Theatertechnicus Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theatertechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een Theatertechnicus zorgt voor de technische middelen die nodig zijn bij een theatervoorstelling. Er bestaan verschillende Theatertechnici. Er zijn Theatertechnici die zich bezighouden met de lichttechniek en Theatertechnici die zich richten op geluidtechniek, maar er zijn ook Theatertechnici die zich bezighouden met podiumtechniek, decortechniek en/of pyrotechniek. De Theaterproducent zal steeds controleren of alles goed gaat.

Theatertechnici die het licht verzorgen, hangen lampen op, brengen kleurfilters aan, stellen de lampen, leggen stroomvoorzieningen en bedieningskabels aan en bedienen de lampen tijdens de voorstelling. Een Theatertechnicus die het geluid verzorgt, zorgt ervoor dat het geluid van de Acteurs, de muziekinstrumenten en de geluidopnames goed op elkaar zijn afgestemd door middel van microfoons, zenders, ontvangers, mengtafels, geluidseffectenapparatuur en computers. Een Theatertechnicus die zich bezighoudt met de podiumtechniek, zorgt ervoor dat luiken, draaischijven en hijsinstallaties goed werken en onzichtbaar zijn voor het publiek. Een Theatertechnicus kan zich ook bemoeien met het decor. Hij zorgt ervoor dat alle decorstukken die eventueel tijdens de voorstelling verwijderd moeten worden, op het juiste moment en zo onopvallend mogelijk weg worden gehaald en dat nieuwe decorstukken naar binnen worden gebracht. Een Theatertechnicus kan zich ten slotte ook toeleggen op de pyrotechniek. Hij gaat dan over de maatregelen voor het veilig afsteken van eventueel vuurwerk. 

Wil je werken als Theatertechnicus?

Werk je al als Theatertechnicus en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theatertechnicus worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Theatertechnicus, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Theatertechnicus in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Theaterproducent
  • Theatermedewerkers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theatertechnicus

Wat verdient een Theatertechnicus?

Een Theatertechnicus kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Zijn precieze inkomen hangt bijvoorbeeld af van zijn leeftijd, ervaring en precieze taken. Vooral als een Theatertechnicus op freelance basis werkt, zullen zijn inkomens heel variabel zijn. Het ene project betaalt beter dan het andere project.

Een Theatertechnicus kan verder onder meer een onregelmatigheidstoeslag krijgen, evenals een reiskostenvergoeding, een geregeld en betaald verblijf als buiten de standplaats wordt overnacht en eventueel cateringservices. 

Salarisschaal Theatertechnicus

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Theatertechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Theatertechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Theatertechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Theatertechnicus vacatures

Lichttechnicus met beheertaken
TivoliVredenburg
Wij zijn TivoliVredenburgTivoliVredenburg biedt een podium aan alle muzikale werelden, maar ook aan andersoortige unieke evenementen. Dat kom je nergens anders tegen. Ons publiek is soms twee jaar oud, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theatertechnicus

Hoe goed is de toekomst voor de Theatertechnicus? 

Bij elke theatervoorstelling zijn Theatertechnici nodig. Vooral als iemand stages heeft gedaan, kan hij over het algemeen goed aan een baan komen. Wel is er aardig wat concurrentie. Het is dus wel van belang een groot netwerk op te bouwen en goed werk te leveren.

Een Theatertechnicus kan bij goed functioneren meer taken krijgen. Als hij dat nog niet deed, kan hij verschillende technieken combineren, zoals decortechniek en podiumtechniek. Ook kan de Theatertechnicus leiding gaan geven. Eventueel zou hij later als Docent Theatertechniek les kunnen gaan geven.
 

Baankans Theatertechnicus

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Theatertechnicus worden: Opleidingen tot Theatertechnicus

Hoe word je een Theatertechnicus? 

Om Theatertechnicus te worden, kunnen op MBO-niveau opleidingen aan diverse ROC’s en grafisch lycea gevolgd worden. Op het HBO kan de opleiding Theatermaker/Theater en Techniek gedaan worden. Hier leert iemand niet alleen alles over techniek in het theater, maar ook over leidinggeven. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Theatertechnicus

Meer opleidingen Theatertechnicus

Weet je nog niet of je Theatertechnicus wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Theatertechnicus of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Theatertechnicus

Met wie werkt een Theatertechnicus samen? 

De Theatertechnicus komt veel in contact met collega’s van de techniek. Zij werken samen toe naar een perfect eindresultaat. Ook heeft de Theatertechnicus te maken met de Theaterproducent , die de voortgang in de gaten houdt. Ze plegen overleg en maken afspraken. Ook zal de Theatertechnicus met andere theatermedewerkers in contact komen, zoals Cateringmedewerkers en Artiesten.
 


  • Collega’s
  • Theaterproducent
  • Theatermedewerkers
Theatertechnicus


Organisaties waar een Theatertechnicus werkzaam is

Waar werkt een Theatertechnicus meestal? 

Een Theatertechnicus is werkzaam bij een bepaald theater of werkt op freelance basis bij verschillende theaters. Een theater krijgt subsidies van de overheid, maar streeft wel naar het maken van winst. Een Theatertechnicus werkt dus in de profitsector.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Best beoordeelde werkgevers Theatertechnicus

Waar kun je het beste werken als Theatertechnicus? Hieronder vindt je de best door de Theatertechnicus beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theatertechnicus.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theatertechnicus:

Welke competenties heeft een een Theatertechnicus nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Theatertechnicus

Wat voor persoonlijkheid heb je als Theatertechnicus nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Theatertechnicus zijn Waarnemer en Perfectionist.

Een Theatertechnicus moet steeds heel goed opletten en het overzicht bewaren. Als hij ziet dat er ergens iets niet goed gaat, moet hij daarop kunnen reageren en met een oplossing komen. De Theatertechnicus is oplettend, onderzoekend en analytisch (Waarnemer).

Verder is het van belang dat de techniek tot in de puntjes is geregeld. Het decor, de podiumtechnieken, het geluid, het licht: alles moet perfect kloppen. Tijdens een voorstelling mag er niks verkeerd gaan. De Theatertechnicus is dus veeleisend, een streber en zeer secuur. Hij rust als het ware niet voordat alles klopt (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Theatertechnicus


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Theatertechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theatertechnicus

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theatertechnicus

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theatertechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theatertechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theatertechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theatertechnicus. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theatertechnicus iets voor je?

Zou je graag Theatertechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theatertechnicus bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theatertechnicus

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar