Bedrijfsrechercheur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bedrijfsrechercheur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bedrijfsrechercheur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bedrijfsrechercheur wordt.

Wat is een Bedrijfsrechercheur?

Een bedrijfsrechercheur is een rechercheur die zich gespecialiseerd heeft in het onderzoek doen binnen een bedrijf of organisatie.

Een bedrijfsrechercheur wordt ingehuurd door bedrijven wanneer er sprake is van fraude en/of diefstal binnen het bedrijf of wanneer één van de medewerkers van het bedrijf zich verdacht gedraagt (door bijvoorbeeld wel erg vaak te verzuimen). Zo kunnen er binnen een bedrijf bijvoorbeeld dingen worden gestolen, kan er sprake zijn van een probleem met uitkeringsfraude of wordt er een leaseauto door een werknemer niet teruggebracht. Op zo'n moment wordt door het bedrijf vaak een bedrijfsrechercheur ingehuurd.

De bedrijfsrechercheur onderzoekt, signaleert, analyseert, controleert en rapporteert het probleem of de problemen binnen het bedrijf of organisatie. Dit doet hij door onder andere te infiltreren op de werkvloer, personen of goederen te volgen en het maken van foto en/of videobeelden. Alle bevindingen en waarnemingen worden vervolgens door de bedrijfsrechercheur gerapporteert en aan de leiding van het bedrijf gepresenteerd. De leiding van het bedrijf of organisatie bepaalt vervolgens of en zo ja welke juridische stappen hij wil gaan volgen.

Daarnaast kan de bedrijfsrechercheur worden ingehuurd als een werknemer van een bedrijf wel erg vaak verzuimd om te kijken of diegene een geldige reden heeft of dat hij om een andere, ongeldige, reden verzuimt. De bedrijfsrechercheur onderzoekt wat er aan de hand is en presenteert ook hier aan de leiding van het bedrijf een rapport. Dit rapport kan voor het bedrijf van doorslaggevende waarde zijn om de werknemer, indien hij om onterechte of ongeldige redenen verzuimt, te ontslaan.

 

Wil je werken als Bedrijfsrechercheur?

Werk je al als Bedrijfsrechercheur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bedrijfsrechercheur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bedrijfsrechercheur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bedrijfsrechercheur in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Bedrijven
  • Werknemers
  • Recherchebureau

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3530

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bedrijfsrechercheur

Wat verdient een Bedrijfsrechercheur?

Het salaris van een bedrijfsrechercheur met een aantal jaar werkervaring ligt tussen de €2500,- en €3500,- bruto per maand.

Salarisschaal Bedrijfsrechercheur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bedrijfsrechercheur

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bedrijfsrechercheur

Wat is de toekomst van Bedrijfsrechercheur?

Het arbeidsmarktperspectief voor een bedrijfsrechercheur is gemiddeld. Hij kan werkzaam zijn bij een recherchebureau en het is afhankelijk van de werkgelegenheid en of er mensen nodig zijn of hij aan het werk kan. Daarnaast zijn er wel altijd bedrijven die een bedrijfsrechercheur in willen huren om problemen op te lossen. Het arbeidsperspectief is dus gemiddeld.

De bedrijfsrechercheur kan doorgroeien binnen het politiekorps, zo kan hij bijvoorbeeld ook aan de slag als reguliere rechercheur

Baankans Bedrijfsrechercheur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bedrijfsrechercheur worden: Opleidingen tot Bedrijfsrechercheur

Wil je bedrijfsrechercheur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bedrijfsrechercheur? 

De bedrijfsrechercheur heeft eerst een opleiding aan de politieacademie gevolgd (hbo, vierjarig) of een andere soortgelijke politieopleiding gevolgd. Met dit diploma kan hij solliciteren voor de functie van recherchekundige. De meeste bedrijfsrechercheurs hebben eerst de politieopleiding gedaan en zijn daarna gaan werken bij een politiekorps waar zij, na enkele jaren werkervaring, zijn doorgestroomd naar de functie van rechercheur of bedrijfsrechercheur. Daarnaast is er een opleiding bedrijfsrecherche te volgen bij een politie vormcentrum in Nederland. Deze duurt rond de twintig dagen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bedrijfsrechercheur

Meer opleidingen Bedrijfsrechercheur

Weet je nog niet of je Bedrijfsrechercheur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bedrijfsrechercheur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bedrijfsrechercheur

Met wie werkt een Bedrijfsrechercheur samen? 

Het netwerker van de bedrijfsrechercheur bestaat uit de mensen van het recherchebureau waarin hij werkzaam is, de leiding van het bedrijf of organisatie waardoor hij is ingehuurd om het probleem op te lossen en de werknemers die in dat bedrijf of binnen die organisatie werkzaam zijn.


  • Bedrijven
  • Werknemers
  • Recherchebureau
Bedrijfsrechercheur


Organisaties waar een Bedrijfsrechercheur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bedrijfsrechercheur meestal werkt.

Waar werkt een Bedrijfsrechercheur?

De bedrijfsrechercheur is werkzaam binnen een recherchebureau en wordt ingehuurd door bedrijven of organisaties die een probleem hebben waar hij onderzoek moet komen doen en waar hij dit probleem moet proberen op te lossen.


Best beoordeelde werkgevers Bedrijfsrechercheur

Waar kun je het beste werken als Bedrijfsrechercheur? Hieronder vind je de best door de Bedrijfsrechercheur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bedrijfsrechercheur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bedrijfsrechercheur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bedrijfsrechercheur.

Welke competenties heeft een Bedrijfsrechercheur nodig?

Een Bedrijfsrechercheur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bedrijfsrechercheur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bedrijfsrechercheur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bedrijfsrechercheur nodig? 

De bedrijfsrechercheur onderzoekt, analyseert, controleert en rapporteert de problemen waarvoor hij door het bedrijf is ingehuurd. Hij moet goed kunnen analyseren, met mensen kunnen praten en op de details in de omgeving letten om zo tot een juiste en heldere conclusie te komen (waarnemer). Daarnaast is de bedrijfsrechercheur verantwoordelijk om het probleem (zo goed mogelijk) op te lossen en kan hij bij het schrijven van zijn rapport absoluut geen fouten maken omdat de kleinste fout mensen in de problemen kunnen brengen. Daarom moet hij succesvol werken om zo geen fouten te maken (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Bedrijfsrechercheur


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bedrijfsrechercheur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bedrijfsrechercheur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bedrijfsrechercheur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bedrijfsrechercheur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bedrijfsrechercheur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bedrijfsrechercheur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bedrijfsrechercheur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bedrijfsrechercheur iets voor je?

Zou je graag Bedrijfsrechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bedrijfsrechercheur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bedrijfsrechercheur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar