Directiesecretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directiesecretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directiesecretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directiesecretaresse wordt.

 

Wat is een Directiesecretaresse?

De functie Directiesecretaresse is binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief wellicht een van de beste of hoogste functies. Je moet namelijk van goeden huize komen om je staande te kunnen houden. Een Directiesecretaresse heeft beduidend meer verantwoordelijkheden dan reguliere secretaresses.

Je bent als Directiesecretaresse het eerste aanspreekpunt van de directeur of directie. Je beheert de agenda van de directie of directeur, en verzorgt dus zijn planning van dag tot dag. Je ondersteunt de directie of het management zowel telefonisch als bij gesprekken of vergaderingen waar je eventueel notuleert. Tevens help je bij het opzetten en organiseren van afspraken, meetings en evenementen die door de directie zijn geïnitieerd.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Directiesecretaresse?

Werk je al als Directiesecretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directiesecretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directiesecretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directiesecretaresse in één oogopslag

Netwerk:

 • Secretaresse
 • Directeur
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

79


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directiesecretaresse

Wat verdient een Directiesecretaresse?

Als Directiesecretaresse is je startsalaris niet hoger dan €2000 bruto. Je loon kan oplopen tot ongeveer €2800 bruto, afhankelijk van de zwaarte van de functie.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren vaak een telefoon, soms een laptop maar geen bonusregeling of lease auto.

Salarisschaal Directiesecretaresse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Directiesecretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Directiesecretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directiesecretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directiesecretaresse vacatures

Vacature Directiesecretaresse / Business Assistent
Rijksoverheid
Directiesecretaresse / Business Assistent Autoriteit Consument & Markt (ACM) Functieomschrijving Ben jij een veelzijdige en gedreven Directiesecretaresse met coördinerende ervaring? Vind jij het leuk om te ontzorgen en om een …
Vacature Directiesecretaresse
Suez
. Je kunt over innovatie praten. Of je kunt het gewoon doen. Bij PreZero werken we iedere dag aan een duurzaam morgen. We denken groot en beginnen klein. Dat doen …
Vacature *PER DIRECT* DIRECTIESECRETARESSE (m/ v) bij een zorgorganisatie in Brunssum (20 uur, tijdelijk)
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel is PER ZO SPOEDIG MOGELIJK voor een organisatie in de zorg in BRUNSSUM op zoek naar eenDIRECTIESECRETARESSE (20 uur, 5 maanden met optie op verlenging)
Vacature Directiesecretaris
VNOM
Wat ga je doen?Ben jij een organisatietalent? Wil jij werken in het vastgoed? Heb jij een afgeronde HBO/WO opleiding? Ja? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een van …
Vacature *PER DIRECT* DIRECTIESECRETARESSE/ MANAGEMENTASSISTENTE (m/ v) bij medische organisatie (28-40 uur)
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel
Secretaresse Uitzendbureau FlexStar Secretarieel is per direct voor een medische organisatie in UTRECHT op zoek naar eenMANAGEMENTASSISTENTE / DIRECTIESECRETARESSE(28 of 32 of 40 uur per week; in eerste

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directiesecretaresse

Wat zijn de baankansen voor een Directiesecretaresse?

Het is lastig in te schatten wat het arbeidsmarktperspectief is voor deze functie. Omdat Directiesecretaresses bijna in elke organisatie nodig zijn is de werkgelegenheid over het algemeen goed. Aan de andere kant zijn er vaak niet meer dan een of twee posities voor deze functie binnen een organisatie.

Qua doorgroeimogelijkheden zit je als Directiesecretaresse in een lastig parket. In principe is deze functie binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief al het hoogst haalbare. Het is voor de Directiesecretaresse ook belangrijk om bij te blijven in het vakgebied, dus is het aan te raden om cursussen voor secretaresses  te blijven volgen. Vaak zal de werkgever de kosten hiervoor op zich nemen.

De actuele kans op werk voor een Directiesecretaresse

Het beroep Directiesecretaresse is onderdeel van de beroepsfamilie Directie-, project- en internationaal secretaressen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Directie-, project- en internationaal secretaressen is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

79

Baankans Directiesecretaresse

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Directiesecretaresse worden: Opleidingen tot Directiesecretaresse

Wil je Directiesecretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directiesecretaresse.

Hoe word je een Directiesecretaresse? 

In principe volstaat een MBO (niveau 4) opleiding tot Management / Directiesecretaresse. Eventueel vul je deze opleiding aan met aanvullende cursussen.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directiesecretaresse

MBO Directiesecretaresse
Een directiesecretaresse vervult een belangrijke rol binnen de organisatie. U vormt de rechterhand van de directie en u heeft hierdoor een verantwoordelijke baan. Deze functie vraag om een specifieke kennis …
MBO Directiesecretaresse
HBO Directiesecretaresse
De rol van directiesecretaresse is van groot belang binnen organisaties. Het is ook een baan met veel verantwoordelijkheid. Een directiesecretaresse is de rechterhand van de directie en dient daardoor over …
HBO Directiesecretaresse
MHBO Directiesecretaresse
Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een directiesecretaresse vervult een …
MHBO Directiesecretaresse
MBO Directiesecretaresse
Algemeen Een directiesecretaresse vervult een belangrijke rol binnen de organisatie. U vormt de rechterhand van de directie en u heeft hierdoor een verantwoordelijke baan. Deze functie vraag om een specifieke …
MBO Directiesecretaresse
HBO Directiesecretaresse
Algemeen De rol van directiesecretaresse is van groot belang binnen organisaties. Het is ook een baan met veel verantwoordelijkheid. Een directiesecretaresse is de rechterhand van de directie en dient daardoor …
HBO Directiesecretaresse

Omscholen tot Directiesecretaresse

Als je je wilt omscholen tot Directiesecretaresse is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Directiesecretaresse zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Directiesecretaresse dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Directiesecretaresse

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Directiesecretaresse

Als je Directiesecretaresse wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directiesecretaresse zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directiesecretaresse

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directiesecretaresse?

Competenties en Vaardigheden Directiesecretaresse

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directiesecretaresse nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directiesecretaresse nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directiesecretaresse

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Directiesecretaresse

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directiesecretaresse. Als Directiesecretaresse wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directiesecretaresse:


zie volledige beschrijving persoonstype Directiesecretaresse

Vakkennis voor een Directiesecretaresse

Het is voor een Directiesecretaresse ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directiesecretaresse zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directiesecretaresse

MBO Directiesecretaresse
Algemeen Een directiesecretaresse vervult een belangrijke rol binnen de organisatie. U vormt de rechterhand van de directie en u heeft hierdoor een verantwoordelijke baan. Deze functie vraag om een specifieke …
MBO Directiesecretaresse
HBO Directiesecretaresse
Algemeen De rol van directiesecretaresse is van groot belang binnen organisaties. Het is ook een baan met veel verantwoordelijkheid. Een directiesecretaresse is de rechterhand van de directie en dient daardoor …
HBO Directiesecretaresse
MHBO Directiesecretaresse
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een directiesecretaresse vervult …
MHBO Directiesecretaresse
MHBO Directiesecretaresse
Algemeen Een MHBO opleiding vormt een optimale brug van MBO naar HBO. Bij een vervolgstudie op HBO niveau heeft een met een MHBO opleiding een prima basis. Een directiesecretaresse vervult …
MHBO Directiesecretaresse
MBO Directiesecretaresse
Algemeen Een directiesecretaresse vervult een belangrijke rol binnen de organisatie. U vormt de rechterhand van de directie en u heeft hierdoor een verantwoordelijke baan. Deze functie vraag om een specifieke …
MBO Directiesecretaresse

Werkervaring Directiesecretaresse

Het is voor een startend Directiesecretaresse die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directiesecretaresse is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Secretaresse, Managementassistent, Juridisch Secretaresse .

Iets anders leren?

Is Directiesecretaresse het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directiesecretaresse

Met wie werkt een Directiesecretaresse samen? 

Een Directiesecretaresse houdt contact met zowel het management als de directie: de algemeen manager/directeur of directieleden sturen deze persoon aan. Verder houd je ook contact met eventuele andere secretaresses die je soms aanstuurt of waar je samen zaken mee afstemt. Tevens ben je vaak het eerste aanspreekpunt van partners en klanten van het bedrijf die de directie willen bereiken.


 • Secretaresse
 • Directeur
 • Manager
Directiesecretaresse


Organisaties waar een Directiesecretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directiesecretaresse meestal werkt.

Waar werkt een Directiesecretaresse?

Een Directiesecretaresse is werkzaam in zowel profit als non-profit organisaties. Meestentijds ben je werkzaam in grote organisaties. Kleinere organisaties (startups, MKB) hebben vaak geen ruimte voor een Directiesecretaresse.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Directiesecretaresse

Waar kun je het beste werken als Directiesecretaresse? Hieronder vind je de best door de Directiesecretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Correct Bouw & Afbouw

Locatie: Limburg

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Directiesecretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directiesecretaresse.

Welke competenties heeft een Directiesecretaresse nodig?

Een Directiesecretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directiesecretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directiesecretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directiesecretaresse nodig? 

Een Directiesecretaresse moet secuur en snel kunnen werken (Succesvolle werker) en continu de directie of het management daar assisteren en ondersteunen waar het nodig is (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Directiesecretaresse


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Beroepsvereniging Directiesecretaresse

Het Secretaresse Platform Noord (SPiN) is de grootste zelfstandige netwerkvereniging voor secretaresses in Noord-Nederland en stelt haar leden in de gelegenheid om op informele wijze kennis, informatie en contacten te delen in een ontspannen sfeer.

Het SPiN organiseert bijeenkomsten, zoals De Happy Secretaresse, op diverse locaties in de noordelijke regio. Tijdens de bijeenkomsten worden workshops aangeboden over onderwerpen die interessant zijn voor de secretaresse om zich te ontwikkelen en/of te verbeteren. Tevens heb je dan de mogelijkheid tot netwerken.

Missie

De functie van secretaresse heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de vroegere ‘typekamer-dame’, staat de secretaresse van nu vaak aan de lat voor webbeheer, als contact voor social media, heeft zij directe en intensieve contacten met bestuursorganen, doet zij projectorganisatie, organiseert (grote) evenementen en bijeenkomsten en, wat je toch de grootste ontwikkeling mag noemen, is zij de sparringpartner van de manager.

Deze ontwikkeling vraagt andere competenties van de secretaresse van nu.

Het SPiN stelt zich ten doel om deze ontwikkeling te ondersteunen en te bevorderen en een platform te bieden voor de secretaresse waar zij kan netwerken (verbinden) en haar kennis kan uitbreiden (ontwikkelen).

Visie

Door haar activiteiten wil het SPiN haar leden de mogelijkheid bieden om zich te kunnen ontwikkelen en hun talenten verder te ontplooien. Dit doen we onder andere door workshops aan te bieden die aansluiten op het vakgebied van de secretaresse en de inhoudelijke verandering voor het vak secretaresse.

Om het belang van SPiN, voor zowel de secretaresse als de sponsor, te vergroten, is het nodig dat we ons promoten en zo de bekendheid van SPiN vergroten. Dit wordt onder andere gedaan door:

 1. Actieve werving van nieuwe leden
 2. Bezoek van bedrijvendagen, promotiedagen, congressen en beurzen
 3. Een duidelijk in- en externe communicatie
 4. Bijeenkomsten die aansluiten bij de behoefte van de secretaresse en het belang van de sponsor

Kijk voor meer info op www.spin.nu

 

Interview met een Directiesecretaresse

Karin de Waal is directiesecretaresse.

Ben je benieuwd wat een directiesecretaresse allemaal doet op een dag? Karin de Waal vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Directiesecretaresse

Beoordeling van het beroep Directiesecretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directiesecretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directiesecretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directiesecretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directiesecretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directiesecretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directiesecretaresse iets voor je?

Zou je graag Directiesecretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directiesecretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directiesecretaresse

ray

Ik vind het maximum salaris wat wordt genoemd aan de lage kant. Een directiesecretaresse bij een groot zakelijk dienstverlendend bedrijf zoals banken, verzekeringsbedrijven en pensioenfondsen verdient per maand maximaal ongeveer E3700 bruto excl 13e maand en excl vakantiegeld. Daarboven vind je dan de secretaresse Raad van Bestuur die al snel tegen de E4100 bruto per maand verdient. 

nanda

Ik ben ook directiesecretaresse.Ik verdien het niet maar het lijkt mij niet uitgesloten dat ze bij een multinational meer verdienen.

directiesecretaresse.

Per bedrijf kan dit salaris behoorlijk verschillen.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar