U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Privédetective

Privédetective worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een privédetective? Lees de functieomschrijving.

De Privédetective wordt ook wel een particulier rechercheur genoemd. De Privédetective probeert misdrijven of onrechtmatige daden op te lossen of te voorkomen. De Privédetective verzamelt hiervoor informatie en analyseert deze.

 

Boeken en films

Het beroep wordt veel gebruikt in boeken en films en daardoor hebben veel mensen een duidelijk beeld bij een Privédetective. Toch is dit beeld vaak wat aangedikt en indrukwekkender gemaakt dan het in werkelijkheid is. Het werkt van de Privédetective is zwaar, niet altijd even spannend en kan soms ingewikkeld zijn. Toch kan het uitdagend en interessant werk bieden voor mensen die er van houden.

 

Taken

Één van de belangrijkste taken van de Privédetective is het verzamelen van informatie ter bewijsvoering. Ook kan de Privédetective proberen vermiste personen op te sporen en observaties uitvoeren. Ook kunnen zij informatie verstrekken en getuigen en betrokkenen verhoren. De zaken waar de Privédetective mee te maken krijgt, kunnen zeer uiteenlopend zijn. Van oplichtingen en vermissingen tot vreemdgaan en bedrijfsfraude. De Privédetective  houdt zich vaak bezig met zaken waar de politie niet bij kan helpen. Daarom wordt de hulp van de Privédetective ingeschakeld. De Privédetective werkt vaak nauwkeurig en op de achtergrond. De Privédetective heeft als taak om het misdrijf of onrechtmatige daad op te lossen en zo de mensen te helpen.

Mensen vonden ons op: Job Privédetective, Baan Privédetective, Privédetective Worden, Functie-eisen Privédetective, Verantwoordelijkheden Privédetective, Functieprofiel Privédetective, Wat doet een Privédetective, Werken als Privédetective.

Privédetective worden: Opleiding tot privédetective

Er zijn speciale opleidingen tot Privédetective. Deze geven vaak een erkend diploma om aan de slag te gaan als Privédetective. Deze opleiding duurt vaak enkele jaren en is op minimaal HBO niveau.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Privédetective, Privédetective Worden, Opleidingsniveau Privédetective, Scholing Privédetective, Studie Privédetective, Bijscholing Privédetective, Omscholing Privédetective.

Organisaties waar een privédetective doorgaans werkzaam is

De Privédetective werkt als zelfstandig of voor een bureau voor Privédetectives. Bij zo’n bureau zitten meerdere Privédetectives aangesloten. De Privédetective werkt bijna altijd in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Privédetective, Privédetective Worden, Opleidingsniveau Privédetective, Scholing Privédetective, Studie Privédetective, Bijscholing Privédetective, Omscholing Privédetective.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden privédetective

Het salaris van de Privédetective is afhankelijk van de organisatie waar de Privédetective voor werkt en de hoeveelheid werk dat de Privédetective heeft. Dit laatste is vooral belangrijk voor Privédetectives die als zelfstandige werken. Het is daarom lastig om een goede inschatting van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Privédetective, Loon Privédetective, Wat verdien je als Privédetective, Salarisschaal Privédetective, Salarisindicatie Privédetective, Bonus Privédetective, CAO Privédetective, Brutoloon Privédetective, Nettoloon Privédetective, Vakantiedagen Privédetective, Pensioen Privédetective.

Competenties, skills & vaardigheden privédetective

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Conflicten beheersen
 • Onafhankelijkheid
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Privédetective, Vaardigheden Privédetective, Attitude Privédetective, Kwalificaties Privédetective, Competentieprofiel Privédetective.

Boeken voor het beroep privédetective

Wil je meer weten over het beroep privédetective? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je privédetective bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken privédetective te komen.

Cormoran Strike 3 - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305524 | 506 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven. Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de d...

Cormoran Strike - Het slechte pad | Robert Galbraith

Privédetective Cormoran Strike en zijn assistente Robin Ellacott staan voor een mysterie als ze een luguber pakket ontvangen - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789022580899 | 576 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven.br /br /br /br /Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar...

Cormoran Strike - Zijderups | Robert Galbraith

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw privédetective Cormoran Strike om hulp te vragen - Nederlands | Druk: 4 | Hardcover | 9789022580882 | 544 pagina's

Onderdeel van de serie Comoran Strike. Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Privédetective, Privédetective ebooks, boek Privédetective.

Persoonstypen privédetective

De Privédetective moet informatie kunnen verzamelen en deze kunnen analyseren om zo problemen op te lossen of te voorkomen (Waarnemer). De Privédetective moet deskundig en discreet te werk gaan. De Privédetective moet zelfstandig kunnen werken en weten wat zijn taken zijn (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Privédetective, Karakter Privédetective.

Netwerk privédetective

De Privédetective werkt vaak zelfstandig. Toch heeft de Privédetective veel contact met betrokkenen en getuigen. Privédetectives die voor een bureau werken, hebben vaak contact met collega’s en kunnen hen om hulp vragen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Privédetective, Medewerkers Privédetective.

Is het beroep privédetective iets voor jou?

Zou je graag privédetective willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als privédetective bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Privédetective, beroepskeuzetest Privédetective, beroep Privédetective kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden privédetective

Er is geen grote vraag naar Privédetectives. Door succesvol te zijn en zaken deskundig op te lossen kan de Privédetective groeien in zijn vak.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Privédetective, Promotie mogelijkheden Privédetective, Carriere Privédetective.

Solliciteren op de functie privédetective

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als privédetective dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor privédetective belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als privédetective. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Privédetective, CV Privédetective, sollicitatie Privédetective.

Interviews met privédetective

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen privédetective

Vacatures privédetective

Op zoek naar een nieuwe baan als Privédetective? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Privédetective. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Privédetective wordt ook wel een particulier rechercheur genoemd. De Privédetective probeert misdrijven of onrechtmatige daden op te lossen of te voorkomen. De Privédetective verzamelt hiervoor informatie en analyseert deze.

Beoordeling Privédetective

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Privédetective' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Privédetective

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hoeveel kan een detective max verdienen

Door: ano

Wil graag sollicteren als prive detective mei ga ik mijn examen doen en wi graag veder in deze baan

Door: Frank van aggelen

Reageer op dit beroep