Managementassistent Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Managementassistent? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep managementassistent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je managementassistent wordt.

 

Wat is een Managementassistent?

Een Managementassistent assisteert het management van een bedrijf. Zijn/haar taken verschillen per sector en bedrijf. De Managementassistent organiseert activiteiten, beheert informatie en correspondentie en houdt zich bezig met de agenda en de prioriteiten van zijn meerdere. Hij weet veel over de kernactiviteiten van de organisatie en gaat voorzichtig om met vertrouwelijke informatie. 
 
Een Managementassistent is de rechterhand van een directeur, een team van managers of een hele afdeling. Het is belangrijk dat een Managementassistent flexibel is, inzicht heeft in zijn omgeving en betrokken is. Ook is het handig als hij zijn talen beheerst. Hij werkt alleen, of samen met andere Managementassistents diverse projecten. Soms geeft hij leiding.  
 


Wil je werken als Managementassistent?

Werk je al als Managementassistent en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Managementassistent worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Managementassistent, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Managementassistent in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Manager
  • Afdelingsmedewerkers
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

6


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Managementassistent

Wat verdient een Managementassistent?

Het salaris van een Managementassistent hangt af van zijn ervaring, het bedrijf en zijn verantwoordelijkheden. Het bedrag per maand kan dus erg uiteenlopen (ongeveer €2000,- voor junioren tot €4000,- per maand). 
 
Meestal krijgt de Managementassistent verder een telefoon van de zaak, doorbetaalde vakantiedagen en scholingsmogelijkheden. Ook een computer of auto van de zaak zijn mogelijk, evenals een dertiende maand.
 

Salarisschaal Managementassistent

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Managementassistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Managementassistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Managementassistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Managementassistent vacatures

Management assistent
Driessen
Ben jij een ervaren bestuursondersteuner, vind je het leuk om ook coördinerende taken op je te nemen en heb je ervaring met- en inzicht in de ambtelijke verhoudingen en werkterreinen …
Personal Assistent
123inkt.nl
Kom werken als Personal Assistant bij inkt.nl!Als Personal Assistant ondersteun jij de CEO van inkt.nl. Dit is een veelzijdige en afwisselende functie, mede dankzij onze dynamische omgeving. Jouw proactieve …
Managementassistent
Gemeente Krimpenerwaard
Gemeente Krimpenerwaard heeft een vacature voor eenManagementassistentWe zijn op zoek naar een managementassistent voor de ondersteuning van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, voor tot uur per week. Zie je
Management Assistent
Oris Flex
Als management assistent fungeer jij als verbinder en verlengstuk van het MT;Zo manage je de agenda’s van de directieleden;Je houdt deze altijd up-to-date en zorg jij ervoor dat er geen afspraak …
Professionele Directieassistent Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdam (- uur)!
Smeenk's Personal Assistants
Kun jij niet wachten om dit voorjaar aan een prachtige, nieuwe uitdaging te beginnen? Waarin jij écht het beste uit jezelf kunt halen? En voor langere tijd optimaal kunt presteren …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Managementassistent

Wat is de toekomst van Managementassistent?

Op zich is het arbeidsmarktperspectief prima. Er zijn vrij veel vacatures, maar daar staat tegenover dat er ook veel sollicitanten zijn. Om ertussen te komen, is het dus aan te raden om extra cursussen te volgen (bijvoorbeeld een taal) en verschillende stages te lopen.
 
Een Managementassistent kan eventueel doorgroeien naar een functie als manager of zelfs directeur.
 

Baankans Managementassistent

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

6


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Managementassistent worden: Opleidingen tot Managementassistent

Wil je managementassistent worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Managementassistent? 

Een Managementassistent heeft meestal een HBO- of WO-opleiding gedaan. Bijvoorbeeld in de richting van economie, officemanagement of communicatie. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Managementassistent

Managementassistent
Geen enkele manager kan alles alleen. Offertes opstellen, notuleren, afspraken maken, evenementen inplannen… het zijn slechts een paar voorbeelden van de dankbare taken van een Geen enkele manager kan alles …
Management assistent
Een management assistent is zeer veelzijdig. Je bent in staat om de directie of het managementteam te ondersteunen in de dagelijkse werkzaamheden. Je leert de basisbeginselen op het gebied van …
Training Senior Management Assistent deel II
Speciaal voor deelnemers van de opleiding Senior Management Assistent Heb je in de afgelopen jaren de opleiding ‘Senior Management Assistent’ bij ons gevolgd? Omdat er vanuit deelnemers veel vraag is …
Opleiding Psychologie voor de managementassistent
Opleiding psychologie: functioneer zakelijk beter Je leert de ander én jezelf beter kennen. Je schat situaties beter in waardoor je direct komt met de oplossing. Je werkt met veel zelfvertrouwen …
Managementassistent
Managementassistent Als Managementassistent ben je een echte 'duizendpoot'. Je ondersteunt de directie, die uit een of meerdere personen kan bestaan. Je krijgt te maken met allerlei vertrouwelijke informatie. Bij grote
Meer opleidingen Managementassistent

Weet je nog niet of je Managementassistent wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Managementassistent of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Managementassistent

Met wie werkt een Managementassistent samen? 

Het spreekt voor zich dat een Managementassistent veel contact heeft met de manager(s) en andere teamleden. Vaak heeft hij ook te maken met de mensen van de afdeling waar hij verantwoordelijk voor is. Soms zal hij zich ook bezighouden met klantcontact.


  • Manager
  • Afdelingsmedewerkers
  • Klanten
Managementassistent


Organisaties waar een Managementassistent werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Managementassistent meestal werkt.

Waar werkt een Managementassistent?

Meestal is een Managementassistent werkzaam bij een bedrijf dat winst wil maken. Hij werkt met andere woorden in de profitsector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Managementassistent

Waar kun je het beste werken als Managementassistent? Hieronder vind je de best door de Managementassistent beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Rivas Zorggroep

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Managementassistent:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Managementassistent.

Welke competenties heeft een Managementassistent nodig?

Een Managementassistent heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Managementassistent

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Managementassistent passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Managementassistent nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Assistent Manager zijn Loyalist en Succesvolle Werker.
 
Hij moet betrouwbaar zijn en verantwoordelijk (Loyalist). Ook moet hij doelgericht te werk gaan en zelfverzekerd zijn (Succesvolle Werker).
 

Bekijk de persoonstypen voor Managementassistent


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Managementassistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Managementassistent

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Managementassistent

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Managementassistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Managementassistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Managementassistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Managementassistent. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Managementassistent iets voor je?

Zou je graag Managementassistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Managementassistent bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Managementassistent

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar