U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Operationeel Analist

Operationeel Analist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een operationeel Analist? Lees de functieomschrijving.

De Operationeel Analist overziet huidige of toekomstige operaties om advies te formuleren over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. De benodigde analyses voert de Operationeel Analist uit aan de hand van wetenschappelijke methodes en technieken. De operaties waar de Operationeel Analist aan werkt zijn meestal militair van aard. Ook kan de Operationeel Analist voor de recherche werken. Omdat er mensenlevens op het spel staan bij de uitvoering van deze operaties, moet de Operationeel Analist zeer nauwkeurig te werk gaan en zeker zijn van zijn adviezen.

Hoewel de Operationeel Analist zich richt op operaties in de praktijk en alle factoren daar omheen, zit het meeste werk in het analyseren van getallen en statistieken. Situaties worden omgezet in mathematische vergelijkingen en computermodellen of zelfs software. Hoe meer situaties meetbaar gemaakt worden, hoe meer inzicht de Operationeel Analist kan verschaffen in mogelijke uitkomsten en risico's. De Operationeel Analist is actief bij de planningsfase, maar ook gedurende en na de operatie, om zo voortdurend nieuwe gegevens te kunnen implementeren in het bestaande model. Zo wordt de kennis steeds vergroot en verlopen operaties idealiter steeds optimaler.

Mensen vonden ons op: Job Operationeel Analist, Baan Operationeel Analist, Operationeel Analist Worden, Functie-eisen Operationeel Analist, Verantwoordelijkheden Operationeel Analist, Functieprofiel Operationeel Analist, Wat doet een Operationeel Analist, Werken als Operationeel Analist.

Operationeel Analist worden: Opleiding tot operationeel Analist

De Operationeel Analist heeft meestal een WO diploma nodig om aan het werk te kunnen. De opleiding kan in de richting van Criminologie zijn, Wiskunde,  of Operations Research, zolang men maar huidige kennis heeft van huidige militaire strategieën of recherchewerk en goed is in statestiek. Verdere opleidingseisen zijn afhankelijk van de specifieke functie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Operationeel Analist, Operationeel Analist Worden, Opleidingsniveau Operationeel Analist, Scholing Operationeel Analist, Studie Operationeel Analist, Bijscholing Operationeel Analist, Omscholing Operationeel Analist.

Organisaties waar een operationeel Analist doorgaans werkzaam is

De Operationeel Analist werkt bij de politie of bij Defensie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Operationeel Analist, Operationeel Analist Worden, Opleidingsniveau Operationeel Analist, Scholing Operationeel Analist, Studie Operationeel Analist, Bijscholing Operationeel Analist, Omscholing Operationeel Analist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden operationeel Analist

Het salaris van een Operationeel Analist zal ongeveer tussen de €2300 en €3500per maand  liggen, afhankelijk van het opleidingsniveau, de leeftijd, en natuurlijk de functieinhoud. Verdere opleidingsmogelijkheden zijn meestal goed geregeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Operationeel Analist, Loon Operationeel Analist, Wat verdien je als Operationeel Analist, Salarisschaal Operationeel Analist, Salarisindicatie Operationeel Analist, Bonus Operationeel Analist, CAO Operationeel Analist, Brutoloon Operationeel Analist, Nettoloon Operationeel Analist, Vakantiedagen Operationeel Analist, Pensioen Operationeel Analist.

Competenties, skills & vaardigheden operationeel analist

 • Analytisch
 • Organiseren
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Anticiperen
 • Zorgvuldigheid
 • Verschillende factoren kunnen interpreteren
Mensen vonden ons op: Kennis Operationeel Analist, Vaardigheden Operationeel Analist, Attitude Operationeel Analist, Kwalificaties Operationeel Analist, Competentieprofiel Operationeel Analist.

Boeken voor het beroep operationeel analist

Wil je meer weten over het beroep operationeel analist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je operationeel analist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken operationeel analist te komen.

Operationeel personeelsmanagement incl. toegang tot Prepzone | Irene Schoemakers

een praktische handleiding - Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789001868734 | 319 pagina's

Operationeel personeelsmanagement is een praktijkgerichte inleiding op het gebied van personeelsmanagement. Het boek legt je aan de hand van duidelijke voorbeelden uit wat de rol en functie van goed personeelsbeleid in een modern bedrijf zijn.Waarom kieze...

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 1 | E. Ten Boekel

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789491764103

Heron-reeks - Klinische chemie en hematologie voor analisten 1 2e druk is een boek van E. Ten Boekel uitgegeven bij Syntax Media. ISBN 9789491764103 Dit boek is, evenals deel 2, vooral bedoeld voor laboratoriumopleidingen op MBO- en HBO-niveau. De leersto...

Handboek Requirements | Nicole de Swart

leidraad voor analisten in agile, traditionele en hybride omgevingen - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789463011112 | 288 pagina's

Handboek Requirements 2e druk is een boek van Nicole de Swart uitgegeven bij Eburon Business. ISBN 9789463011112 Wat wordt er van jou, als analist, verwacht en hoe maak je die verwachtingen waar? Zeker in een complexe omgeving valt het niet altijd mee om ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Operationeel Analist, Operationeel Analist ebooks, boek Operationeel Analist.

Persoonstypen operationeel Analist

Het lot van de operatie ligt vaak in de handen van de Operationeel Analist. Met de verkeerde informatie kan alles immers mislopen. De Operationeel Analist moet daarom steeds naar een zo volledig mogelijke analyse streven en hiervoor hoge eisen aan zichzelf en zijn team stellen (Perfectionist). Verder is het natuurlijk belangrijk om op een wetenschappelijke manier allerlei verschillende variabelen in kaart te kunnen brengen en moet de Operationeel Analist oog hebben voor detail zonder het overzicht te verliezen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Operationeel Analist, Karakter Operationeel Analist.

Netwerk operationeel Analist

De Operationeel Analist legt verantwoordelijkheid af aan zijn leidinggevende, en moet deze goed op de hoogte houden van zijn onderzoeksresultaten en -voortgang. Verder werkt de Operationeel Analist meestal in teamverband en zijn er altijd wel collega's in de buurt waarmee overlegd kan worden. Buiten het bedrijf overlegt de Operationeel Analist met contacten die gegevens aanleveren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Operationeel Analist, Medewerkers Operationeel Analist.

Is het beroep operationeel Analist iets voor jou?

Zou je graag operationeel Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als operationeel Analist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Operationeel Analist, beroepskeuzetest Operationeel Analist, beroep Operationeel Analist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden operationeel Analist

Omdat de functie van Operationeel Analist nogal gespecialiseerd is, zijn er over het algemeen niet veel open functies te vinden. Daarentegen is het wel mogelijk om door te groeien naar een andere strategische positie, waar alle vergaarde kennis ingezet kan worden in het veld. Of men ook daadwerkelijk zal doorgroeien is afhankelijk van de eigen inzet en voorkeur.

Arbeidsmarktperspectief score operationeel Analist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep operationeel Analist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Operationeel Analist, Promotie mogelijkheden Operationeel Analist, Carriere Operationeel Analist.

Solliciteren op de functie operationeel Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als operationeel Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor operationeel Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als operationeel Analist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Operationeel Analist, CV Operationeel Analist, sollicitatie Operationeel Analist.

Interviews met operationeel Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen operationeel Analist

Vacatures operationeel analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Operationeel Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Operationeel Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Operationeel Analist overziet huidige of toekomstige operaties om advies te formuleren over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. De benodigde analyses voert de Operationeel Analist uit aan de hand van wetenschappelijke methodes en technieken. De operaties waar de Operationeel Analist aan werkt zijn meestal militair van aard.

Beoordeling Operationeel Analist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Operationeel Analist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Operationeel Analist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep