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Medewerker Projectondersteuning

Met wie werkt een Medewerker Projectondersteuning samen? 

Een Medewerker Projectondersteuning werkt met veel mensen samen. Hij ondersteunt de Projectleider zo goed mogelijk en werkt verder samen met mensen van zowel dezelfde als andere afdelingen van het bedrijf.
 


  • Projectleider
  • Collega’s binnen en buiten de afdeling
Medewerker Projectondersteuning


Organisaties waar een Medewerker Projectondersteuning werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Medewerker Projectondersteuning meestal werkt.

Waar werkt een Medewerker Projectondersteuning?

Een Medewerker Projectondersteuning kan zowel werkzaam zijn in de profit- als de non-profitsector. Werkt een Medewerker Projectondersteuning bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf of een ICT-bedrijf, dan werkt hij in de profitsector. Werkt hij bij een onderwijsinstelling als een universiteit, dan werkt hij in de non-profitsector. 

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Projectondersteuning

Waar kun je het beste werken als Medewerker Projectondersteuning? Hieronder vind je de best door de Medewerker Projectondersteuning beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Projectondersteuning.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Projectondersteuning:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Medewerker Projectondersteuning.

Welke competenties heeft een Medewerker Projectondersteuning nodig?

Een Medewerker Projectondersteuning heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Medewerker Projectondersteuning

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Medewerker Projectondersteuning passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Medewerker Projectondersteuning nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Medewerker Projectondersteuning zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Medewerker Projectondersteuning moet ideeën en informatie helder op schrift kunnen zetten. De Medewerker Projectondersteuning werkt efficiënt, is betrokken en is resultaatgericht. Hij functioneert zowel zelfstandig als in teamverband prima (Succesvolle Werker).

Ook werkt een Medewerker Projectondersteuning zeer nauwkeurig en zorgvuldig. De Medewerker Projectondersteuning houdt ervan om projecten helemaal uit te pluizen en weet waarmee hij de Projectleider kan helpen. De Medewerker Projectondersteuning ziet niets over het hoofd en streeft ernaar alles perfect te doen (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Projectondersteuning


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Medewerker Projectondersteuning

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Projectondersteuning

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Projectondersteuning

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Projectondersteuning

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Projectondersteuning dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Projectondersteuning belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Projectondersteuning. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Projectondersteuning iets voor je?

Zou je graag Medewerker Projectondersteuning willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Projectondersteuning bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Projectondersteuning?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Medewerker Projectondersteuning

Vacature Programmasecretaris
buro C5
BedrijfsprofielWij zijn buro C, het netwerk voor PMO & projectmanagementadvies, gevestigd in het hartje van Utrecht. Met meer dan jaar ervaring in ‘de projectenwereld’, kunnen wij als geen ander …
Vacature Projectondersteuner RGS
Eminent Groep
Samen met de projectleiders ben je betrokken bij de verschillende renovatie- en onderhoudsprojecten. Jij bent dé schakel in het voortraject. Je kruipt in de huid van de opdrachtgever en komt …
Vacature Projectondersteuner
Eminent Groep
Als rechterhand van de projectleider ben je van A tot Z betrokken bij de bouw: van planvorming, voorbereiding, uitvoering tot nazorg. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de inkoop van materiaal, …
Vacature Projectondersteuner
Eminent Groep
Als projectondersteuner ben jij verantwoordelijk voor een soepel verloop van de dagelijkse zaken. Zo zal een dag bestaan uit: Het verzorgen van de administratieve voorbereiding van de onderhoudsprojecten Plannen van …
Vacature x Projectondersteuner t.b.v. opzet Inhuurdesk / uur
ExcellentMatch B.V.
Ben jij de Projectondersteuner met ervaring in de opzet en implementatie van een inhuurdesk van extern personeel.Reageer dan nu, wij zijn op zoek naar jou! x Projectondersteuner Inhuurdesk

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Projectondersteuning

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar