U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Regie assistent theater

Regie assistent theater worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een regie assistent theater? Lees de functieomschrijving.

De regie assistent theater assisteert de regisseur.

De regie assistent theater is werkzaam voor een regisseur bij een theaterproductie. Dit kan gaan om een toneelvoorstelling, een musical, een opera, een dansvoorstelling, een muziektheatervoorstelling, een kleinkunstvoorstelling of een cabaretvoorstelling. De regie assistent theater assisteert de regisseur van de theaterproductie en is de rechterhand van de regisseur in kwestie. De regie assistent theater helpt bij het zoeken van locaties voor repetities, houdt de repetities bij en maakt notities, levert details aan de regisseur aan als de regisseur hierom vraagt, organiseert castingdagen (en eventueel catering) en helpt eventueel de regisseur bij het casten van de spelers. Daarnaast maakt de regie assistent theater repetitieschema's, stelt hij een draaiboek op, verspreidt hij deze en is hij aanwezig bij de uitvoeringen van de voorstelling. Ook is het letten op de continuïteit een erg belangrijke taak van de regie assistent theater. Hij moet erop letten dat er geen kleine negatieve veranderingen binnen de voorstelling kunnen slepen op het moment dat deze klaar is om uitgevoerd te worden.

Het beroep van regie assistent theater is een zeer verantwoordelijk beroep. Hij vervangt de regisseur bij afwezigheid en is in feite samen met de spelers en regisseur medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van de theaterproductie waarvoor hij werkzaam is. Daarnaast let hij op alle details en kan hij goed naar eventuele verbeteringen kijken.

De regie assistent theater is een verantwoordelijke en flexibele werker die het niet erg vind om verschillende klusjes te doen en de regisseur elk moment dat hij nodig is bij te staan om hem te helpen.

Mensen vonden ons op: Job Regie assistent theater, Baan Regie assistent theater, Regie assistent theater Worden, Functie-eisen Regie assistent theater, Verantwoordelijkheden Regie assistent theater, Functieprofiel Regie assistent theater, Wat doet een Regie assistent theater, Werken als Regie assistent theater.

Regie assistent theater worden: Opleiding tot regie assistent theater

Voor het beroep van regie assistent theater is geen specifieke opleiding. Wel hebben de meeste regie assistent theater een theateropleiding of regisseurs/regie opleiding gevolgd en afgerond en zijn zij voordat zij echt als regisseur aan de slag kunnen of willen werkzaam als regie assistent om zo de kneepjes van het vak te leren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Regie assistent theater, Regie assistent theater Worden, Opleidingsniveau Regie assistent theater, Scholing Regie assistent theater, Studie Regie assistent theater, Bijscholing Regie assistent theater, Omscholing Regie assistent theater.

Organisaties waar een regie assistent theater doorgaans werkzaam is

De regie assistent theater is werkzaam voor een regisseur binnen een theaterproductie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Regie assistent theater, Regie assistent theater Worden, Opleidingsniveau Regie assistent theater, Scholing Regie assistent theater, Studie Regie assistent theater, Bijscholing Regie assistent theater, Omscholing Regie assistent theater.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden regie assistent theater

Het salaris van de regie assistent theater ligt tussen de €1000,- en €1600,- per maand, afhankelijk van de theaterproductie en het aantal jaren werkervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Regie assistent theater, Loon Regie assistent theater, Wat verdien je als Regie assistent theater, Salarisschaal Regie assistent theater, Salarisindicatie Regie assistent theater, Bonus Regie assistent theater, CAO Regie assistent theater, Brutoloon Regie assistent theater, Nettoloon Regie assistent theater, Vakantiedagen Regie assistent theater, Pensioen Regie assistent theater.

Competenties, skills & vaardigheden regie assistent theater

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Besluitvaardigheid
 • Verstand van theater
 • Verstand van dramaturgie
Mensen vonden ons op: Kennis Regie assistent theater, Vaardigheden Regie assistent theater, Attitude Regie assistent theater, Kwalificaties Regie assistent theater, Competentieprofiel Regie assistent theater.

Boeken voor het beroep regie assistent theater

Wil je meer weten over het beroep regie assistent theater? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je regie assistent theater bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken regie assistent theater te komen.

Directing The Documentary | Rabiger, Michael

Engels | Druk: 5th Revised edition | Paperback | 9780240810898 | 672 pagina's

Directing the Documentary is a comprehensive manual that has inspired over 100,000 readers worldwide. If you are interested in making documentary films, everything you need technically and conceptually is here. Filled with practical advice on every stage ...

The Makeup Artist Handbook | Gretchen Davis

Techniques for Film, Television, Photography, and Theatre - Engels | Druk: 3rd New edition | Paperback | 9781138200562 | 326 pagina's

This full-color and amply illustrated book is written for film, television, and theatre makeup artists who need to know the basics on how to accomplish flawless makeup applications. It begins with fundamental practices and continues through more complex t...

Stop-Motion Puppet Sculpting | Tom Brierton

A Manual of Foam Injection, Build-Up, and Finishing Techniques - Engels | Druk: illustrated edition | Paperback | 9780786418732 | 86 pagina's

Stop-motion puppet animation is one of the most unusual and demanding art forms in the world. It uses a variety of skills, including design, sculpting, metal work, mold making and casting, taxidermy, filmmaking, storytelling and acting, and can be seen in...

Mensen vonden ons op: boeken voor Regie assistent theater, Regie assistent theater ebooks, boek Regie assistent theater.

Persoonstypen regie assistent theater

De regie assistent theater is een echte waarnemer. Hij let op alle details, organiseert de repetities en houdt notities bij. Hij let daarnaast op de continuïteit en helpt eventueel de regisseur bij het casten van de spelers.

Daarnaast is de regie assistent theater een levensgenieter en een perfectionist. Hij heeft van zijn hobby (regisseren en theater) zijn beroep gemaakt en wil het uiterste uit elke theaterproductie halen door zo hard mogelijk te werken en de regisseur zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Regie assistent theater, Karakter Regie assistent theater.

Netwerk regie assistent theater

Het netwerk van de regie assistent theater bestaat uit de spelers, de regisseur, de scriptschrijver en de mensen die werkzaam zijn in een theater.

Mensen vonden ons op: Collega’s Regie assistent theater, Medewerkers Regie assistent theater.

Is het beroep regie assistent theater iets voor jou?

Zou je graag regie assistent theater willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als regie assistent theater bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Regie assistent theater, beroepskeuzetest Regie assistent theater, beroep Regie assistent theater kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden regie assistent theater

Het arbeidsmarktperspectief voor de regie assistent theater is gemiddeld. Het hangt van de regie assistent theater in kwestie af of hij snel aan de slag kan en bij welke theaterproductie hij aan de slag kan. De meeste regie assistent theater rollen in het vak door op een theateropleiding of regieopleiding stage te lopen bij een theaterproductie en hier zodanig opvallen dat zij na het behalen van het diploma meteen aan de slag kunnen. Daarnaast kan de regie assistent theater ook solliciteren bij theaterproducties of open sollicitaties sturen. Er zijn in principe altijd wel theaterproducties die op zoek zijn naar regie assistenten theater.

De regie assistent theater kan doorgroeien tot regisseur.

Arbeidsmarktperspectief score regie assistent theater

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep regie assistent theater. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Regie assistent theater, Promotie mogelijkheden Regie assistent theater, Carriere Regie assistent theater.

Solliciteren op de functie regie assistent theater

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als regie assistent theater dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor regie assistent theater belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als regie assistent theater. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Regie assistent theater, CV Regie assistent theater, sollicitatie Regie assistent theater.

Interviews met regie assistent theater

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen regie assistent theater

Vacatures regie assistent theater

Op zoek naar een nieuwe baan als Regie assistent theater? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Regie assistent theater. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De regie assistent theater assisteert de regisseur. De regie assistent theater is werkzaam voor een regisseur bij een theaterproductie. Dit kan gaan om een toneelvoorstelling, een musical, een opera, een dansvoorstelling, een muziektheatervoorstelling, een kleinkunstvoorstelling of een cabaretvoorstelling.

Beoordeling Regie assistent theater

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Regie assistent theater' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Regie assistent theater

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep