Directiesecretaresse Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directiesecretaresse? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directiesecretaresse. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directiesecretaresse wordt.

 

Wat is een Directiesecretaresse?

De functie Directiesecretaresse is binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief wellicht een van de beste of hoogste functies. Je moet namelijk van goeden huize komen om je staande te kunnen houden. Een Directiesecretaresse heeft beduidend meer verantwoordelijkheden dan reguliere secretaresses.

Je bent als Directiesecretaresse het eerste aanspreekpunt van de directeur of directie. Je beheert de agenda van de directie of directeur, en verzorgt dus zijn planning van dag tot dag. Je ondersteunt de directie of het management zowel telefonisch als bij gesprekken of vergaderingen waar je eventueel notuleert. Tevens help je bij het opzetten en organiseren van afspraken, meetings en evenementen die door de directie zijn geïnitieerd.

Wil je werken als Directiesecretaresse?

Werk je al als Directiesecretaresse en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directiesecretaresse worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directiesecretaresse, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directiesecretaresse in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Secretaresse
 • Directeur
 • Manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directiesecretaresse

Wat verdient een Directiesecretaresse?

Als Directiesecretaresse is je startsalaris niet hoger dan €2000 bruto. Je loon kan oplopen tot ongeveer €2800 bruto, afhankelijk van de zwaarte van de functie.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren vaak een telefoon, soms een laptop maar geen bonusregeling of lease auto.

Salarisschaal Directiesecretaresse

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directiesecretaresse

Op zoek naar een nieuwe baan als Directiesecretaresse? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directiesecretaresse. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directiesecretaresse vacatures

Directiesecretaresse
Luba Uitzendbureau Leiden
In de periode van januari tot eind juli zijn we opzoek naar een directiesecretaresse in Leiden. Het betreft een functie voor uur per week. Het doel van je werkzaamheden in …
Directiesecretaris
Page Personnel
In deze functie werk je voor het directieteam en de DGA. Je fungeert als schakel tussen de afdelingen en ondersteunt de directie procesmatig als inhoudelijk. Denk hierbij aan o.a.: operationele …
Directiesecretaresse Onderwijsinstelling Amsterdam
Projob
Voor de directeur bedrijfsvoering van de dienst IT van een grote Onderwijsinstelling in Amsterdam, zijn wij met spoed op zoek naar een professionele directiesecretaresse met ervaring in een complexe bestuurlijke …
Directiesecretaresse
Talect
Als directiesecretaresse rapporteer je aan de Office Manager en kom je te werken in een team met twee collega directiesecretaresses. De directeur verdeelt zijn tijd tussen twee locaties: Doetinchem en Bodegraven. …
Directie-/ Projectsecretaresse met PMO ambitie
The AdminPeople
Uitdagende rol voor een ervaren & assertieve secretaresse die graag orde aanbrengt in een dynamische werkomgeving!De Project Management Office Coordinator werkt voor de Global ICT Project Manager en houdt alle …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directiesecretaresse

Wat is de toekomst van Directiesecretaresse?

Het is lastig in te schatten wat het arbeidsmarktperspectief is voor deze functie. Omdat Directiesecretaresses bijna in elke organisatie nodig zijn is de werkgelegenheid over het algemeen goed. Aan de andere kant zijn er vaak niet meer dan een of twee posities voor deze functie binnen een organisatie.

Qua doorgroeimogelijkheden zit je als Directiesecretaresse in een lastig parket. In principe is deze functie binnen de beroepsgroep secretarieel/administratief al het hoogst haalbare. Het is voor de Directiesecretaresse ook belangrijk om bij te blijven in het vakgebied, dus is het aan te raden om cursussen voor secretaresses  te blijven volgen. Vaak zal de werkgever de kosten hiervoor op zich nemen.

Baankans Directiesecretaresse

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

24


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directiesecretaresse worden: Opleidingen tot Directiesecretaresse

Wil je directiesecretaresse worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directiesecretaresse? 

In principe volstaat een MBO (niveau 4) opleiding tot Management / Directiesecretaresse. Eventueel vul je deze opleiding aan met aanvullende cursussen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directiesecretaresse

MHBO Directiesecretaresse
Resultaat Na afloop van deze opleiding MHBO Directiesecretaresse bent u in staat op een praktische manier de functie van directiesecretaresse te vervullen. U heeft inzicht in planning en controle, bent …
MBO Directiesecretaresse
Resultaat Na deze opleiding MBO Directiesecretaresse bent u in staat op een praktische manier de functie van directiesecretaresse te vervullen. U heeft inzicht in planning en controle, bent in staat …
HBO Directiesecretaresse
Resultaat Na het afronden van deze HBO Directiesecretaresse opleiding kunt u de functie van directiesecretaresse vervullen. U heeft inzicht in organisatorische aspecten, bent in staat om effectief te plannen en organiseren …
HBO Leergang Directiesecretaresse
Resultaat Na deze HBO Leergang Directiesecretaresse bent u in staat de functie op een daadkrachtige en effectieve wijze te vervullen. U heeft inzicht in organisatorische aspecten, bent in staat om effectief …
Directiesecretaresse Thuisstudie
Vergroot jouw carrièreperspectief met de opleiding Directiesecretaresse Wil jij aan de slag als directiesecretaresse of jouw kennis opfrissen en vergroten? Dan is de opleiding Directiesecretaresse écht iets voor jou. Tijdens …
Meer opleidingen Directiesecretaresse

Weet je nog niet of je Directiesecretaresse wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directiesecretaresse of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directiesecretaresse

Met wie werkt een Directiesecretaresse samen? 

Een Directiesecretaresse houdt contact met zowel het management als de directie: de algemeen manager/directeur of directieleden sturen deze persoon aan. Verder houd je ook contact met eventuele andere secretaresses die je soms aanstuurt of waar je samen zaken mee afstemt. Tevens ben je vaak het eerste aanspreekpunt van partners en klanten van het bedrijf die de directie willen bereiken.


 • Secretaresse
 • Directeur
 • Manager
Directiesecretaresse


Organisaties waar een Directiesecretaresse werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directiesecretaresse meestal werkt.

Waar werkt een Directiesecretaresse?

Een Directiesecretaresse is werkzaam in zowel profit als non-profit organisaties. Meestentijds ben je werkzaam in grote organisaties. Kleinere organisaties (startups, MKB) hebben vaak geen ruimte voor een Directiesecretaresse.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Directiesecretaresse

Waar kun je het beste werken als Directiesecretaresse? Hieronder vind je de best door de Directiesecretaresse beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directiesecretaresse.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directiesecretaresse:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directiesecretaresse.

Welke competenties heeft een Directiesecretaresse nodig?

Een Directiesecretaresse heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directiesecretaresse

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directiesecretaresse passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directiesecretaresse nodig? 

Een Directiesecretaresse moet secuur en snel kunnen werken (Succesvolle werker) en continu de directie of het management daar assisteren en ondersteunen waar het nodig is (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Directiesecretaresse


Gever


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Beroepsvereniging Directiesecretaresse

Het Secretaresse Platform Noord (SPiN) is de grootste zelfstandige netwerkvereniging voor secretaresses in Noord-Nederland en stelt haar leden in de gelegenheid om op informele wijze kennis, informatie en contacten te delen in een ontspannen sfeer.

Het SPiN organiseert bijeenkomsten, zoals De Happy Secretaresse, op diverse locaties in de noordelijke regio. Tijdens de bijeenkomsten worden workshops aangeboden over onderwerpen die interessant zijn voor de secretaresse om zich te ontwikkelen en/of te verbeteren. Tevens heb je dan de mogelijkheid tot netwerken.

Missie

De functie van secretaresse heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van de vroegere ‘typekamer-dame’, staat de secretaresse van nu vaak aan de lat voor webbeheer, als contact voor social media, heeft zij directe en intensieve contacten met bestuursorganen, doet zij projectorganisatie, organiseert (grote) evenementen en bijeenkomsten en, wat je toch de grootste ontwikkeling mag noemen, is zij de sparringpartner van de manager.

Deze ontwikkeling vraagt andere competenties van de secretaresse van nu.

Het SPiN stelt zich ten doel om deze ontwikkeling te ondersteunen en te bevorderen en een platform te bieden voor de secretaresse waar zij kan netwerken (verbinden) en haar kennis kan uitbreiden (ontwikkelen).

Visie

Door haar activiteiten wil het SPiN haar leden de mogelijkheid bieden om zich te kunnen ontwikkelen en hun talenten verder te ontplooien. Dit doen we onder andere door workshops aan te bieden die aansluiten op het vakgebied van de secretaresse en de inhoudelijke verandering voor het vak secretaresse.

Om het belang van SPiN, voor zowel de secretaresse als de sponsor, te vergroten, is het nodig dat we ons promoten en zo de bekendheid van SPiN vergroten. Dit wordt onder andere gedaan door:

 1. Actieve werving van nieuwe leden
 2. Bezoek van bedrijvendagen, promotiedagen, congressen en beurzen
 3. Een duidelijk in- en externe communicatie
 4. Bijeenkomsten die aansluiten bij de behoefte van de secretaresse en het belang van de sponsor

Kijk voor meer info op www.spin.nu

 

Interview met een Directiesecretaresse

Karin de Waal is directiesecretaresse.

Ben je benieuwd wat een directiesecretaresse allemaal doet op een dag? Karin de Waal vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Directiesecretaresse

Beoordeling van het beroep Directiesecretaresse

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directiesecretaresse

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directiesecretaresse

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directiesecretaresse dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directiesecretaresse belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directiesecretaresse. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directiesecretaresse iets voor je?

Zou je graag Directiesecretaresse willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directiesecretaresse bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directiesecretaresse

ray

Ik vind het maximum salaris wat wordt genoemd aan de lage kant. Een directiesecretaresse bij een groot zakelijk dienstverlendend bedrijf zoals banken, verzekeringsbedrijven en pensioenfondsen verdient per maand maximaal ongeveer E3700 bruto excl 13e maand en excl vakantiegeld. Daarboven vind je dan de secretaresse Raad van Bestuur die al snel tegen de E4100 bruto per maand verdient. 

nanda

Ik ben ook directiesecretaresse.Ik verdien het niet maar het lijkt mij niet uitgesloten dat ze bij een multinational meer verdienen.

directiesecretaresse.

Per bedrijf kan dit salaris behoorlijk verschillen.M.vr.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar