Militair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Militair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep militair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je militair wordt.

 

Wat is een Militair?

Een militair is iemand die diensten verricht voor een krijgsmacht van een erkende staat. Hiermee staat een militair tegenover mensen die in dienst zijn van een andersoortige krijgsmacht, bijvoorbeeld een rebellenleger of een terroristische organisatie. Militairen zijn er primair in twee soorten: de beroepsmilitair en de dienstplichtige. De beroepsmilitair heeft vrijwillig voor het beroep gekozen, de dienstplichtige is opgeroepen. De dienstplicht in Nederland is sinds 1997 opgeschort, maar vele landen kennen de dienstplicht (ook wel conscriptie) nog wel.

‘Beroepsmilitair’ is een term die gebruikt kan worden voor iedereen die vrijwillig bij het leger in dienst is, en staat dus los van de rang, klasse en of diegene bij de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht of bij de Koninklijke Marechaussee in dienst is. Zie voor alle toepassingen van het beroep de sector Defensie op deze site.Wil je werken als Militair?

Werk je al als Militair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Militair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Militair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Militair in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €19000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Militair

Wat verdient een Militair?

Het salaris voor een militair begint bij pakweg 800 á 900 per maand voor de laagste functies voor starters. De hogere salarissen zijn weggelegd voor de officiers, generaals en admiraals. Sommige hiervan verdienen maandelijks een bedrag van rond de 9000 euro. De bevelhebber der landstrijdkrachten is het hoogtepunt, met een salaris ergens tussen de 14000 en de 19000.

Salarisschaal Militair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Militair

Er zijn geen vacatures aanwezig.


Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Militair

Wat is de toekomst van Militair?

Het arbeidsmarktperspectief voor de militair is redelijk goed. Hoewel er met de bezuinigingen van 2011-2012 veel sprake is van bezuinigingen bij Defensie zijn er nog steeds veel vacatures. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Bij Defensie zijn er tal van functies, en wie er de mentale en fysieke gesteldheid, motivatie, kennis en ervaring voor heeft zijn doorgroeimogelijkheden altijd bespreekbaar, dit is een van de speerpunten van Defensie als werkgever.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Militair worden: Opleidingen tot Militair

Wil je Militair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Militair.

Hoe word je een Militair? 

De opleidingen die nodig zijn voor militaire beroepen verschillen per specifieke functie. Voor soldaten (laagste rang) is slechts een diploma vbo-b of vmbo basis vereist, maar hogere functies zijn veeleisender. Van bijvoorbeeld een majoor wordt een werk- en denkhouding op hbo-niveau gevraagd. Qua opleiding kan dus bijna iedereen na de middelbare school wel door naar het leger.

Qua fysieke en mentale gezondheid echter niet. De eisen voor militairen zijn niet licht, en hoe veeleisender de functie hoe heftiger de keuringen. Een soldaat cavalerie landmacht, bijvoorbeeld, moet tussen de 1.55 en de 1.90 meter zijn, mag op een tank geen bril dragen (wel contactlenzen), en nog aan een aantal  eisen voldoen (betreffende gewicht, mentale aandoeningen, en dergelijke). Voor soldaten zijn deze eisen voor sommige mensen al relatief zwaar, en al helemaal de opleiding die erop volgt. Voor de zwaarste functie bij Defensie, die van commando, zijn de keuringen zo heftig dat slechts een heel klein percentage van de deelnemers ervoor slaagt. Voor deze functie moet uiteindelijk ook een test afgelegd worden waarbij de militair in vijf dagen een tocht van tweehonderd kilometer met obstakels moet afleggen.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Militair

De Heerser (Il Principe)
Volg nu De Heerser (Il Principe) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. De Heerser (Il …
De Heerser (Il Principe)
De Heerser (Il Principe)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet De Heerser (Il Principe) (Samenvatting) Strijd en macht zijn bekende thema's in politiek en business. Vaak met …
De Heerser (Il Principe)

Omscholen of doorgroeien tot Militair

Als je Militair wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Militair zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Militair

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Militair?

Competenties en Vaardigheden Militair

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Militair nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Militair nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Militair

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid
Trainingen & cursussen Zelfkennis
Zelfkennis
Trainingen & cursussen Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Persoonlijkheid van een Militair

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Militair. Als Militair wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Militair:


zie volledige beschrijving persoonstype Militair

Vakkennis voor een Militair

Het is voor een Militair ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Militair zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Militair

De Heerser (Il Principe)
Volg nu De Heerser (Il Principe) en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. De Heerser (Il …
De Heerser (Il Principe)
De Heerser (Il Principe)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet De Heerser (Il Principe) (Samenvatting) Strijd en macht zijn bekende thema's in politiek en business. Vaak met …
De Heerser (Il Principe)

Werkervaring Militair

Het is voor een startend Militair die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Militair is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Militair het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Militair

Met wie werkt een Militair samen? 

De militair staat in contact met andere militairen. Voor de toepassingen van dit beroep, zie wederom de pagina van de sector Defensie op deze site.


Militair


Organisaties waar een Militair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Militair meestal werkt.

Waar werkt een Militair?

Een militair is werkzaam bij een krijgsmacht van een erkende staat. In Nederland is dit Defensie, waaronder de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee vallen.


Best beoordeelde werkgevers Militair

Waar kun je het beste werken als Militair? Hieronder vind je de best door de Militair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Militair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Militair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Militair.

Welke competenties heeft een Militair nodig?

Een Militair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Militair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Militair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Militair nodig? 

De militair is ten eerste een Loyalist: hij of zij moet in alle gevallen trouw zijn aan het land waar hij of zij voor vecht, en moet ook geloof hebben in de rechtvaardigheid van de missies. Daarnaast moet de militair met zijn verantwoordelijkheid kunnen omgaan oftewel een sterk moreel kompas hebben. Dit maakt de militair tevens een Perfectionist, en mogelijk ook een Bemiddelaar (conflicten willen en kunnen oplossen). Hiernaast heeft de militair eigenschappen die passen bij de Succesvolle werker: een doelgerichte, efficiënte mentaliteit. Uiteindelijk zal de militair ook direct, realistisch en zelfverzekerd moeten zijn, oftewel over het persoonstype Baas moeten beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Militair


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Militair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Militair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Militair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Militair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Militair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Militair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Militair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Militair iets voor je?

Zou je graag Militair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Militair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Militair

Kees

Je leven is met geen geld te betalen.Ik ben militair en vindt veel voldoening in mijn vak.H.gr.

Melvin

Ik vind dat een millitair te weinig verdiend ik vind een salaris van 2500 bruto minimaal omdat het een super zware opleiding is en daarbij als je op missie moet en je riskeert je eigen leven voor een ander dat je wel een salaris van 10000 euro netto mag hebben de eisen zijn wel goed maar dit is echter mijn mening Melvin.

Bert

Het lijkt me heel leuk!

Marcel

Beste Bert,ik denk dat je nog heel jong bent.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar