Militair worden: Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Militair? Lees de functieomschrijving.

Een militair is iemand die diensten verricht voor een krijgsmacht van een erkende staat. Hiermee staat een militair tegenover mensen die in dienst zijn van een andersoortige krijgsmacht, bijvoorbeeld een rebellenleger of een terroristische organisatie. Militairen zijn er primair in twee soorten: de beroepsmilitair en de dienstplichtige. De beroepsmilitair heeft vrijwillig voor het beroep gekozen, de dienstplichtige is opgeroepen. De dienstplicht in Nederland is sinds 1997 opgeschort, maar vele landen kennen de dienstplicht (ook wel conscriptie) nog wel.

‘Beroepsmilitair’ is een term die gebruikt kan worden voor iedereen die vrijwillig bij het leger in dienst is, en staat dus los van de rang, klasse en of diegene bij de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht of bij de Koninklijke Marechaussee in dienst is. Zie voor alle toepassingen van het beroep de sector Defensie op deze site.

Wil je werken als Militair?

Werk je al als Militair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Militair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Militair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Militair in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €19000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Militair

Wat verdient een Militair?

Het salaris voor een militair begint bij pakweg 800 á 900 per maand voor de laagste functies voor starters. De hogere salarissen zijn weggelegd voor de officiers, generaals en admiraals. Sommige hiervan verdienen maandelijks een bedrag van rond de 9000 euro. De bevelhebber der landstrijdkrachten is het hoogtepunt, met een salaris ergens tussen de 14000 en de 19000.

Salarisschaal Militair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Militair

Op zoek naar een nieuwe baan als Militair? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Militair. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Militair vacatures

Sales en reserveringen Nationaal Militair Museum | Sales
Vermaat Groep B.V.
Ben jij die enthousiaste commerciële collega met een winnaarsmentaliteit? Bij het Nationaal Militair Museum zijn wij op zoek naar jou Waarom werken bij een vrijetijdslocatie? Flexibele werktijden en wisselende diensten; …
Horeca medewerker Nationaal Militair Museum
Vermaat Groep B.V.
Ben jij die enthousiaste horecatopper voor het Nationaal Militair Museum (NMM)? Werken in de horeca bij het Nationaal Militair Museum betekent werken in een indrukwekkend gebouw. Of het nu gaat …
Docent Nautisch/ Militair Engels
ROC Kop van Noord Holland
Werken bij het ROC Kop van Noord-Holland: gewoon een goede school Wie kiest voor het ROC Kop van Noord-Holland kiest voor (werken op) een school voor middelbaar beroepsonderwijs, vavo en …
Banqueting medewerker Nationaal Militair Musem | BQT
Vermaat Groep B.V.
Zorg jij er samen met je collega’s voor dat alle partijen in het Nationaal Militair Museum (NMM) Soesterberg soepel draaien? Werken in de horeca bij het Nationaal Militair Museum betekent …
Stagiair Nationaal Militair Museum | Sales
Vermaat Groep B.V.
Hey salestijger Ben jij op zoek naar een toffe stage waar je echt iets kunt leren? Bij het Nationaal Militair Museum kun je los. Hier kun je rekenen op een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Militair

Hoe goed is de toekomst voor de Militair? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de militair is redelijk goed. Hoewel er met de bezuinigingen van 2011-2012 veel sprake is van bezuinigingen bij Defensie zijn er nog steeds veel vacatures. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook. Bij Defensie zijn er tal van functies, en wie er de mentale en fysieke gesteldheid, motivatie, kennis en ervaring voor heeft zijn doorgroeimogelijkheden altijd bespreekbaar, dit is een van de speerpunten van Defensie als werkgever.

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Militair worden: Opleidingen tot Militair

Hoe word je een Militair? 

De opleidingen die nodig zijn voor militaire beroepen verschillen per specifieke functie. Voor soldaten (laagste rang) is slechts een diploma vbo-b of vmbo basis vereist, maar hogere functies zijn veeleisender. Van bijvoorbeeld een majoor wordt een werk- en denkhouding op hbo-niveau gevraagd. Qua opleiding kan dus bijna iedereen na de middelbare school wel door naar het leger.

Qua fysieke en mentale gezondheid echter niet. De eisen voor militairen zijn niet licht, en hoe veeleisender de functie hoe heftiger de keuringen. Een soldaat cavalerie landmacht, bijvoorbeeld, moet tussen de 1.55 en de 1.90 meter zijn, mag op een tank geen bril dragen (wel contactlenzen), en nog aan een aantal  eisen voldoen (betreffende gewicht, mentale aandoeningen, en dergelijke). Voor soldaten zijn deze eisen voor sommige mensen al relatief zwaar, en al helemaal de opleiding die erop volgt. Voor de zwaarste functie bij Defensie, die van commando, zijn de keuringen zo heftig dat slechts een heel klein percentage van de deelnemers ervoor slaagt. Voor deze functie moet uiteindelijk ook een test afgelegd worden waarbij de militair in vijf dagen een tocht van tweehonderd kilometer met obstakels moet afleggen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Militair

Meer opleidingen Militair

Weet je nog niet of je Militair wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Militair of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Militair

Met wie werkt een Militair samen? 

De militair staat in contact met andere militairen. Voor de toepassingen van dit beroep, zie wederom de pagina van de sector Defensie op deze site.


Militair


Organisaties waar een Militair werkzaam is

Waar werkt een Militair meestal? 

Een militair is werkzaam bij een krijgsmacht van een erkende staat. In Nederland is dit Defensie, waaronder de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee vallen.


Best beoordeelde werkgevers Militair

Waar kun je het beste werken als Militair? Hieronder vindt je de best door de Militair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Militair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Militair:

Welke competenties heeft een een Militair nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Militair

Wat voor persoonlijkheid heb je als Militair nodig? 

De militair is ten eerste een Loyalist: hij of zij moet in alle gevallen trouw zijn aan het land waar hij of zij voor vecht, en moet ook geloof hebben in de rechtvaardigheid van de missies. Daarnaast moet de militair met zijn verantwoordelijkheid kunnen omgaan oftewel een sterk moreel kompas hebben. Dit maakt de militair tevens een Perfectionist, en mogelijk ook een Bemiddelaar (conflicten willen en kunnen oplossen). Hiernaast heeft de militair eigenschappen die passen bij de Succesvolle werker: een doelgerichte, efficiënte mentaliteit. Uiteindelijk zal de militair ook direct, realistisch en zelfverzekerd moeten zijn, oftewel over het persoonstype Baas moeten beschikken.

Bekijk de persoonstypen voor Militair


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Militair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Militair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Militair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Militair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Militair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Militair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Militair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Militair iets voor je?

Zou je graag Militair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Militair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Militair

Kees

Je leven is met geen geld te betalen.Ik ben militair en vindt veel voldoening in mijn vak.H.gr.

Melvin

Ik vind dat een millitair te weinig verdiend ik vind een salaris van 2500 bruto minimaal omdat het een super zware opleiding is en daarbij als je op missie moet en je riskeert je eigen leven voor een ander dat je wel een salaris van 10000 euro netto mag hebben de eisen zijn wel goed maar dit is echter mijn mening Melvin.

Bert

Het lijkt me heel leuk!

Marcel

Beste Bert,ik denk dat je nog heel jong bent.gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar