Operationeel Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Operationeel Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep operationeel analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je operationeel analist wordt.

 

Wat is een Operationeel Analist?

De Operationeel Analist overziet huidige of toekomstige operaties om advies te formuleren over mogelijke aanpassingen en verbeteringen. De benodigde analyses voert de Operationeel Analist uit aan de hand van wetenschappelijke methodes en technieken. De operaties waar de Operationeel Analist aan werkt zijn meestal militair van aard. Ook kan de Operationeel Analist voor de recherche werken. Omdat er mensenlevens op het spel staan bij de uitvoering van deze operaties, moet de Operationeel Analist zeer nauwkeurig te werk gaan en zeker zijn van zijn adviezen.

Hoewel de Operationeel Analist zich richt op operaties in de praktijk en alle factoren daar omheen, zit het meeste werk in het analyseren van getallen en statistieken. Situaties worden omgezet in mathematische vergelijkingen en computermodellen of zelfs software. Hoe meer situaties meetbaar gemaakt worden, hoe meer inzicht de Operationeel Analist kan verschaffen in mogelijke uitkomsten en risico's. De Operationeel Analist is actief bij de planningsfase, maar ook gedurende en na de operatie, om zo voortdurend nieuwe gegevens te kunnen implementeren in het bestaande model. Zo wordt de kennis steeds vergroot en verlopen operaties idealiter steeds optimaler.Wil je werken als Operationeel Analist?

Werk je al als Operationeel Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Operationeel Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Operationeel Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Operationeel Analist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Leidinggevende
 • Operationeel Analist
 • Team
 • Externe contacten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Operationeel Analist

Wat verdient een Operationeel Analist?

Het salaris van een Operationeel Analist zal ongeveer tussen de €2300 en €3500per maand  liggen, afhankelijk van het opleidingsniveau, de leeftijd, en natuurlijk de functieinhoud. Verdere opleidingsmogelijkheden zijn meestal goed geregeld.

Salarisschaal Operationeel Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Operationeel Analist

Er zijn geen vacatures Operationeel Analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Operationeel Analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Operationeel Analist in werkt

Bekijk werken in Defensie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Operationeel Analist

Wat is de toekomst van Operationeel Analist?

Omdat de functie van Operationeel Analist nogal gespecialiseerd is, zijn er over het algemeen niet veel open functies te vinden. Daarentegen is het wel mogelijk om door te groeien naar een andere strategische positie, waar alle vergaarde kennis ingezet kan worden in het veld. Of men ook daadwerkelijk zal doorgroeien is afhankelijk van de eigen inzet en voorkeur.

Baankans Operationeel Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Operationeel Analist worden: Opleidingen tot Operationeel Analist

Wil je operationeel analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Operationeel Analist? 

De Operationeel Analist heeft meestal een WO diploma nodig om aan het werk te kunnen. De opleiding kan in de richting van Criminologie zijn, Wiskunde,  of Operations Research, zolang men maar huidige kennis heeft van huidige militaire strategieën of recherchewerk en goed is in statestiek. Verdere opleidingseisen zijn afhankelijk van de specifieke functie.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Operationeel Analist

Operationeel Data Modellering
Korte beschrijving: Je wilt meer weten van of gaat werken met operationele data modellen. Als je al beschikt over noodzakelijke voorkennis en gewend bent abstract te denken, dan is deze …
Meer opleidingen Operationeel Analist

Weet je nog niet of je Operationeel Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Operationeel Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Operationeel Analist

Met wie werkt een Operationeel Analist samen? 

De Operationeel Analist legt verantwoordelijkheid af aan zijn leidinggevende, en moet deze goed op de hoogte houden van zijn onderzoeksresultaten en -voortgang. Verder werkt de Operationeel Analist meestal in teamverband en zijn er altijd wel collega's in de buurt waarmee overlegd kan worden. Buiten het bedrijf overlegt de Operationeel Analist met contacten die gegevens aanleveren.


 • Leidinggevende
 • Operationeel Analist
 • Team
 • Externe contacten
Operationeel Analist


Organisaties waar een Operationeel Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Operationeel Analist meestal werkt.

Waar werkt een Operationeel Analist?

De Operationeel Analist werkt bij de politie of bij Defensie.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Operationeel Analist

Waar kun je het beste werken als Operationeel Analist? Hieronder vind je de best door de Operationeel Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Operationeel Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Operationeel Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Operationeel Analist.

Welke competenties heeft een Operationeel Analist nodig?

Een Operationeel Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Operationeel Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Operationeel Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Operationeel Analist nodig? 

Het lot van de operatie ligt vaak in de handen van de Operationeel Analist. Met de verkeerde informatie kan alles immers mislopen. De Operationeel Analist moet daarom steeds naar een zo volledig mogelijke analyse streven en hiervoor hoge eisen aan zichzelf en zijn team stellen (Perfectionist). Verder is het natuurlijk belangrijk om op een wetenschappelijke manier allerlei verschillende variabelen in kaart te kunnen brengen en moet de Operationeel Analist oog hebben voor detail zonder het overzicht te verliezen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Operationeel Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Operationeel Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Operationeel Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Operationeel Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Operationeel Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Operationeel Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Operationeel Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Operationeel Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Operationeel Analist iets voor je?

Zou je graag Operationeel Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Operationeel Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Operationeel Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar